Elég jól néz ki! És a felszereltsége is jó! És nagy akcióban van!Sziasztok!
A véleményeteket kérném errõl a kerékpárról:http://www.xfactorne...=20&keszleten=1
Köszönöm!
Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2009. szeptember 09. - 20:05
yep!
Írta 2009. szeptember 09. - 19:09
A véleményeteket kérném errõl a kerékpárról:http://www.xfactorne...=20&keszleten=1
Köszönöm!
Írta 2009. szeptember 09. - 00:47
Sziasztok!
- Genesis Matrix 30D
- KTM Ultra Fun.
Elõre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
Tomchy
Ezt nézd meg:
http://kross.hu/old/levela2xt.html
Sztem így szezon végén még fogsz tudni rá alkudni is...
Írta 2009. szeptember 08. - 16:08
Szeretnék venni egy új kerékpárt és a ti tanácsotokat kérném.
A bicónak mindenképp valami alacsony vázasnak kell lennie (értem ez alatt pl.:SCHWINN CSEPEL Adrenalin XT és társai).
Az anyagi keret kb. 60 - 70 e Ft (tudom kevés egy jobb bicajra, de sajnos csak ennyi van :cry:).
Elõre is THX.
Üdv.:afga
Írta 2009. szeptember 08. - 12:25
(21-es csak Meridából tudtak mutatni, de az óriási volt!!!)
Hétvégén próba!
Írta 2009. szeptember 07. - 18:32
Felesegem 165 es 17-es vaza van teljesen jo (noi vazrol hallani sem akart ), de mindenkepp probalja meg, mert ugye a labhosszok masok lehetnek.
En 180cm vagyok nekem 19-es van, a 21-es nagyon hatareset nekem (ocsemnek az van).
Írta 2009. szeptember 07. - 13:04
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, felteszem ide, hátha nálam okosabbak jobb válaszokat adnak.
Szóval. Kéne a zasszonynak is egy bicikli, hogy tudjon néha jönni velem tekerni. Én egy Trek 6500D-t hajtok, neki lenne rá egy kb. 100 eFt-os keretünk. Eddig 2 típus jött a képbe:
- Genesis Matrix 30D
7005 alu Merida váz, Deore Váltómû, Acera Rapidfire váltókar, Shimano BRM486 hidraulikus tárcsafék, Suntour XCM-V2 villa, Truvativ Hajtómû, ALivio elsõ váltó. A kerekek névtelenek, de duplafalú a felni, és szemre az agy sem a leggagyibb. Az Intersportban 110e körül van.
- KTM Ultra Fun.
6006 alu váz SLX hátsó váltómû, Deore Rapidfire váltókar, Shimano M422 V-fék, Suntour XCM-V2 HLO villa, Shimano M442 octalink hajtómû, Deore elsõ váltó. Deore agy, Ambrosio Keba felni. 120e körül árulják.
Vagyis egy olcsóbb márka hidrotárcsás fékkel + ~17e egy új kerékszettre, vagy egy márkás cég olcsóbb bicaja V-fékkel, +~50e hidrofékekre.
A hölgynek nem túl erõs a tenyere, ezért szeretné a hidrotárcsás fékeket. Szegeden gyakori a tekerés, de ez a bicó azért lenne, mert idõnként elmegyünk a hegyekbe CC-zni is, vagyis nem csak betonon menne.
Ki melyik megoldást választaná? Vagy valaki egy más megoldást (más márkára is nyitottak vagyunk)
Üdv
Tomchy
A KTM Ultra Fun jól összerakott bringa, nagyon nem nyúlhatsz vele félre.
Írta 2009. szeptember 06. - 21:47
Volna egy kérdésem, felteszem ide, hátha nálam okosabbak jobb válaszokat adnak.
Szóval. Kéne a zasszonynak is egy bicikli, hogy tudjon néha jönni velem tekerni. Én egy Trek 6500D-t hajtok, neki lenne rá egy kb. 100 eFt-os keretünk. Eddig 2 típus jött a képbe:
- Genesis Matrix 30D
7005 alu Merida váz, Deore Váltómû, Acera Rapidfire váltókar, Shimano BRM486 hidraulikus tárcsafék, Suntour XCM-V2 villa, Truvativ Hajtómû, ALivio elsõ váltó. A kerekek névtelenek, de duplafalú a felni, és szemre az agy sem a leggagyibb. Az Intersportban 110e körül van.
