Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2011. június 08. - 16:41
http://www.bikeart2....qua-tsr-ct.html
holnap már vele edzem, nagyon izgulok, tisztára mint egy elsõ randi
Írta 2011. június 08. - 11:36
A Wilierek igen csak jók,de azon nem fogsz tudni sztem sokat alkudozni.
Az uccsó 200-ért Campa Xenonnal szerelt, nekem is tetszik. Nekem is Xenon szett van, nem nagyon van gond vele, mondhatni semmi. Szerintem elég jó szett és jól van kialakítva a fv-kar is.
a KTM-rõl mit gondolsz? nem olcsó, de elég jó a felszereltsége. bár azt néztem, hogy a hasonlóan felszerelt bicajok kb ugyanennyibe kerülnek.
Írta 2011. június 08. - 09:34
Az uccsó 200-ért Campa Xenonnal szerelt, nekem is tetszik. Nekem is Xenon szett van, nem nagyon van gond vele, mondhatni semmi. Szerintem elég jó szett és jól van kialakítva a fv-kar is.
Írta 2011. június 08. - 08:37
Nem akarlak lebeszélni róla, de a Sora fékváltókarja nem a kényelemérõl híres. Próbáld ki. Jobbat nem tudok. Annyit tudok mondani, hogy a Sora a Shimano kezdõ szettje, aki versenyzik, az nem szokta szeretni.
Amúgy a használt bringák általában ezrét jobbak, mert ott már esetleg Ultegra is rákerülhet. Nagyon drágán adják az alap szettel felszerelt bringákat itthon újonnan. :/
Errõl nincs kép, de lehet megnézném milyen is: Mata « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
pinarello angliru gyönyörû állapotban Nézd meg!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása Ez se rossz.
köszi szépen! ki fogom próbálni. errõl mi a véleményed?
Bringaland - Bringaland.hu
esetleg ezt is érdemes lenne megnézni, hátha alkuképes. 2010 óta túl sokat nem futhatott. fene tudja, meg aztán szombathelyre menni szegedrõl bringáért
k. nagy dilemma ez basszus...
ezt meg most találtam, hogy még nehezebb legyen dönteni. ezt tûnik ár-érték arányban a legjobbnak az újak közül. segítsen már valaki
Írta 2011. június 08. - 08:26
ehhez mit szóltok:
Orbea Aqua TSR CT | Orbea | Kerékpárok | BIKE ART CENTER KFT.
új, és ennél olcsóbban kapnám meg. amennyiben jó lesz az 54-es méret.
Nem akarlak lebeszélni róla, de a Sora fékváltókarja nem a kényelemérõl híres. Próbáld ki. Jobbat nem tudok. Annyit tudok mondani, hogy a Sora a Shimano kezdõ szettje, aki versenyzik, az nem szokta szeretni.
Amúgy a használt bringák általában ezrét jobbak, mert ott már esetleg Ultegra is rákerülhet. Nagyon drágán adják az alap szettel felszerelt bringákat itthon újonnan. :/
Errõl nincs kép, de lehet megnézném milyen is: Mata « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
pinarello angliru gyönyörû állapotban Nézd meg!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása Ez se rossz.
Írta 2011. június 07. - 17:31
Ez nagyon bejön. OUTLAND és KTM és hasonló feliratok nem kellenének. Felszereltséghez annyira nem értek, de nem alsó kategóriás (SLX, LX, XT azt sejteti számomra)
De szerintem a 190cm-hez kicsi lesz.
Arra mit ajánlatok? 58-as?
ez neked tuti kicsi lesz! az 58-as már jobban hangzik, de fel kell rá ülni, ki kell próbálni. szerintem
Írta 2011. június 07. - 17:30
A régi bicajom ellopták így most venni akarok egy új biciklit, nézegettem õket, legvalószínûbb egy cross-trekking, két félét néztem eddig, nagyjából egy árban vannak, mi a véleményetek róluk, melyikhez lenne érdemesebb hozzájutni? Vagy hasonló árkategóriában van jobb ár-érték arányú?
1.Caprine Cross One 2011
2.Schwinn-Csepel Elite Acera
üdv, Ádám
Írta 2011. június 07. - 17:20
Hirtelen ezt találtam.KTM CROSS Trekking 28 ""-os alumínium vázas újszerû trekking kerékpár eladó - eladó - Trekking kerékpár | Expressz.hu
Ez nagyon bejön. OUTLAND és KTM és hasonló feliratok nem kellenének. Felszereltséghez annyira nem értek, de nem alsó kategóriás (SLX, LX, XT azt sejteti számomra)
De szerintem a 190cm-hez kicsi lesz.
