Hát, nekem pont a Maurice az egyetlen újonnan, boltban*, garanciával vett bringám, és ennek volt a legtöbb baja.
Beépített defektgenerátor mindkét kerékben, rossz illesztésû elsõ felni, lelazuló hajtókar, meg aztán a középcsapágynak is utána kellett húzni... Gyárilag 5mm-es láncvonal-hiba, és valami undorítóan igénytelen bandázsolás, fekete szigszalaggal rögzítve.
A használtan vett, vagy saját építésû bringákkal nem volt ilyen gondom, ha váltósak, akkor se...
*: pontosabban egy bringavásáron a Vasúttörténeti Parkban. Valszeg utolsó darab volt a nagykerben, azért a hibák. De nem is volt 100, csak 80e...
Hát az eddigi bringákkal mindig az volt a baj, hogy valami mindig elromlott rajta. A fék a váltó a minden, a fixi meg egyszerû mint a kõ, nem nagyon romlik el rajta semmi (apró túlzással).
Egyébként abszolút kapható vagyok mindenre, mert én nem igazán értek hozzá és csak a paraszti ésszel tudok gondolkodni.
Köszönöm a tanácsot, utánanézek ezeknek. Legalább el tudok indulni valamilyen vonalon.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!