Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Értem. Lényegében a merida-t akkor úgy érzitek többség mármint hogy a komforthoz és felszereltséghez képest adhatná olcsóbban. Megmondom õszintén valami igazat adok annak aki azt írta hogy a felszereltség a lényeg meg hogy a váz igazodjon az elképzeléseimhez, de nem vehetek úgy biciklit hogy bocsi letekernék mindegyikkel pár km-t és megmondom melyik kell. Az alkatrészekbõl összerakni dologra is gondoltam már de nem hiszem hogy ki tudnék úgy jönni hogy az ár ugyanitt maradjon és mint mondtam valszeg csak hitelre tudom megvenni. És pl. egy kifutott modellre nem biztos adnék 100 fölött. Használt dolgok tényleg isteni áron kaphatóak sokszor de ha már úgy döntöttem most ennyit rászánok valamire szeretném újként látni. Köszönöm a javaslatokat... ha vkinek még van ötlete.. várom. Egyelõre gondolkodom várom a 2010-es meridákat és nézelõdök. Amúgy a KONA-ra még visszatérve... mind magasabb áron van :(

összerakva sokkal drágább, az ebben a kategóriában kb felejtõs

meridáknak meg kb rendben van az ára. egy hasonló magellen természetes hogy olcsóbb, azért van a 2 cég közt némi különbség. de a polarisnál jobb ár/érték arányú azért kevés van. a kifutott modelleknél meg nem kell csodát várni, egy polarisnál meg kb annyit jelent az új hogy idén más szine lesz.

amúgy én megnézném ezt

http://www.xfactorne...=20&keszleten=1
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Értem. Lényegében a merida-t akkor úgy érzitek többség mármint hogy a komforthoz és felszereltséghez képest adhatná olcsóbban. Megmondom õszintén valami igazat adok annak aki azt írta hogy a felszereltség a lényeg meg hogy a váz igazodjon az elképzeléseimhez, de nem vehetek úgy biciklit hogy bocsi letekernék mindegyikkel pár km-t és megmondom melyik kell. Az alkatrészekbõl összerakni dologra is gondoltam már de nem hiszem hogy ki tudnék úgy jönni hogy az ár ugyanitt maradjon és mint mondtam valszeg csak hitelre tudom megvenni. És pl. egy kifutott modellre nem biztos adnék 100 fölött. Használt dolgok tényleg isteni áron kaphatóak sokszor de ha már úgy döntöttem most ennyit rászánok valamire szeretném újként látni. Köszönöm a javaslatokat... ha vkinek még van ötlete.. várom. Egyelõre gondolkodom várom a 2010-es meridákat és nézelõdök. Amúgy a KONA-ra még visszatérve... mind magasabb áron van :(

AcYL 07

AcYL 07

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
LawrenceDesign "kollégánknak" nem muszály egyáltalán komplett bringát venni, ha már egyszer újat vesz. Én speciel jobban szeretem összerakni a saját ízlésem és kényelmem szerint, bár kicsit más mûfajban tekerek.
" Aki reménybõl él, éhen hal." Benjamin Franklin

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Ennek az ajánlott fogyasztói ára 109.900Ft, szóval ennyiért erõs pofátlanság árulni, fõleg úgy, hogy "kifutott" modell. Érdemes becélozni a legközelebbi Magellan boltot és ott érdeklõdni.

Volt '08-ba.
A cseke oldalán 134 E a jav.fogy. ár.
De szét kell nézni mert mindig vannak akciók.
Nekem 1 '08-as van.
Jó kis gép persze némi finomítás után.:)
Gondolm ez a dart2 vmivel jobb mint a az rst gila amivel régebben szerelték
de így is valószínû h a villa lesz a leggyengébb pontja a bicajnak.
Ez enyémbe spec a gila egy rakás sz*r volt. Csere lett belõle.
Most egy levegõs RS Tora Race muzsikál benne. Hát ég és föld a kettõ.

