650b-t nem próbáltam még csak 29ert (utóbbiból össztelóst is) és nyilván egy pár 26-ost. 29er és 26-osból mindkét kerékméretnek látom értelmét, az más kérdés, hogy még mindig jobbnak érzek az én stílusomhoz akár egy 26-os merevfarút (de fõleg az össztelósokat), mint bármilyen más 29er-t. Persze ha a nyakamba szakadna a bank, lehet lenne olyan 29er, amit bevállalnék, azt azért nem mondom...
reszemrol olyan am-enduro szinten gondolkodnek 26osban, (rugoutban) alatta csakis 29er.
Igazából 26-ossal nagyon sokat mentem, mivel akkor még csak az volt
Sõt, én a 190-es magasságomhoz gyakran használtam 17-es vázat, akkor bejött. Mostanában 622-es trekkinget hajtok napi szinten, úgyh. nem biztos hogy furcsa lenne átülni egy 29er-re. De ez is csak 19"-os, nekem a nagyon magasan lévõ felsõcsõ sosem jött be...
Olvastam hogy esetleg kanyarban lassabb lehet egy 29-es, milyen vázgeometriát érdemes választani, hogy ez kicsit javuljon?
a trekkingnek a kerekmereten kivul nem sok koze van a 29erhez. ha igen, akkor rossz bringat valasztottal

meg ez az "ultem" 29eren, es ebbol konkluziot levonni az olyan, mintha egyszer ultel volna egy 26os montin, es ismerned az osszeset. konkret tipust nezz ki, es probalj ki.