Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2008. május 18. - 19:14
de a sok parasztnak aki csak arr ameg hogy ejj ez kárbónoss ecsém annak jólesz
Írta 2008. május 18. - 19:13
kíváncsiságból benéztem ma hervisbe, full karbon csoda 280ért, na mondom ezt meg kell néznem, hát a váz a tényleg karbon egyénként van benne egy poplockos recon, a többi az meg deore, egy xt hátsóváltóval megspékelve. ja kormány, stucni kb alap bikepoz szint. emelni nem lehetett, mert állványon volt, hogy lássa a "zistenatta nép". hát szerintem ez is egy átbaszás, de mindenki döntse el magának. szvsz egy normális karbonváz kerül ennyibe...
a genesis szerintem is a kivételek közé tartozik, kezdetek óta ktm fiókmárkája.
ár-érték aránya tényleg jó, de az a bringa sem egy életre szól (villa, kiegészítõk, talán váz is cserés lehet)
Az a full carbon csoda véletlenûl nem egy fekete Fuji vólt??:chin: Mert ha az akkor abból az Õrsön az Árkád-ban levõ Hervis-ben is vólt egy kiállítva kb 2 hétig.
Nekem is tetszet mert amúgy szerintem jól nézet ki,de én is furcsáltam az árát(ha jól emlékszem 280.000Ft),pont az általad fevetett tények miatt.:chin:
Írta 2008. május 18. - 19:00
Írta 2008. május 18. - 18:54
a genesis szerintem is a kivételek közé tartozik, kezdetek óta ktm fiókmárkája.
ár-érték aránya tényleg jó, de az a bringa sem egy életre szól (villa, kiegészítõk, talán váz is cserés lehet)
Írta 2008. május 18. - 18:42
Írta 2008. május 18. - 18:33
Írta 2008. május 18. - 18:28
Sziasztok!
A múltkori hozzászólásomra reagáltatok, így a Kona-tól kezdek elhatárolódni valahogy, mert találtam egy egész izgalmas akciós bringát, szeretném tudni mi a véleményetek, mert mostmár tényleg el akarom dönteni melyik legyen a nagy bringa
Itt a gép: http://www.canga.hu/...SERPENS-LX-DISC
Felszereltségre nekem elég jól hangzik, és találtam egy webshopot ahol lényegesen olcsóbb
Az újak Dartal jönnek; és az nagyon más...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. május 18. - 17:43
mizie: azért volt az apróbetû de azért ki ne derüljön
közben hogy a hervis balance az év kerékpárja, mint ahogy azt minden második
plakáton olvashatjuk ...
világos, de a balance-t se kéne genesissel összehasonlítani,
mert ennyi erõvel minden bringaboltban találhatsz 30-40 ezres
gépeket amik 10Ft-ot sem érnek meg, csak ugye van rá kereslet
úgyhogy tartani kell. Nyilván a Hervis sem azért árul olcsó szart
mert direkt ki akar baszni az emberekkel hanem mert ezt veszik
legtöbben.
Ennyibõl viszont jobb az Intersport mert ott azért inkább
minõségibb gépek vannak (70-150 között) amit tényleg
bátran ajánlgatok mindenkinek mert nem csak arról szólnak
hogy ráraktak egy deore váltót hátra, hanem jól összerakott
szinte verhetetlen ár/érték arányú bringák.
de az tény hogy a legtöbb sportáruházban/hipermarketben
nem szabad vásárolni. az IS legalább a kivételek sorát erõsíti.
amúgy jó lenne teszt a magban 1-2 genesisrõl...
Írta 2008. május 18. - 17:11
Írta 2008. május 18. - 15:58
Írta 2008. május 18. - 15:31
úgy látszik totál felesleges volt a ratyibike cikk a magban ... :chin:
nem azt mondom hogy a genesis ratyi csak kerékpárt a kerékpárboltból
azért ne hasonlítgassuk a tescobike-hoz a Genesist...
KTM-ék gyártják a vázakat (nyilván Kínában, mint mindenki)
és állítják össze az Intersportnak.
A másik hogy az Interposrtnál ugyanúgy beállítják
neked készre mintha bringaboltból vennéd.
Meg ugye itt mindenki a bringák minõségérõl beszél
közben csak a váz az amiben különböznek.
Plusz az ilyen 100-150 ezres kategóriában is csak geometriában
térnek el a vázak egymástól, minõségileg alig.
Nyilván vannak olyanok akiknek megér pluszpénzt csak a (váz)gyártó neve.
Viszont vannak akik a legtöbbet akarják kihozni abból a pénzbõl amit ráköltenek.
