Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

inkább a crux
vagy legózol. szerintem azzal jönnél ki legjobban. és szerintem itt a fórumon van aki segítsen ebben:)

Fasza, akkor kereshetek deore hajtómûvet. A boltban kicserélik nekem? Beszámítják a leszedett hajtómûvet?:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
inkább a crux
vagy legózol. szerintem azzal jönnél ki legjobban. és szerintem itt a fórumon van aki segítsen ebben:)

http://www.speed-way...hp?img=xtc3.jpg
vagy veszel egy ilyet és örülsz neki : )
A már jól ismert XC verseny vázra (a váz ára 80000Ft) épített Középkategóriás bicaj kiváló választás azoknak akik késõbb apránként fejleszteni akarják a gépüket a profi szint felé, de a vázcserét már kihagynák.
Váz: aluminium
teleszkóp: Rock Shox Tora 302
Fékek: Avid SD5
Váltók: LX/ Deore
váltókar: Deore
Nyereg: WTB Shadow
Hajtókar és csapágy: Race Face Ride XC
Gumik: Kenda Nevegal
Felnik: Alex rims
Giant kiegészítok

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Szerintem ezt vedd meg. Nekem is ilyen van és eddig még semmi baja nem volt. És sztem a hajtókar nem olyan rossz. Majd ha lesz pénzed akkor lecseréled.:cool2::D
Ezzel nem fogsz befaragni az biztos!!!!

Nem állítható visszút csilli... ennyiért... milyen a csillije és milyen erõs a villa?
(A cro-mo becsúszok olyanok amilyenek; bajuk nincs csak nem könnyû és nem szép :) -mondjuk ez uturnos toránál kevésbé zavar mint ennél...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ha van kedved utazni szerintem nezz ki Ausztriaba. Genesis Peak Disc a mattersburgi Intersportnal:

7005-ös hydrofomingos vaz, Marzocchi Bomber MZ Race zarhatos telo, XT valto hatul, a többi alkatresz Deore, Sun Rims DS2 XC felnik, Shimano 485-ös hidraulikus tarcsafek. most akcioban 640 Euro, azaz 160 ezer forint...

Hát... Mongooseban jobb teló, jobb fék, itthoni gari :chin: Meg benzinnel együtt jóval olcsóbb a mongúz...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Jobbak tûnik ez a kellys, de a hajtómû kuka. Mehet helyére az integrált deore, ami bottól függõen 16-20k

Nem kell félni tõlük, ez egy nagyon jó bringa. Itt a kerék lehet necces, ha wtb agy van benne, mert azok szeretnek meghalni

Szóval Crux vagy Madman?:)
(vagy más alternatíva, de már elfáradtam... Keresztúron lakom, kivezettem Pestszentimrére, vissza haza, majd Óbudára, hogy megnézzem a Mongoose Amasáját:) )
Korábban még a Cube Analog-ját nézegettem, de sajnos sehol nem találtam belõle 16-osat, hogy kipróbálhassam, így meg félek berendelni.
Mongoose Tyrax is tetszett most a boltban, de sajnos csak comp felszereltségû volt.

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Hát a fekete valóban jobban néz ki..ha nem veszed meg a pirosat, akkor viszont dobhatnál rám 1 infót, hogy hol van, mert eléõben megnézném..

Szia
Elementem, megnéztem. A Bécsi út 136 szám alatt lévõ Mali boltban lehet megnézni. Kettõ van nekik. Nekem nem ez lesz a stílusom, de legalább meg tudtam nézni. Sok sikert!
nahat

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Új kérdés, szerintetek ez milyen canga. Ez legalább szép...

http://www.canga.hu/...LYS-2008-MADMAN

Feltöltött kép

Szerintem ezt vedd meg. Nekem is ilyen van és eddig még semmi baja nem volt. És sztem a hajtókar nem olyan rossz. Majd ha lesz pénzed akkor lecseréled.:cool2::D
Ezzel nem fogsz befaragni az biztos!!!!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Jobbak tûnik ez a kellys, de a hajtómû kuka. Mehet helyére az integrált deore, ami bottól függõen 16-20k

És ehhez mit szóltok?
2007-es Crux 158e-ért.

http://www.bigbike.h...Magellan&id=506

Kell félni ezektõl a Sram cuccoktól?

Nem kell félni tõlük, ez egy nagyon jó bringa. Itt a kerék lehet necces, ha wtb agy van benne, mert azok szeretnek meghalni

Sziasztok!
Tudnátok segíteni a bringa választásban? Nincs sok pénzem (max 50k), egy használt Magellan Crater vagy szintén használt Genesis Sigma. Sajna elég szegényes a kínálat ebben a low price kategóriában, vagy csak én vagyok ennyire tájékozatlan?

