Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bandee23

Bandee23

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

APRO:Radon ZR Race 18" Errõl mi a véleméyetek? Megéri az árát. Mintha nem minden alkatrész gyári lenne. RADON BikesZR Race 6.0

A kérdés adott még.Szívesen veszem valaki értõ hozzászólását.

rekop

rekop

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!
Aki mindenképp új bringát szeretne olcsón, szerintem jó alternatíva lehet ez a kerékpár. Én nemrég vettem a páromnak, megvagyok elégedve vele, egész korrekt a felszereltsége. Viszont a váz varratai, és a festése amire azt mondom, hogy lehetne egy kicsit jobb minõségû. Azért nem ronda, csak mondjuk az én magellan corvusom ránézésre igényesebb kivitelezésû, de 58e Ft -ért nem volt rossz vétel szerintem. Üdv!

Bandee23

Bandee23

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
APRO:Radon ZR Race 18" Errõl mi a véleméyetek? Megéri az árát. Mintha nem minden alkatrész gyári lenne. RADON BikesZR Race 6.0

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Mondjuk inkább azt, hogy a shimano nem gyárt magasabb kategóriás markolatváltót a sram meg igen. Nincs semmilyen szabály.

Mondjuk.De +-ba még én azt is mondom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jó,bocs,nem ismertem/ismerem.Kivételek mindig vannak.(A kivétel erõsíti a szabályt.);)

Mondjuk inkább azt, hogy a shimano nem gyárt magasabb kategóriás markolatváltót a sram meg igen. Nincs semmilyen szabály.

A sebesség mindent megold.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Én mindig a sajátomat fújom:p : MesterBike kerékpár webáruház - Caprine Cross 2 Csak az enyém ilyen színû: http://www.fehervark...29254_10000.jpg

Tudom-tudom,h olyanokat mondanak a szakik,h:"ilyen árszegmensben lévõ bringán nincs értelmes teleszkóp",de azért ha már kiadsz 100e/+-t,akkor (sztem) legyen már rajta valami rezgéscsillapító.:')

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Ezzel nem értek egyet nem mindegyik alsó kategória, itt van pl. ez:

Feltöltött kép

Jó,bocs,nem ismertem/ismerem.Kivételek mindig vannak.(A kivétel erõsíti a szabályt.);)

benderr

benderr

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok,
100e kötül milyen cross-t ajánlanátok? Fõként városban szaladgálnék, sok padkával.
A tesztekbõl ezekre gondolok:
KTM Life One
Magellán corvus sram
Kellys Stylus
Cube LTD Comp
Esetleg mást?
Nincs tapasztalatom a bringákkal, úgyhogy nem akarok használtat venni.
Elõre is köszi.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

A marokváltó ez: http://www.parktool....o-shift-822.jpg
Ez az alsó katos gépeken van.

Ezzel nem értek egyet nem mindegyik alsó kategória, itt van pl. ez:

Feltöltött kép
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

hypno

hypno

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Az a baj csak a "tanácsokkal", hogy nem a vásárlás után kellenének...

Így ránézésre mutatós bringát vettél. Használd edészséggel.
Ne legyen benned kétség. Amire neked kell, arra meg fog felelni. A jobb pedig összehasonlítási alap hiányában nem fog hiányozni.

Általános igazság, hogy csodák nincsenek. Ha valami kétszer háromszor annyiba kerül, annak többnyire az az oka, hogy jobb is. Nem biztos hogy annyival mint amennyivel drágább, de határozottan jobb. De ezzel ne foglalkozz. Örülj az új szerzeményednek és tekerd amennyit csak bírod. Azután majd ha elhasználódnak a mozgó részek, akkor majd cseréld jobbra.

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Köszönöm a segítséget!

"Helló,

A KTM-ek szépek, és jól össze vannak rakva, de ár érték arányban nem a legjobbak.
Listaáron (240 eFt) ebben a KTM-ben a gyenge láncszem a teló (Tora) és az octalinkes hajtómû. Megbízható cuccok ezek is, csak egy negyed millás bringába illene integrált tengelyes hajtómûvet és könnyebb, levegõs telót tenni. A listádból egyértelmûen a canyon a nyerõ választás, árat nem nézve.
A 172 centi magassághoz: Nekem 170 cm magassággal a 17"-es MTB vázméret épp tökéletes."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hmm...nagyon sok fórumon, nagyon sok témában regisztrálva vagyok és olvasok/írok sokat...valaki itt kérdez valamit, le se szarjátok. Leírja mennyi pénze van, persze hogy drágábbat ajánlotok, mindent leszóltok, csak a leoltás megy. Lényegében nekem pl. zéró segítséget adtatok. Majdnemhogy egy tõlem hozzáértõbbet kellett nekem az amatõrnek meggyõzni, hogy az azért nem olyan rossz vétel...Érdekes egy fórum ez. Látom a klikkesedé itt is jelen van, egy két okostojás elírdogál egymásnak, persze ezt csak az emelt szintû hozzáértõk értik meg egyébként is, aki meg 300 ezer forint alatt vásárol bicót az a szemetekben senki...sznob egy társaság.

