Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Szeretnék venni egy xc - all mountain vázat ( fõképp Giantet, de mindenképpen össztelósat ), szerintetek megoldható 60-70 ezerbõl egy ilyesmi váz, vagy ne is próbálkozzak?

Ha össztelósban gondolkodsz, akkor nagy felhozatalra ne számíts, sõt. Max régi modellek jöhetnek szóba, apróban van pár NRS, alkuval azok talán beleférnének a költségvetésbe. De ennyiért én inkább valami merevfarút néznék.

gtalas

gtalas

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék venni egy xc - all mountain vázat ( fõképp Giantet, de mindenképpen össztelósat ), szerintetek megoldható 60-70 ezerbõl egy ilyesmi váz, vagy ne is próbálkozzak?
Volt mostanában egy dirt bicóm, de mivel stílust váltottam amihez a súlya és felépítése miatt nem volt éppen ideális, eladtam.
Csak azért reménykedek, hogy olcsón tudok találni ilyen vázakat, mert pl a Giant összeszerelve árul 200-280k körül vadonat új komplett bicókat, gondoltam egy 1-2 éves használt váz csak meglenne ennyibõl.
Aztán ha úgy látjátok, hogy hülyeség, hogy 200 alatt akarok építeni bicót, akkor tegyetek helyre!
Köszönöm elõre is!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

scott akármi, nem jut eszembe
meg a cannodale jekill

bár a szûlõanyjuk ugyanaz, én cdale-t vennék, mer abba a fox gyártsa a tagot. meg sztem jobb a geúja is.

vagy magic linkes kona. bár az meg "automata" rencer, nem állítható manuálisan

ja megvan, genius.

hú de sokat gondolkodtam ezen a Kona magic link rendszeren. majdnem 2 Plus 2 Deluxe vázat vettem, csak itthon nem találtam, külföldrõl meg nem mertem berendelni...

http://2011.konaworl...tent=2plus2_dlx

csodaszép ez az ezüst váz...

Tényleg, a Konákról bringás körökben mi az általános vélemény? nekem most egy 2009-es Cinder Cone vázam van és nagyon szeretem, remek kis mászógép. nem is értem mi ütött belém, hogy lecserélem :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem is a Jekyll kormányról állítható hátsó úttal vagy a Bioniconok.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Haver szeretne össztelós vázat 120-150 mm állítható úttal (120-140 v. 130-150), elõny ha tapered a fejcsõ. Nekem sok ötletem nem volt, tudtok mondani ilyet, ha egyáltalán létezik :)
Elõre is kösz, Gábor

scott akármi, nem jut eszembe
meg a cannodale jekill

bár a szûlõanyjuk ugyanaz, én cdale-t vennék, mer abba a fox gyártsa a tagot. meg sztem jobb a geúja is.

vagy magic linkes kona. bár az meg "automata" rencer, nem állítható manuálisan

ja megvan, genius.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Haver szeretne össztelós vázat 120-150 mm állítható úttal (120-140 v. 130-150), elõny ha tapered a fejcsõ. Nekem sok ötletem nem volt, tudtok mondani ilyet, ha egyáltalán létezik :)
Elõre is kösz, Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

szegedre össztelos váz???
hol tudod használni?

hát itt az utcánkban meg a tiszagáton.

;)

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
szegedre össztelos váz???
hol tudod használni?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sly, ha jól értem ez lesz az elsõ össztelós vázad. A merida is jó cucc már, szóval attól is el leszel halva és nem akarod majd lecserélni :) Megjegyzem, az Epic tényleg egy szuper technika, de mozgásban közelébe nem ér az Ibis Dt tagjához (tudom hosszabb út, de akkor is..).

Bizony, elsõ össztelós váz, már nagyon várom. Egy hete csak az útvonalakt tervezgetem :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Sly, ha jól értem ez lesz az elsõ össztelós vázad. A merida is jó cucc már, szóval attól is el leszel halva és nem akarod majd lecserélni :) Megjegyzem, az Epic tényleg egy szuper technika, de mozgásban közelébe nem ér az Ibis Dt tagjához (tudom hosszabb út, de akkor is..).

