Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Van egy trekking bringám, igaz a váz 2007-es, de teljesen átépítettem 700-as XT rendszerre, új Conti gumákkal, ebben a felállásban nem tekertem vele 400km-t. Soha nem ázott meg, egy karc nincs rajta, szóval olyan "szalon állapotú", de el fogom adni, mert áttértem outira. Nincs benne semmi átverés, az órát nem tekertem vissza. :-) Ilyen is van. Persze vannak tisztességtelen ajánlatok, de azt hiszem, ezeket ki lehet szûrni ha jól megnézed a bicót.

Ridley Noah Fast 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Rengeteg olyan bringa van hogy megveszi a paraszt hogy õ most nagyon keményen fog tekerni mert esetleg megnézi a Tourt aztán mikor kimegy 2x 3x tekerni akkor rájön hogy ez fárasztó+ izzasztó is aztán áll 1/2 évet akkor rájön hogy a büdös életbe nem teszi fel a seggét arra a kényelmetlen dögre és eladja.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
A gepida 60-as vázzal van. - ezen azért kezdtem agyalni, mert nem zárhatom ki a nagyobb méreteket, hiszen 90centi az átlépõ magasságom!
Így nem csak azt kell néznem , hogy 183 centi vagyok....
A Kelly's elvitték :( majd lesz másik ( ez tetszett a legjobban )
A 19"-os az trekking volt és ha trekkinget vennék, akkor Kelly's green 2011-et vennék 85.000ft-ért - újonnan,egyedi ajánlat miatt .
De oútit keresek és keresek folyamatosan.....
Én sajna nem vagyok olyan bátor, hogy mindenhol az országúton menjek,így a kerékpárutakon tekerek, ha a fõút mellett ki van építve.
Nem esne jól, ha megbüntetnének, esetleg még tovább is menne az ügy....
A többit inkább ejtsem?
Lehet, hogy kitolom az elképzelt összeghatárt és azt mondom:
inkább veszek egy újat,ha az éri meg jobban, mert NEM akarom késõbb eladni....

Az olyan hirdetésekben pedig, hogy 1000-1500km van benne, nem nagyon hiszek, mert az olyan , mintha visszatekernék a km órá ;))(
Nem is értem, hogy akkor miért adja el: szinte új alkatrészekkel felvértezett bicajt..
Valami stiklit mindig sejtek-vagy túl gyanakvó vagyok?
(nem 1500ft-on megy a játék, hanem 1-1.5-2 havi fizetésen! )

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

én meg gond nélkül megyek a dawg-al aszfaltosakat is...mert csak az az egy van. de úgy vagyok vele ha vkinek nem tetsz, szívesen fogadok pl egy ilyet :
CUBE*Nature Pro grey green

50-es méret. köszi :)

ha nem adsz meg címet, akkor hiába várod...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
én meg gond nélkül megyek a dawg-al aszfaltosakat is...mert csak az az egy van. de úgy vagyok vele ha vkinek nem tetsz, szívesen fogadok pl egy ilyet :
CUBE Nature Pro grey green

50-es méret. köszi :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ezzel egyetértek, én fel tudom mérni mi az, amit korrektül meg tudok csinálni a bringán. amit nem, azt természetesen a szerelõre bízom, mert én nem vagyok az. de azt ne próbálja meg nekem senki bemesélni, hogy ahhoz, hogy boltba, kocsmába, meg néha csak úgy kerülni egyet elmenjek, síkságon többnyire szárazi dõben, ahhoz olajos tárcsafék kell egy biciklire. ez színtiszta parasztvakítás. engem nem zavar, ha valaki ilyet akar, mert nem kell érte fizetnem, és amúgy is az õ dolga. csak arról volt szó, hogy miért vesznek sokan nem a célnak megfelelõ bringát, és az okok nagy részében bizony ott van a divat, meg a vélt menõség, az ész érvek helyett.

na ezért van, hogy a 90%-ban hegyen használt össztelósommal laposkúszásban osonok ki a tiszagátra, ha itt is montizni támad kedvem :)

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás

szerintem ez a fõ ok, mert sokan még a komolyabb amatõrök közt is hajlamosak azt hinni, hogy egy menõbb cuccal jobban mennek, szóval májerfaktor náluk is befigyel. egy ismerõsöm, aki csak városban használta a bringát közlekedési eszközként venni akart egy montit, fõként ugyanerre a célra, meg akkor már kéne néha gurulni is egy-egy hosszabbat. õ mindenképpen tárcsafékeset akart. én v-féket használok, elég jól fognak. alföldön lakunk. és amikor próbáltam a vféknek az olcsóbbságával, egyszerûbbségével, meg a mi a fenének neked tárcsafékkel érvelni, akkor jött a válasz, hogy azért, mert nem szereti a v-fékes felniken azt az ezüst részt (ugye a fékfelületet), neki az tetszik, hogy ha az egész felni egyszínû :D hát erre aztán nem tudtam mit mondani. ja és persze ha tárcsa, akkor mindenképp olajos mert az a fasza. nem ismerem az olajos tárcsákat, de míg egy vféknek bármi baja van, félóra alatt csukott szemmel meg lehet oldani olcsón, egy olajoshoz hozzá sem mernék nyúlni. szóval a májerfaktor sokat számít, és a birka azt veszi, amit a többi. nyilván õk nem is kérnek tanácsot fórumokon, mert úgyis csak a felirat, meg a féktárcsa átmérõje számít.

