Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Köszi szépen. Akkor még nézegetek. Úgy gondoltam elsõre, hogy egy olcsóbb alap bringát veszek és meglátjuk mi lesz. De sajnos nekem ezeket ajánlották. Na majd kialakul ez. Olvasgatok még visszafelé is!
Köszi Szépen!
Üdv.:
Pigmeus

Nem kell Deore, jó az Alivio, abból is 8-as rendszer.Deortól felfelé gyorsan kopik a rendszer és drága a cseréje.
Tigger által linkelt Merida pont jó, csak rá kell dobni egy cserélhetõ tányéros hajtómûvet.
Acél tányérokkal.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
ha tényleg annyit mész legalább ilyenben gondoklodnék

:::BigBike:::

de bár picit több mint a plafon viszont nem nagyon kell fejlesztgetni

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pigmeus

pigmeus

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Figyelj! Ha napi 40 km-t tekersz, az csak munkanapokkal számolva is évente több mint 10,000 km. Ilyen felhasználás mellett én mindenképpen magasabb árkategóriában nézelõdnék, különben úgyis ráköltöd. Néhány bejegyzéssel lentebb volt egy nagyon jó ajánlat Deore+ felszereltségû gépre. A Shimano katalógusában túrára is legalább Deore felszereltséget ajánlanak (gondolom az már bírja a sok-sok km-t). De legalább cserélhetõ lánctányéros hajtómûvet, A-Headsetet és kazettás hátsó agyat válassz (a belinkelt gépek között volt olyan, ami még ezeknek sem felelt meg). És ami a legfontosabb, az új bicó csapágyait szedd szét, zsírozd át és állítsd be, így sokkal többet fog bírni!

Köszi szépen. Akkor még nézegetek. Úgy gondoltam elsõre, hogy egy olcsóbb alap bringát veszek és meglátjuk mi lesz. De sajnos nekem ezeket ajánlották. Na majd kialakul ez. Olvasgatok még visszafelé is!
Köszi Szépen!
Üdv.:
Pigmeus

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Figyelj! Ha napi 40 km-t tekersz, az csak munkanapokkal számolva is évente több mint 10,000 km. Ilyen felhasználás mellett én mindenképpen magasabb árkategóriában nézelõdnék, különben úgyis ráköltöd. Néhány bejegyzéssel lentebb volt egy nagyon jó ajánlat Deore+ felszereltségû gépre. A Shimano katalógusában túrára is legalább Deore felszereltséget ajánlanak (gondolom az már bírja a sok-sok km-t). De legalább cserélhetõ lánctányéros hajtómûvet, A-Headsetet és kazettás hátsó agyat válassz (a belinkelt gépek között volt olyan, ami még ezeknek sem felelt meg). És ami a legfontosabb, az új bicó csapágyait szedd szét, zsírozd át és állítsd be, így sokkal többet fog bírni!

pigmeus

pigmeus

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!!

Szeretnék egy cross vagy egy sima trekking kerékpárt venni. A méreteim 183 és 90 kg. Egy csomó boltam jártam, volt ahol nagyon kedvesen elbeszéltek nekem a bringa jó és rossz tulajdonságairól és volt ahol lényegében semmit sem mondtak. Olyan 70-150 körül gondolkodok, de igazán kedvemre valót még nem találtam. Nem tudom eldönteni, hogy a nekem napi 40 kmhez mi lenne a jó választás, fõként köves úton szeretném használni, de ha betévedek néha egy erdõbe ne hagyjon cserben. A jövõ nyárra pedig nem lenne rossz hosszabb túrákon való részvétel sem. Bár tudom, hogy idõvel minden elkopik, de azért nem egybõl egy olyan cangát akarok venni, amire még el kell költenem egy új canga árát. Alap dolgok cseréje miatt, arra gondoltam hogy kezdetnek egy ilyet vennék
Merida Crossway 5-V / Lady | Profi Bringa Webáruház Vagy egy hasonló caprinet (most 70 ezer körül)
következõ
http://www.profibrin...agy/3/794_1.jpg vagy egy hasonló felszereltségû KTM vagy Cube ( 120- 150 ig vannak akciósan) Vagy egy Caprine 84 (2010) vagy 110ért (2011es modell)
Kérlek segítsetek!!!
Elõre is köszönöm!
Üdv.:
Pigmeus

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

De ez városi bicikli,nem cross!:P

Ez bizony ugyanaz, mint az említett Saphix, csak jobb felszereltséggel és a Kelly's honlapon is a cross gépek között tárgyalják!

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Én ezt is megfontolásra érdemesnek tartom!

KELLYS NEOS « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása

De ez városi bicikli,nem cross!:P

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Én ezt is megfontolásra érdemesnek tartom!

http://apro.bikemag....os-l26478.html#

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Szerintem ezek között a Gepida a legjobb választás, utána a Kelly's. A GT-t én nem venném a SunTour hajtómû és a nem lockolható a teleszkóp miatt. (Nekem is SunTour hajtómûvem van egy nyolcassal a középsõ lánctányérban, ezért vagyok ennyire elfogult vele, pedig semmi durva helyen nem jártam)
Egyébként egy éve én is hasonló paraméterekkel kerestem bicót, én még néztem a Caprine Cross Two-t is, ami most drágább.... A Gepda tavaly volt lényegesen drágább...
Egyébként hiába néztem ki több bicót az interneten a méretemben (56-58 cm nyeregcsõ) alig volt valahol-valami, ebben az árkategóriában... Végül azt csináltam, hogy írtam kb. 20 boltnak e-mailt, mit tudnak javasolni a méretemben ilyen felszereltséggel és árkategóriában, összesen 2-3 alternatíva között kellett választanom...

Sziasztok!

