Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2012. augusztus 02. - 15:59
szeretnék átállni montiról outira, de nem tudom jól választok-e?
Ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem.
Egyrészt nem igazán tudom mekkora váz kellene nekem, kb. 180cm magas vagyok. Ez az elsõ kérdés.
Már kinéztem egy kerékpárt errõl is kérném a véleményeteket:
BRAND NEW Viking Peloton Road Race Racing Bike Bicycle 700c Black 56cm RRP
Ez pedig a másik.
Ez egy 56-os vázú de van belõle 59-es is.
Válaszotokat és türelmeteket elõre is köszönöm.
Üdv.:akvamen
Írta 2012. augusztus 02. - 12:57
Sziasztok,
konkrétan 3 használt bicaj és 1 új között vacilálok:
- Magellan Crater 2006, Alivio hátsó váltó, régebbi Acera fvkar, már nem állítható (gyárilag igen) RST Capa T6, Tektro fék, gyári hajtás, agyak, stb. (B+)
- Wheeler váz, Alivio hátsó váltó, STX váltókar, Mozo X3 teló, B+ fék, a többi is hasonló cucc
- Genesis, Deore XT hátsó váltó, Deore LX fvkar, Truvatív hajtás, SR Suntour állítható teló
- Kellys Alpina M20, Acera hátsó váltó, M310 váltókar, SR Suntour XCT V4 teló, minden más gyári
A használtak is jó állapotúak, kicsit olcsóbbak, mint az új, cserébe az újhoz van egy nagygenerál ingyen 1 évesen (15e), így már minimális a különbség (párezer ft)
A Magellan-on már nem állítható a teló, újkorában sem volt valami ûber, azt majd cserélni kell, az +20e mondjuk, viszont nagyon simán mûködik mindene.
A Wheeleren apróságok, markolat, stücni csere, a Mozo teló nagyon durván néz ki, 100 kilómat gyerekkel együtt is gondolom mg elviszi simán , azon is minden szépen mûködik (viszont jelen állapotában k. hosszú, kéynelmetlen, egy rövidebb, meredekebb stücnivel valszeg jó, de ez csak tipp).
A Genesisen a váltók jobbak.
Az Alpina meg k.kól néz és új, garanciális, kényelmes, látszólag nem kirívóan szarabb (ha egyáltalán) cuccokból, mint ez a kettõ.
Régóta nézelõdik, de nem találtam hasonló árban jókat (ha valakinek van, akkor az is jöhet).
Pl. szerintetek a 2006 körüli Alivio és 2011 Acera között van különbség, vagy az idõ nagyjából ki is egyenlíti?
Adjatok tanácsot légyszi... köszi
Hasonlo kategoriak a bringak, nehez barmit mondani... Az a kerdes, mennyit fogsz vele menni, ha keveset (csak hetvegenkent) mindegy melyiket veszed, ha sokat ugyis rakoltesz meg... Ebben az a arkategoriaban a hasznaltaknal az ar/allapot, ami a donto, de ezt nem tudom megitelni, linkek sokat segitettek volna. Az ALPINA szuk keresztmetszete szerintem a ProWheel hajtomu nem a valto. Egyebkent nekem egy Alivio valtom van 4000km utan is olyan mint ujonnan. Valoszinuleg a Genesis a legjobb felszereltsegu (jobb valto+hajtomu), ha jo allapotban van jo vetel lehet. A sulyod miatt a telot nezd meg nagyon ui. sok telonal a legnagyobb elofeszites is keves lesz a 100kg-hoz. Keszulj fel ra, hogy ha gyerkocot is viszel hatul, azt a hatso kerek nem fogja birni (ami birna, azaz azok a bringak, amelyeknel megadjak a kullo tipusat, mas arkategoriaban vannak)
Írta 2012. július 30. - 16:53
konkrétan 3 használt bicaj és 1 új között vacilálok:
- Magellan Crater 2006, Alivio hátsó váltó, régebbi Acera fvkar, már nem állítható (gyárilag igen) RST Capa T6, Tektro fék, gyári hajtás, agyak, stb. (B+)
- Wheeler váz, Alivio hátsó váltó, STX váltókar, Mozo X3 teló, B+ fék, a többi is hasonló cucc
- Genesis, Deore XT hátsó váltó, Deore LX fvkar, Truvatív hajtás, SR Suntour állítható teló
- Kellys Alpina M20, Acera hátsó váltó, M310 váltókar, SR Suntour XCT V4 teló, minden más gyári
A használtak is jó állapotúak, kicsit olcsóbbak, mint az új, cserébe az újhoz van egy nagygenerál ingyen 1 évesen (15e), így már minimális a különbség (párezer ft)
A Magellan-on már nem állítható a teló, újkorában sem volt valami ûber, azt majd cserélni kell, az +20e mondjuk, viszont nagyon simán mûködik mindene.
A Wheeleren apróságok, markolat, stücni csere, a Mozo teló nagyon durván néz ki, 100 kilómat gyerekkel együtt is gondolom mg elviszi simán , azon is minden szépen mûködik (viszont jelen állapotában k. hosszú, kéynelmetlen, egy rövidebb, meredekebb stücnivel valszeg jó, de ez csak tipp).
A Genesisen a váltók jobbak.
