Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Ha gyûjtesz még egy hangyányit, akkor szvsz nem jársz rosszul a Caprine Cross One-nal, 85ropi körül van.Megéri a plusz 15e-t.

Zsolt91

Zsolt91

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Pár napja írtam, hogy cross-trekking biciklit szeretnék vásárolni, leginkább aszfalton túráznék vele, de néha könnyebb terepen, földúton is mennék. 183 cm magas vagyok (Így ha jól láttam, akkor 20'' körüli vázméret kéne).
Közben tovább nézelõdtem + egy kicsit nõtt a keret is (60-70 ezer a max., amit tudok szánni rá). Magellan Corvus-t néztem ki, de az sehol nem kapható, így a következõk közül kéne választani:

Skarpea Rush 20
Caprine Tour Cross
Merida Crossway 5V
Merida Crossway 10V
Gepida Alboin 200 CRS

Melyiket ajánlanátok ezek közül? Esetleg tudtok ajánlani hasonló árban mást/használtat?
Ha jól látom a váltó a Skarpea Rush-ban a legjobb (illetve a Gepida-ban is ugyanolyan), így az a szimpatikusabb, de a márkáról semmit nem tudok és a többi alkatrészhez sem értek, ezért kérdezlek titeket. :)

Köszönöm:

Zsolt

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Tegnap kivettem pl a hátsó kereket, az elég nehéz. Arra következtetésre jutottam, hogy maga a váz és a villa nem lehet nehéz. Pontosan meg nem mondom... Általában elég könnyû egy Cannondale váz + villa, csodálkoztam volna. Azt hiszem igazad lehet, sok értelme nem lenne az átépítésnek. Ha majd nem megy el, akkor marad ebben a stílusban, csak kap könnyebb kerekeket, hajtókart stb.

Itt: Post Your Bad Boy! van egy pár érdekesség

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás
Tegnap kivettem pl a hátsó kereket, az elég nehéz. Arra következtetésre jutottam, hogy maga a váz és a villa nem lehet nehéz. Pontosan meg nem mondom... Általában elég könnyû egy Cannondale váz + villa, csodálkoztam volna. Azt hiszem igazad lehet, sok értelme nem lenne az átépítésnek. Ha majd nem megy el, akkor marad ebben a stílusban, csak kap könnyebb kerekeket, hajtókart stb.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én így hagynám a helyedben, ha át is építed a kormány pl alsó fogásban nagyon alacsonyan és elöl lenne. Mennyit nyom ez a vázszett amúgy?
11:38:11 IM 2012

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás
Sziasztok!
Valami cyclocrosshoz hasonló bringát szeretnék építeni, kérnék egy kis segítséget (talán ez a jó topic).
Van ez a bringám eladó, ami talán nem fog elkelni, mert ugye drága, itthon kuriózum: 2010 Cannondale Bad Boy Ultra Solo 26" « városi « VÁROSI / CRUISER « Kategóriák tallózása
Szerintetek ezt van értelme átépíteni?
Azt olvastam a neten, hogy neccesen de befér egy országúti kerék (ha nem, akkor marad a 26-os).
Persze kapna egy könnyû kereket (bármelyik méret is legyen), országúti sort, váltókat, megfelelõ hajtókart, és természetesen országúti kormányt meg karokat. Féknek az Avid bovdenest gondoltam, azt tudja húzni egy országúti kar is.
Gyanítom a váz + villa bírni fogja a strapát, nagyon könnyû bringa viszont nem lesz (túlépített váz és villa).
Köszönöm ha segít valaki, véleményetekre is kíváncsi vagyok! (egyébként mtb bringám van)

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
hát nekem egy kona blast deluxe van s én is 113kg 183cm vagy szoval nem törpe,a modositás a bicon 185cm tárcsa recon levegös villa,s igy tekerek a bükkben néhol 50el is igaz ekkor gurulok,szal ez a szett birja....

Ch4os

Ch4os

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Korábban már kérdeztem most lenne egy bicaj.
Idei kiadású KTM life race 175e-ért. Alig használt. Sok érte? Felszereltség szerintem ok.
KTM-BIKES Hungary

Mondjuk azt nem értem, hogy miért adnak el ilyen bicajokat? Vagy a tulaj 2-szer vette? (1* észre, 1* el. Ergo lopott?)
Gondolom ha ennyire új, akkor még van papír, gari, hasonlók.

iistalker

iistalker

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Uraim!
Tanácsra lenne szükségem. Egy kolléga kerékpárt keres magának, a nehezítés, hogy MEGTERMETT figuráról van szó. Értsd 135kg ~188cm. Félelmei vannak pl: van-e olyan bringa ami hosszútávon is bírná alatta s nem hajlik félkörbe a kerék az elsõ 'padkáról-le' akciójánál, nem csuklik össze alatta a váz.
Ezekre a kérdéseire nem tudom a választ mert én országúti virsligumisként tekerek könnyû aluvázason. Ismerõsöm sincs nagyon, aki más stílusban nyomul.