Írta 2008. május 18. - 15:13
úgy látszik totál felesleges volt a ratyibike cikk a magban ... :chin:
nem azt mondom hogy a genesis ratyi csak kerékpárt a kerékpárboltból
Írta 2008. május 18. - 15:06
Amúgy osztrák székhelyû a cég, csak épp õ is a távolkeleten állíttatja össze a bringákat, mint általában a többiek.
Lehet, holnap megveszem... :bananadan
Írta 2008. május 18. - 13:13
Sziasztok!
A múltkori hozzászólásomra reagáltatok, így a Kona-tól kezdek elhatárolódni valahogy, mert találtam egy egész izgalmas akciós bringát, szeretném tudni mi a véleményetek, mert mostmár tényleg el akarom dönteni melyik legyen a nagy bringa
Felszereltségre nekem elég jól hangzik, és találtam egy webshopot ahol lényegesen olcsóbb
a mali-val nem beszéltél mongoose váz ügyében?
azt a kört még érdemes lefutnod sztem.
ez a serpens tök jó bringa csak:
1. nem akciós
2. nagyon sok helyen csak dart volt benne tora helyett, szal
az ok hogy a leírás stimmel de élõben is meg kell nézni.
a másik hogy sztem ez már elfogyott, mert kinn vannak
a 08-as magellanok is.
plusz a 08-as serpens nagyon más mint a 2007-es.
esetleg amit itt írtak elõttem genesis element nem tetszik?
http://forum.bikemag...&postcount=4065
és így a maradék pénzbõl vehetsz rá pl. frankó lx tárcsaféket...
Írta 2008. május 18. - 11:55
Írta 2008. május 18. - 09:48
Köszönöm. Egy elég fontos dolgot nem írtam le a kérdés feltevésekor. Abszolút kezdõ vagyok. Abból amit leírtatok úgy értelmezem, hogy hajtómûben a Cube a minõségibb, a villában pedig csak a lockout funkció a különbség. Nem spórolni szeretnék, észszerûen vásárolni. Ha a cube hajtómûve ennyivel jobb akkor ezen nem akarok spórolni. Ha félreértettem valamit akkor javítsatok ki kérlek, de ebbõl, hogy "spórolni akarok vagy biciklizni" ebbõl ezt vettem ki. Tárcsafékre eddig nem gondoltam, hogy szükségem lehet. Még abból az idõbõl származom amikor a V-fék volt a nagyszám és mindenkinek patkóféke volt:) Valahol azt hallottam, hogy a tárcsafék valamilyen szintû csavarásnak teszi ki a vázat és talán a kerekeket, valamint költséges a karbantartása, most úgy érzem ezen kívüli adatok alapján szeretnék biciklik között dönteni.
Kösz
nahat
mizie: Kösz az ötleteket, igyekszem elmenni megnézni ezeket a bringákat, de így képrõl lényegesen csúnyábbnak tûnnek mint a választotjaim. De ezekszerint bringa témában meg kell nézni azt is mit ajánl az intersport.
1, szerintem a Polarson jobb a hajtómû, de tökre mindegy ezeknél
2, a hoki tárcsa rosszabb egy jó véféknél, de a BB5 nem hoki.
Mindig fog rögtön, ha vizes ha saras a felni, nem köszörüli a felnit (pláne sárban), fenntartani meg olcsó, mert annyit bírnak a pofák mint véféknél és 2000 ft körül van, tárcsát meg sok-sok ezer km után kell csak cserélned. Szal a BB5 is elõny. Én a Polaris Deore Discet venném az erõsebb villa és tárcsafék és _szebb_ hajtókar miatt
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. május 17. - 22:29
Írta 2008. május 17. - 22:16
Írta 2008. május 17. - 21:47
Írta 2008. május 17. - 21:30
Ez még jobb, mert ezen már az idei 08' XT cuccok vannak. Meg designra is jobb. Szerintem teljesen korrekt ajánlat.
pontosan ilyen bringát vettem 8 napja. teljesen jó. habár a telót azért nézd meg mert nekem egy picit kotyogott(de házilag megoldottam:D). ellenben teljesen jól mozog és lockolható. váltás csodás, közepe merev, kormánycsapágy FSA, hajtómû váltók XT; lánc, fogsor, váltókarok LX, AVID FR-5-ös fékkarok, SD5-ös fékek, Shimano WH-M505-ös kerékszett, Jagwire és shimano(hosszantiszálas) bowdenek. Ott helyben be is állítják.
a váz az nem 6061-es hanem 7005-os legalábbis a vázon lévõ felirat ezt mondja.
kormányszár ZOOM néven it található:
http://www.cycleroad.jp/?pid=5399329