Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2011. június 23. - 23:09
Írta 2011. június 23. - 15:12
Pár napja írtam, hogy cross-trekking biciklit szeretnék vásárolni, leginkább aszfalton túráznék vele, de néha könnyebb terepen, földúton is mennék. 183 cm magas vagyok (Így ha jól láttam, akkor 20'' körüli vázméret kéne).
Közben tovább nézelõdtem + egy kicsit nõtt a keret is (60-70 ezer a max., amit tudok szánni rá). Magellan Corvus-t néztem ki, de az sehol nem kapható, így a következõk közül kéne választani:
Skarpea Rush 20
Caprine Tour Cross
Merida Crossway 5V
Merida Crossway 10V
Gepida Alboin 200 CRS
Melyiket ajánlanátok ezek közül? Esetleg tudtok ajánlani hasonló árban mást/használtat?
Ha jól látom a váltó a Skarpea Rush-ban a legjobb (illetve a Gepida-ban is ugyanolyan), így az a szimpatikusabb, de a márkáról semmit nem tudok és a többi alkatrészhez sem értek, ezért kérdezlek titeket.
Köszönöm:
Zsolt
Írta 2011. június 21. - 11:42
Tegnap kivettem pl a hátsó kereket, az elég nehéz. Arra következtetésre jutottam, hogy maga a váz és a villa nem lehet nehéz. Pontosan meg nem mondom... Általában elég könnyû egy Cannondale váz + villa, csodálkoztam volna. Azt hiszem igazad lehet, sok értelme nem lenne az átépítésnek. Ha majd nem megy el, akkor marad ebben a stílusban, csak kap könnyebb kerekeket, hajtókart stb.
Itt: Post Your Bad Boy! van egy pár érdekesség
Írta 2011. június 20. - 17:16
Írta 2011. június 19. - 18:36
Írta 2011. június 18. - 19:14
Valami cyclocrosshoz hasonló bringát szeretnék építeni, kérnék egy kis segítséget (talán ez a jó topic).
Van ez a bringám eladó, ami talán nem fog elkelni, mert ugye drága, itthon kuriózum: 2010 Cannondale Bad Boy Ultra Solo 26" « városi « VÁROSI / CRUISER « Kategóriák tallózása
Szerintetek ezt van értelme átépíteni?
Azt olvastam a neten, hogy neccesen de befér egy országúti kerék (ha nem, akkor marad a 26-os).
Persze kapna egy könnyû kereket (bármelyik méret is legyen), országúti sort, váltókat, megfelelõ hajtókart, és természetesen országúti kormányt meg karokat. Féknek az Avid bovdenest gondoltam, azt tudja húzni egy országúti kar is.
Gyanítom a váz + villa bírni fogja a strapát, nagyon könnyû bringa viszont nem lesz (túlépített váz és villa).
Köszönöm ha segít valaki, véleményetekre is kíváncsi vagyok! (egyébként mtb bringám van)
Írta 2011. június 17. - 14:33
Írta 2011. június 16. - 14:14
Idei kiadású KTM life race 175e-ért. Alig használt. Sok érte? Felszereltség szerintem ok.
KTM-BIKES Hungary
Mondjuk azt nem értem, hogy miért adnak el ilyen bicajokat? Vagy a tulaj 2-szer vette? (1* észre, 1* el. Ergo lopott?)
Gondolom ha ennyire új, akkor még van papír, gari, hasonlók.
Írta 2011. június 16. - 13:30
Tanácsra lenne szükségem. Egy kolléga kerékpárt keres magának, a nehezítés, hogy MEGTERMETT figuráról van szó. Értsd 135kg ~188cm. Félelmei vannak pl: van-e olyan bringa ami hosszútávon is bírná alatta s nem hajlik félkörbe a kerék az elsõ 'padkáról-le' akciójánál, nem csuklik össze alatta a váz.
Ezekre a kérdéseire nem tudom a választ mert én országúti virsligumisként tekerek könnyû aluvázason. Ismerõsöm sincs nagyon, aki más stílusban nyomul.
Biztos vagyok benne, hogy van gép ami bírja... De hogy még nehezebb legyen, sokat köteni sem akar rá (120e környékére lõtte be a keretet). Na most, állatkodni nem fog vele, de el akar menni néha a gyerekkel tekerni kicsit, Tehát öregurasan peckes tartásban ülõ grizzlit tesék elképzelni az aszfalton, nagyritkán a földúton.
