Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Igazad van és bocsánatot kérek, hogy türelmetlen vagyok, de holnap lenne a vásárlás. :(
Egyébként felhívtam a decathlont is, nagyon szívéjesek és segítõkészek voltak. Elárulták, hogy ez egy francia bicó, a kerékpártartó, elsõ világítás+prizma, hátsó világítás+prizma, kerék prizmák, csengõ (ezt kérik a rendõrök, ha ellenõriznek) alapfelszereltség és benne van az árban. Így 50 ezer a cucc és szerinte hobby célra, munkába járni, néha hétvégén elõvenni maximálisan megfelelõ, de nehéz terepre nem ajánlott.
Azt mondta még, hogy nyilván ennyi pénzért csak marokváltót kapok (lövésem nincs ez mit jelent), meg sok-sok acél és némi mûanyag alkatrészt, de a váz az kíváló minõségû alu és a többi alkatrész is jó minõségû, elmondása szerint nem kínai (bár már mi nem az manapság?)...Viszont nagyon korrekt volt és elárulta, hogy a felni az nem duplafalú és szerinte ez az egyedüli gyenge láncszem a gépezetben, de ez is az igénybevételtõl számít mennyi idõ alatt, hány nyolcasom lesz... :D
Meg azért is jöttem ide, mert nyilván mindenki a saját cuccait dicséri - mert azt szeretné eladni -, de aki nem érdekelt valamiben és ért hozzá, tapasztalt és ezt meg is osztja...Az aranyat ér! :D

Posted Image
Rockrider 5.1 C1 2011

Semmi baj,és tudom milyen érzés egy bicajt választani,és,h az milyen "stresszes",én ezt pár hónapja éltem át.:D
Hát ha holnapra kell,akkor ez hatványozottan igaz.:P
A marokváltó ez: http://www.parktool....o-shift-822.jpg
Ez az alsó katos gépeken van.
A jobb váltó(kar) ez: Shimano Alivio váltókar váltókar teszt, kerékpár, bicikli, ár (szerencsére több kép is van,így jobban érthetõ)
Nem erre kerestem rá,de ez is kijött,és pont nekem is ez az Alivio van.:D
Ha a váz tényleg alumínium,az jó,mert könnyebb és erõsebb,mint az acél.
A villáról meg csak annyit,h tuti,h nem egy high-end kategóriás cucc,de neked nem is olyan kell,ezekre a célokra/felhasználási területekre.
Sztem is nézegesd az aprót( Nyitólap ),most én is átnéztem,h mik is vannak 50e magasságáig,hát nem túl sok,nem túl jók(régiek,kissé leharcoltak...),de ha találsz vmit,akkor linkeld be ide,a hozzáértõk(nem én:)) remélhetõleg fognak segíteni,ha erre felé járnak.

Vakka

Vakka

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ja azt elfelejtettem,h nézd meg a #8097-s számú exxpert hsz-ét,hátha még beleférnek a keretbe.:D

Köszi mindent! :)

laci79

laci79

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
:confused: Én ezt értem és egyet is értek, de erre a célra minek? Egyébként az akción kívüli ár az közel 60 ezer...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ha 50 körül jót akarsz, akkor ajánlom inkább az bikemag aprót.

Ellenben egy normális teló is kb. ennyibe kerül, így az olyan verda, ami telóval van ennyiért, kerülendõ.

laci79

laci79

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Igazad van és bocsánatot kérek, hogy türelmetlen vagyok, de holnap lenne a vásárlás. :(
Egyébként felhívtam a decathlont is, nagyon szívéjesek és segítõkészek voltak. Elárulták, hogy ez egy francia bicó, a kerékpártartó, elsõ világítás+prizma, hátsó világítás+prizma, kerék prizmák, csengõ (ezt kérik a rendõrök, ha ellenõriznek) alapfelszereltség és benne van az árban. Így 50 ezer a cucc és szerinte hobby célra, munkába járni, néha hétvégén elõvenni maximálisan megfelelõ, de nehéz terepre nem ajánlott.
Azt mondta még, hogy nyilván ennyi pénzért csak marokváltót kapok (lövésem nincs ez mit jelent), meg sok-sok acél és némi mûanyag alkatrészt, de a váz az kíváló minõségû alu és a többi alkatrész is jó minõségû, elmondása szerint nem kínai (bár már mi nem az manapság?)...Viszont nagyon korrekt volt és elárulta, hogy a felni az nem duplafalú és szerinte ez az egyedüli gyenge láncszem a gépezetben, de ez is az igénybevételtõl számít mennyi idõ alatt, hány nyolcasom lesz... :D
Meg azért is jöttem ide, mert nyilván mindenki a saját cuccait dicséri - mert azt szeretné eladni -, de aki nem érdekelt valamiben és ért hozzá, tapasztalt és ezt meg is osztja...Az aranyat ér! :D