Szeretnék venni egy, a mostanitól kicsit komolyabb kerékpárt.
Úgy gondolom, hogy a cross/trekking típus lenne számomra a legmegfelelõbb.
Max 100EFt-ot tudok rászánni, sajnos ez a felsõ határ.

Három bicikli között vacilálok:

1. Kelly's Saphix 2011
Kelly's Saphix - Kelly's 2011 cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

2. GT Transeo 4.0 2011
GT Transeo 4.0 2011 cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

3. Gepida Alboin 300 CRS 2011
Gepida Alboin 300 CRS 2011, új modell, - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Vagy esetleg tudtok ajánlani mást, hasonló árfekvésben?

Köszönöm elõre is a válaszokat!

NAD-H

NAD-H

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék venni egy, a mostanitól kicsit komolyabb kerékpárt.
Úgy gondolom, hogy a cross/trekking típus lenne számomra a legmegfelelõbb.
Max 100EFt-ot tudok rászánni, sajnos ez a felsõ határ.

Három bicikli között vacilálok:

1. Kelly's Saphix 2011
Kelly's Saphix - Kelly's 2011 cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

2. GT Transeo 4.0 2011
GT Transeo 4.0 2011 cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

3. Gepida Alboin 300 CRS 2011
Gepida Alboin 300 CRS 2011, új modell, - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Vagy esetleg tudtok ajánlani mást, hasonló árfekvésben?

Köszönöm elõre is a válaszokat!

pin91

pin91

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
sziasztok! mivel nem találta erre való fórumot itt kérdezem meg: tudna valaki szerezni Cannondale Bad Boy-ra gyári fényvisszaverõs matrica szettet szerezni? hatalmas segítség lenne ha létezik egyáltalán a gyáron kívül. ebay-en nem találtam. :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sajnos a Meridából már csak 46-os vagy 52-es vázmérettel van.
Én pedig 175 cm 80kg vagyok, szerintem nekem a 48-as váz lenne a jó választás.

Szerintetek érdemes megvenni a 46-os vázzal?

Ha nem, akkor a korábban említett Gepida és Kelly's közül melyik lenne a jobb választás szerintetek?

szerintem meg a 46-os lenne a jó választás ehez a magassághoz ..
én is annyi vagyok, tervezek is merida vázra váltani, 46-os van tervben.

[
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Attos

Attos

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sajnos a Meridából már csak 46-os vagy 52-es vázmérettel van.
Én pedig 175 cm 80kg vagyok, szerintem nekem a 48-as váz lenne a jó választás.

Szerintetek érdemes megvenni a 46-os vázzal?

Ha nem, akkor a korábban említett Gepida és Kelly's közül melyik lenne a jobb választás szerintetek?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

nézd ha a szín a döntõ szempont akkor nincs mit mondanom. amúgy minden tekintetben a merida . jobb váz, kb. 3 kategóriával magasabb felszereltség. az egy marha jó vétel.
cross bicóra egzébként kb teljesen felesleges tárcsafék, hacsak nem vagy 130 kiló.

Nem tárcsafék, hanem hidraulikus felnifék, de az is felesleges.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem is lehet kérdés hogy ezek közül a merida a nyerõ nem is kevéssel. A színt meg szrad le a mûszaki tartalom a döntõ.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok,

A következõ 2 cross kerékpár közül melyiket ajánlanátok megvételre: Gepida vagy Kelly's?

Bizonytalan vagyok, mert a Kelly's nagyon jól néz ki, de elbizonytalanít a 44-32-22 hajtómû, miért nem 48-as?
A Gepidánál viszont tetszik a hidraulikus fék.

150000 forint körül szánok rá, de most ajánlottak egy Meridát is, igaz ez már drágább és nem nagyon szeretnék fekete színû bringát:

Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?

Elõre is köszönöm a segítséget.

nézd ha a szín a döntõ szempont akkor nincs mit mondanom. amúgy minden tekintetben a merida . jobb váz, kb. 3 kategóriával magasabb felszereltség. az egy marha jó vétel.
cross bicóra egzébként kb teljesen felesleges tárcsafék, hacsak nem vagy 130 kiló.

Attos

Attos

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok,

A következõ 2 cross kerékpár közül melyiket ajánlanátok megvételre: Gepida vagy Kelly's?

Bizonytalan vagyok, mert a Kelly's nagyon jól néz ki, de elbizonytalanít a 44-32-22 hajtómû, miért nem 48-as?
A Gepidánál viszont tetszik a hidraulikus fék.

150000 forint körül szánok rá, de most ajánlottak egy Meridát is, igaz ez már drágább és nem nagyon szeretnék fekete színû bringát:

Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?

Elõre is köszönöm a segítséget.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nem éri meg. Akkor már sokkal inkább pl. egy canon roadlite 1000 euróért.

Szerintetek ez megéri az árát? Az eredeti árához képest meglepõ, hogy a villa csak alu és nem karbon. Kelly's eléggé el van szállva az árakkal, de így elgondolkodtam ezen a bringán.

Kelly's IRC 5.9 - Kelly's 2011 road racing kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

villa KELLYS Dynamic Carbon

A neve azért carbont sugall. A villanyak alu. Nekem is tetszenek a Kellysek, csak hát tényleg el van szálva az áruk.

Bocsánat, vázt akartam írni.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
villa KELLYS Dynamic Carbon

A neve azért carbont sugall. A villanyak alu. Nekem is tetszenek a Kellysek, csak hát tényleg el van szálva az áruk.

Szerintetek ez megéri az árát? Az eredeti árához képest meglepõ, hogy a villa csak alu és nem karbon. Kelly's eléggé el van szállva az árakkal, de így elgondolkodtam ezen a bringán.

Kelly's IRC 5.9 - Kelly's 2011 road racing kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek