Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

sziasztok!

teljesen kezdõ vagyok és 80-100 ezrem lenne egy fõleg városban használandó bringára, esetleg túrázásra. jó lenne ha tartós lenne, nem kellene bajlódni vele. szóval a kérdésem az , mit ajánlatok? azon gondolkodtam, hogy inkább vennék egy merev villásat kicsivel jobb felszereléssel, minthogy egy gagyi teló lenne benne, mit gondoltok?

köszönöm válszotokat elõre is

szép napot

nem kapsz merevvillást jobb szereltséggel

amúgy magellan polaris 80 körül vagy tárcsás változat, kicsivel 100 alatt. ennyiért kb a legjobb vétel.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

minneh

minneh

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok!

teljesen kezdõ vagyok és 80-100 ezrem lenne egy fõleg városban használandó bringára, esetleg túrázásra. jó lenne ha tartós lenne, nem kellene bajlódni vele. szóval a kérdésem az , mit ajánlatok? azon gondolkodtam, hogy inkább vennék egy merev villásat kicsivel jobb felszereléssel, minthogy egy gagyi teló lenne benne, mit gondoltok?

köszönöm válszotokat elõre is

szép napot

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

hát a honlapuk tényleg elég gáz, én az Aréna plázába voltam, de ott már csak 19" 17,5" 20" -os van ha jol tom mindegyikbôl egy-egy, lehet h a többi hervisbe van még belôle, ha siet az ismerôs akkor vasárnapig 41000ért veheti meg utána újból 50000. A héten áfamentes hét van a hervisbe annak akinek van hervis kártyája (ha nincs akkor igényelj egyet a pénztárnál fizetés elött és már él is a kedvezmény) Én is így vettem tavaly egy 60 rongyos Columbia kabátot.

En 178cm vagyok es nekem tokeletes a 19" bringa, baratnomnek (168cm) 17"-es van, az nekem pici.

P. Tamas.

DENIELL

DENIELL

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

17,5" lesz a tied, de próbáld ki mindkettõt!
Közben had kérdezzem meg, hogy melyik Hervisben láttad, mert épp most ajánlottam egy ismerõs fiának, de a H honlapja egy fos, ott semmit sem találni.

hát a honlapuk tényleg elég gáz, én az Aréna plázába voltam, de ott már csak 19" 17,5" 20" -os van ha jol tom mindegyikbôl egy-egy, lehet h a többi hervisbe van még belôle, ha siet az ismerôs akkor vasárnapig 41000ért veheti meg utána újból 50000. A héten áfamentes hét van a hervisbe annak akinek van hervis kártyája (ha nincs akkor igényelj egyet a pénztárnál fizetés elött és már él is a kedvezmény) Én is így vettem tavaly egy 60 rongyos Columbia kabátot.

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
17,5" lesz a tied, de próbáld ki mindkettõt!
Közben had kérdezzem meg, hogy melyik Hervisben láttad, mert épp most ajánlottam egy ismerõs fiának, de a H honlapja egy fos, ott semmit sem találni.

DENIELL

DENIELL

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

41-ért a Balance nagyon rendben van.
Méret: Sok függ a váz geometriájától, a felhasználási területtõl és a stílusodtól is, de a 19"-es biztos hogy most nagy lesz neked - nem tudom növésben vagy-e még. Én a kb hasonló magasságommal 16"-ost használok, ami "hivatalosan" kisebb mint kéne.
Egy 16,5-17"-ossal szerintm most nem tudsz hibázni, mert egy pár centit még könnyedén lehet nyújtani a pilótafülkén a kiegészítõkkel, de a vázat lerövidíteni, na az macerás.