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

ha ezek közül választasz akkor a merida, de ha el akarsz menni 120000-ig én ajánlanám mert a merida elég gyengusz akkor már inkább ezt:http://ebike.hu/term... polaris deore/

Ennek az ajánlott fogyasztói ára 109.900Ft, szóval ennyiért erõs pofátlanság árulni, fõleg úgy, hogy "kifutott" modell. Érdemes becélozni a legközelebbi Magellan boltot és ott érdeklõdni.
Dark Archon

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Szerintem az ismert márkák között szinte semmi különbség nincs minõségre
(merida,cube,kona,gt,scott,specialized,giant,ktm,kellys,stb)
.

ezt azért így erõsen átgondolnám.

Szerintem meg a vázak komfortjában van különbség, nem is kicsi és ebben a Merida TFS eléggé hátul kullog...

mintahogy az alu speci is :)

de egy szûkitõ meg egy 27,2 csõ csodákra képes
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Lényegében ezek a gyártók csak a vázat gyártják.
Van aki erre esküszik van aki arra.
Valamennyi különbség inkább a formatervben,kinézetben,szerviz-alkatrész ellátásban van.

Szerintem meg a vázak komfortjában van különbség, nem is kicsi és ebben a Merida TFS eléggé hátul kullog...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Mondd valamit ez az embör...:)
Jé, tényleg, kompletten bicót én is '92-ben vettem utoljára.
Még a Kellysemet is a kézhezvétel elõtt átépítettük.
E van!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ja
tökmindegy, az ördög a felszereltségben, meg az árképzésben van
amelyik "jó rád" , tetszik, azt csá
amugy meg 100 alatt csak használt szvsz, sõt
1993 óta nem volt kompletten vett új bicajom :-)
gyakran lehet látni 1-2-3 éves komplett bicókat 30-40%-al az anno vételárhoz képest olcsóbban

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Köszönöm a véleményeket...gondolom akkor a másik két márka nem is jön majd szóba...de nem értem mi a baj a Merida-val... az alacsony áruakkal van bajotok vagy úgy általában? Mert én rosszakat azért nem nagyon hallok róluk. Megnézem a KoNA-t is meg a MAGELLAN-t is...jelentkezem majd. És Köszi!!!

Szerintem a meridával az a baj hogy drága...ár / érték arányban vannak jobbak is ( bár a merida 5 év vázgaranciát ad sok gyártó meg csak 2 évet)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Csak úgy kiegészítés ként.
Nekem KONA Blast-om volt - meg KONA Caldera, KONA Kula, KONA Dawg - egy ideig. Erõs váz, az hosszú távon is megbízható masina. Fõként túrázni használtam, de merev villával terepeztem is vele. Jó vétel, hidd el. Arra építhetsz hosszú távon is.
Merida. Most egy Merida TFS Trail.t hajtok. Erõs, robusztus gép, de nem a Merida Matts kategória, attól masszívabb.
Túrára a Matts is ok, a KONA szerintem hosszútávon biztosabb alapot nyújt neked, de te - és a pénztárca - dönt! Egy a lényeg, élvezd a tekerést a nyergében! :)
Üdv!

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Köszönöm a véleményeket...gondolom akkor a másik két márka nem is jön majd szóba...de nem értem mi a baj a Merida-val... az alacsony áruakkal van bajotok vagy úgy általában? Mert én rosszakat azért nem nagyon hallok róluk. Megnézem a KoNA-t is meg a MAGELLAN-t is...jelentkezem majd. És Köszi!!!

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Szerintem is ha ezek közül választasz, akkor inkább a Merida, de én sem rajongok a meridákért. Esetleg valami Kona Blast ??

Lényegében ezek a gyártók csak a vázat gyártják.
Van aki erre esküszik van aki arra.
Valamennyi különbség inkább a formatervben,kinézetben,szerviz-alkatrész ellátásban van.

AcYL 07

AcYL 07

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Szerintem is ha ezek közül választasz, akkor inkább a Merida, de én sem rajongok a meridákért. Esetleg valami Kona Blast ??
" Aki reménybõl él, éhen hal." Benjamin Franklin

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
ha ezek közül választasz akkor a merida, de ha el akarsz menni 120000-ig én ajánlanám mert a merida elég gyengusz akkor már inkább ezt:http://ebike.hu/term... polaris deore/
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok.