Posted Image
Rockrider 5.1 C1 2011

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Szia.
Az osztályzásban nem tudok segíteni(ezt én is meg szeretném tanulni),de annyit azért mondhatok,h sztem ha már veszel egy bicajt ennyiért,akkor az már ne merev villás legyen.:D

Ja azt elfelejtettem,h nézd meg a #8097-s számú exxpert hsz-ét,hátha még beleférnek a keretbe.:D

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Szia!
Sztem ha fõleg városba fogod használni,akkor olyat nézz,amin nem olyan bazi nagy terepgumi van,mint azon a Gepidan.Mivel azzal nehézkesebb a haladás.Nem lenne jobb egy Cross típusú bicaj?Nekem is olyan van,terepen is szoktam használni,annyit vettem észre,h a gumija nem éppen oda való,szóval majd egy idõ múlva ez lesz rajta cserélve.És ennyi a különbség a cross és a mtb között,a gumi.(ahol vettem ott is azt mondta a srác,h ugyan olyan mint egy mtb- pl:villa,váltó-csak a gumi különbözik,de ha tévedek javítsatok ki)
Sztem szoktak webshopból venni a többiek bringát,de az már egy más kérdés,h honnan.(pl.:Online bringás boltot keresek) Azt már (persze) nem tudom,h elõtte meg nézik-e vhol máshol,és csak azután rendelik meg a webshopból.

Sztem lehetnél türelmesebb valamennyivel,mivel még egy nap se telt el az elsõ kérdésed óta.:P

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Sziasztok!

80e körül szeretnék trekking kerékpárt venni, ha lehet újat. Olvastam mások javaslatait, hogy ennyiért inkább az aprót böngésszem, de mindenképp újat szeretnék, és ennyiért. Mivel új vagyok a témában, így nem tudom hogy a kerékpár mellett felsorolt alkatrészek milyen minõséget képviselnek. És igen, tudom hogy 80-ért nem csúcstechnológiát kapok, de azért némi különbség biztos akad az alkatrészek között. :) Szóval eddig ezekkel szemeztem:

Kellys Result 2010 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Magellan Corvus 28" férfi és nõi cross kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Kellys Result - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Caprine Tour Cross férfi - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Alpina ECO C10 - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Alpina ECO C20 - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Alpina ECO M20 - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Gepida Alboin 200 CRS 2011 cross kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Merida Crossway 10-V '10 kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Caprine Tour Cross V 10 férfi kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

Mindet egy helyrõl, mert itt van választék. :) Szóval fõként aszfaltra és hosszabb-rövidebb túrákra lenne, de azért ne menjen tönkre az elsõ véletlenül benézett kátyútól/padkától/macskakõtõl. Vagy ha lenne oly kedves valaki, és adna némi támpontot, hogy miszerint osztályozzák az alkatrészeket a nagyok, akkor azt is nagyon megköszönném.

Szerk: ha van egyéb javaslat amit kihagytam de jó lehet, akkor pár ezres pluszminusz még belefér. :)

Üdv,
Vakka

Szia.
Az osztályzásban nem tudok segíteni(ezt én is meg szeretném tanulni),de annyit azért mondhatok,h sztem ha már veszel egy bicajt ennyiért,akkor az már ne merev villás legyen.:D

laci79

laci79

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Köszönöm, hogy levegõnek néznek az Urak...

