Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bringaboy

Bringaboy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

1. Ha nem kapsz egybõl választ nem azt jelenti, hogy írd le ugyanazt mégegyszer. Ezt vedd figyelmeztetésnek, legközelebb bünti lesz.

2. Én 193cm vagyok, és volt/van egy 14,5"os PolarX-em, amivel még túrázni is elmerészkedtem. Kényelmetlenebb vele túrázni, mint egy nagyobb vázzal, de meg lehet szokni.
El kell döntsed.. Többet túrázol, vagy többet ugrálsz?

Bocsi. Nem lesz több ilyen újra írogatás.

hát tulajdon képpen fele fele arányban túrázok és ugrálok.

Dolgozni járok még vele.

kicsit fura, hogy 40nél jobban nem bírom tekerni. +általában erdõknél túrázunk. akkor pedig már ugrálunk is:)

köszi a választ.

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Ez a Dema jónak tûnik, ennyiért.
A 2200-as váltókarhoz nyolcas, Shimano kompatibilis sor és lánc kell, ami jóval olcsóbban beszerezhetõ, mint a Xenon, vagy a kilences Sh.
Fékbe ha gyári nem elég jó, tehetsz puhább fékpofát.

Köszi, asszem ez lesz.
Már csak be kell szerezni :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

A Neuzer Courier DT és (Altrix) Courier között csak váltás/hajtómû és agyban van különbség? Mert ez kb 15K és kb fél kg; és az 50/34 helyett a 48/38/28 a környéken nem is nagy baj... ha a sor ugyanaz; de legalábbis 11tõl kezdõdik...

Leghivatalosabb infót itt találtam:http://www.neuzer.hu...8_katalogus.pdf

De ha vki élõben is hozzájutot ilyenhez abban jobban bízok :prosze:

szerk: Érdekes, van ahol 54/42es hajtómûvel írják a simát (nem DT)...

Én azt venném amelyiken az 50/34 van és fél kilóval könnyebb.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Sziasztok. Nekem egy pici segítségre lenne szükségem. Nem vagyok túl régi bringa arc, de nagyon érdekel a dolog, és képben is vagyok egy picit. Szóval. Dombóváron lakom( ha van még innen valaki szóljon) És a haverokkal elkeztünk lightos Dh-zást. meg freerideolást Egy Montanam volt. alu vázas. telós, de hát mégis csak 40ezres gép Vettem a napokban egy Wheeler Buddy 01-et Nagyon be jön, viszont mintha kicsit pici lenne. 182cm vagyok 100kg. Freeride-ra nagyon szupi. viszont én járok túrázgatni is+ meg aszfalt betyárkodom is. szóval szerintetek oké a gép. vagy cseréljem? a magas nyeregcsõvel még talán kényelmes is lehet, csak rövid a gép. Tanácsotok at várom.
Plusz ha valaki tud álvédõs Dh sisakot. az érdekel.

1. Ha nem kapsz egybõl választ nem azt jelenti, hogy írd le ugyanazt mégegyszer. Ezt vedd figyelmeztetésnek, legközelebb bünti lesz.

2. Én 193cm vagyok, és volt/van egy 14,5"os PolarX-em, amivel még túrázni is elmerészkedtem. Kényelmetlenebb vele túrázni, mint egy nagyobb vázzal, de meg lehet szokni.
El kell döntsed.. Többet túrázol, vagy többet ugrálsz?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

A Neuzer Courier DT és (Altrix) Courier között csak váltás/hajtómû és agyban van különbség? Mert ez kb 15K és kb fél kg; és az 50/34 helyett a 48/38/28 a környéken nem is nagy baj... ha a sor ugyanaz; de legalábbis 11tõl kezdõdik...

Nem kell az egész pédéefet leszedni, itt a 2 kép belõle:
http://www.bicaj.hu/...s/currier21.jpg
http://www.bicaj.hu/...s/currierdt.jpg

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bringaboy

Bringaboy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok. Nekem egy pici segítségre lenne szükségem. Nem vagyok túl régi bringa arc, de nagyon érdekel a dolog, és képben is vagyok egy picit. Szóval. Dombóváron lakom( ha van még innen valaki szóljon) És a haverokkal elkeztünk lightos Dh-zást. meg freerideolást:) Egy Montanam volt. alu vázas. telós, de hát mégis csak 40ezres gép:) Vettem a napokban egy Wheeler Buddy 01-et Nagyon be jön, viszont mintha kicsit pici lenne. 182cm vagyok 100kg. Freeride-ra nagyon szupi. viszont én járok túrázgatni is+ meg aszfalt betyárkodom is. szóval szerintetek oké a gép. vagy cseréljem? a magas nyeregcsõvel még talán kényelmes is lehet, csak rövid a gép. Tanácsotok at várom.
Plusz ha valaki tud álvédõs Dh sisakot. az érdekel.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Ez a Dema jónak tûnik, ennyiért.
A 2200-as váltókarhoz nyolcas, Shimano kompatibilis sor és lánc kell, ami jóval olcsóbban beszerezhetõ, mint a Xenon, vagy a kilences Sh.
Fékbe ha gyári nem elég jó, tehetsz puhább fékpofát.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Esetleg Dema Alvito DC 2008-asról, ha valaki bármit hallott...
végülis mégiscsak 30 kilóval könnyebb az ára, mint a másik kettõnek...