Arra mit ajánlatok? 58-as?
Írta 2011. június 07. - 17:03
Orbea Aqua TSR CT | Orbea | Kerékpárok | BIKE ART CENTER KFT.
új, és ennél olcsóbban kapnám meg. amennyiben jó lesz az 54-es méret.
Írta 2011. június 07. - 16:59
Mennyit jelent, hogy le kell nyúlni egy jó V-fékhez képest? +20e? Mert akkor OK.
Hirtelen ezt találtam.KTM CROSS Trekking 28 ""-os alumínium vázas újszerû trekking kerékpár eladó - eladó - Trekking kerékpár | Expressz.hu
Írta 2011. június 07. - 15:44
Mennyit jelent, hogy le kell nyúlni egy jó V-fékhez képest? +20e? Mert akkor OK.
Vagy csak ki kell nyitni a szemed nagyon... én 15éert vettem használtan régebbi m555-ös fékszettet, nem szépségdíjas, nem mai, de a 90 kilómat úgy fogja meg mint az álom... (és nem betegeskedik soha)
Írta 2011. június 07. - 15:38
Egy jó V-fék (ami nem jelenti azt, hogy legdrágább, hanem egy jó középkategória +) > olcsóbbik/alap tárcsafék. Az a baj, ha tárcsából tényleg jót akarsz, azért le kell nyúlni tényleg a zsebed mélyére.
Írta 2011. június 07. - 15:37
Jha ezek az olcsó rúgós/csillapítással rendelkezõ nyergek eléggé katasztrófa kategóriába tartoznak szerintem is. Ismerõsöm Kelly's-én is láttam, meg egy másiknak szintén Kelly's-én, de semmire nem jók.
Elsõ teló az oks, az belefér, kátyúkon, köves úton, kockakövön jó lehet.
Az ülés kényelmességét inkább nyeregnél oldanám meg, Végignézel párat egy boltban és vannak ilyen extrémen ducinak kinézõ nyergek, amiben a farcsont résznél nem csak, hogy párnázott, de mint a régi oldschool nyergeknél, csak modernebb megoldással, van 'rúgó'. Én speciel nem szeretem az ilyeneket, de én máshogy is tekerek. Ellenben neked, aki túrázni használja a bringáját, bringásnaci nélkül, meg melóba járni, lehet, hogy ez a kényelmesebb.
Tárcsára szerintem nincs szükség, mert olyan ami már jó, az sok +összeget jelentene, az alsó kategóriásakat meg nem ajánlom, mert könnyen elkponak, nyikorgóssá, recsegõssé válnak, minõségre nem az igazi. Akkor már inkább jó felsõ-középkategóriás V-fékeket, jó pofával, jó felnin, az is megfog ilyen körülmények között. Egyébként is szerintem trekkingre fölösleges a tárcsa.
Matrica dolog: van ahol festve van, van ahol a matricán van még egy lakk réteg és azért nem tudod eltüntetni, van ahol le tudod szedni, de nem ajánlom, nehogy már ez zavarjon. >.<
Szín kérdés: ne ez alapján dönts, más nem, ha belefér és van rá még ~20-30ezred újrafesteted. ^^
Amúgy irányár azért nem ártana, attól függetlenül, hogy azt mondtad, hogy a minõség a fontos, mert lehet 100-ért is meg 300-ért is trekkinget venni, de ettõl még a 100-as is megfelelhet a célnak minõségre. Szóval mondj azért egy összeget, amitõl mondjuk +/-15000-20000 eltérés lehet.
Telós nyereg akkor nem nyerõ, majd max. cserélem az ülést utólag, ha nem megfelelõ.
Ezt inkább orvosnak kellene most írnom: Az lehetséges, hogy biciklizés után ott lent a farcsontom körül fáj valami mikor ülök, már otthon a széken, ágyban. Fõleg elõre hátra dõlés közben jön elõ, aztán hamar elmúlik. Lehet a szar ülés miatt, vagy kemény, vagy rosszul ülök?
Telót én is épp álldanám, mikor pl. Pest pont ezen a macskaköves részen akarok átkelni, de még ott van az a rengeteg kátyu, gyökér által felnyomott bicikliút/járda, kisebb peremek járdára fel és le. Az ok, hogy egy jó minõségû úton semmi haszna, de akkor max. majd lockolom. Egyáltalán milyen hátránya lehet egy telónak? (Most nem egy szar, hanem egy minõségi telóról beszéljünk.) Billeghet a bicaj gyorsításkor/fékezéskor?
