Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Össztelóst semmiképp ebben az árban.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszönöm nagyon szépen Mindenkinek,h segít nekem!
Úgy néz ki,h lehet,h a biciklire szánt összeg növekedni fog,kb. arra az összegre,amit mondtatok.(80e)De azért én mégis szeretném,ha ennyibe nem kerülne,mivel nem akarok minél többet költeni,és tényleg jól mondtad,heti 2-3 alkalommal lesz használva kb.,és nem napi extrém hatásoknak lenne kitéve.:D
Akkor majd keresek használtat,de akkor tudnátok már olyan bicajt is mutatni,amit érdemes lenne már nekem megvenni,újonnan?:')
Köszi,most akkor nagyjából tudom,h mibõl is kéne állni a cájgnak,így majd akkor majd figyelek ezekre.És majd linkelek,ha találok valami értelmeset.És akkor ez nem jó ennyiért gondolom,mert összteleszkópos,még akkor is ha Decathlanos:D :Decathlon - biciklik - kerékpárok túrakerékpár B'TWIN - Rockrider 6.0 B'TWIN - hobbi MTB kerékpározáshoz földúton, erdei ösvényen.

Ja azt meg kifelejtettem,h a 185+cm vagyok:D:')

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Intersportot nem ismerem. A Decathlon pedig szerintem jó, ott be is állítják neked rendesen, ha kéred, mielõtt elhozod. Az õ célcsoportjuk az ilyen családi, meg átlag tekerõs bringások. Arra tökéletesek a gépeik. Nehezek ugyan, de teljesen megfelelnek a célra. Bátyám aki ilyen 'hétvégénbringázós', neki pl amit most vett decathlonos, elég lesz bõven, nem fogja így se eleget használni. :DD

Ha neked is leginkább csak ilyen heti 2-3 alkalomra kell, akkor neked is jó lesz.

Amúgy az a TREK se rossz, amit zeezoltano linkelt.

Hmm, amitõl kerüld magad?! Nem tudok így mondani konkrétat, inkább azt mondom, amilyen márkák használhatók lehetnek (nem mind az belõle, de értékelhetõ mint márka).

Váltás, fékek: Avid, Shimano, Sram
Teló: Rockshox, RST mondjuk
Váz márkák: TREK, Merida, Magellan, SCOTT, KTM, van sok még, de talán ezek közûl árulnak most piactéren olcsóbbakat.
MTB felnibe nem vagyok otthon jelenleg...

Ezen kívül, ami még kiegészítõk (pedál, nyereg, kormány, stb): BBB, Bike+, Ritchey, stb

Ezen kívül is azért inkább kérdezd meg, ha találtál valami jót. Itt bárki segít neked, ha megkérded.

Huh tényleg, amit ne keress ilyen árkategóriában: Tárcsafék, Fully bringák (összteleszkópos)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Pls...:'):("

Sztem ezt is érdemes meggondolni.Nem mai, de minõségi cuccok vannak rajta.Kb. 160-170cm között lenne jó ez a vázméret:
TREK mtb LX, XT, STX « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amit Dormi linkelt az már elfogadhatóbb. Olyan momtit nem vennék amiben Zoom "teló" van akkor már inkább merev villa.
Ha tetszik valamelyik linkeld be ide és adunk tanácsot melyiket érdemes.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Nagyon köszi.
Akkor ez egy nem túl jó márka.Kár.(?:)
Köszi a linket,nekem tetszik kinézetre!Majd akkor keresgélek a hirdetésekben.Igen a terepre azt értettem,és nem sziklákat megmászni,hanem egy könnyebb terepen,emelkedõn még rendesen/élvezhetõen el lehessen menni.
Abban tudnál/tudnátok még segíteni,h miket kell/érdemes nézni ebben az árkategóriában?Gondolok itt pl.:villára vagy teleszkópra,váltóra stb. Sajna mivel eddig nem volt rendes bringám,nem tudok róluk kb. semmit.:"( Annyit tudok,egy barátomtól,h az már (elég) jó ha alumíniumból van a váza és dupla falú felnije van.Bocs ha sok hülyeséget írok/kérdezek.:D

