Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

bitang

bitang

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Biciklit szeretnék vásárolni,de nem igazán tudom,hogy milyet.Nem sok mindent értek hozzá végül is ez lenne az elsõ "komolyabb"keróm.
Leginkább aszfalton használnám de ha úgy alakul akkor a könnyebb terepet is bírja(erdõk,földutak).Azt sem tudom milyen méret az ami nekem kell én 185cm vagyok kb 90 kg.
Ami tetszik az a merida Crossway TFS 100 Sport D http://www.bikefun.h...00_sport_d.html ez árban is stimmelne csak nem tudom hogy a vékonyabb kerekek hogy birják pédául a kátyukat vagy a patkára fel le ugrást.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Hát, akkor a single speed máris kiesett. :) Budai gyerek vagyok... És valahogy a Fillér utcán naponta feltekerni egysebességes bicóval nem tartozik életem álmai közé. XD

A 100k körüli trekking gépeket már érdemes megvenni?

Bassz...! Jól belenyúltam.
Na ja, 100 körül már nyugodtan vehetsz olyan gépet, amit érdemes késõbb, az alkatrészek elhasználódásával fejleszteni. Trekking, Cross, vagy ún. fitness gépek.
Kellys, Merida, Magellán, stb...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Sziasztok!
Van 77.000 Ft-om és egy megbízható, strapabíró montit szeretnék venni. A Trek 3700-ast néztem ki (abból is a 2009-es pirosat, de ez lényegtelen) és a véleményetekre vagyok kíváncsi. Szerintetek megéri a pénzét? Vagy van jobb is ennyiért? Városban, kicsit terepen és túrázgatásra szeretném használni a gépet.

Használtból bizonyára van sokkal jobb is ennyiért szerintem érdemes megnézni.

vendég_BluesD_*

vendég_BluesD_*
  • vendég

http://ebike.hu/term...tb/ferfi/12611/

talán az a 2 ezer pluszt megéri

Hát nagyon nem látom értelmét annak a + 2000 Ft-nak. De azért köszönöm!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
http://ebike.hu/term...tb/ferfi/12611/

talán az a 2 ezer pluszt megéri

vendég_BluesD_*

vendég_BluesD_*
  • vendég
Sziasztok!
Van 77.000 Ft-om és egy megbízható, strapabíró montit szeretnék venni. A Trek 3700-ast néztem ki (abból is a 2009-es pirosat, de ez lényegtelen) és a véleményetekre vagyok kíváncsi. Szerintetek megéri a pénzét? Vagy van jobb is ennyiért? Városban, kicsit terepen és túrázgatásra szeretném használni a gépet.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Hát, akkor a single speed máris kiesett. :) Budai gyerek vagyok... És valahogy a Fillér utcán naponta feltekerni egysebességes bicóval nem tartozik életem álmai közé. XD

A 100k körüli trekking gépeket már érdemes megvenni?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Sziasztok!

Már feltettem egy helyen a kérdést, de úgy döntöttem kicsit átfogalmazom. Munkába járásra, illetve városi közlekedésre akarok bicót venni. Ez napi minimum 10 km-t jelent, de inkább többet, és bár hófúvásban nem nagyon, de nyugisabb õszi esõben, és más közepesen problémás idõviszonyok közt simán.

Szóval a lényeg hogy nem hétvégi poénkodásra kell, hanem mindennapos közlekedési eszköznek.

Különleges sport, versenyigényeim nem nagyon vannak, inkább olyan hétköznapiak, hogy legyen sárvédõ és egy biciklizés után ne nézzek ki úgy mint aki dagonyázott.

Az árszint, amire elõször gondoltam, 50-100k közt. Ezt már nagyjából látom, hogy inkább a felsõ határ környékén érdemes nézelõdnöm. Az lenne a kérdésem, hogy egy 85-90k-s Kona vagy Merida már kielégítõ lehet ilyen célra, vagy még ez a kategória is lehet hogy több bosszúságot okoz mint hasznot? (Konkrétan a Probike-nál mutattak egy acélvázas Konát valami 90 körül, ami egész szimpi volt... Tényleg, a Probike mennyire alkubarát hely? Eddig már többen mondták a munkahelyen, hogy ha biciklit veszek ne felejtsek el alkudni. XD)

A legegyszerûbb egy Single speed - egysebességes - erõs, de könnyû gép lenne, amit én választanék. Sárvédõvel, és egyszerû megjelenéssel. Egy ilyen gép megbízható, kellõen igénytelen és nem kelt semmi feltûnést. Városban, munkába járásra ideális. (Már, ha nem kell hegyre feltekerned nap mint nap.) Nem mellesleg alacsony költségvetésbõl is kihozható.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

igen, egy trekking gép kell neked! monti azért nem, mert ahogy mondod, nem nagyon használod keményebb terepre! itt van két olyan bringa, amiket egyszer már ajánlottam másnak is, szerintem ezek pont azok, melyek arra van tervezve amire te igénybe veszed! szóval akkor ezek azok: Link Link;)

pont trekking kell neki a legkevésbé

a merida speeder ha skatulya kell akkor fitness gép és kb pont az kell neki...

