Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Köszi.

A ciklokrossz bringa csak annyiban különbözik az országútitól, hogy ballonosabb gumija van?

Mert ahogy elnézem, jó lenne a ciklokrossz, de árfekvésben már túl magas nekem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
29-es montira tudsz tenni cross trekking külsõt (pl 35-ös schwalbl marathon supreme.) da ha csak könnyû terep, és semmi komolyabb off road akkor inkább egy cross trekking. ha meg "sportosabb" modell akkor egy ciklokorossz bringa . kb pont ezt tudja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Sziasztok!

Milyen bringát vegyek? Igazából még azt sem tudom eldönteni, hogy milyen típust kéne vennem: 29es montit vagy országútit?

Én a 29es monti felé hajlok, mert így jöhet bármilyen könnyebb terep a túra során és nem okoz problémát. Viszont 95%-ban aszfaltra használnám, és 29es gumiköpenybõl nem találok 2,1-esnél kisebbet.

Országúti lehet hogy nem lenne jó döntés, mert abban a maradék 5%-ban van esetleg könnyû terep. És nem akarom szétverni rajta a biciklit.

Olyan 160-200e ft-ot költenék rá.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Ha nem lakatolsz, akkor egyetlen tanácsom van: azt vedd meg, amelyik a legjobban tetszik! Ebben az árkategóriában NINCS rossz választás, ami a minõséget illeti. Ha nem tudsz elõre dönteni a SS/váltós témában, szvsz jobb a váltós gépet megvenni, plusz hozzá egy SS hátsó kereket mint utólag váltóval felszerelni.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Verti: külföldi webshop eszembe sem jutott... :o Mali nem tud már intézni 2012-es SS-t. 2013-asból már csak láncváltós létezik, ha jó a szemem, és azok biztosan 3 kiló felett lesznek. Annyit meg S Z E R I N T E M - kövezzetek meg Cannondale fanok - egy Bad Boy nem ér...
Henger: Eszem ágában sincs bárhol is lelakatolva otthagyni a bringát! Rosszul fogalmazhattam még az elején. A városi használat nálam nem azt jeleni, hogy elugrok, és biciklivel intézem az ügyes-bajos dolgaimat. Bringa nekem szabadidõs elfoglaltság. For fun, ha úgy tetszik. Tehát nem munka- vagy közlekedési eszköz. Néztem a Meridákat is, természetesen. Nem tudom... :confused:

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Végülis városban Csepel Tacskóval is el lehet kavirnyácolni.
Sõt, igazából kinéznék vele ide-oda a városból. Bringaút, semmi komoly, így nem akarok vastag gumis mountain bikeot.
Építeni nincs türelmem, annyira egyszerûen nem érdekel a dolog. Hónapokig olyanon sz@rozni, "Milyen hátsó agy lenne a legjobb?" és tsai. Mire végeznék, megin' tél lenne, vagy kijönne valami újabb technika, én meg kardomba dõlnék.
Tisztában vagyok vele, hogy felesleges ennyit költeni egy "városi" gépezetre, jó bármilyen acélvázas 28-as boltba-cirkáló is (amibõl van pár a pincében...). Így gondolkodva tök feleslegesen van fullym, mert annak idején a szomszédban lévõ hegyrõl is f@szán lejöttünk Campingekkel... ;)

Azért óvlak a drága biciklitõl, mert a közbiztonság (még) nem jutott el arra a szintre, hogy bármilyen bringát nyugodtan otthagyna az ember lelakatolva mert tudja, ott lesz mire visszaér. De nem a párezerért beszerezhetõ csotrogány a neked való. Itt is mint a SS-Alfine témában, a két véglet között van nem egy átmenet.
Merida Speeder vagy S-Presso modellek mennyire tetszenek?
Race, no Rest!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Egyébként ha tetszik a Cannondale, ráadásul ennyit költenél rá akkor mindenképpen nézz körül külföldi webshopokban, biztos nagyon jó áron tudsz szerezni postaköltséggel együtt. Egyébként én beszéltem egy fél éve a Mali-val akik forgalmazzák és nekem azt az infót mondták, ha valamelyik tetszik akkor megkérdezik a Holland nagykert és ha van akkor hoznak.

