Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

kolibri513

kolibri513

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni?
Nem értek igazán a bringákhoz, most akarok elkezdeni. Viszont a méreteket sem igazán ismerem. Nem túl hosszú túrákra szeretnék menni, betonon, vagy lazább erdei utakon. Találtam egy bringát, ami tetszene adatai: Merida 18 collos aluvázas, 26 collos kerekekkel. Ez mekkora méretre ajánlott? 157cm magas vagyok.
Elõre is köszönöm!
Zsuzsi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Á, világéletemben MTB-m volt, nem veszek korcsot :) Az MTB igazi mindenes, más felépítés nem is tetszik.

Ahogy elnézem viszont, a Sport-on nincsenek rajta a felesleges V-fék szemek, az nálam szempont. Nem utolsósorban 30 ronggyal olcsóbb, gondolom a teló miatt (is).

ja csak az a teló helybõl kuka, plusz minden alaktrésze gyengébb, nem csak a telótól van árkülönbség.
szvsz vagy vedd a drágábbat, vagy vegyél tavalyi hr xc-t 80 ért, bonts le róla mindent (kb 30 rugó kinyerhetõ) 50-ért van egy q jó vázad és a mostani sport árához viszonyított különbözet 130K ért építhetsz belõle egész jó bringát.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

ha a túrakényelem a fontos akkor inkább cross vagy trekking bringát kellene nézned

Á, világéletemben MTB-m volt, nem veszek korcsot :) Az MTB igazi mindenes, más felépítés nem is tetszik.

Ahogy elnézem viszont, a Sport-on nincsenek rajta a felesleges V-fék szemek, az nálam szempont. Nem utolsósorban 30 ronggyal olcsóbb, gondolom a teló miatt (is).
Dark Archon

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

akkor merida.
a kérdésem már csak annyi lenne, hogy szeretném a bringát erdõben nem nagyon durva (bár ez relatív :)) terepre használni, viszont eljárok pár napos túrákra is ami fõként aszfalt.
ilyen szemszögbõl nézve
Merida Crossway TFS 500-SPORT-D '09 (esetleg széthullik terepen)
Merida Matts TFS XC 500-D '09 (marhára nem kényelmes túrázni vele)
melyik bicót tudom jobban kihasználni..
köszönöm

Mindenképp a crossway: döngölt földúton, murván bõven elmész vele, hosszú túrázni viszont 100x jobb, mint a hfs, ahogy te is jól látod.
Ha nem tervezed a technikás, sziklás terepet, akkor meg leszel vele elégedve.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Üdv!

Szemezgetek egy Hardrock Sport-tal, bár nem tudom, hogy a Hardrock Comp-pal mennyire járnék jobban. Város, túra, erdei csapatásra használnám, tehát elég fontos a túrakényelem, ugyanakkor teljesítménytúrák hegymeneténél se hagyjon cserben. Szóval melyiket ajánlanátok? Köszi.

ha a túrakényelem a fontos akkor inkább cross vagy trekking bringát kellene nézned

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Üdv!

Szemezgetek egy Hardrock Sport-tal, bár nem tudom, hogy a Hardrock Comp-pal mennyire járnék jobban. Város, túra, erdei csapatásra használnám, tehát elég fontos a túrakényelem, ugyanakkor teljesítménytúrák hegymeneténél se hagyjon cserben. Szóval melyiket ajánlanátok? Köszi.
Dark Archon

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

akkor merida.
a kérdésem már csak annyi lenne, hogy szeretném a bringát erdõben nem nagyon durva (bár ez relatív :)) terepre használni, viszont eljárok pár napos túrákra is ami fõként aszfalt.
ilyen szemszögbõl nézve
köszönöm

Crossway

tomipapa

tomipapa

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
akkor merida.
ilyen szemszögbõl nézve
köszönöm

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Nos, izé, biciklit szeretnék venni a gyereknek. Egy 18 kilós gyerek alá nem fogok fullyt venni, egyrészt mertt nem csinál olyat, hogy szüksége legyen rá, másrészt meg ennyi pénzért nem adnak olyan felfüggesztést, ami mûködik a gyerek alatt. Inkább legyen a bringa könnyû.