tény a tság egy része sznob, sõt emeletes sznob ahogy egy testes gazdász mondta volt .de ,- s ne vedd megadra Te amint látom visszaolvastál,- de a kérdezõk nagy része nem teszi. az ember meg egy idõ után belefárad hetente 3x le0rni ugyanazt. aztán inkább nem is olvassa a topikot.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Maximálisan igaza van exxpertnek mivel a prémium márkák jó része is a távol keleten készül pont a montana készülne az eu-ban akkor már a nevébõl adódóan Hand made in usa:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Vigyázz, mert ebben "a Montana olasz bicikli"-dologban valaki nagyon félre tájékoztatott.

Az a baj csak a "tanácsokkal", hogy nem a vásárlás után kellenének...egyébként kicsit utánajártam, a Montana nem gagyi márka, olasz-féle nagy részben, de biztosan valamilyen európai cucc. Ami nekem már pozitívum, az autóm is olasz és 2 év alatt csak gumizni kellett, meg olajat cserélni... :)

[highlight] The bike way of life [/highlight]

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Helló,

A KTM-ek szépek, és jól össze vannak rakva, de ár érték arányban nem a legjobbak.
Listaáron (240 eFt) ebben a KTM-ben a gyenge láncszem a teló (Tora) és az octalinkes hajtómû. Megbízható cuccok ezek is, csak egy negyed millás bringába illene integrált tengelyes hajtómûvet és könnyebb, levegõs telót tenni. A listádból egyértelmûen a canyon a nyerõ választás, árat nem nézve.
A 172 centi magassághoz: Nekem 170 cm magassággal a 17"-es MTB vázméret épp tökéletes.

Sziasztok!

Összejött a pénz, de találtam még egy bringát, ami tetszett:
KTM Ultra Flite

Ezt mennyire tudnátok ajánlani a fentiekhez képest.

Köszönöm!
Gyuri

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ne haragudj, de nem értek egyet. Szerintem egyszerûen arról van szó, hogy itt a "törzsgárda" többsége középkategóriás, illetve a szerencsésebbek felsõkategóriás bringával rendelkeznek és ezekben a márkákban, alkatrészekben vannak otthon, ebben tudnak tanácsot adni. 50-150 eFt közötti új MTB-k belépõ szint, és egész egyszerûen ebben itt nincs kellõ tapasztalat, ezért a hallgatás. Mondok egy példát, telóknál pl. recon vs reba vagy hajtásban/váltásban pl. slx vs xt dilemma esetén biztos felbolydulna a méhkas (megéri-e a drágább vagy olcsó váz jobb felszereltség vs. fordítva dilemma stb), de pl hogy egy olcsó rst vagy egy alap suntour teló jobb-e ebben egész egyszerûen nincs tapasztalat.
Minél olcsóbb szinten vagyunk annál inkább igaz, hogy egységnyi "javulás" (minõségben, súlyban, tartósságban) egyre kevesebbe kerül, ezért ajánlja a többség, hogy tegyél még egy kicsit hozzá, vagy válassz használtat.
Amúgy pedig az olcsó mtb esetén amire a leginkább oda kell figyelni, az a geometria, elég borzasztó vázméreteket bírnak alkotni, azt pedig tényleg csak úgy tudod eldönteni hogy kipróbálod. (Nekem pl a 16" caprine highlanderem lényegesen hosszabb volt, mint a 17-es Kona, utólag jöttem rá miért volt kényelmetlen....)

Hmm...nagyon sok fórumon, nagyon sok témában regisztrálva vagyok és olvasok/írok sokat...valaki itt kérdez valamit, le se szarjátok. Leírja mennyi pénze van, persze hogy drágábbat ajánlotok, mindent leszóltok, csak a leoltás megy. Lényegében nekem pl. zéró segítséget adtatok. Majdnemhogy egy tõlem hozzáértõbbet kellett nekem az amatõrnek meggyõzni, hogy az azért nem olyan rossz vétel...Érdekes egy fórum ez. Látom a klikkesedé itt is jelen van, egy két okostojás elírdogál egymásnak, persze ezt csak az emelt szintû hozzáértõk értik meg egyébként is, aki meg 300 ezer forint alatt vásárol bicót az a szemetekben senki...sznob egy társaság.

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Sziasztok!
Hamarosan egy bringa vásárlása lesz esedékes, de nem értek hozzá, így nagyon nehéz választanom.
Gondolom itt is igaz, hogy hasonló árért kb. hasonló terméket lehet kapni, vagyis a kinézet, illetve a kényelem az egyik fõ szempont.
Ugyanakkor azért félek a mellényúlástól, így szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen bringát vegyek, ha betonon és erdei úton használnám túrázásra és kb. 150-200 eFt áll rendelkezésemre.
Egy két adat, amennyiben segít: 41 év, jó erõnlét, 172 cm, 77 kg
Én az alábbi bringákat néztem ki:
Kellys Quarz Black 2011
Cube Analog (2010 vagy 2011)
Canyon Yellowstone 4.0 (Ez egy picit drágább)
Esetleg valamelyik Merida
Köszönettel,
Gyuri

Sziasztok!