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Értem. Köszi a segítséget! :cool2:

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
visegrádot es esztergomot ismerem.
esztergomba talan eleg a 3 sebesseg.visegradra meg mar a 7 is keves.
nem tudom ahol te mozogsz mennyire ter el az emlitett helyek terepetol tehat a sebessegek szamat neked kell eldontened.

7 sebessegig siman bevalalhatsz egy agyvaltot.ha nem durvulsz vele birni fogja.(valtas kozben ne tekerj es alacsony nyomatek)
es legalabb nem csorog es nem kell annyit tisztogatni .azert egy evben egyszer illik bele uj olajat onteni de ennyi az egesz karbantartas.

latszik en erosen partolom az agyvaltokat.miota offoltam a lancvaltot sokkal tobbet tekerek mert mindig uzemkesz a bringa es megbizhato pedig jo 15 eves agyvaltot hasznalok.

a bringa kinezetet meg mar te magad is el tudod donteni.de minel otvar annal jobb.

ui.:tarcsa tenyleg fejeltos.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Szob->Dunakeszi távon gyak. bárhol. Nem tervezek 'nagy csomagos' túrákon részt venni vele, ha erre gondolsz.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
melyik varosba hasznalnad?illetve csak varosban vagy turara is?

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Aha, értem, amirõl beszélsz. "Kicsit" valóban össze-vissza igényeim vannak. :) Végülis városban Csepel Tacskóval is el lehet kavirnyácolni. :cool2: Sõt, igazából kinéznék vele ide-oda a városból. Bringaút, semmi komoly, így nem akarok vastag gumis mountain bikeot. Azokat amúgyis halálra untam má'... Valami újra vágyom, na! (Tudom, csináljam a másik kezemmel :D) Feltûnõséget úgy gondoltam, hogy ne legyen mittudomén ... hupikék az egész bicaj. Matt fekete (ahogy a bömbi:D) lenne a legjobb. Megmondom õszintén, láncváltót nem akarok rá. Ha megkérdezed, miért, annyit tudok mondani, hogy "__szomnak se lötyögjön ott hátul semmi". :D Egyszerûen nem kell, oszt kész. SS a kis tömeg miatt lenne jó, alfine pedig azért, mert mégis megmaradna a váltogatás lehetõsége. :P
Építeni nincs türelmem, annyira egyszerûen nem érdekel a dolog. Hónapokig olyanon sz@rozni, "Milyen hátsó agy lenne a legjobb?:confused:" és tsai. Mire végeznék, megin' tél lenne, vagy kijönne valami újabb technika, én meg kardomba dõlnék. :cool2:
Tisztában vagyok vele, hogy felesleges ennyit költeni egy "városi" gépezetre, jó bármilyen acélvázas 28-as boltba-cirkáló is (amibõl van pár a pincében...). Így gondolkodva tök feleslegesen van fullym, mert annak idején a szomszédban lévõ hegyrõl is f@szán lejöttünk Campingekkel... ;)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sziasztok! Milyen kerékpárt ajánlanátok városi közlekedésre? Cannondale Bad Boyt néztem, de ahogy lenni szokott nem lehet kapni már a 2012-es Single Speed modellt. Az érdekelt volna. Van egy az apróban, ha jól tudom, 2009-es modell. Úgy gondolom, nagy lenne nekem, de nem vagyok benne biztos.
Pár dolog:
- ne legyen tûl feltûnõ, de minõségi alkatrészek legyenek rajta
- SS vagy Alfine
- Tárcsafék fontos
A keret legyen mondjuk 250 ezer körül. Elõre is köszi. :)

Amilyet én használnék:
-acél váz, merev villával
-622-es kerekek
-28mm széles abroncs negatív mintával (de 35 +/-10mm sávban bármi, kényelemtõl függõen)
-kontrafékes agyváltó 3 sebességfokozattal, láncvédõvel
-V fék elöl
-sárvédõk leffentyûvel, és egy jó U-lakat mert bárkinek megtetszhet a bringám, trombitának nézi és megfújná