BB4 amúgy nyilván a meridánál fizetsz a névért is

viszont bevált geó, többféle vázméret, jó eséllyel könyebb és jobb minõségû váz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

BBN4

BBN4

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

igen, egy trekking gép kell neked! monti azért nem, mert ahogy mondod, nem nagyon használod keményebb terepre! itt van két olyan bringa, amiket egyszer már ajánlottam másnak is, szerintem ezek pont azok, melyek arra van tervezve amire te igénybe veszed! szóval akkor ezek azok: Link Link;)

Ahogy én láttam, a Cube 09 cls ltd comp kb ugyanaz az ár mint a Kelly's excuisite. A kelly's nagyrészt deore cuccokkal van szerelve, a cube iknább alivioval... de nem ismerem a trivativ hajtókart például, vagy nem tudom milyen minõség/értékbeli különbség lehet a többi alkatrész között, pl. agyak, felnik, stb... ebben tudna valaki segíteni?
Ja, és továbbra is várnék véleményt/tanácsot a courier dt-vel és a shimano sora cuccokkal kapcsolatban. köszi

Aramo

Aramo

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Még egy Kona Blast is szóba jöhet

Aramo

Aramo

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Jelenleg 2 gép között vacilálok, melyet terepen használnék:

Merida Matts TFS Trail 300-D
Mongoose Amasa Comp

Árban ugyan az mind2, azonban kíváncsi lennék a véleményetekre melyiket érdemesebb megvenni. A mászás, lejtõzés, és a kis ugra-bugra egyaránt szempont. Késõbb fejleszteni is szeretném a gépet ahogy a pénzem engedi.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Sziasztok, elég sokat visszaolvastam, de nem találtam igazán választ a kérdéseimre.
Egy gyors bringát szeretnék, és bár nagyon tetszenek az országúti gépek, mivel néha városban is és ritkán csomagos túrákra is kellene, tartok tõle hogy a "jóminõségû" baranyai utak hamar megviselnék. Ezért elkezdtem cross gépeket nézni, azonban elbizonytalanított a választék. Kelly's exquisite és Merida crossway felõl indultam, de kicsit ezek is nagynak és nehéznek tûnnek. Aztán rátaláltam a merida speeder-re és a neuzer curier dt-re.
A gondom pedig az, hogy nem úgy tûnik hogy a merida felszereltsége teljesen indokolná a felárat, és talán azon is sokmindent cserélni kellene rövidesen, és így lehet hogy jobban járnék ha a neuzeren cserélgetnék… esetleg akinek van tapasztalata a shimano sora cuccokról, megnyugtathatna hogy használhatóak vagy felejtõsek. Ha jó ötletetek, véleményetek van azt megköszönném, gyakorlatilag aszfaltra kell a bringa hegyre fel-le, jelenleg egy régi mtb-t használok 26x1,3-as slickekkel, néhol ezzel is félek kicsit amilyen aszfalt az utakon van. Köszi!

yep!

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Sziasztok!

Már feltettem egy helyen a kérdést, de úgy döntöttem kicsit átfogalmazom. Munkába járásra, illetve városi közlekedésre akarok bicót venni. Ez napi minimum 10 km-t jelent, de inkább többet, és bár hófúvásban nem nagyon, de nyugisabb õszi esõben, és más közepesen problémás idõviszonyok közt simán.

Szóval a lényeg hogy nem hétvégi poénkodásra kell, hanem mindennapos közlekedési eszköznek.

Különleges sport, versenyigényeim nem nagyon vannak, inkább olyan hétköznapiak, hogy legyen sárvédõ és egy biciklizés után ne nézzek ki úgy mint aki dagonyázott.