- KTM Ultra Fun.
6006 alu váz SLX hátsó váltómû, Deore Rapidfire váltókar, Shimano M422 V-fék, Suntour XCM-V2 HLO villa, Shimano M442 octalink hajtómû, Deore elsõ váltó. Deore agy, Ambrosio Keba felni. 120e körül árulják.
Vagyis egy olcsóbb márka hidrotárcsás fékkel + ~17e egy új kerékszettre, vagy egy márkás cég olcsóbb bicaja V-fékkel, +~50e hidrofékekre.
A hölgynek nem túl erõs a tenyere, ezért szeretné a hidrotárcsás fékeket. Szegeden gyakori a tekerés, de ez a bicó azért lenne, mert idõnként elmegyünk a hegyekbe CC-zni is, vagyis nem csak betonon menne.
Ki melyik megoldást választaná? Vagy valaki egy más megoldást (más márkára is nyitottak vagyunk)
Üdv
Tomchy
:ed:
Írta 2009. szeptember 07. - 09:01
Felesegem 165 es 17-es vaza van teljesen jo (noi vazrol hallani sem akart ), de mindenkepp probalja meg, mert ugye a labhosszok masok lehetnek.valóban nem túl szép....
OK, nézünk 17-est, egyébként 168 cm a mama...
En 180cm vagyok nekem 19-es van, a 21-es nagyon hatareset nekem (ocsemnek az van).
Írta 2009. szeptember 06. - 13:08
OK, nézünk 17-est, egyébként 168 cm a mama...
elég rövidek a kelliz vázak úgyhogy lehet inkább a nagyobb lesz jó
Asszony meg próbálja ki, de sztem ha nem sokkal van 170 alatt akkor egy 17-es inkább vállalható mint egy ilyen tanyabáj formára hajazó nõi vázas cucc.
Írta 2009. szeptember 06. - 12:23
elég rövidek a kelliz vázak úgyhogy lehet inkább a nagyobb lesz jóSzimpátia, vagyis tetszés alapján a Kellys mellett döntöttünk. Nekem vagy a Neos vagy Axis lesz, még rágódom rajta. A mérettáblázatok alapján, és a belsõ lábhosszból számítás szerint 55 cm-es kellene. (182 cm vagyok, belsõ lábhossz 82 cm) Ezt a Kellys-ben a 21"-os közelíti meg (53,34 cm), de szívesen kipróbálnám a kisebb, 19"-ost is.
Asszony pajtásnak gondolom inkább a nõi változatok való (pl. az Axisnak megfelelõ Omega és Saphix-nak a Gamma változata). A nõi változatokban viszont csak 18"-os méret létezik. Nõknél nem számít, hogy ki mekkora?
Tudtok olyan helyet Budapesten, ahol meg lehet nézni, és ki lehet próbálni több Kellys méretet?
Asszony meg próbálja ki, de sztem ha nem sokkal van 170 alatt akkor egy 17-es inkább vállalható mint egy ilyen tanyabáj formára hajazó nõi vázas cucc.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. szeptember 06. - 12:12
Asszony pajtásnak gondolom inkább a nõi változatok való (pl. az Axisnak megfelelõ Omega és Saphix-nak a Gamma változata). A nõi változatokban viszont csak 18"-os méret létezik. Nõknél nem számít, hogy ki mekkora?
Tudtok olyan helyet Budapesten, ahol meg lehet nézni, és ki lehet próbálni több Kellys méretet?
Írta 2009. szeptember 06. - 10:49
SziaKöszi a választ!
Érthetõ, amit leírtál. De a Kellys Axis-on Shimano Alvio, a Merida Crossway 20 Comfort-on pedig Shimano Acera hátsó váltó van, nem Deore..... Ha jól tudom, ezek gyengébb típusok. De mennyire rosszabbak? És az elsõ váltók is különböznek.... Ne foglalkozzak vele? Döntsek szimpátia alapon?