Ötleteket, linkeket, tanácsokat várok. Ha mindez tapasztalat is alátámasztja, mégjobb.
Elõre is köszi!
Írta 2011. június 15. - 22:13
Bicikli vásárlás elõtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. 183 cm magas, kb. 80 kg vagyok. A biciklit kisebb-nagyobb túrákra használnám, sokszor aszfalton, de néha könnyebb terepen (Pl. földút a határban) is szeretném használni. Ahogy nézelõdtem, úgy láttam, hogy egy trekking bicikli lenne megfelelõ erre a célra. Jól gondolom?
Sajnos nem sok pénzt tudok rá szánni. Mivel nem értek hozzá, ezért új kerékpárokat nézegettem, nekem a Gepida Alboin 100 volt a legszimpatikusabb, de a fórumokon azt olvastam, hogy ennyiért (50-60 ezer Ft) használtan jobbat lehetne kapni. Ha használtat nézek, akkor mire figyeljek oda? Vagy ha újat veszek, akkor jó az Alboin 100, vagy lenne ennél jobb is?
Köszönöm a választ:
Zsolt
Írta 2011. június 14. - 20:39
Dögösen, mint általában a Meridák? Végül is ízlések és pofonok, de hogy azokon mi a dögös, max. ha egy csaj tekeri.
én nem a kinézetre hajtok, amúgyis amit 'dögös' bringának neveznék, az kb ez: http://veloptimal.co...t09_ubo_148.jpg persze ez a Merida is tetszik, szeretem a feketének ezt az árnyalatát (matt fekete) és az aranyra anodizált becsúszók még szépen is mutatnak vele, meg az egykét fehér alkatrész. de ami miatt megveszem az a felszereltség. jó lehet nektek ez nem annyira szuper ahogy gondolom, de nekem az elõzõ bringám egy Caprine Epik 50Disc volt, na és hát annak a felszereltségéhez képest ezé.. fényévek távolsága a kedvem biztos nem megy el (de azért köszönöm a próbálkozást:)), sõt várom is már hogy átvegyem.Próbálkozom, hogy ne menjen el a kedve a bicótól még az átvétel elõtt, erre te..
yep!
Írta 2011. június 14. - 17:23
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 14. - 09:32
Köszi
Írta 2011. június 13. - 20:14
Írta 2011. június 13. - 20:09
Dögösen, mint általában a Meridák? Végül is ízlések és pofonok, de hogy azokon mi a dögös, max. ha egy csaj tekeri.
Írta 2011. június 13. - 20:05
Írta 2011. június 13. - 19:56
Az összteló dolog onnan jött, hogy mentem pár maratont és az a tapasztalatom, hogy merevfarúval az elit mezõny tud olyan szinten bánni hogy keményebb lejtõn is fullgázon dönget, a hobbistáknak mint én, nem árt az összteló vagy a 29 a gyors lefeléken. Engem most szilváson is többen visszaelõztek össztelóssal a végén a lejtõn, akiket elõtte lenyomtam az emelkedõn.
Írta 2011. június 13. - 19:42
andersen, mérted Te azt a Konát? Kevésnek tûnik az a 11,4 kg...
Írta 2011. június 13. - 00:38
elõször én is ösztelósat néztem volna, de aztán kiderült hogy ennyi a keret, és ennyiért normálisat nem kapni csak merevfarút . hát igen már mindegy, igazából egyáltalán nem bánom, sõt várom hogy tekerhessem:) a súlya meg nem zavar, úgyse versenyzek vele:) köszönöm válaszod!Ha már megrendelted, akkor már nem mindegy?
Ár - felszereltségben nem rossz, de a súlya meglepõen sok! (13kg!). Én tavaly vettem a Kona Kula-t ua.ilyen áron, hasonló felszereltséggel, de az több mint 1 kilóval könnyebb (pedál nélkül 11,4 kg - állítólag): Kona Kula 2010 - Kerékpár webshop)
Ha most vennék merevfarút, egyértlemûen canyon lenne, 1000 Eur, 11kg, reba, mavic kerékszett, minõségi kiegészítõk (nyereg, külsõ stb): Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon AL 6.0
(az más kérdés, hogy a mai eszemel vagy 29-ert vagy össztelósat vennék...)
yep!
Írta 2011. június 12. - 22:42
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!