Pár dolog nem fér össze:
-ne legyen feltûnõ, de a tárcsafék fontos
el kell keserítselek, a tárcsafék messzirõl hirdeti, hogy van a bringán, emellett egy jó ismétlem jó kantifék (pl. Shimano Deore LX) is képes simán megfogni a nagyjából mázsa össztömeget. Az, hogy SS-ben is gondolkodsz, azt jelenti nekem hogy nagy emelkedõkre ezzel együtt lejtõkre nem számítasz a használat során
-SS vagy Alfine
Remekül megfogtad a két végletet. Azt fontold meg, kell-e sok pénzért 8-as agyváltó, mikor egy sima 8-as láncváltóval ugyanezt meg tudod csinálni. Plusz a kerékagy is olcsó hozzá, a komplett váltórendszer 15-bõl kijönne.

Nagyjából arról lehet szó, hogy teszem azt autót vennél. Megfelelne egy Suzuki is, de azért mégis 5-ös bömbi _kell_, de hogy ne legyen feltûnõ fóliáztatod matt feketére.
250 ezerért nem egy, hanem több biciklit is össze tudsz szabadon építeni, ami bõven megfelel városi közlekedésre. Nyugodtan vehetsz negyedmillióért bringát, de _szvsz_ a feléért is már túlzás lenne.

Ja igen, még valami: mi számít neked minõségi alkatrésznek? Mert az Alivio, Deore már bõven az. A kerékpáros cégek sajátmárkás kiegészítõi is minõségi cuccok.
Race, no Rest!

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Sziasztok! Milyen kerékpárt ajánlanátok városi közlekedésre? Cannondale Bad Boyt néztem, de ahogy lenni szokott nem lehet kapni már a 2012-es Single Speed modellt. Az érdekelt volna. Van egy az apróban, ha jól tudom, 2009-es modell. Úgy gondolom, nagy lenne nekem, de nem vagyok benne biztos.
Pár dolog:
- ne legyen tûl feltûnõ, de minõségi alkatrészek legyenek rajta
- SS vagy Alfine
- Tárcsafék fontos
A keret legyen mondjuk 250 ezer körül. Elõre is köszi. :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Szerintem ne költs feleslegesen, ha nincs rá szükséged. Ha jó állapotú egy ilyen bringa és ápolod, még évekig szolgálni fog. Szóval ha nem is pont azt a darabot, de ebben az ársávban mozognék, ahol 15-20 éves, de jó állapotú montikat lehet kapni, akkori középkategóriás alkatrészekkel. Ráadásul lesz tartalék.
Race, no Rest!

szender

szender

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Aham. Köszi. Ha azt mondod ez frankóne egyben van, nekem megfelelne.
Ezek szerint az a véleményed, hogy városba kizárólag valami olcsót?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni téli bringa ügyben.

Szerintem ezt vedd meg: Atala-STX-ALIVIO! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Városba masszív, megbízható technika kell, ezzel kisebb a károd, ha ellopják illetve csökkentheted az amortizációt egy eleve olcsóbb bringa használatával. Monoblokk, kazettás hátsó agy, a kanti fékek meg hidd el fognak rendesen. Közlekedésre szerintem bõven megfelel. Ismerem a srácot, megbízható.
Race, no Rest!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
en gumim 37mm szeles es a sarvedo is siman elfer.sincs ra panasz pedig hetfon nagyon esett.
jeges uton meg a traktor is kicsuszik.

de ha monti kell akkor nem gyozkodlek.

szender

szender

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Ez igaz. Egyébként azzal kezdtem, azokat néztem elõször, de azokba nem fér bele 40-nél szélesebb. És akkor még a sárvádõt nem is számoltam.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
trekkingre is ragyogo teli gumikat arulnak.
es azzal a legjobb ilyenkor a varosban cikazni es hegyre is felmaszik aszfalt uton.