Ha jól látom, Deore váltó csak az eggyel nagyobb típusokon, a Kellys Neoson és a Merida Crossway TFS 100-on vannak, ezek pedig már nem 90, hanem 115 ezer körül vannak..... (Két bringánál ez már 50 ezer)
Nalunk a csaladban egy axis (felesegeme) es egy neos van. En tavaly nagyon jo aron akciosan vettem oket. En azt mondom, ha belefer akkor inkabb vedd a neos-t, vagy a TFS 100V-t, ha nem akkor az axist.
Probalj meg alkudni is a helyszinen, hatha adnak egy kis kedvezmenyt amiert 2 bringat viszel, esetleg egy ket ajandek kiegeszito...
Ami nagyon fontos, hogy "probaljatok fel" a bringakat, hogy a megfelelo meretut vegyetek.
En tavaly vettem a gepet kb. 1 ev 2 honapos mentem vele tobb mint 3000km, 2 lancot hasznalok ezrenkent cserelgetve. Eddig a plusz lancon meg az elso fek pofan kivul nem kellet ra kolteni. Az elso 1-2 heten kellett a valtot allitgatni mig a drotok elertek uzemi hosszukat aztan ennyi .
Írta 2009. szeptember 05. - 21:25
Érthetõ, amit leírtál. De a Kellys Axis-on Shimano Alvio, a Merida Crossway 20 Comfort-on pedig Shimano Acera hátsó váltó van, nem Deore..... Ha jól tudom, ezek gyengébb típusok. De mennyire rosszabbak? És az elsõ váltók is különböznek.... Ne foglalkozzak vele? Döntsek szimpátia alapon?
Ha jól látom, Deore váltó csak az eggyel nagyobb típusokon, a Kellys Neoson és a Merida Crossway TFS 100-on vannak, ezek pedig már nem 90, hanem 115 ezer körül vannak..... (Két bringánál ez már 50 ezer)
Õszintén szólva, ez a kettõ bõven elég választéknak. Vegyétek azt, amelyik jobban tetszik! Ha nincs nagy akcióban vmelyik kerékpár, adott árért hasonló felszereltséget kapsz. Egy Deore váltórendszer ugyanúgy mûködik egy Merida, és egy Kellys bringán. Arról nem beszélve, hogy ennyi pénzért már bõven jó minõségû, hobbi felhasználásra precíz, megbízható kerékpárokat kapni (betartva a szükséges rendszeres karbantartásokat természetesen).
Más márkák... Hm. A vázak túlnyomó többsége a TávolKeleten készül, tömeggyártásban. A felszerelt alkatrészek is csak pár helyrõl érkeznek (jellemzõen a sajátmárkás cuccok ún. "matricagyárakból", késztermék a megrendelõ márka matricájával), az ismert márkákból meg nem sok van, úgyhogy nem lesz kirívó különbség két bringa között mûködésben. Autós hasonlattal élve, mikor egy Saab ugyanazt a motort kapja, mint az Alfa, vagy Opel, Suzuki. Vagy a VW konszern építõkockás játéka.
Esetleg késõbb lehet nyerget, markolatot, pedált kell cserélni, ha kényelmetlen, de ez az árkategória már bõven megfelel arra, amire tervezitek használni a bicajokat.
Írta 2009. szeptember 05. - 16:55
Írta 2009. szeptember 05. - 14:55
Amiket néztem, és sokan írtak mellettük:
- Merida Crossway 2008 vagy 2009?
- Kellys AXIS (ffi)/OMEGA (nõi)
Vagy esetleg más gyártót nézzek?
Õszintén szólva, ez a kettõ bõven elég választéknak. Vegyétek azt, amelyik jobban tetszik! Ha nincs nagy akcióban vmelyik kerékpár, adott árért hasonló felszereltséget kapsz. Egy Deore váltórendszer ugyanúgy mûködik egy Merida, és egy Kellys bringán. Arról nem beszélve, hogy ennyi pénzért már bõven jó minõségû, hobbi felhasználásra precíz, megbízható kerékpárokat kapni (betartva a szükséges rendszeres karbantartásokat természetesen).