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Sziasztok! A következõ biciklirõl tudtok véleményt mondani:Genesis Matrix 10 mtb teszt, kerékpár, bicikli, ár

Ha nem ragaszkodsz hozzá, akkor szerintem ezeket is nézd meg:
First Bike Kerékpárbolt, Kerékpárszervíz és Webáruház l KROSS Level A2 2010 l Kerékpár Webáruház l Bicikli Webshop l Kerékpár bolt l Biciklik l Hercules l XLC l Shimano l Mongoose l Mali l Neuzer l Hauser

First Bike Kerékpárbolt, Kerékpárszervíz és Webáruház l KROSS Level A2 2009 l Kerékpár Webáruház l Bicikli Webshop l Kerékpár bolt l Biciklik l Hercules l XLC l Shimano l Mongoose l Mali l Neuzer l Hauser

Hasonló felszereltség, és jóval olcsóbbak, mint 100ezer.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! A következõ biciklirõl tudtok véleményt mondani:Genesis Matrix 10 mtb teszt, kerékpár, bicikli, ár

laci79

laci79

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Komolyabb visszaolvasások után itt a fórumban úgy döntöttem inkább nem veszek egyik áruházlánc kerékpárkínálatából sem, legyen az akár a francia decathlon is...Persze az egy másik kérdés, hogy webshopból merjek-e?
Van egy listám és 2 helyem ahonnan szeretnék venni, rendelni. Kérem a hozzáértõket, hogy értékeljétek melyik a jobb bicó:
GT Agressor 3.0 2011,
Dema Pegas,
Gepida Mundo 2011.
Köszönöm a segítséget!

laci79

laci79

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Sziasztok!
Elõször leírnám mire kellene a bicó (MTB): munkába járós, ez napi össz: 24km többnyire aszfalt, ennek a fele kb. nagyon rossz minõségû, tele kátyúval (nógrád megye no comment)...nem titkolom, hogy szeretnék némi testsúly csökkenést elérni a dologgal + spórolnék a benzinen is amíg nincs suli idõszak és nem kell hordanom a srácaimat a suliba. Sajnos akkor muszáj autóval közlekedni. Természetesen késõbb a hétvégi bicózásokat szeretném megtartani és áthelyezni izgalmasabb terepre is akár, de nem akarom nyírni nagyon a gépet.
Lenne 2 bringa ami bejött, de nem ismerem ezeket, kérlek segítsetek benne:
Õ lenne az elsõ jelölt, egy Rockrider 5.1 C1 2011-es modell. Most még akciós is. 50ezer huf. A másik egy Magellan Draco V, vagy a Crater V. állítólag õ egy 100 ezres bicó, most 70 ezerért! Szerintetek? A 70 ezer nekem már húzós, biztos tutibb, de ennyi pénz nincs rá. Viszont az 50 ezer az baráti és nagyon szimpatikus a bicó. Alapból benne van az árban a kötelezõ kiegészítõk is. Lámpák, csengõ, prizmák... Az még a magellanhoz + 5 ezer lenne... De egyébként bármirõl meg lehet gyõzni, ami még belefér az 50 nagyon max. 60 ezres kategóriába. Nem versenyezni szeretnék vele, nem is a hegyeket járni, de azért az elsõ telóhoz ragaszkodnék! Ja és 20"-os kellene (?) (185cm/100kg).
Köszönöm a segítséget!

Megnéztem és 100% ez a bicó a másik: Magellan Crater V

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! A következõ GENESIS MATRIX 10-rõl van valakinek tapasztalata vagy egyáltalán a Genesis márkáról.

laci79

laci79

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!
Elõször leírnám mire kellene a bicó (MTB): munkába járós, ez napi össz: 24km többnyire aszfalt, ennek a fele kb. nagyon rossz minõségû, tele kátyúval (nógrád megye no comment)...nem titkolom, hogy szeretnék némi testsúly csökkenést elérni a dologgal + spórolnék a benzinen is amíg nincs suli idõszak és nem kell hordanom a srácaimat a suliba. Sajnos akkor muszáj autóval közlekedni. Természetesen késõbb a hétvégi bicózásokat szeretném megtartani és áthelyezni izgalmasabb terepre is akár, de nem akarom nyírni nagyon a gépet.
Lenne 2 bringa ami bejött, de nem ismerem ezeket, kérlek segítsetek benne:
Õ lenne az elsõ jelölt, egy Rockrider 5.1 C1 2011-es modell. Most még akciós is. 50ezer huf. A másik egy Magellan Draco V, vagy a Crater V. állítólag õ egy 100 ezres bicó, most 70 ezerért! Szerintetek? A 70 ezer nekem már húzós, biztos tutibb, de ennyi pénz nincs rá. Viszont az 50 ezer az baráti és nagyon szimpatikus a bicó. Alapból benne van az árban a kötelezõ kiegészítõk is. Lámpák, csengõ, prizmák... Az még a magellanhoz + 5 ezer lenne... De egyébként bármirõl meg lehet gyõzni, ami még belefér az 50 nagyon max. 60 ezres kategóriába. Nem versenyezni szeretnék vele, nem is a hegyeket járni, de azért az elsõ telóhoz ragaszkodnék! Ja és 20"-os kellene (?) (185cm/100kg).
Köszönöm a segítséget!