--Trifo

Jogos!:)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Nekünk 16"-ban is a Hotrock jött be, már a második kölök zúzza. 20"-ban Kona Makena lett, az is rendben van teljesen.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

Szia!
Épp a múltkor néztem egy Pesti bringabolt honlapján, egy tök szép 16" bikeot! Jól emlékszem Kawasaki volt, komolyan nézett ki!;) Itt van egy kép is:
http://www.hajtany.h...tat.php?kep=186

Nos, izé, biciklit szeretnék venni a gyereknek. Egy 18 kilós gyerek alá nem fogok fullyt venni, egyrészt mertt nem csinál olyat, hogy szüksége legyen rá, másrészt meg ennyi pénzért nem adnak olyan felfüggesztést, ami mûködik a gyerek alatt. Inkább legyen a bringa könnyû.

--Trifo

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

sziasztok!
ha tudnátok segíteni eme 2 canga közül melyiket érdemesebb megvennem..

Kelly's Phanatic 2009

Merida Crossway TFS 500-Sport-D '09

meridát
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tomipapa

tomipapa

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
sziasztok!
ha tudnátok segíteni eme 2 canga közül melyiket érdemesebb megvennem..

Kelly's Phanatic 2009

Merida Crossway TFS 500-Sport-D '09

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Hali!

Megint gyerekbringát próbálok venni, csak most már 16"-osat. Jól kinéztem egy Caprine Toddlert az apróban, aztán ahogy nézegettem, látom ám, hogy a Lofty 16"-os bringája az ugyanaz, csak csúnyább festéssel. Namármost tényleg? Ezen kívül tudtok mondani rendes minõségû 16"-os gyerekbringát?

--Trifo

Szia!
Épp a múltkor néztem egy Pesti bringabolt honlapján, egy tök szép 16" bikeot! Jól emlékszem Kawasaki volt, komolyan nézett ki!;) Itt van egy kép is:
http://www.hajtany.h...tat.php?kep=186

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Megint gyerekbringát próbálok venni, csak most már 16"-osat. Jól kinéztem egy Caprine Toddlert az apróban, aztán ahogy nézegettem, látom ám, hogy a Lofty 16"-os bringája az ugyanaz, csak csúnyább festéssel. Namármost tényleg? Ezen kívül tudtok mondani rendes minõségû 16"-os gyerekbringát?

--Trifo

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Most nézem, aki komoly cuccokkal felszerelt AM-bringában gondolkozik, mai árfolyamon 410e-ért elég fullos bringát kaphat egy 2009-es Canyon Nerve AM 6.0-val. Nálunk ennyibõl még viszonylag szegényes a felhozatal. ;)
Tényleg, a Ghost és a Focus márkákról tud valaki valamit, jók ezek? Focusról olvastam már tesztet az osztrák Mountain Bike magazinban, végülis jó vételnek írták AM-bringában a Thunder Pro-t (még ha nem is egy Scott Genius:)).

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Köszönöm, még jelentkezek!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

200.000-ért vagy felette keresünk nõi trekkinget, lényeg a teló, sárvédõ, agydinamós világítás, csomagtartó. KTM felsõ kategóriás modelljei nem tetszettek neki...

Valaki valami?

Szia!
Nézd meg õket:
Cube Curve, Dema Loara!;)

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

200.000-ért vagy felette keresünk nõi trekkinget, lényeg a teló, sárvédõ, agydinamós világítás, csomagtartó. KTM felsõ kategóriás modelljei nem tetszettek neki...

Valaki valami?

Na igen, hiába a logika, ha gyõz a nõi "ennek nem tetszik a színe" érv :D Nézegessétek az Author honlapját vagy Kelly's avagy itt: http://www.canga.hu/
Dark Archon

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Valaki valami?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960