kedves gyerekek!
koromnál fogva gondolkodom egy össztelóson, 300 körül.
mit javasoltok? csak új érdekel. most merevseggûm van, érveket is várok pro és kontra
Van egy ilyen topic. http://forum.bikemag...read.php?t=2798
Nehéz ügy.
kedves gyerekek!
koromnál fogva gondolkodom egy össztelóson, 300 körül.
mit javasoltok? csak új érdekel. most merevseggûm van, érveket is várok pro és kontra
A sebesség mindent megold.
Köszi Jankó! Közben már priviben is írtak nekem a Genesis-rõl. Egész pontosan az Impact-ról (99e). És én is azon vagyok egyenlõre, h azmiaz. Viszont két hónapot adok a vásárolásnak. Ez idõ alatt tanulgatom a dolgot és keresgélek. Majd decemberben megfontoltan vásárolok. Persze még lehet Genesis is belõle, van még idõm addig.
Egyébként volt még egy esélyes is. Csak h ez már meghaladja a 150-t egy picit, de mivel a valós lista ára tényleg 200e, most pedig 159e, megkérdezem. Az a Mongoose, vagy ez a jobb?
http://www.kerekpar-...D=116&katID=159
Majdnem két éve hajtok egy használtan vett Genesis Condor-t(szinte semmit nem találtam róla a neten, aki találna valamit, megköszönném ha megosztaná) és eddig a vásárlás utáni lánccserén kívül csak pár kiegészítõt vettem rá. Meg vagyok vele elégedve, minden nap ezzel járok, hóban-sárban tekertem, ezt legalább nem sajnálom annyira, mint tenném azt egy 300k fölötti géppel.
Szerintem aki nem akar versenyezni, annak simán megfelelnek a mindennapi használatra ezek a bringák, és ahogy nézegettem a többi Genesist, egész értelmesen vannak összeválogatva az alkatrészek is:)(vagy csak nem értek hozzá eléggé).
Ha csak a fék a gond, akkor lehet meg tudod beszélni, hogy vásárláskor cseréljék a Ryde-ot Stroker Trailre és az már egy szuper kis fék, pár ezer Ft-tal drágább csak. A Ryde le van butítva, kisebb a fékpofa felülete is, olyan, mint a Sole volt annak idején és hidd el, hogy nem egy élmény hulladék fékkel menni.Az oldalukról letöltött pdf-be (10,11,12,13. oldal) csak Genesisek vannak és a 99 ezres Impact alig marad el a 149 ezres nem tudom milyen típusú Genesis-tõl.
to rbalint88: ha 20-ért már van jó tárcsa, akkor a Mongiban lévõ Hayes Stroker Ryde-al mi a gond? Az is 20-22 rugó. Csak nem szar. Nyilván ennyiért jobb egy V fék, de ha ezzel adják... nem nagyon látok és ti sem jobb bringát ennyiért. Talán csak ennyi kompromisszum van a cajgában, h nem egy jobb V-vel adják ugyanennyiért. De mivel full kezdõ vagyok, lehet h állat jó lenne nekem az a tárcsa is.
én is jól szemügyre venném az Intersportot.
150-ért már van jónéhány bringa amit érdemes megfontolni.
Esetleg érdemes az Intersportba benézned. Durván leárazták a Genesis bringáikat. (Némelyik árát még az akciós katalógusokban meghirdetett alá is levitték.)
Én a múlt héten vettem egy alapáron 170 ezres cross gépet 110-ért. De láttam jó külsejû montit is 140-ért. Azt nem vettem közelebbrõl szemügyre, mert trekking/ cross ügyben jártam bent.
Most nyilván sokan felhördülnek: "Genesis, hát mi az? Nem is márka..." Nos, simán tudja azt, amit a 220 ezres Cube-om, vagy a 190 ezres Specim tudott. Sõt, sok szempontból veri is õket.
A váza is nagyon egyben van (állítólag KTM váz), nem kell szégyenkeznie a Kona Kulám mellett, sem a varratok, sem az erõsség/ merevség tekintetében. Ebben az árkategóriában pedig már a Genesisek külsejére sem lehet panasz.
Lehet röhögni, lehet istenkáromlással vádolni emiatt a post miatt, de azok után, hogy hosszú ideje kizárólag jó nevû gyártók gépeit vásároltam, és a közelmúltban kétszer is csalódnom kellett bennük, most komolyan elgondolkodtam azon, hogy valami itt nem frankó. Lehet, hogy a józan paraszti ész meg a saját tapasztalat (és saját vélemény felvállalása) többet ér, mint a jól kidolgozott marketingstratégia, ami gusztustalan profitot eredményez. Ideje Thoreau-t olvasgatni...
azért azt tisztázzuk, hogy egy ultimate fék 20 rugó annyiért azért meg már lehet jó tárcsaféket kapni. lásd lx/slx.Ebben a kategóriában inkább egy jó v-fék(pl.:Avid SD7,SL,Ultimate), mint egy gyenge tárcsa.
Egy gyengébb minõségû tárcsa fékkel simán elõfordulhat, hogy rosszabb fékhatást fogsz elérni mint egy jó v-fékkel.
Másrészt egy v-fék egyszerûbb felépítésû. Állítani, javítani is könnyebb.
És mivel írtad, hogy kezdõ vagy így szerintem neked jobb választás.
...Miért baj, ha egy ilyesmi bringán tárcsafék van?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960Én még mindig a Mongit mondom. Meridába megint nem egy 'hejde' teló van, bár legalább v-fékkel adják.
Igazad van a Mongoose a befutó, de én késõbb egy vázcserét lehet megejtenék. Ez olyan TANK...