Elsõ teló: Mennyire zavaró, amikor az ember egy padkával szemben megáll (10-15cm) és felfele megrántja a bicó elejét, hogy felmenjen rá, akkor nagyobbat kell rántani mert kinyúlik a teló, vagy hogy van ez ekkor?
Matrica: Nem zavar, csak nekem nem tetszik a nagybetûs MERIDA, KTM, KELLY’S és hasonló feliratok. De ez szubjektív. Ehhez képest inkább a CUBE bicajain alig látni ezt a feliratot. --> Emellett nem akarom, hogy emiatt is legyen tolvajok kedvence. Újrafestést azért hanyagolnám, ha nem szükséges.
Ezt már néztem, tetszett, de elkelt. Ilyen például jöhetne.
Árkategória: Igazából ez rugalmas, 100-150e között használtan, de lehet + ha tényleg az év vétele. Inkább olyat, ami jó minõség és a jó itt tényleg jót jelent. De nem akarok valami dísz bicajt, amire mindenki utána fordul és a tolvaj is csak azt látja a bicón: „VIGYÉL EL”.
Új csak végsõ esetben, ha már 100e-t tudok spórolni egy használttal. Akkor azt inkább költöm sörre.
Bocsi ha kicsit hülye kérdések is akadnak köztük.
Írta 2011. június 07. - 15:00
Írta 2011. június 07. - 14:51
hali! szerintem valami tárcsafékes masszív terekking bicót keress, de én a teleszkópos nyeregrõl lebeszélnélek. egy idõ után totál kimozgósodik, jobbra balra elcsúszik, katasztrófa szar. nem véletlen, hogy a nagy márkáknál szinte egyáltalán nem látsz ilyesmit. vannak itt az apróban remek KTM-ek például, de vannak szép meridák, cube-ok is. ajánlani nem akarom innen senkiét, mert a többi megsértõdik
Az ajánlott gépeket küldheted privibe is (vagy akár más is bombázhat ilyenekkel (boltok, nepperek kíméljenek)), esetleges megjegyzésekkel, melyiknél mire kell ügyeljek.
A tárcsafékre én is gondoltam, de mivel a mostani gépemen egy elég kaka fék van, így minden jobb lenne nála, de nem igazán tudom mennyi pluszt ad a tárcsa egy jó V-fékhez képest. Szívem mélyén én is szeretném De inkább fontos, hogy bicajjal együtt 100+ kilóval 30-ról 0-ra meg tudjak állni minél hamarabb.
Telós nyereg csak ötlet volt, de akkor elvetem és inkább egy kényelmesebb ülés.
Írta 2011. június 07. - 14:26
köszi! itt elég sokat találok, de a használttal az a gond, hogy nem értek hozzá. oké, hogy full tiagra meg 105 vagy campagnolo, vagy ultegra, csak nekem ez igazából semmit sem mond meg azt sem tudom, hogy nekem milyen vázgeometria való. 182cm vagyok, így kb 56-57-58-as váz lenne jó. magyarán piszkosul félek, hogy megszívom, kiadok két kilót egy csodaszép bicajra, aztán száz kilométer után mejd fáj a derekam vagy ilyesmi.
Amiben nem vagy biztos konkrét választásnál, azt meg kell kérdezni. Kinézel magadnak egyet és a linket berakod az Outis topicjába itt a forumnak (ez az: http://forum.bikemag...l-mindent-2198/ )
Milyen szettel szerelt résznél pedig az a kérdés, hogy van-e valami márka iránti elkötelezettséged. Shimano viszonylag olcsó és a javításával/csréjével lényegében bármelyik bringaboltot megkeresheted. Campából cserét, alkatrészt, ahogy Sramból is kb csak külföldrõl tudsz rendelni, amiben lehet rizikó is, nem látod elõre, hogy hogy küldik el, milyen állapotban, stb. Bár nagy webshopoknál azért ezzel sincs gond, sõt cserélik, ha olyan baj van.
Méret kérdés: be kell menni boltba és próbálgatni. Annyit lehet tenni, hogy ha nagy a váz, rövidebb stucnit raksz, nyereg helyzetén módosítasz (elõbbre/hátra), ha kicsi, akkor ugyanez csak fordítva. 1cm vázméret különbség a neked ideális és adott váz között orvosolható.
De mindenképpen ajánlom olvasgatását outis topicnak, lapozgass vissza, a méret téma kb 2-3 hetente felmerül, van annyi link mint a nyüh.