Az Alpina meg k.kól néz és új, garanciális, kényelmes, látszólag nem kirívóan szarabb (ha egyáltalán) cuccokból, mint ez a kettõ.
Régóta nézelõdik, de nem találtam hasonló árban jókat (ha valakinek van, akkor az is jöhet).
Pl. szerintetek a 2006 körüli Alivio és 2011 Acera között van különbség, vagy az idõ nagyjából ki is egyenlíti?
Adjatok tanácsot légyszi... köszi
Írta 2012. július 30. - 11:46
CX gumi eladó! http://apro.bikemag....es-l191180.html
Írta 2012. július 30. - 10:34
Kb. tavaszra akarok venni egy új bringát, és a trek fuel ex 5-öt néztem ki.
Fuel EX 5 - Trek Bicycle
felszereltsége nem érdekel annyira, másik merevvázas kerómról tenném át full xt cuccaimat, meg lehet a telót is, rock shox psylo.
kérdésem az lenne, hogy próbált-e valaki közületek ilyen vázat, milyen a mozgása, pogózás, mászás, merevség stb.
élettartam gari miatt venném ezt fõleg, nagyrészt pilisben és környékén kerózásra, vannak elég durvulós, köves lejtõk, max fél méteres "letörések", merevet kevésnek érzem ide.
meg persze így egybõl van két keróm, ha csak vázat veszek (más gyártótól), akkor se jövök ki olcsóbban, és akkor a merev vázam csak dísznek maradna....
Írta 2012. július 30. - 10:20
(Csak a belsõ fékbetét állítható, ezért kb 200 kilométerként után állitást igényel(kb 2 perc) ) jobban jársz egy V-fékessel a felszereltsége is szegényes
Nézd meg a Krossokat. PL
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. július 30. - 08:45
Errõl a bringáról van valakinek tapasztalata,érdemes elgondolkozni rajta?
Giant Revel 3 Disc - Hobbi kerkpr
Elõre is köszönöm!
Üdv.:
Írta 2012. július 26. - 17:05
Egy 29"-es monti vételén gondolkozom, szerintetek milyet érdemes venni? Az is érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata van a 29esekrõl?
Árban a belépõ kategóriában gondolkozom, tehát 250.000.- Ft a felsõ határ.
Focus bringákról mi a véleményetek?
köszi
üdv
_r
Írta 2012. július 25. - 18:28
Írta 2012. július 25. - 15:50
Írta 2012. július 25. - 15:14
Tanácsot szeretnék kérni tõletek. Bringa vásárláson töröm a fejem és lenne is két használt bringa,amik között vacilálok. Az egyik az egy újszerû Gepida Sirmium 2008-as tárcsafékes,a másik pedig egy KTM Ultra Line Pro kb. 1,5 éves. Árban mindkét bringa kb. 90 e Ft. A kérdésem az lenne,hogy melyik érné meg jobban?Elõre is köszönöm!
Írta 2012. július 25. - 14:46
Melyik bringát lenne érdemesebb megvenni a lentiek közül? Esetleg más érdemes tipp 70ezer környékén?
Fõleg városi terepre kellene, bár hétvégi rövidebb túrázás, erdõs/ földutas szakasz is tervben lenne. Kb 180 cm és 85 kg vagyok.
Teszt: Gepida Mundo 2012 mtb, kerékpár, bicikli, ár
Teszt: Kross Hexagon V3 mtb, kerékpár, bicikli, ár
Írta 2012. július 25. - 13:41
Írta 2012. július 25. - 13:34
Írta 2012. július 25. - 13:30
Csak infó. Canyon Al 6.0 Kauftipp 2012-ben itt például: MountainBIKE Test: Neun preiswerte Hardtail-MTBs bei mountainbike-magazin.de - Neun Hardtails der 999-Euro-Klasse im Test
Elég jó vétel szerintem.
Még az itthoni Meridákat és Kellyseket nézegetem.
Írta 2012. július 25. - 13:09
A Carvert szerintem felejtsd el, a beszámoló alapján a teleszkóp alulteljesít.
Köszi, sajnos igaz, pedig az a legszebb!:-)
Írta 2012. július 25. - 11:47
Köszi, de csak nehezítettél, mert a Carver és a Bulls is nagyon tetszett a kapott oldalról!:-)))
A Carvert szerintem felejtsd el, a beszámoló alapján a teleszkóp alulteljesít.
Írta 2012. július 25. - 11:34
Csak infó. Canyon Al 6.0 Kauftipp 2012-ben itt például: MountainBIKE Test: Neun preiswerte Hardtail-MTBs bei mountainbike-magazin.de - Neun Hardtails der 999-Euro-Klasse im Test
Elég jó vétel szerintem.
Írta 2012. július 25. - 10:57
Egy kis segítséget szeretnék kérni, már tavaly adtatok tanácsot egy másik típusra, de az már nagyon elmúlt.
Max. 300.000 Ft-t költenék egy montira, a Canyon Grand Canyon AL 6.0-t néztem ki.
Érdemes itthon keresni valamit leértékelve vagy ez egy jó bringa az áráért?
Elég jó vétel szerintem.
Írta 2012. július 25. - 10:37
Max. 300.000 Ft-t költenék egy montira, a Canyon Grand Canyon AL 6.0-t néztem ki.
Érdemes itthon keresni valamit leértékelve vagy ez egy jó bringa az áráért?