Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

elmegy az a canyon 120-as telóval is gond nélkül

csak igazából mekkora váz kéne ?

mert ha a canyon jó (elég furán méretez a cnyon) akkor még tán a epic nem lesz kicsi, ha a másikak akkor a canyon nagyon nagy lesz .

amúgy én a helzedben simán egy merida 1-20-at vennék. amit írtál multkor arra kb teljesen jó, telód is jó bele, és nem is drága újan sem. itt a sznobok lenézik, de azt meg ki nem szarja le.

vagy egy nerve xc, de az meg csak kintrõl leginkább

hát ez beszarás :) pont most küldtem el a foglalót egy merida one-twenty 1500D vázra a SPEED-WAY-nek :) egész jó árban sikerül hozzájutni, ráadásul van náluk komplett bicaj is, így a méretet is szépen be tudjuk majd lõni. telót sem kell cserélni és az átépítést is megcsinálják nekem egy nap alatt.

egyébként már akartam máskor is kérdezni, hogy miért nézik le a meridát? pl tour de france-on sem láttam egyetlen meridát sem. nem menõ? vagy mi a gond vele?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
elmegy az a canyon 120-as telóval is gond nélkül

csak igazából mekkora váz kéne ?

mert ha a canyon jó (elég furán méretez a cnyon) akkor még tán a epic nem lesz kicsi, ha a másikak akkor a canyon nagyon nagy lesz .

amúgy én a helzedben simán egy merida 1-20-at vennék. amit írtál multkor arra kb teljesen jó, telód is jó bele, és nem is drága újan sem. itt a sznobok lenézik, de azt meg ki nem szarja le.

vagy egy nerve xc, de az meg csak kintrõl leginkább
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ebbõl egyértelmûen Canyon. 120-140-et ír a váz útjára. Szerintem jó ahhoz a 120-as villa is.

azóta beszéltem a sráccal, fix 140-et mozog a hátsó tag, ez így nem jó, nem akarok telót cserélni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ebbõl egyértelmûen Canyon. 120-140-et ír a váz útjára. Szerintem jó ahhoz a 120-as villa is.

ja, látom már alul írja. kicsit zavaró volt, mert az elején 140 rugóutat írt. így tényleg inkább a Canyon. köszi a véleményt.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok!

fullyra váltanék, de kezdésnek nem akarnék sok pénzt a vázba fektetni, mert mi van ha nem jön be. nézegettem pár használt vázat itt az apróban, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

ezeket néztem ki egyelõre:

HaiBike réssztár Fox RP23!!! « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Specialized Epic Maraton váz L-es « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Specialized Stumpjumper « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

2011 Canyon nerve AM váz félár alatt! Akár szettben is Fox Talas RLC FIT telóval! « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

leginkább a Haibike meg a Canyon között vacillálok, ár-értékben azok tûnnek a legjobbnak. A Haibike-ról nem nagyon találok infót a neten, a Canyonnal meg annyi a gondom, hogy a mostani reba sl telóm max 120-at mozog, tehát gondolom akkor telót is kellene cserénli, mert ez a váz 140-et mozog...

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Üdv!
Kérnék hozzáértõ embereket, véleményezzétek ezt a bringát. Nem találtam róla semmi érdemleges infót a neten. Kezdõ outisnak kéne. 188cm magas vagyok, a méret ahogy néztem kb jó, bár stucnicserére szorul. A Tektro fékekrõl se olvastam túl sok jót, bár haverom személyes tapasztalata jobb.
Elõre is köszi!
wenson országúti kerékpár

Ezt mintha már kérdezted volna, bloke válaszolt is - válaszával egyetértek. Szerénységem ezt kicsinek találja, én 176 cm-el hajtok 56-osokat (ezt viszont mások esetleg nagynak találják); feltétlenül olvass vissza, nagyon jó méretezési tanácsok vannak pl. e tavasztól is.
A mutatott biciklirõl: épp megéri (ha nincs baja), de a mai nyomott árak és kis kereslet mellett találhatsz akár jobbat is (ld. bloke fenti tippje meg Bikemag apró). Kezdõ országutisnak bõven jó, a legtöbben ócskábbon kezdtük. Tavaly alakítottam csak át az egyik elsõ országútimat alsócsövesrõl tizes fvk. rendszerûre, idén dolgozom egy másik 2x5-ös modernizálásán. Nem azon múlik, sokat kell menni és megtanulni a karbantartást is.