Írta 2011. június 07. - 11:16
Full karbont nem kell akkor venned, de lehet olyan vázszett megoldás, hogy az elsõ villa viszont az, van akinél ez észrevehetõ javulást jelent. 200-ból újak közül is lehet jókat kifogni, de ilyen árban, fõleg, hogy nem vagy a használt ellen, inkább arra mennék rá. Bikemag aprót ajánlom, jókat lehet kifogni itt is.
Használt Bianchi mondju, de sztem Specialized is van ilyen árban jó, Trek, Merida, Cube, Moser.
köszi! itt elég sokat találok, de a használttal az a gond, hogy nem értek hozzá. oké, hogy full tiagra meg 105 vagy campagnolo, vagy ultegra, csak nekem ez igazából semmit sem mond meg azt sem tudom, hogy nekem milyen vázgeometria való. 182cm vagyok, így kb 56-57-58-as váz lenne jó. magyarán piszkosul félek, hogy megszívom, kiadok két kilót egy csodaszép bicajra, aztán száz kilométer után mejd fáj a derekam vagy ilyesmi.
Írta 2011. június 07. - 10:49
én is segítséget szeretnék kérni, méghozzá országúti ügyben. szeretnék venni egyet, akár újonnan, akár használtan. nagyon sokat hajtanám, néha kifejezetten hosszú edzésekre, sérülés miatt a hosszútvávfutást cserélem bringára. milyet ajánlotok? pénzügyileg max 200-at tudnék rászánni. igazából azt veszem észre, hogy hasonló felszereltségû bicajok közül a karbon villás-vázas cuccok legalább egy százassal többe kerülnek, de nem vagyok biztos, hogy megéri ezt a felárat. sajna nem értek hozzá, így eléggé fenn áll a veszélye, hogy hülyeségre dobok ki egy valag pénzt... egyébként én a nehezebb bringás kategória vagyok a nyolcvanhat kilómmal, tehát valami masszív gép kellene masszív felnikkel.
elõre is köszönöm a tippeket
Full karbont nem kell akkor venned, de lehet olyan vázszett megoldás, hogy az elsõ villa viszont az, van akinél ez észrevehetõ javulást jelent. 200-ból újak közül is lehet jókat kifogni, de ilyen árban, fõleg, hogy nem vagy a használt ellen, inkább arra mennék rá. Bikemag aprót ajánlom, jókat lehet kifogni itt is.
Használt Bianchi mondju, de sztem Specialized is van ilyen árban jó, Trek, Merida, Cube, Moser.
Írta 2011. június 07. - 10:27
Elsõ teló az oks, az belefér, kátyúkon, köves úton, kockakövön jó lehet.
Az ülés kényelmességét inkább nyeregnél oldanám meg, Végignézel párat egy boltban és vannak ilyen extrémen ducinak kinézõ nyergek, amiben a farcsont résznél nem csak, hogy párnázott, de mint a régi oldschool nyergeknél, csak modernebb megoldással, van 'rúgó'. Én speciel nem szeretem az ilyeneket, de én máshogy is tekerek. Ellenben neked, aki túrázni használja a bringáját, bringásnaci nélkül, meg melóba járni, lehet, hogy ez a kényelmesebb.
Tárcsára szerintem nincs szükség, mert olyan ami már jó, az sok +összeget jelentene, az alsó kategóriásakat meg nem ajánlom, mert könnyen elkponak, nyikorgóssá, recsegõssé válnak, minõségre nem az igazi. Akkor már inkább jó felsõ-középkategóriás V-fékeket, jó pofával, jó felnin, az is megfog ilyen körülmények között. Egyébként is szerintem trekkingre fölösleges a tárcsa.
Matrica dolog: van ahol festve van, van ahol a matricán van még egy lakk réteg és azért nem tudod eltüntetni, van ahol le tudod szedni, de nem ajánlom, nehogy már ez zavarjon. >.<
Szín kérdés: ne ez alapján dönts, más nem, ha belefér és van rá még ~20-30ezred újrafesteted. ^^
Amúgy irányár azért nem ártana, attól függetlenül, hogy azt mondtad, hogy a minõség a fontos, mert lehet 100-ért is meg 300-ért is trekkinget venni, de ettõl még a 100-as is megfelelhet a célnak minõségre. Szóval mondj azért egy összeget, amitõl mondjuk +/-15000-20000 eltérés lehet.
Írta 2011. június 07. - 10:19
elõre is köszönöm a tippeket