Városban közlekedés nekem azt jelenti, hogy BÁRHOL le tudsz vele parkolni, lakatolsz és nyugodt szívvel hagyod ott. Ha eltûnik, nem kapsz szívinfarktust. Tehát én nem használnék komoly (relatív drága) bringát városban. Amin nem terepgumi van, mert ugye haladni is szeretnél.
Túra- milyen stílusú? Balaton kerülés, vagy OKT mindenféle vadregényes tájon? Vagy körbenézel a helyi szántóföldek mentén? Erre akár egy trekking, cross-trekking bringa lenne a legjobb. Ami közepes kompromisszumokkal egész jól terepezik.
XC- milyen szintû? Hétvégi terepezés a város széli erdõben, vagy maratonokon, versenyeken indulnál, ahol mondjuk a mezõny elsõ harmada a cél?
A fenti három kategóriában egyre komolyabb bringa ajánlott, egyre inkább teljesítmény orientált felhasználásra. Egyetlen bringa csak kompromisszumokkal együtt lesz megfelelõ.
Milyen nehéz vagy? Imádod a tárcsafék kinézetét, vagy szükséges is?
Hol laksz? Mert a három kiszemelt bicaj elég messze van egymástól. Olyan bõséges a kínálat, nyugodtan válogathatsz a hozzád közel hirdetettekbõl.
Nos. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel olyan ki településen élek ahol kicsi az esély arra hogy ellopják, és igazából nem is hagynék esélyt az esetleges bûnelkövetõknek. Talán nem is várost kellet volna írni hanem mondjuk csak simán aszfalt utat

. A terepgumit sztem lefogom cserélni rögtön valami simább futásúra. A túrát úgy értem hogy körbenézek a helyi szántóföldek mentén, + 10-20 km-es aszfalt út, vegyesen.
Tudom hogy talán nem ehhez hasonló bringákra lenne szüksém, hanem ahogy írtad egy Cross/trekking is megtenné, de mit tegyek ha egyszer gyönyörködni is lehet a linkeltekben, meg azért jó tudni hogy van tartalék, a sportosabb felhasználáshoz ha vadulni akarok.
Tárcsfékre biztos nincs szükségem, de mit tegyek ha egyszer a magellánon az van (ami egyébként a legjobban tetszik, -és az állapota is sokat igér- az apro átlapozása után) legfeljebb vásárlás után ledobom róla és megy fel az apróba.
Versenyekre semmiképen sem járnék , csak pár gyors kör az erdõkben. egyébként 90Kg körül vok és 180 cm. Úgy gondolom hogy a Cube és a Magellán mérete is megfelelõ lenne (18 és 19 Col).
Ja, és ami Dunán innen van az nem lehet messze, sokat járom ezt a részt autóval.