Más márkák... Hm. A vázak túlnyomó többsége a TávolKeleten készül, tömeggyártásban. A felszerelt alkatrészek is csak pár helyrõl érkeznek (jellemzõen a sajátmárkás cuccok ún. "matricagyárakból", késztermék a megrendelõ márka matricájával), az ismert márkákból meg nem sok van, úgyhogy nem lesz kirívó különbség két bringa között mûködésben. Autós hasonlattal élve, mikor egy Saab ugyanazt a motort kapja, mint az Alfa, vagy Opel, Suzuki. Vagy a VW konszern építõkockás játéka.
Esetleg késõbb lehet nyerget, markolatot, pedált kell cserélni, ha kényelmetlen, de ez az árkategória már bõven megfelel arra, amire tervezitek használni a bicajokat.
Race, no Rest!
Írta 2009. szeptember 04. - 15:20
Asszonykámmal elhatároztuk, hogy az autós túrákat felváltanánk kerékpározással pl. a Velencei tó, Balaton, Fertõ tó körül, valamint a fõváros környékén, tehát kultúrált utakon. Max földúton. Jelenlegi kerékpárjaink hosszabb távokra, tehát erre teljes mértékben alkalmatlanok.
Már két napja csak olvasgatom a fórumot, de számomra nem lett világosabb a kép, mivel a fékek, alkatrészek neve nekem semmit nem mond. Addig eljutottam, hogy cross kerékpárokat kellene vennem, és a legajánlottabb típusok gyártóit már ismerem. Ez már óriási eredmény, hiszen néhány napja még egyiket sem ismertem... (ez szégyen)
Fontos, hogy fejlesztgetni nem igazán szeretnék, tehát olyan kerékpárokat keresek, amelyek alapban viszonylag elfogadható alkatrészekbõl állnak.
Ezért kérdezlek Titeket, hogy jelenleg mely típusok ár/érték aránya jelenleg a legmegfelelõbb erre a célra 80-100 e Ft árkategóriában??
Amiket néztem, és sokan írtak mellettük:
- Merida Crossway 2008 vagy 2009?
- Kellys AXIS (ffi)/OMEGA (nõi)
Vagy esetleg más gyártót nézzek?
Hát elõre is köszönöm a hozzáértõknek a válaszokat...
Írta 2009. szeptember 04. - 14:46
Kerékpár vásárlásra szántam rá magamat és a pénztárcámat is.
Hosszas vívódás után három márka maradt...azon belül is 1-1 típus.
Itt kérném a segítségeteket, a véleményeteket a bicókkal kapcsolatban.
A három típus:
-Merida Matts TFS XC 500 D - Adatok
-Kross Level A6 Disc - Adatok
-Cube Attention - Adatok
Árban nagyjából megegyeznek, úgyhogy nem ez lenne a döntõ.
Írta 2009. szeptember 03. - 16:38
185 centihez meg 55-ös váz sztemSziasztok!
Biciklit szeretnék vásárolni,de nem igazán tudom,hogy milyet.Nem sok mindent értek hozzá végül is ez lenne az elsõ "komolyabb"keróm.
Leginkább aszfalton használnám de ha úgy alakul akkor a könnyebb terepet is bírja(erdõk,földutak).Azt sem tudom milyen méret az ami nekem kell én 185cm vagyok kb 90 kg.
Ami tetszik az a merida Crossway TFS 100 Sport D http://www.bikefun.h...00_sport_d.html ez árban is stimmelne csak nem tudom hogy a vékonyabb kerekek hogy birják pédául a kátyukat vagy a patkára fel le ugrást.
meg ha visszaolvasol 8-10 oldalt ki lett vesézve a krossz bicó téma...
Írta 2009. szeptember 03. - 13:09
Ami tetszik az a merida Crossway TFS 100 Sport D http://www.bikefun.h...00_sport_d.html ez árban is stimmelne csak nem tudom hogy a vékonyabb kerekek hogy birják pédául a kátyukat vagy a patkára fel le ugrást.
Egyszerû, a kátyúkat ki kell kerülni és nem kell ugrálni Én munkábajáráshoz (is) cross bringát használok (42-es külsõvel), mindent kibír, ami egy városi közlekedéshez kell.
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)