üdv nektek

Ennél jobbat ennyiért nem nagyon fogsz tudni venni...

anubis79

anubis79

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

Ma végre elhoztam a boltból a Genesis Element-emet. Sajnos a rossz idõ miatt még nem tudtam kipróbálni.

A bringa maga nagyon tetszik, csak éppen elég ferde szemmel néztem a "kezelési útmutatóját", ami tulajdonképpen csak egy Általános Kerékpárhasználati Útmutató. Olyan dolgok vannak benne leírva, hogy van sebességváltó rajta ami a sebességváltásra való, stb. Semmi részletezés. Mivel abszolút kezdõ vagyok ebben ezen a téren, elvártam volna, hogy kicsit részletesebben leírják, mi hogy mûködik egy 150.000 Ft brigán, kezdve a telótól a váltórendszerig...

Mindettõl függetlenül nagyon örülök neki és nagyon tetszik! :cool2:

Köszi mindenkinek, aki segítséget nyújtott a vásárlásban! :clap:
Chuck Norris egyszer lelõtt 142 vietkongot és egy vemhes lovat... Egyetlen vaktölténnyel!

Gecizo

Gecizo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Tudnátok segíteni a bringa választásban? Nincs sok pénzem (max 50k), egy használt Magellan Crater vagy szintén használt Genesis Sigma. Sajna elég szegényes a kínálat ebben a low price kategóriában, vagy csak én vagyok ennyire tájékozatlan?

üdv nektek

frzx7u

frzx7u

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hát a fekete valóban jobban néz ki..ha nem veszed meg a pirosat, akkor viszont dobhatnál rám 1 infót, hogy hol van, mert eléõben megnézném..

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
nah ez egész jónak néz ki.

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
És ehhez mit szóltok?
2007-es Crux 158e-ért.

http://www.bigbike.h...Magellan&id=506

Kell félni ezektõl a Sram cuccoktól?

Feltöltött kép

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
szép ez a piros mongoose, szerintem dögös
mondjuk ez is egy baromi jó ajánlat:

Ha van kedved utazni szerintem nezz ki Ausztriaba.
Genesis Peak Disc a mattersburgi Intersportnal:

7005-ös hydrofomingos vaz, Marzocchi Bomber MZ Race zarhatos telo,
XT valto hatul, a többi alkatresz Deore, Sun Rims DS2 XC felnik,
Shimano 485-ös hidraulikus tarcsafek.
most akcioban 640 Euro, azaz 160 ezer forint...

A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Nos nekem úgy néz ki sikerült találni egyet. Nem telefonáltam oda a boltba, ezért elõször én is azzal szembesültem, hogy nincs ilyen bicikli már. Pár telefon után azonban azt mondták találtak egy bringát egy raktárba. Kértem hagy foglaljam le, ekkor derült ki, hogy a 2008-as amasa super piros... Abban maradtunk, hogy megszerzik, nézzem meg, hátha élõben szebb. Szóval van remény. Neked tetszik ez a színvilág? Engem egyelõre jobban vonzana egy sötétebb tónusú...

frzx7u

frzx7u

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
A körbetelefonálás során kapott infók alapján 2008-as mongúzt kapni Mo.-n lehetetlen.. elég vicces

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Feltöltött kép

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Ma kioktattak, hogy ez a Mongoose Amasa Super magyarországon csak ilyen pirosaa narancssárgás színben került forgalomba, képrõl nekem rém ronda:

Feltöltött kép

frzx7u

frzx7u

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
a mongoose-nak utaánakérdeztem: mali-nál és speed bike-nál sincs..nem tûnik túl jónak a terjesztése

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Ha van kedved utazni szerintem nezz ki Ausztriaba. Genesis Peak Disc a mattersburgi Intersportnal:

7005-ös hydrofomingos vaz, Marzocchi Bomber MZ Race zarhatos telo, XT valto hatul, a többi alkatresz Deore, Sun Rims DS2 XC felnik, Shimano 485-ös hidraulikus tarcsafek. most akcioban 640 Euro, azaz 160 ezer forint...

Sziasztok!

Szintén bringavásárlási kérdésem volna hozzátok, mert kb. 2000 óta már nem vagyok képben.

Szóval a lényeges infók:
-olyan bringa kellene, ami alkalmas városi közlekedésre (padka le-fel), ugyanakkor ha hétvégén keményebben megtûzöm vmelyik hegyen/dombon, azt is simán bírja,
-csak elsõ teló kell,
-max 180-190ezret költök rá.

Fentiek alapján úgy láttam, hogy az LX-el szerelt 185ezres Magellan Serpens a legjobb ár/érték arányú választás.

Nektek mi a véleményetek?

Köszi.