Gondoltam regisztrálok, több szem többet hall :D:D:D
Szóval... most veszek magamnak új biciklit. Nem biztos hogy van egyben annyi pénzem ezért néztem ingyen hitel konstrukciókat és találtam is. Ha ilyet még tud vki akkor jelezze.. köszi. Vagy ha másnem rendes hitel.
A lényeg: sokáig tanakodtam de még mindig nem tudom hogy mi is legyen a vége... Merida Matts 20D talán a vége, de még agyalok. Tipp? Az ár olyan 90-120eFt. Fõleg Bükkbe ide oda néha terepen, de nyáron hosszabb útra is indulunk. De ez egyszeri egy évben. Néztem még Skarpea-t (x400) de nem tudom, mert nem nagyon ismerem, valamint néztem még Genesis-t is az intersport kínálatában. Genesis Matrix 30Disc. Köszi elõre is a segítséget.

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Sziasztok! Szeretnék vásárolni tavasszal egy bicajt, de nem tudok dönteni, milyen is legyen valójában. Egy olyanra lenne szükségem, amit hegyvidéki utakra, hegyekbe tudnék használni. Sima erdei utakon használnám leginkább, a keményebb sziklarészeket nem hiszem, hogy bevállalnám nagyon, de ki tudja... Egy ismerõsöm azt ajánlotta ilyen célra, hogy ilyen célra elsõ telós bicaj lenne a megfelelõ. Tehát valami ilyet szeretnék és hát kb. ilyen 60-70 ezer forintot szánnék rá. Nem egy csúcsmárka kell nekem, csak ami azért strapabíró, mivel nem minden napos használatra lenne amúgy sem. Viszont ilyen Tescos bringákat hanyagolnék... Ötletek?

Ennyiért sajnos nem fogsz kapni használható bringát. Kicsit még gyûjtesz - tavaszig - s bátran vehetsz egy Magellan Crater V-t (100k körül van), az alá nem szabad adni, ha felszabadultan óhajtasz tekerni és nem folyton a bringa bajaival nyüglõdni. Anno néztem én is a Draco-t, de örültem, hogy nem azt választottam, megérte a Crater a többletet, azóta (3 év) sincs semmi baja, vált, suhan ahogy kell. Hegyre fel, hegyrõl le, dagonya, erdei út, megvolt minden, amire szánták. Sziklákon sem lenne baja, én sosem próbáltam, de ahhoz nem ártana egy jobb teló. Az árat figyelembe véve meg a "nagyobb" márkák, mint Merida, Specialized, stb. felejtõsek, ebben az árkategóriában a Magellannal kapod a legjobb ár/érték arányat még mindig.
Dark Archon

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Sziasztok!

Milyen bringát vegyek, ha elsõdleges szempontom az, hogy nagy távolságra (200-300 km) szeretnék egy nap alatt tekerni (fõleg aszfalt, esetleg könnyebb terep), szóval legyen gyors és kényelmes. Ja, kb 100000 ft-om van rá. (az elõzõ bringám egy caprine greenway volt, ezzel tekertem hasonló távokat Magyarországon, de ezt ellopták)

Kösz a válaszokat!

elismerésem, ha azzal képes voltál 200-300 km-t letekerni :scared:. A helyedben valami nagyobb kerekû fitness vagy cross bringát vennék, attól függõen, hogy mit jelent az a terep, ill. feltétlen kell-e teleszkóp...

drlb81

drlb81

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Milyen bringát vegyek, ha elsõdleges szempontom az, hogy nagy távolságra (200-300 km) szeretnék egy nap alatt tekerni (fõleg aszfalt, esetleg könnyebb terep), szóval legyen gyors és kényelmes. Ja, kb 100000 ft-om van rá. (az elõzõ bringám egy caprine greenway volt, ezzel tekertem hasonló távokat Magyarországon, de ezt ellopták)

Kösz a válaszokat!

stargazer

stargazer

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Köszi a tippeket. A garanciával úgy vagyok, hogy eddig még minden elromlott cuccom a gariidõ lejárta után adta meg magát, kivéve azt, ami nem, arról viszont azt mondták, hogy nem rendeltetésszerûen használtam, ezért no garancia... hát honnan tudják õk azt, hogy hogyan használtam, természetesen nem volt igazuk, de ez sovány vigasz. Viszont az összes többi érv is elég a Merida mellett.