Szerk.:Ez a bicikli az Intersportban van,és nem a Decathlonban.Vagy arra gondolsz,h attól,h nem teljesen biciklis bolt,azért még lehet ott normális bringát kapni?(decathlonban)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Lényegében ez egy noname márka. 60eFt-ból is lehet MTB-t venni, de ne várj bele telót, még elõre se. Merev villásat lehet, az jó terepre is egy kicsit, gondolom nem XC-zol majd, hanem csak simán rágurulsz egy földút, vagy porosabb útra. Ezt értetted a terep alatt.

Igazából a Decathlon bringák elég masszívak és olyat kapni 30-40be ott, ami már jó bringás túrázásokra, meg egy picit rosszabb útra.
Amúgy 60-ból is körülnéznék a bikemag apróban, hátha lelsz valamit. Aztán azt link ide és majd kapsz róla véleményt, hogy megéri-e, jó lesz-e.

Amikor elsõ Magellánom építettem, az nekem is vagy 140-be került, aztán ~60 körül tudtam megválni tõle ~4 évvel rá, szóval na, amilyen az volt pl, az teljesen jó lett volna neked is, kapsz 60-ért jó bringát, nem para, csak használt, meg nem überzsírprofi. De pl azzal a Magellánnal én hegyre is mentem és bírta. Pedig egy gagyi RST teló volt csak benne, meg semmi XT, még SLX sem, szóval elég gagyi szerelése volt.

Meg ha most eldöntötted, hogy kell egy bringa, ne vedd meg az elsõt, ami eléd kerül. Várj egy kicsit, böngéssz használtakban, addig is gyûlhet még a keret rá, nekem is 3 hónap volt megtalálni a legújabb használt bringám és nem bántam meg az idõt, amit böngészéssel töltöttem, mert állati jó árban volt.

Amúgy szerintem manapság 80 kell minimum egy olyan használt bringához, ami már tényleg elég jól használható arra, amire kitalálták. Akár outi, akár MTB, akár trekking, stb.

Néztem hirdetést: http://apro.bikemag....-k8-l3696.html#

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi a hozzászólást,de nem nekem sajna ennyi pénzem van rá,még így se nagyon tetszik a szüleimnek/tesómnak,h 55-60-ért biciklit venni.:(" Gondolom,h 80-100e-bõl már jó kis bicajokat lehetne kapni,de sajna ennyit szánhatok életem elsõ-nem megörökölt-biciklijére.:'(
Igen,azt tudom,h Cora-Tesco és társaiban nem szabad biciklit venni,de nem tudom,h az Intersport ez alól kivétel-e,mert ezt a bicajt amit kinéztem ott lehet kapni(elsõre azért nem írtam neveket,mert nem tudom,h melyik fórum már mi számít reklámnak...),a link remélem használható lesz: Kerékpár Katalógus 2011 :: INTERSPORT PDF :: Mountainbike-ok A bal alsó lenne.
És ti se ismeritek ezt a márkát,mert amiket a google kihozott,háááááát az nem túl sok és ami ki is jött,azt írták,h Európában nem nagyon ismert,meg arra,h milyen minõségû az volt a válasz,h ez típus függõ,vagy amelyik sz@r,van amelyik jó minõségû.Szóval nem tudom,h mit is csináljak.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ennyiért még nem vennék montit mert csak egy icipicit van az "ipari hulladék" kategória felett szerintem gyûjtögess még úgy 30-40e ft-t vagy néz egy használtat a bikemagapro.hu-n
A szórólap meg gondolom azt jelenti hogy tescó és társai onnét meg Nem veszünk kerékpárt mert
1 hülyék hozzá
2 hülyék hozzá
3 http://bikemag.hu/ke...e-in-gagyisztan
kerékpárt a kerékpárboltból veszünk
1 mert értenek hozzá
2 mert tudnak segíteni