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok, új vagyok még itt.

Most döntöttem el, hogy átszállok egy országúti bicóra a jó öreg montimról. Annál is inkább, mert már szegény nem is tudom hány éve csak aszfaltot látott úgyis, leszoktam már a DH/CC-ról.

Azt szeretném kérdezni tõletek, hogy kezdõ országútisnak milyen gép lenne jó?

Kinéztem már két alap bicót, csak döntésképtelen vagyok.
Merida Road 880, és Torpado T1000 Destriero Xenon.
A második drágább két üveg sörrel, súly ugyanaz.

Emlékeim szerint a Xenon jobb szett, mint a Shimano 2200, de gõzöm sincs milyenek a Torpado cuccok, életemben elõször hallottam róluk. A kinézete mindkettõnek tetszik, talán hajszálnyival jobban a Meridáé.

Igazából ami elvárás lenne, hogy bírjon ki kábé napi 50 km-t, a lehetõ leghosszabb idõn keresztül. :)
Meg fontos lehet a fék is, mivel már a montival is 28-30 km/h-s átlagot szoktam csinálni.

Ha 140 alatt tudtok esetleg jobbat, akkor azt is szívesen várom, köszi elõre is.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nehany post at lett mozgatva ide a ki milyen bringaval nyomul topikbol
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

de miért nem olyantól veszünk kerékpárt aki azt gyárt? mondjuk régen a canyon is "quelle bike" volt de mostanra rendesen kinõtte magát.

elég tisztességesen:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
scarpea mennyi ideje van? 1 hónapja? tuti van vele hosszú távú tapasztalat :)
montana?

de miért nem olyantól veszünk kerékpárt aki azt gyárt? mondjuk régen a canyon is "quelle bike" volt de mostanra rendesen kinõtte magát.

Cimpaci

Cimpaci

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Szerintetek melyik a jobb bicikli a Scarpea vagy a Montana?

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Negative küldtem neked üzit, csekkod légyszi!!!!

ment a válasz vissza

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Negative küldtem neked üzit, csekkod légyszi!!!!

Délután elmentem és megcsekkoltam mindhármat. Ki lett faggatva szegény eladósrác rendesen. Vagy fél órán át nyúztam a fantasztikusabbnál fantasztikusabb kérdéseimmel, de végül sikerült dûlõre jutni. Ezúton is köszönöm. :D

És a nyertes.. tádádádáááá:

*** CAPRINE EPIK 30 ***

Ohh jeah. Még azért alszom rá párat.. :D de 90% hogy 1-2 héten belül beújítom.

A segítségeket pedig köszönöm.

Action

Action

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Még nemtekerek azzal a bicóval amivel szeretnék, és igazából kérdéssel fordulok hozzátok:)

A kiválasztott szerencsés bicikli a Haro Zero One.

Kérdésem csak annyi lenne, hogy honnan tudnám megrendelni, néztem már egy jó pár helyen, de eddig sehol se találtam meg.

Lehet én vagyok *** ehhez, de hátha több rutinotok van :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

jobb váz, és van garanciális háttere,,,,ami kb 2x annyit ér mint egy trekking bringán tök felesleges xt szett

mellesleg ez itt tök off

Drusza, ha erre jársz átmuvolnád milyent vegyekbe ?

ismim 3 éve hajtja a Phanatic vázát minden gond nélkül, pedig sokat terepezik vele, szal sztem ezzel a Trekking vázal sem lesz semmi- rendeltetésszerû használat mellett-elvileg.

KTM trekking + XTR váltók?:)

Szal sztem válasszon , aszerint, hogy melyik jön be jobbban neki;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

TIg, az a Merida egyáltalán nem jobb...

jobb váz, és van garanciális háttere,,,,ami kb 2x annyit ér mint egy trekking bringán tök felesleges xt szett

mellesleg ez itt tök off

Drusza, ha erre jársz átmuvolnád milyent vegyekbe ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
TIg, az a Merida egyáltalán nem jobb...