Volt még ott egy 17,5"-os is. Lehet h összeszereltetem azt is és kipróbálom egymás után mindkettôt és úgy fogok dönteni. Szerintem is jó vétel, eleinte kicsit paráztam h majd jól le oltjátok a balance-t, de örülök hogy nem így történt :)

Üdv, Deniell

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
41-ért a Balance nagyon rendben van.
Méret: Sok függ a váz geometriájától, a felhasználási területtõl és a stílusodtól is, de a 19"-es biztos hogy most nagy lesz neked - nem tudom növésben vagy-e még. Én a kb hasonló magasságommal 16"-ost használok, ami "hivatalosan" kisebb mint kéne.
Egy 16,5-17"-ossal szerintm most nem tudsz hibázni, mert egy pár centit még könnyedén lehet nyújtani a pilótafülkén a kiegészítõkkel, de a vázat lerövidíteni, na az macerás.

DENIELL

DENIELL

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Esetleg ha meg tudnád mondani a pontos márkát és típust akkor mi is megtudnánk mondani jó vétel-e. A váz Neked kicsi lesz (alacsony és rövid is:() a Te méreted a 18"as.
ui persze ha a nyerget magasabbra állítod, akkor el lehet vele már túrázni, de hosszútávon már kényelmetlen lehet.

köszönöm szépen a jó tanácsod!

Ma bementem a Récsei-centerbe (zugló) egy bicoboltba és azt mondta ott az egyik eladó hogy nekem tökéletes lenne egy 16.5"-os magellan is magasított üléssel. Volt ott egy 18"-os is de nem akart annyira rábeszélni. Fura. Aztán át mentem a hervisbe, ahol az eladó aztmondta hogy nekem kb 19"-os kell és az ülést úgykell beállítani, hogy ha ráülök és kinyújtom a lábam akkor a pedált kb a talpam sarkával kell érintenem. Aztán kérésemre össze szerelte az általam kiválasztott biciklit egy BALANCE 3.1-et, aminek 19"-os váza van, minden aluminiumból van rajta, full shimano felszerelés (kerék agyak, pedálok, váltók, minden) a hátsó váltó deore, a teleszkóp az nem egy nagy durranás, azt késöbb lefogom cserélni, ha valaki tud ennél jobb bicót 41000-ért az szóljon.
Félre tetettem a bicót elvileg vasárnap este megyek érte :)
A 16"-os vázra azért voltam kiváncsi hogy mekkora és hogy jó méet e nekem mert ugyanilyen bicot vacsi újat (BALANCE 3.1 váz 16") eltudtam volna cserelni egy 35000ft értékü mûszakicikkemre.

Amugy az elég botrányos hogy mindkét boltba az ülésálllítással nem szarozott egyik eladó se, simán összekarcolták az ülés csövét. :(

Irjatok véleményt a kinézett bicómról! (általában bp-n fogom használni suliba megyek vele, hétvégente túra stb. Heti kb 100km)

DENIELL

DENIELL

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Esetleg ha meg tudnád mondani a pontos márkát és típust akkor mi is megtudnánk mondani jó vétel-e. A váz Neked kicsi lesz (alacsony és rövid is:() a Te méreted a 18"as.
ui persze ha a nyerget magasabbra állítod, akkor el lehet vele már túrázni, de hosszútávon már kényelmetlen lehet.

köszönöm szépen a jó tanácsod!

Ma bementem a Récsei-centerbe (zugló) egy bicoboltba és azt mondta ott az egyik eladó hogy nekem tökéletes lenne egy 16.5"-os magellan is magasított üléssel. Volt ott egy 18"-os is de nem akart annyira rábeszélni. Fura. Aztán át mentem a hervisbe, ahol az eladó aztmondta hogy nekem kb 19"-os kell és az ülést úgykell beállítani, hogy ha ráülök és kinyújtom a lábam akkor a pedált kb a talpam sarkával kell érintenem. Aztán kérésemre össze szerelte az általam kiválasztott biciklit egy BALANCE 3.1-et, aminek 19"-os váza van, minden aluminiumból van rajta, full shimano felszerelés (kerék agyak, pedálok, váltók, minden) a hátsó váltó deore, a teleszkóp az nem egy nagy durranás, azt késöbb lefogom cserélni, ha valaki tud ennél jobb bicót 41000-ért az szóljon.
Félre tetettem a bicót elvileg vasárnap este megyek érte :)
A 16"-os vázra azért voltam kiváncsi hogy mekkora és hogy jó méet e nekem mert ugyanilyen bicot vacsi újat (BALANCE 3.1 váz 16") eltudtam volna cserelni egy 35000ft értékü mûszakicikkemre.