Összejött a pénz, de találtam még egy bringát, ami tetszett:
KTM Ultra Flite

Ezt mennyire tudnátok ajánlani a fentiekhez képest.

Köszönöm!
Gyuri

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Az a baj, ha netán adunk is, sokszor baszik rá az illetõ, mert megy a saját feje után. Zeezoltanonak a postja, hogy használt a legjobb választás, örök érvényû dolog. Nekem is az elsõ 'gyerekbicóm' volt csak új. Utána a következõn már csak a váz, a mostani, meg 1 az 1-ben használt. Ilyen felszereltséggel újonnan, bringát 170-180-ért vesztegetnek, én meg 60-ért vettem, amit cserélni kellett rajta, az meg külsõ, belsõ, bandázs, illetve az egyik ilyen kis bovdenfeszûíõ izét kell majd még a vázon mert törött. Azért ezek után sem érem el a 170ezret, ha ezeket kicserélem. Baromi jó választás volt, kerestem 3 hónapot a megfelelõt én mondjuk elõzõ év telétõl tavaszig, de megérte.

A használt bringák ilyen árban (50-100e) ft-ig. Lényegesen jobb választások mondhatni BÁRMELYIK új bringától. Esetleg Caprine, ami ebben az árkategóriában van és meg is éri.

De aztán meg minél drágább lesz, annál jobban jön be az, hogy már azért kell használt, mert teszt bringa volt, pályán használt bringa volt, stb stb. Olyan komplett bringákat kapsz használtba olyan állapotban, hogy meg nem mondod, hogy az használt, amit el sem képzelnél. Agyban dõl el az egész, ha újat akar valaki, az inkább fizessen 100 ezer felett egy Kellysre mondjuk, vagy a Caprinet 100 alatt, amik bevált bringák azért, mint ilyen viszonylag noname bringákat vegyen meg, amivel úgy is csak a baj van. Silány alkatrészekkel szerelve, teló van, de minek, stb...

Többre értékelek egy Cubeot, Meridát, Konát használtan, mint egy ilyen Montana akármit újonnan... 2. Bringám (Magellánra épített bringa, 4-5 éve 140bõl volt építve, használtan), 55-ért adtam el, de ugyanolyan hangjai voltak az eladáskor, mint amikor megépült. rendszeresen karbantartott, tisztított, kopott alkatrészek cseréje, stb stb. Haverom kapta, jól járt vele, de amúgy anno bevittem bringaboltba is, mennyiért tudnák eladni, meg mondtam, hogy én olyan 60-70re számolok, kb, azt mondták annyiért már full XT gépeket adnak régieket el... Enyémen nem volt akkor XT alkatrész, csak alacsonyabb kategóriás 1-2 szinttel.

Amúgy: Mongoose Tyax Sport 2010 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
80-ért Mongoose, ez is igen csak jó árban van, inkább szenvedek még 20 ezret hozzá, mint sem azt a nonamet.

Vagy ez: Magellan Polaris kitûnõ állapotú !!Utolsó hét !!SÛRGÕS!!! ajánlatok jöhetnek mailbe!! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

De még ez is: 20"-os magellán crux « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Méretekkel jelenleg nem foglalkoztam, a felszereltség/márka miatt postoltam ezeket.
Ott virágozz, ahova elültettek!

laci79

laci79

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Az a baj csak a "tanácsokkal", hogy nem a vásárlás után kellenének...egyébként kicsit utánajártam, a Montana nem gagyi márka, olasz-féle nagy részben, de biztosan valamilyen európai cucc. Ami nekem már pozitívum, az autóm is olasz és 2 év alatt csak gumizni kellett, meg olajat cserélni... :)
Bármelyik szakboltban kértem tanácsot, mindenki azt mondta, hogy egy 100 kilós ember alatt a sima felninek 2 hetet adnak az elsõ nyolcasig... Jó pár boltban voltam és sikerült beszélnem pár helyi hús-vér õrült MTB-s ismerõssel (végül is õk segítettek a választásban) - akik egy boltban sem érdekeltek -, és õk is tanácsolták a dupla falú felnit. Kiszámoltuk, hogy ha megveszem a Decathlonos bringát, a felutazás költségével és a 2db dupla felni árából, itt helyben már egy elég komoly 70 ezer forintos Magellant (azt amit lejjebb írtam) lazán megtudtam volna venni...

psyche

psyche

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Én ezt tervezem venni, remélem jolesz:

Montana Mythos Alu mtb teszt, kerékpár, bicikli, ár

37 ezer.