hozen

hozen

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Üdv!
Kérnék hozzáértõ embereket, véleményezzétek ezt a bringát. Nem találtam róla semmi érdemleges infót a neten. Kezdõ outisnak kéne. 188cm magas vagyok, a méret ahogy néztem kb jó, bár stucnicserére szorul. A Tektro fékekrõl se olvastam túl sok jót, bár haverom személyes tapasztalata jobb.
Elõre is köszi!
(kommentekben van még pár info)

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

szia!

ar/ertek aranyra gondoltam, h megeri-e, vagy ezert a bicikliert ez sok penz. esetleg rossz marka, vagy ilyesmi... igazabol alkalmi biciklista lenne. boltba jaras, varosban ugyintezes, hetvegi kirandulas, stb. nem igazan ertek/ertunk a biciklikhez, csak felhasznaloi szinten. ha lyukas a kerek, vagy vmi problema van, irany a szerviz :)
koszi elore is.

Eloszor is szeretnem leszogezni (barmit is irok kesobb :-), hogy aki nehany szaz km-t teker evente, majdnem mindegy, hogy milyen biciklit vesz. Csak bicikliboltban tegye es jo meretet valasszon! A Kelly's jo marka, semmi problema nincs vele. Azt, hogy melyik modellt erdemes venni naponta valtozhat, a tel kozeledtevel egyre nagyobb kedvezmenyeket adnak, de a masik oldalon mar a nagykerek is lassan kiurulnek, igy szukos a szin es meret valasztek.
En igy vettem a fiamnak tavaly oktober vegen felaron montit (90 helyett 45, ami eleg jo uzlet volt). 60 ezerert uj bicoban nem tul nagy a valasztek, de hasznaltban annal nagyobb, itt a bikemag aproban is talasz olyan hsznalt bicot arulo cegeket, akik garanciat is vallalnak az arult termekekre (erdemes megnezni, de en nem ismerem oket). Tovabbra is az a velemenyem, hogy hosszu tavon egy merev villaval jobban jarsz, ui. idovel ki fog kotyogosodni... A kelly's-nek is vannak ilyen modelljei ebben az arban, ha ez a design tetszik. A kerdes meg, hogy sarvedo, csomagtarto, stb, kell-e, mert akkor egyszerubb olyan modellt valasztani, ami eleve ezzel szerelt... pl. :::BigBike::: (jobb valtoval, mint amit neztel, de merev villaval van +sarvedo,csomagtarto)
Esetleg a Gepida Alboint 200-at nezd meg meg Gepida Alboin 200 CRS 2011 cross kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz (jobb valto+hajtomu, de eleg gagyi teleszkop)

magellantulaj

magellantulaj

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Milyen szempontból kérdezed, hogy jó lesz-e? Méret, mûszakilag v. felhasználás szempontjából? Mennyit teker a tesód?
Mennyire értesz a biciklikhez? Ha igen, egy használt vétele nem merült fel?
Ebben az árkategóriában én egy merev villásat vennék a teló inkább fölös teher lesz mint hasznos alkatrész...

szia!

ar/ertek aranyra gondoltam, h megeri-e, vagy ezert a bicikliert ez sok penz. esetleg rossz marka, vagy ilyesmi... igazabol alkalmi biciklista lenne. boltba jaras, varosban ugyintezes, hetvegi kirandulas, stb. nem igazan ertek/ertunk a biciklikhez, csak felhasznaloi szinten. ha lyukas a kerek, vagy vmi problema van, irany a szerviz :)
koszi elore is.

hozen

hozen

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Õszintén szólva azt is néztem, de mellékelne valaki indoklást is hozzá? Vagy ezt tekintsem úgy, hogy tiéd a kerékpár és itt ajánlod?:D:D
Mondjuk a felszereltsége valamivel jobb, de érdekelnének a részletek a tõlem hozzáértõbbektõl.