Vakka

Vakka

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

80e körül szeretnék trekking kerékpárt venni, ha lehet újat. Olvastam mások javaslatait, hogy ennyiért inkább az aprót böngésszem, de mindenképp újat szeretnék, és ennyiért. Mivel új vagyok a témában, így nem tudom hogy a kerékpár mellett felsorolt alkatrészek milyen minõséget képviselnek. És igen, tudom hogy 80-ért nem csúcstechnológiát kapok, de azért némi különbség biztos akad az alkatrészek között. :) Szóval eddig ezekkel szemeztem:

Kellys Result 2010 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Magellan Corvus 28" férfi és nõi cross kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Kellys Result - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Caprine Tour Cross férfi - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Alpina ECO C10 - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Alpina ECO C20 - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Alpina ECO M20 - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Gepida Alboin 200 CRS 2011 cross kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Merida Crossway 10-V '10 kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Caprine Tour Cross V 10 férfi kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

Mindet egy helyrõl, mert itt van választék. :) Szóval fõként aszfaltra és hosszabb-rövidebb túrákra lenne, de azért ne menjen tönkre az elsõ véletlenül benézett kátyútól/padkától/macskakõtõl. Vagy ha lenne oly kedves valaki, és adna némi támpontot, hogy miszerint osztályozzák az alkatrészeket a nagyok, akkor azt is nagyon megköszönném.

Szerk: ha van egyéb javaslat amit kihagytam de jó lehet, akkor pár ezres pluszminusz még belefér. :)

Üdv,
Vakka

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! 100000ft-ig milyen MTb-t tudtok ajánlani 19-20-as méretben,városi használatra, de Pécsett? HERVIS-ben érdemes körbenézni, mert most 30% kedvezmény van minden biciklire.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Sziasztok!

Olyasmi "all mountain freeride" típusú bringát 100-150e. környékén szeretnék mint a GT Chucker 3.0-a volt, de már sajnos nem kapható.
Igazából inkább hegynek lefelé mennék, de egyáltalán nem DH, annak valami nagyon-agyonbutított verziója.

Ja igen, és pár hete találtam egy nagyon jó bringát, de se az oldal se a bringa neve nem maradt meg bennem, a boltból annyira emlékszem, hogy csak rendeléses váráslás volt és több régi Kona asszem egészen 2008.-ig is volt nekik. a Bringa amit akkor néztem ki az 130e volt, hidr.tárcsafékkel piros vázzal, gondolom ez nem mond sokat túl sok helyen itthon nem forgalmazták arra is emlékszem teljesen új volt nekem a márka és csak amrikai fórumokról is alig volt rá találat.

Elõre is köszi.

Szia.
Ha az a bicó tényleg annyira tetszett és még jó árban is volt,hááát nincs mit tenni,akkor el kell kezdeni az elõzményeket bújni.:D
Vagy reménykedni,h valaki tud segíteni,de sztem inkább kezdj neki a viszakeresésnek.:')

Panascodic

Panascodic

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Olyasmi "all mountain freeride" típusú bringát 100-150e. környékén szeretnék mint a GT Chucker 3.0-a volt, de már sajnos nem kapható.
Igazából inkább hegynek lefelé mennék, de egyáltalán nem DH, annak valami nagyon-agyonbutított verziója.

Ja igen, és pár hete találtam egy nagyon jó bringát, de se az oldal se a bringa neve nem maradt meg bennem, a boltból annyira emlékszem, hogy csak rendeléses váráslás volt és több régi Kona asszem egészen 2008.-ig is volt nekik. a Bringa amit akkor néztem ki az 130e volt, hidr.tárcsafékkel piros vázzal, gondolom ez nem mond sokat túl sok helyen itthon nem forgalmazták arra is emlékszem teljesen új volt nekem a márka és csak amrikai fórumokról is alig volt rá találat.

Elõre is köszi.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
haha - egyszer kiprobalnam, de tenyleg durva lehet, ha ezzel atfordulsz a kormanyon :D
Sport Géza - Sport - Ha ráülök, élvezni akarom a sebességet