Mennyire igaz amit leírtál......nagyon egyetértek veled!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat a tarcsafek max egy laikus szamara meno :) es mar nem is igazan dragabb, csak a vfekesekre van hogy vfekbol is vmi hulladekot raknak.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Esetleg olyanról hallottál már,hogy ha a tárcsaféknek valami baja van akkor a birka elviszi szervizbe?A májerfaktor mellett sokaknak még birkózniuk kell eléggé a kókányfaktorral is...

ezzel egyetértek, én fel tudom mérni mi az, amit korrektül meg tudok csinálni a bringán. amit nem, azt természetesen a szerelõre bízom, mert én nem vagyok az. de azt ne próbálja meg nekem senki bemesélni, hogy ahhoz, hogy boltba, kocsmába, meg néha csak úgy kerülni egyet elmenjek, síkságon többnyire szárazi dõben, ahhoz olajos tárcsafék kell egy biciklire. ez színtiszta parasztvakítás. engem nem zavar, ha valaki ilyet akar, mert nem kell érte fizetnem, és amúgy is az õ dolga. csak arról volt szó, hogy miért vesznek sokan nem a célnak megfelelõ bringát, és az okok nagy részében bizony ott van a divat, meg a vélt menõség, az ész érvek helyett.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

míg egy vféknek bármi baja van, félóra alatt csukott szemmel meg lehet oldani olcsón, egy olajoshoz hozzá sem mernék nyúlni. szóval a májerfaktor sokat számít, és a birka azt veszi, amit a többi

Esetleg olyanról hallottál már,hogy ha a tárcsaféknek valami baja van akkor a birka elviszi szervizbe?A májerfaktor mellett sokaknak még birkózniuk kell eléggé a kókányfaktorral is...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
azért ha a boltos jól áll hozzá a vevõk 90% hallgatna a jó szóra.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Szerintem ennel egyszerubb okai is vannak:

3) A bringak tobbseget hozza nem ertok veszik es sokaknak a "majerfaktor" fontosabb, mint a hasznalhatosag - hiaba probalja a boltos lebeszelni oket rola.

szerintem ez a fõ ok, mert sokan még a komolyabb amatõrök közt is hajlamosak azt hinni, hogy egy menõbb cuccal jobban mennek, szóval májerfaktor náluk is befigyel. egy ismerõsöm, aki csak városban használta a bringát közlekedési eszközként venni akart egy montit, fõként ugyanerre a célra, meg akkor már kéne néha gurulni is egy-egy hosszabbat. õ mindenképpen tárcsafékeset akart. én v-féket használok, elég jól fognak. alföldön lakunk. és amikor próbáltam a vféknek az olcsóbbságával, egyszerûbbségével, meg a mi a fenének neked tárcsafékkel érvelni, akkor jött a válasz, hogy azért, mert nem szereti a v-fékes felniken azt az ezüst részt (ugye a fékfelületet), neki az tetszik, hogy ha az egész felni egyszínû :D hát erre aztán nem tudtam mit mondani. ja és persze ha tárcsa, akkor mindenképp olajos mert az a fasza. nem ismerem az olajos tárcsákat, de míg egy vféknek bármi baja van, félóra alatt csukott szemmel meg lehet oldani olcsón, egy olajoshoz hozzá sem mernék nyúlni. szóval a májerfaktor sokat számít, és a birka azt veszi, amit a többi. nyilván õk nem is kérnek tanácsot fórumokon, mert úgyis csak a felirat, meg a féktárcsa átmérõje számít.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
kona dew-k többsége pl merevvillás, még az egész jól szereltek is, s simán padkázós, kátyútûrõ gumival vannak szerelve.
de merida crosswaybõl is van merevvillás változat

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

azok akik varosban montival jarnak, tobbseguk nagy tevedesben van, vagy egesz egyszeruen az volt otthon, ezert azt hasznaljak. Adnal neki egy trekkinget, egy probakor utan rajonne hogy neki olyan kellene inkabb. Neked is be kellene menni egy boltba aztan kiprobalni hogy mi a kulonbseg.

Elso teleszkop folosleges, egyreszt mivel ebben a kategoriaban (szub 70ezer) ugyis csak valami ko nehez alig mozgo ipari hulladekot kapnal (egy rendes villa ott kezdodik hogy onmagaban 35-40ezer). Masreszt a padkakra szepen fel kell tenni a kereket nem lenduletbol atrombolni rajta, a teleszkop se tudna vele mit csinalni, csak szetverned ugy a kereket.

Hát, kinek a papné...
Én azért vettem egy Mongoose Maurice-t, hogy majd azzal fogok munkába is járni. Aztán az lett a vége, hogy még a feleségem szolgálati bringájával is szívesebben jártam... Ami tulajdonképpen egy monti kerékméretû, monti hajtásláncú, V-fékes városi bringa. Egyébként épp Capriolo, szerintem elég vacak, és persze dögnehéz is. De mégis, városi közlekedésre alkalmasabbnak tûnt a vastagabb gumi a járdázáshoz, a felegyenesedettebb üléshelyzet a körülnézéshez... Szóval, az én szokásos útvonalamon jobban bejött a 26"-os kerék a városban, mint a 622-es. Persze nem Nobby Nic-el, hanem valami kopaszabb gumival. A Maurickát egyébként nagy megelégedéssel használom városom kívül, könnyebb túrákra, tókerülgetésre... De dolgozni akkor is inkább a "rendes" montimmal mentem, amikor a szolgálati egy idõre kiesett. Aztán lehet, hogy egy trekking geometria is jó lenne, és egy 32-es gumival már le lehetne zöttyenni a járdaszegélyrõl, de azt nem tudtam kipróbálni, olyanom nincs.

A teleszkópokról szóló résszel viszont mélységesen egyetértek. Sajnos az áruházi gagyinál egy fokkal jobb bringákba már minden forgalmazó kötelességének érzi belerakni valami vacak telót majomfogónak... Úgyhogy ha merevvillás trekkinget találni kihívás, merevvilás montit meg szinte lehetetlen. Pedig jobb lenne, ha tennének bele egy becsületes merevvillát, és ugyanazon az áron mondjuk eggyel jobb hajtómûvet, csak sajnos a vásárlók laikus többségének nem ez az igénye...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

ELADÓ GEPIDA BANDON 810 ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Ha jól láttam az elõzményekben, a 19 colos monti kicsi volt, így a Kellys és a Genesis Corsa kiesik vázméret miatt.

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Kellemes vasárnapot mindenkinek, s egyúttal lenne nékem egy választékom,
megkérdeznélek benneteket, hogy melyik Outit lenne érdemes ezek közül:
(persze örülök az "inkább ezt venném" válaszoknak is :)) )

HASZNÁLT:
ELADÓ GEPIDA BANDON 810 ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

KELLYS Eladó! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Eladó országúti Genesis Corsa « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
teszt a corsáról:- a 115.000 -rat reálisabbnak tartom a hirdetésben megjelent 150-nél.

Teszt: Genesis Corsa 2.3 országúti, kerékpár, bicikli, ár

ÚJ:
Cannondale Caad8 Sora kerékpár - bikewebshop.hu

a fenti cannondale-t innen néztem ki:
Best Road Bikes For Under $1,000: Our Top Picks For 2012 - BikeRadar

Termék adatlap - 010800000098 Kerékpár országúti KS-Cycling RCR Shimano2300, 16fokozatú, váltó/fékkaros, 58cm, sárga/fekete

A bemmex bringa vétele meghiúsult szállítási bonyodalmak miatt inkább helyben adja el jobb áron a tulaj....
De így utólag már nem bánom annyira, s a fitnessz bringáról lemondok, helyette egy oúti lesz, eldöntöttem vasmarokkal. :)
Már csak annyi kell, hogy ne rázza szét a veseköveimet a rosszabb oúton.

:R

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vannak aszfaltra valo fitnessbringak is, merevvillaval :) a 29er azert dragabb, mert most trendi.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

ez is igaz sajna, egyszerubb eladni azt ami ott van, meg azt amivel kevesebb a melo, fuggetlenul attol hogy a vevo mivel jarna igazabol jobban... de igen, ez egy mas teszta.

Szerintem ennel egyszerubb okai is vannak:
1) Egy ugyanolyan felszereltsegu MTB olcsobb, mint a (cross)trekking. Egyebkent azt sem ertem, hogy a 29er miert dragabb 20-30%-al?
2) A gyerekek mire elerik azt a testmagassagot, hogy egy trekking szoba jojjon, megszoktak a MTB-t. (pl.a kisiskolas lanyomnak az emelkedokon a legkisebb attetel is sokszor keves... igy fel sem merul bennem a trekking )
3) A bringak tobbseget hozza nem ertok veszik es sokaknak a "majerfaktor" fontosabb, mint a hasznalhatosag - hiaba probalja a boltos lebeszelni oket rola. (Ezert a merev villas trekkinget ma mar vadaszni kell)

Csak zarojelben jegyzem meg, hogy en egy crosstrekkinget hasznalok (pedig neha jarok olyan helyen ahol jol jonne az MTB)

roy777

roy777

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Értem az érvedet,csak keresem a jó megoldást a tetszik bringa és a jól használható bringa között. Tipikus trekking-et nem szeretnék a kicsit sportosabb kinézet tetszik.mint a már említett mtb-ok. Ma pl ajánlottak épített trekking-et az se lehet rossz. Vagy a crosstrekking pl schwinn csepel elite na az is tetszik.

sgtyork

sgtyork

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Cube Acid vagy Focus Black Forest 29er 2.0
Van valakinek tapasztalata velük?

Köszi