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
oké, erre majd odafigyelek. thx

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

(most vettem észre a többszörös idézet gombot, mától használom)

(beragadós, válasz után ikszeld majd ki az adott hszeket, mert utána minden válasznál odakopizza magát)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nincs meg az image náluk, mint a Specinek, Treknek, Giantnek, vagy még sorolhatnám. Jó, megbízható, de nem innovatív, nem nyálcsorgató, és nem is kirívóan szép. Ennyi. Amúgy vázak tekintetében õk még a viszonylag megfizethetõk között vannak. Nézd meg, hogy mit kapsz a OneTwenty váz áráért Gianttõl, Trektõl, Cube-tól, Specitõl. Egy belépõ kategóriás fullyt vagy egy jó merev vázat. Akkor meg már valóban inkább egy OneTwenty ami tényleg jó váz. Csak...

az a "csak..." a végén annyira rosszul esett :)

(most vettem észre a többszörös idézet gombot, mától használom)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ízlések és pofonok, mindenkinek a szíve joga ezt szeretni, azt meg nem szeretni. A suzuki-s hasonlat pedig nem feltétlenül az árra értendõ, hanem a tömegtermék mivoltra, szerintem. Részemrõl speciel egyszer sem volt leszólva a merida, mondván szar lenne, viszont soha nem vennék. Valahogy úgy vagyok vele mint a vw-vel, nem értem a vw klubosokat sem, van belõle millió, de aztán az égvilágon semmi. Se nem extrán megbízható, se nem extra szép, full átlag autó.

Mindezen felül, használd majd megelégedéssel sokáig!

Honnan tudtad? VW Golf Variant meg most már Merida :) a Golfot nagyon szeretem, igazi klassz családi autó, még sosem hagyott cserben, remek járgány. De ha nem lennék családos nem ilyenem lenne. Mert tényleg semmi érdekes, és tényleg nem egy nagy design. Egy Alfa pl már más tészta. Annak stílusa, lelke van. R8 Competizione :)
Igazából, ha akarom, megfordíthatom a gondolatmenetet, és mondhatom azt, hogy egy Specialized sem nyújt feltétlenül annyival többet, amennyivel többet elkérnek érte, de akinek van rá pénze, hát vegye meg. Ha most lenne három kiló vázra, akkor tuti Specit vennék. Itt Szegeden is van a Prologban egy csodaszép Epic. Na az stílus, minden porcikáján látszik az egyediségre és tökéletességre törekvés. Majd egyszer.
Bár az sem kizárt, hogy a Merida is hozza majd azt az érzést amit elvárok egy össztelós bringától, megszeretem és majd többé nem kell Epic. Remélem így lesz. A feleségem örülne ennek a legjobban :D

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

nem igazán értem egyébként. mivel a suzuki az autók között az olcsó kategória.

Nincs meg az image náluk, mint a Specinek, Treknek, Giantnek, vagy még sorolhatnám. Jó, megbízható, de nem innovatív, nem nyálcsorgató, és nem is kirívóan szép. Ennyi. Amúgy vázak tekintetében õk még a viszonylag megfizethetõk között vannak. Nézd meg, hogy mit kapsz a OneTwenty váz áráért Gianttõl, Trektõl, Cube-tól, Specitõl. Egy belépõ kategóriás fullyt vagy egy jó merev vázat. Akkor meg már valóban inkább egy OneTwenty ami tényleg jó váz. Csak...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ízlések és pofonok, mindenkinek a szíve joga ezt szeretni, azt meg nem szeretni. A suzuki-s hasonlat pedig nem feltétlenül az árra értendõ, hanem a tömegtermék mivoltra, szerintem. Részemrõl speciel egyszer sem volt leszólva a merida, mondván szar lenne, viszont soha nem vennék. Valahogy úgy vagyok vele mint a vw-vel, nem értem a vw klubosokat sem, van belõle millió, de aztán az égvilágon semmi. Se nem extrán megbízható, se nem extra szép, full átlag autó.

Mindezen felül, használd majd megelégedéssel sokáig!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Szerintem semmi gond velük, max nem annyira "tredni" mint egy liteville :)
Nem értem ezt a márkabuzulást egyébként, fõleg mivel a legtöbb vázat ugyanabban a 10 milliós kínai zsákfaluban gyártják, a festés/matrica különbözik.

nem beszélve errõl :D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Szerintem semmi gond velük, max nem annyira "tredni" mint egy liteville :)
Nem értem ezt a márkabuzulást egyébként, fõleg mivel a legtöbb vázat ugyanabban a 10 milliós kínai zsákfaluban gyártják, a festés/matrica különbözik.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

azt tartják,mondják,hogy merida a kerékpárok suzukija....

nem igazán értem egyébként. mivel a suzuki az autók között az olcsó kategória. a merida one-twenty pl meg marhára nem az. 680ezer a 3000-D. szerintem ezeket olyanok mondják, akiknek a vécéülõkéjük is karbon...

egyébként meg ha a meridával annyi mûszaki gond lesz mint pl egy suzuki swifttel, akkor marhára boldog leszek :)

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
azt tartják,mondják,hogy merida a kerékpárok suzukija....