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Sziasztok!
Szeretnék tõletek segítséget kérni,h max. 60e-ig milyen biciklit érdemes venni aszfaltra és egy kicsi telepre?Most nem bicikli fajtákra gondolok,mert sztem nekem a mountain bike kéne,hanem,h ezen belül milyen márkát és milyen modellt.
Egy mostani reklámújságban láttam egy nekem tetszõt,a neve:Nakamura Summit Lite(mountainbike),26"-s kerékkel.Van valakinek ezzel a márkával,típussal valamilyen tapasztalata,ismerete?Ha lenne,azt megköszönném.
Persze kíváncsi vagyok arra is,h Ti mit választanátok ekkora összegbõl.

Pls...:'):("

benices

benices

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Melyiket vegyem? Help
Sziasztok. Légyszives segitsetek.
Nem tudok választani! Scott Sportster 55 és Merida Crossway TFS 100 2009-es. Mind a kettö 500 euroba kerül. Kezdö vagyok (persze biciklizni tudok ). Nem csak aszfalton használnám, néha kicsit terepen is gurulnék. Persze nem sziklás terepen. Nagyrészben aszfalton gurulnék. Indoklást is kérnék.

Scott Sportster 55
Keret: Sportster 6061 alumínium váz
Villa: Suntour NEX 4110 63mm V2
Váló: Shimano Acera
Shimano
Shimano
Fék: Shimano BR-M416A, mechanikus tárcsafék
Hajtókar: Shimano FC-M171 48-36-26
Középcsapágy: Shimano BB-UN 26
Fogaskoszorú Shimano CS-HG30-8I, 11-32 T
Lánc: KMC Z-7
Elsö agy: Scott Comp Disc CL
Hátsó agy: Shimano FH-RM65-8 CL
Felnik: Araya GP-710
Gumiabroncsok: S207 700x37C, semi slick
Kormány: Scott Sportster Oversize 31.8mm
Szár: Scott JD-ST58 A, Oversize 31,8 mm
Ritchey OE Logic Zero semi integriert
Nyereg: Sportster Solution
Nyeregcsõ: Scott, 31.6mm
Pedálok: Wellgo C 127 S
Színek: Fekete Barna
Súly: 13,8 kg

Merida Crossway TFS 100 2009
Keret: Crossway TFS-D
Villa: SR Suntour NEX4610-HLO 63 Lockout
Váltó: Shimano SLX
Shimano M310 31,8 T-Swing
Shimano SL-M360 Rapidfire
Fékek: Tektro Auriga Comp
Hajtókar: Shimano M191 48-38-28 CG
Középcsapágy: Shimano UN26
Fogaskoszorú Shimano CS-HG40-8 11-32
Lánc: Shimano CN-HG50
Felnik: Alex DP-17 Disc, black
Gumiabroncsok: Merida Speed ​​40 Reflex
Kormány: X-Mission Speed
Szár: X-Mission Speed
Fogantyúk: Crossway Ergo
Nyereg: X-Mission Cross
Nyeregcsõ: X-Mission Speed
Pedálok: Acél
Kerék méret: 622 x 40

Nem hiszem, hogy tökéletes a forditásom. Bocsi.

Köszi elöre.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék tõletek segítséget kérni,h max. 60e-ig milyen biciklit érdemes venni aszfaltra és egy kicsi telepre?Most nem bicikli fajtákra gondolok,mert sztem nekem a mountain bike kéne,hanem,h ezen belül milyen márkát és milyen modellt.
Egy mostani reklámújságban láttam egy nekem tetszõt,a neve:Nakamura Summit Lite(mountainbike),26"-s kerékkel.Van valakinek ezzel a márkával,típussal valamilyen tapasztalata,ismerete?Ha lenne,azt megköszönném.
Persze kíváncsi vagyok arra is,h Ti mit választanátok ekkora összegbõl.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
http://apro.bikemag....-r7-l3716.html#
Ócsó KTM, érdemes megnézni, van-e benne bibi, szerintem. Mert árban tényleg kvajó.