Biztos vagyok benne, hogy van gép ami bírja... De hogy még nehezebb legyen, sokat köteni sem akar rá (120e környékére lõtte be a keretet). Na most, állatkodni nem fog vele, de el akar menni néha a gyerekkel tekerni kicsit, Tehát öregurasan peckes tartásban ülõ grizzlit tesék elképzelni az aszfalton, nagyritkán a földúton.

Ötleteket, linkeket, tanácsokat várok. Ha mindez tapasztalat is alátámasztja, mégjobb.

Elõre is köszi!

Zsolt91

Zsolt91

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Bicikli vásárlás elõtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. 183 cm magas, kb. 80 kg vagyok. A biciklit kisebb-nagyobb túrákra használnám, sokszor aszfalton, de néha könnyebb terepen (Pl. földút a határban) is szeretném használni. Ahogy nézelõdtem, úgy láttam, hogy egy trekking bicikli lenne megfelelõ erre a célra. Jól gondolom?

Sajnos nem sok pénzt tudok rá szánni. Mivel nem értek hozzá, ezért új kerékpárokat nézegettem, nekem a Gepida Alboin 100 volt a legszimpatikusabb, de a fórumokon azt olvastam, hogy ennyiért (50-60 ezer Ft) használtan jobbat lehetne kapni. Ha használtat nézek, akkor mire figyeljek oda? Vagy ha újat veszek, akkor jó az Alboin 100, vagy lenne ennél jobb is?

Köszönöm a választ:

Zsolt

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Dögösen, mint általában a Meridák? Végül is ízlések és pofonok, de hogy azokon mi a dögös, max. ha egy csaj tekeri.

Próbálkozom, hogy ne menjen el a kedve a bicótól még az átvétel elõtt, erre te..:)

:D én nem a kinézetre hajtok, amúgyis amit 'dögös' bringának neveznék, az kb ez: http://veloptimal.co...t09_ubo_148.jpg persze ez a Merida is tetszik, szeretem a feketének ezt az árnyalatát (matt fekete) és az aranyra anodizált becsúszók még szépen is mutatnak vele, meg az egykét fehér alkatrész. de ami miatt megveszem az a felszereltség. jó lehet nektek ez nem annyira szuper ahogy gondolom, de nekem az elõzõ bringám egy Caprine Epik 50Disc volt, na és hát annak a felszereltségéhez képest ezé.. fényévek távolsága :) a kedvem biztos nem megy el (de azért köszönöm a próbálkozást:)), sõt várom is már hogy átvegyem.

yep!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mtb?trekking?outi?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

berkesbalazs

berkesbalazs

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok! 186 cm magasságomhoz és 82 kg-omhoz mekkora méretû bicaj lenne jó? 20-22"?
Köszi

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Törölhetõ

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Próbálkozom, hogy ne menjen el a kedve a bicótól még az átvétel elõtt, erre te..:)

Dögösen, mint általában a Meridák? Végül is ízlések és pofonok, de hogy azokon mi a dögös, max. ha egy csaj tekeri.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ha nem versenyzel akkor jó választás. Meg dögösen is néz ki, mint általában a Meridák :)
Az összteló dolog onnan jött, hogy mentem pár maratont és az a tapasztalatom, hogy merevfarúval az elit mezõny tud olyan szinten bánni hogy keményebb lejtõn is fullgázon dönget, a hobbistáknak mint én, nem árt az összteló vagy a 29 a gyors lefeléken. Engem most szilváson is többen visszaelõztek össztelóssal a végén a lejtõn, akiket elõtte lenyomtam az emelkedõn.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Beletettétek a bogarat a fülembe. Nem egy precíz mérés, mert a személymérlegünk csak 0.5 kg felbontást tud. Bringával a kézben 93,5 kg-ot mutat stabilan, saját súlyra meg hol 82 kg, hol 81,5. Ezek szerint a Kona Kula valahol 11,5 és 12,0 között lehet. Tehát a gyári 11,4 kg akár még hibahatáron belül is lehet...

andersen, mérted Te azt a Konát? Kevésnek tûnik az a 11,4 kg...

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Ha már megrendelted, akkor már nem mindegy? :)
Ár - felszereltségben nem rossz, de a súlya meglepõen sok! (13kg!). Én tavaly vettem a Kona Kula-t ua.ilyen áron, hasonló felszereltséggel, de az több mint 1 kilóval könnyebb (pedál nélkül 11,4 kg - állítólag): Kona Kula 2010 - Kerékpár webshop)
Ha most vennék merevfarút, egyértlemûen canyon lenne, 1000 Eur, 11kg, reba, mavic kerékszett, minõségi kiegészítõk (nyereg, külsõ stb): Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon AL 6.0

(az más kérdés, hogy a mai eszemel vagy 29-ert vagy össztelósat vennék...)

elõször én is ösztelósat néztem volna, de aztán kiderült hogy ennyi a keret, és ennyiért normálisat nem kapni csak merevfarút :) . hát igen már mindegy, igazából egyáltalán nem bánom, sõt várom hogy tekerhessem:) a súlya meg nem zavar, úgyse versenyzek vele:) köszönöm válaszod!

yep!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nyugodtan hozzá tehetsz 10%-ot
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!