Elõre is köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Üdv!

Országútit szeretnék vásárolni, ki is néztem egyet, de nem tudom pontosan besorolni, mekkora a váz mérete. Azt írja, hogy az üléscsõ hossza 56 cm és az üléscsõ és a kormánnyak közti távolság szintén 56cm. Én 188 cm magas vagyok, kb 58as váz kéne, de megcsináltam egy részletes tesztet a méreteimre, az meg azt dobta ki, hogy 56 váz kéne. Megfelelõ most akkor ez a méret?
Elõre is köszi!
Ja, és légyszíves véleményezzétek ezt a kerékpárt, kb ilyen árkategóriában kéne. (stucni cserére szorul eddig, és a fékekkel is lehet gond lesz)

Szerintem ezzel jobban járnál.

Merida Road 880 átalakított « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

hozen

hozen

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Üdv!

Országútit szeretnék vásárolni, ki is néztem egyet, de nem tudom pontosan besorolni, mekkora a váz mérete. Azt írja, hogy az üléscsõ hossza 56 cm és az üléscsõ és a kormánnyak közti távolság szintén 56cm. Én 188 cm magas vagyok, kb 58as váz kéne, de megcsináltam egy részletes tesztet a méreteimre, az meg azt dobta ki, hogy 56 váz kéne. Megfelelõ most akkor ez a méret?
Elõre is köszi!
Ja, és légyszíves véleményezzétek ezt a kerékpárt, kb ilyen árkategóriában kéne. (stucni cserére szorul eddig, és a fékekkel is lehet gond lesz)
http://sport.vatera....1473726323.html

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

Sziasztok!

kinezett egy Kellys alpina eco lc nevre keresztelt biciklit, de nem tudja, h jo lesz e. tudnatok tanacsot adni, h mit vegyen?
i

Milyen szempontból kérdezed, hogy jó lesz-e? Méret, mûszakilag v. felhasználás szempontjából? Mennyit teker a tesód?
Mennyire értesz a biciklikhez? Ha igen, egy használt vétele nem merült fel?
Ebben az árkategóriában én egy merev villásat vennék a teló inkább fölös teher lesz mint hasznos alkatrész...

magellantulaj

magellantulaj

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

60ezerert milyen varosi biciklit erdemes venni? van egy magellan cygnus nekem, en nagyon szeretem, de tesom inkabb vmi mast szeretne. kinezett egy Kellys alpina eco lc nevre keresztelt biciklit, de nem tudja, h jo lesz e. tudnatok tanacsot adni, h mit vegyen?
nagyon szepen koszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rock machine is van.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

õõõ, ezt most vajon jó helyre írom? itthon a kona, a specialized, a superior, a giant és a merida 29esein kívül lehet más nagykerekût is kapni?

konát lehet ?
trek.hu-n van vmi fisher
tán mintha kross is lenne
kelliz is lesz asszem
superior is elõfordult
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
õõõ, ezt most vajon jó helyre írom? itthon a kona, a specialized, a superior, a giant és a merida 29esein kívül lehet más nagykerekût is kapni?

edit: ah, elvileg canondale is van. vajon ténylegesn melyik elérhetõ?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
:confused:

Azért meglepõdtem, hogy augusztus vége óta szeretném eladni mindkét bicajom, mert nem tudom eltárolni õket télre a lakásban, na meg mert nincs idõm õket hajtani...
Rengetegen nézik meg, de komoly érdeklõdõ egy sincs rájuk, pedig nem kell kivitelük és áruk miatt sem szégyenkezniük...
(imádom mindegyiket, nem kellett még hasonlót sem látnom más alatt :-) ) Tehát értitek miért nem akarom elkótyavetyélni õket.

Bocs az OFF-ért.

Wilier új MTB - 2011 - Fix 270e! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Bianchi carbon MTB - új - olcsón - Fix 430e! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
;) breeze :mad:

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
MERIDA TELESZKÓP PUMPA, LEVEHETÕ FEJJEL - 2010 - Bringa Butik Webáruház

pl., vagy bbb drágábban