Az árszint, amire elõször gondoltam, 50-100k közt. Ezt már nagyjából látom, hogy inkább a felsõ határ környékén érdemes nézelõdnöm. Az lenne a kérdésem, hogy egy 85-90k-s Kona vagy Merida már kielégítõ lehet ilyen célra, vagy még ez a kategória is lehet hogy több bosszúságot okoz mint hasznot? (Konkrétan a Probike-nál mutattak egy acélvázas Konát valami 90 körül, ami egész szimpi volt... Tényleg, a Probike mennyire alkubarát hely? Eddig már többen mondták a munkahelyen, hogy ha biciklit veszek ne felejtsek el alkudni. XD)

BBN4

BBN4

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok, elég sokat visszaolvastam, de nem találtam igazán választ a kérdéseimre.
Egy gyors bringát szeretnék, és bár nagyon tetszenek az országúti gépek, mivel néha városban is és ritkán csomagos túrákra is kellene, tartok tõle hogy a "jóminõségû" baranyai utak hamar megviselnék. Ezért elkezdtem cross gépeket nézni, azonban elbizonytalanított a választék. Kelly's exquisite és Merida crossway felõl indultam, de kicsit ezek is nagynak és nehéznek tûnnek. Aztán rátaláltam a merida speeder-re és a neuzer curier dt-re.
A gondom pedig az, hogy nem úgy tûnik hogy a merida felszereltsége teljesen indokolná a felárat, és talán azon is sokmindent cserélni kellene rövidesen, és így lehet hogy jobban járnék ha a neuzeren cserélgetnék… esetleg akinek van tapasztalata a shimano sora cuccokról, megnyugtathatna hogy használhatóak vagy felejtõsek. Ha jó ötletetek, véleményetek van azt megköszönném, gyakorlatilag aszfaltra kell a bringa hegyre fel-le, jelenleg egy régi mtb-t használok 26x1,3-as slickekkel, néhol ezzel is félek kicsit amilyen aszfalt az utakon van. Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ezekrõl vélemény?

a 350-est néztem .-ami kb 1 kiló ugye- van rajta pár nagyon gagyi alaktrész (hajtómû, - (ráadásul 170 hosszú ami a Te magasságodhoz már nem feltétlen a legjobb választás) a fék és ezek elég fontosak) valamint nem túl széles a méretválaszték, illetve fogalmam sincs a geójáról....ez az én véleményem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

attisten

attisten

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

igazából nem ismerem a készleteket de valószínúnek tartom ha tonnaszám állan az importõr nyakán akkor az õszi akcióba beletették volna. drágább biztos nem lesz, legfeljebb elfogy az idei készlet. még esetleg érdemes megvárni a jövö évi árát és szereltségét.

Ezekrõl vélemény?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

rendszeresen használnánk, szal a Crossway TFS 100 Comfort tûnik jónak, csak hát az ára húzós...
szerinted várjak még egy-két hetet, vagy belefoghatok az alkudozásba? :D
Webshopon keresztül gondolom nagyon rizikós lenne a vásárlás.
Még egyszer köszi a segítséget!

igazából nem ismerem a készleteket de valószínúnek tartom ha tonnaszám állan az importõr nyakán akkor az õszi akcióba beletették volna. drágább biztos nem lesz, legfeljebb elfogy az idei készlet. még esetleg érdemes megvárni a jövö évi árát és szereltségét.

edit : amik már vannak 10-esek azok picit drágábbnak tünnek

attisten

attisten

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

esetleg a 20-as. de gyakorlatilag minden alkatrész gyengébb rajta, illetve a váz is kevésbé jó anaygból van. persze kérdés mennyit és mire használjátok. ha szezonban 7végente 20-30 km akkor elég az olcsóbb akér még a crw10-es is . viszont ha van esély többre akkor sztem érdemes megfontolni a drágább verziót. - persze ha bele tud férni-

esetleg még ez egész jó szereltség

http://www.xfactorne...=20&keszleten=1

rendszeresen használnánk, szal a Crossway TFS 100 Comfort tûnik jónak, csak hát az ára húzós...
szerinted várjak még egy-két hetet, vagy belefoghatok az alkudozásba? :D
Webshopon keresztül gondolom nagyon rizikós lenne a vásárlás.
Még egyszer köszi a segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Köszi a gyors választ! És mi a helyzet a Merida 05V, 10 V és 20V modellekkel? Olcsó húsnak...szindróma? :chin:

Üdv!

esetleg a 20-as. de gyakorlatilag minden alkatrész gyengébb rajta, illetve a váz is kevésbé jó anaygból van. persze kérdés mennyit és mire használjátok. ha szezonban 7végente 20-30 km akkor elég az olcsóbb akér még a crw10-es is . viszont ha van esély többre akkor sztem érdemes megfontolni a drágább verziót. - persze ha bele tud férni-

esetleg még ez egész jó szereltség

http://www.xfactorne...=20&keszleten=1