Sziasztok!
Én mint már írtam, pont egy ilyen Genesis Impactot vettem 85000HUF-ért a vecsési Intersportban, kihasználva a 2-hetes -15% akciót. Érdemes megjegyezni, hogy egy pár Intersport áruházban az Impact modellt nem is voltak hajlandóak akcióban adni, hiszen mint mondták az 100000-ért is piszok olcsó, lejjebb nem mennek, az összes többi bicajra megadták volna a 15%-ot . (ez a határ melletti osztrák Intersport volt illetve az egyik magyar vidéki Intersport)
Eddig csak sík terepen, városban használtam (római part, etc) ezt én nem nevezném rendeltetésszerû használatnak, ezért nem is akartam semmilyen értékelést írni...
Most azonban a hétvégén beleraktam vagy 80Km-t, részben terepen rendeltetésszerû használat mellett (Hármasharárhegy)

Tudni kell, hogy több mint 10 éve nem nagyon bicikliztem aktívan, a gyerekkoromat pedig egy kempingen töltöttem el, tehát nincs igazi viszonyítási alapom, ez a pár km használat pedig még nem a tartósteszt kategória...
Felmentem a HHH-re, túristautakon, ahol csak lehetett kerülve az aszfaltot.
(Szépvölgyi középsõ szakaszán már kezdõdik egy "bicajút" majd rámentem a HHH-i túraútra) végigmentem a Guckler Károly úton, majd visszafele, a lejtõn túristautakon.
Hát hihetetlen jó volt, ez a rendeltetésszerû használat számomra, nem az, hogy egy XC vázzal meg (fél)terepgumival elm együnk a közértbe almát venni.
Na szal romboltam végig a több kilóméter hosszú, szinte teljessen vizszintes Guckler Károly úton (oda vissza) 20-30-al és nagyon stabilan éreztem a bicajt, az apró (öklömnyi) köveket szépem kimozogta a teló.
A lefele tartó túristautakon pedig mentem vagy 20, néha 25 el. (nagy kövek, gyökerek mindenhol) és nagyon stabilnak tünk számomra a gép (nincs viszonyítási alapom).
Otthon megnéztem a kerekeket és semmi 8-as!
A kérdéseim a hozzáértõk számára a következõek lennének:Mennyire fogják az alkatrészek ezt a típusú használatot bírni?-vízszintes túristaúton olyan gyorsan hajtok, ahogy nem félek
-túristaúton lefele (nagy kövek, gyökerek) pedig olyan gyorsan megyek, hogy még éppen nem félek. (akár 20kmh)
Hogyan kell a telót (Rock Shox dart 2 - 100mm) terepre beállítani? Rakjam max érzékenységre és visszaútcsillapításra? Fõleg, ha ilyen hármashatárhegy féle túristautakon "ereszkedek" le.
üdv
J4ni