Amugy az elég botrányos hogy mindkét boltba az ülésálllítással nem szarozott egyik eladó se, simán összekarcolták az ülés csövét. :(

Irjatok véleményt a kinézett bicómról! (általában bp-n fogom használni suliba megyek vele, hétvégente túra stb. Heti kb 100km)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

ez?
felszereltség minimális,a kiegészítök a nagy átlag,de a váz+villa ér ennyit?
Csak Vfék,de lehet jobb is így,a geo és a nagykerék,szélesebb gumi lehetöség,valamint a váz anyag,nem feltünõ szín,merev villa okán nekem szimpatikusabb...(SS kompatibilis papucs,élettartam gari,és egy jobb felszereltség és versenyképesebb lenne)

Kelly's,valamint amiket visszaolvasva találtam,ténylegesen jobb ár,mennyivel jobb felszereltség,de mind alu,teló,feltünöbb külsõ,keskenyebb külsõ fér csak el,és a geo az ami elbizonytalanít...

Köszönöm,és várom a válaszokat!

ezzel a feltünõséggel sztem mellélõsz. tökmindegy milyen a bringa,
ha nincs 2 rendõrkutya mellette akkor elviszik. tökmindegy honnan és
tökmindegy milyen bringát.

Pont az ilyen Kona szintû bringákra mondtam h nagyon sokat fizetsz
a "puritánságért". az alkatrészek rajta kb egy 30-40 ezres bringa felszereltsége...

A másik hogy nézd meg hogy így teló nülkül alig felszerelve 2 kilóval nehezebb
mint a kelly's... mondom felesleges mert nem DH-zni fogsz és a sima
ugratásokat, patkákat lazán kibírja az aluváz is, szal bõven elég tartós
(gyorsabban megunod a vázat mint hogy bármi baja legyen).

Viszont ha mindenképp ragaszkodsz a crom vázhoz meg az ss-hez
akkor állítsd össze magadnak (akár apróból szerzett alkatrészekbõl),
ha újonnan veszed akkor sokszorosát fogod kifizetni
annak amit az a bringa ér.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

Sziasztok!
most tervezem életem elsô "komolyabb" bicóját meg venni.

A bico váza 16"-os és 26"-os kerekek vannak rajta. Én 175 cm vagyok.

A kérdés a következö: lehetséges e hogy ülés állítással vagy anélkül ezekkel a méretekkel kényelmesen használjam a bicót mindennapi használatra, hétvégente akár hosszabb-rövidebb túrákra ?

(egy aluvázas duplafalú alufelnis elsôteleszkópos deore váltos bicóról van szó, ami jó vételnek tûnik, de a méretek miatt nem tudom h használható e vagy akár kényelmes lenne e hosszútávon)

Üdv, Deniell

bringasgyerek

bringasgyerek

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 51 hozzászólás
ez?
felszereltség minimális,a kiegészítök a nagy átlag,de a váz+villa ér ennyit?
Csak Vfék,de lehet jobb is így,a geo és a nagykerék,szélesebb gumi lehetöség,valamint a váz anyag,nem feltünõ szín,merev villa okán nekem szimpatikusabb...(SS kompatibilis papucs,élettartam gari,és egy jobb felszereltség és versenyképesebb lenne)

Kelly's,valamint amiket visszaolvasva találtam,ténylegesen jobb ár,mennyivel jobb felszereltség,de mind alu,teló,feltünöbb külsõ,keskenyebb külsõ fér csak el,és a geo az ami elbizonytalanít...

Köszönöm,és várom a válaszokat!

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Véleményetek szerint városi közlekedésre,minden körülmények között, melyik, milyen bringa lenne a megfelelõ számomra?

Ilyen bringát gyárból sztem nem kapsz.
Vagy ha igen, akkor sokszorosát kell kifizetned a rajta lévõ alkatrészeknek.

Ha ragaszkodsz a leírt setuphoz, akkor a legegyszerûbb ha
veszel egy olcsó városit és átalakítod fixre.

De crom vázasat újonnan aligha kapsz (pláne h sztem tök fölöslegesen
nehezebb, a mostani alu vázak is nagyon tartósak tudnak lenni, pláne
ilyen városi felhasználás mellett)

Amúgy ha azt kérdeznék tõlem, hogy városba és néha terepre, 100-ig mi
a legjobb választás akkor egyértelmûen ezt mondanám:

KELLY'S EXQUISITE
http://www.canga.hu/...2008-EXQUISITE-
http://moszi.net/Mos...-0-1&appId=blog
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

bringasgyerek

bringasgyerek

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 51 hozzászólás
Sziasztok,

Véleményetek szerint városi közlekedésre,minden körülmények között, melyik, milyen bringa lenne a megfelelõ számomra?

-kb. max 100e-, de ha olcsóbb az csak jobb

-új bringa,és lehetöleg gyári,egyben,talán úgy jobb az ár

-az ár az elsõ,majd a tartóság,ezért:

-cromoly váz és villa

-lehetöleg SS de ha nem akkor használható váltás,ha elkopik,SS

-tárcsafék,ha nem fér a keretbe akkor gondolom tart egy használható V is

-kerekek,700c/29",lehetöleg ballonos,40-50 külsõ is elférjen, gondolom ennyiért már használható és tartós kapható

-kiegészítõk,kopó alkatrészek, remélem gondtalanok kerülnek már fel

-felszereltség,sárhányó,világítás,stb,jó ha nem kerül pluszba

Összeségében egy gyors,stabil,igénytelen,de megbízható és tartós bringát keresek tempósabb városi közlekedésre,újat,hosszú garival,a lehetõ legjobb áron...

Véleményetek szerint milyen márka/model ami elérhetõ egybõl,helyben?

Válaszotokat elöre is köszönöm,

DENIELL

DENIELL

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!
most tervezem életem elsô "komolyabb" bicóját meg venni.

A bico váza 16"-os és 26"-os kerekek vannak rajta. Én 175 cm vagyok.

A kérdés a következö: lehetséges e hogy ülés állítással vagy anélkül ezekkel a méretekkel kényelmesen használjam a bicót mindennapi használatra, hétvégente akár hosszabb-rövidebb túrákra ?

(egy aluvázas duplafalú alufelnis elsôteleszkópos deore váltos bicóról van szó, ami jó vételnek tûnik, de a méretek miatt nem tudom h használható e vagy akár kényelmes lenne e hosszútávon)

Üdv, Deniell

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
ja... hát akkor már inkább ez a Speci...

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Na igen, ilyesmi lenne...igazad van az árat illetõen...szerintem még gyûjtögetés mert a Specialized is tud szép gyerekbringát készíteni de az ár valóban kicsit "fentebb" van...

http://www.evanscycl...wheel--ec016040

mint például ez itt, fentebb:)
„Ne felejtsük, az építõ az, aki építeni akar egy házat az erdõben. A környezetvédõ az, akinek már van háza az erdõben.”

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
az biztos;) (de ezek az adatok csak az általam elgondolt adatok, szóval semmi tudományos alapra nem alapoztam... csak feltevés volt:D)

Sziasztok!

Van valami jó tippetek könnyû, alu vázas gyermek MTB-ra, max. 50 ezer forintig(20-as kerékmérettel). Szempont lenne a könnyû kezelhetõség, alacsony súly és persze valamennyire a minõség is. Tudom, a háromból csak kettõ teljesíthetõ egyszerre...:D

talán valami ilyenre gondoltál? http://ebike.hu/term...-coll-fiu/4917/

szerintem egy jó bringánál minden teljesíthetõ... csak nem biztos, hogy ennyibõl... :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az jó, akkor karira jó lesz a 6 éves keresztfiamnak, legalább nem növi ki 1 év alatt. :)

nem tudom, de szerintem 7-8-9 éves... kb. 140cm-seknek(???)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nõi bringát keresek 120.000 HUF-ig zöld vagy citromsárga színben, fõként aszfalton használná.