Feltöltött kép

Ez a kánondél, kvaszép!

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Ez a trek szerintem teljesen jó, bár az áron még lehetne faragni. mondjuk nem gyári cuccok vannak rajta, valószínûleg egy olcsóbb merida bontásból jöttek

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Suntour sf-xcm-h-lo
itt van minden róla
http://www.biketrend...up2010/94-xc820
Simán nekiugranék vele akár melyik maratonnak ezt nem sok 100000-be kerülõ géprõl mondanám el, persze lehet hogy a kezem nem túlzottan örülne az elsõ telónak, de ez a bringa KTM felirattal szvsz közelítene a 200000ft-hoz.
A mérete 18.5 vagy 19"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ez jóság annyiért
mi az ateló benne?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kerkpr Superior 10 XC 820 Grafit/Bord/Pir Vfk 26x20' - kerkprok / mtb, cross country - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
Egy ilyet tudok 99eft-ért új garanciális azért ennyi mert a nagykerben keletkezet rajta 2-3 kis karc a festéken ennyiért ennél jobbat nem kapsz ha érdekel priviben elküldöm az üzletet elérhetõségét (pesti) Deore FSA kiegészitõk

XP Ninja

XP Ninja

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
jobban körbenéztem, és arra jutottam, hogy inkább ilyen xc-s bicikli kéne pl kross level A2, de az nekem drága. maradnék a max 90.000-nél ennyiért mi a legjobb?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
én pont tegnap láttam egy ilyet a barátomnál, és bizony bõven 300 alatt volt:
tök legálisan, élõ kancsi garival

Feltöltött kép

apv

apv

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

A Cube-ok nagyon jók, német cucc. Azt hiszem a Radon a másod márkájuk, azok is szuperek. Viszont nagyon drágák is emellett.

Én a helyedben arra figyelnék oda, hogy egy ilyen kategóriájú gépet azért illik már elöl hátul minimum XT váltóval szerelni, hajtómûnek pedig legalább egy SLX legyen benne. Illetve az általad linkelt 200e feletti Cube-oknál viccnek tartom a Dart3 rugós villát. Ennyi pénzért minimum solo air Recon, de inkább dual air Reba dukálna a mûszerbe. Súlyban ezek nagyon sokat jelentenek. Dart vs. Recon esetén is kb. 600g-ról beszélhetünk.

Én körülnéznék még Magellánék háza táján is, mert ár/érték arányban, Magyarországon talán õk nyújtják a legtöbbet. Ennyiért egy nagyon komoly Pyxis-t kaphatsz, 11kg körüli súllyal.

Igen, azt tobb helyen irtak, hogy a telo nagyon gaz a kozep kategorias Cube-okon. Megneztem a Pyxist, sokallom a 300e koruli arat (akciozva nem volt a meretemben), miutan a vazrol eleg vegyes velemenyeket olvastam, allitolag nem eleg merev.

A Cube AMS 100-bol talaltam ket masik hirdetest is. Bar meretben nekem nem jo, viszont afelol elbizonytalanitott, hogy erdemes-e ennyi penzert ujat venni. 330 korul lenne ujonnan, itt meg 220 korul van hasznaltan, latszolag nem leharcolva. Magyaran elhozom a boltbol es -100e. Tudom, az autoknal is igy van aranyaiban, de ebbe eddig nem gondoltam bele. Szoval mar nem ragaszkodnek az ujhoz, csak a jo allapotuhoz. A hirdetesek kozott ez lehet erdekes szerintem, mit gondoltok:
TREK 8500 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása