Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Azt kell megvenned, amit jó állapotúnak találsz. Márkával ne is foglalkozz !
Ha marad a 150 Euro/bringás fájdalomküszöböd, akkor viszont csak Devecserben lehetsz tárgyalóképes. De azokat is jól át kell vizsgálni + már ott sem hülyék, sokat tanultak a bringákról, tudják, mi mennyit ér.
Haverék elég sok bringát vettek már ott, egyre nehezebb olcsón kincseket kifogni.

Nem Magyarországról fogom megvenni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Ezért próbálom szûkíteni a dolgot. Márkákra típusokra várok javaslatot.

Azt kell megvenned, amit jó állapotúnak találsz. Márkával ne is foglalkozz !
Ha marad a 150 Euro/bringás fájdalomküszöböd, akkor viszont csak Devecserben lehetsz tárgyalóképes. De azokat is jól át kell vizsgálni + már ott sem hülyék, sokat tanultak a bringákról, tudják, mi mennyit ér.
Haverék elég sok bringát vettek már ott, egyre nehezebb olcsón kincseket kifogni.
Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Országúti árazásában tudnátok segíteni?

Van egy KTM Strada CX-em (piros-fehér):
váz: 62 cm
villa: cserélt crómozott (megvan az eredeti is, de sérült: hajlott)
váltó: elöl Sachs-Huret hátul egy kínai valami, alsócsöves váltókarokkal, de a hátsót egy plusz váltókarral föltettem a kormányra + van egy szett Sachs-Huret Positron váltóm (elsõ hátsó váltók, és váltókarok)
hajtás: elöl egy pár 51-39-es alu tányér, hátul egy 6-os Shimano sor
kerekek: szimpla falú alu kerekek egy trekkingrõl (kicsit szélesebb, mint a gyári Weinmann volt), Shimano agyak (a hátsó kb fél éves)
gumik: elöl egy régi Semperit 37-622 (még bírja, de eléggé el van öregedve) hátul CST 28-622 (kb 1 hónapos max 500km van benne) + egy rakás foltozott belsõ

jelenleg egyenes kormány (acél) van benne, de megvan a koskormány (alu) is + alul-fölül húzható Weinmann fékkarok,
régi acélkeretes pedálok, +SPD pedálok

HIBÁI: hátsó felniben tojás+8-as, szaggatja a küllõket (nagyot kapott --> cserés)
középsõ agy nyekereg, lehet, hogy csak zsírozni kell, de lehet, hogy cserés
kormánycsapágy cserés (beáll egyenesbe)
ülés cserés (repedezett)

Elõre is köszi a segítséget! Aki sokat adna érte meg is veheti! :P

Hátszelet!
Üdv:
bdavid

Üdv.. ne haragudj, de szerintem ez 20 körül reális. Sajnos ez a strada váz eleve nem volt nagy ereszték, a komponensek sem tipptoppok. :\

bdavid943

bdavid943

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Országúti árazásában tudnátok segíteni?

Van egy KTM Strada CX-em (piros-fehér):
váz: 62 cm
villa: cserélt crómozott (megvan az eredeti is, de sérült: hajlott)
váltó: elöl Sachs-Huret hátul egy kínai valami, alsócsöves váltókarokkal, de a hátsót egy plusz váltókarral föltettem a kormányra + van egy szett Sachs-Huret Positron váltóm (elsõ hátsó váltók, és váltókarok)
hajtás: elöl egy pár 51-39-es alu tányér, hátul egy 6-os Shimano sor
kerekek: szimpla falú alu kerekek egy trekkingrõl (kicsit szélesebb, mint a gyári Weinmann volt), Shimano agyak (a hátsó kb fél éves)
gumik: elöl egy régi Semperit 37-622 (még bírja, de eléggé el van öregedve) hátul CST 28-622 (kb 1 hónapos max 500km van benne) + egy rakás foltozott belsõ

jelenleg egyenes kormány (acél) van benne, de megvan a koskormány (alu) is + alul-fölül húzható Weinmann fékkarok,
régi acélkeretes pedálok, +SPD pedálok

HIBÁI: hátsó felniben tojás+8-as, szaggatja a küllõket (nagyot kapott --> cserés)
középsõ agy nyekereg, lehet, hogy csak zsírozni kell, de lehet, hogy cserés
kormánycsapágy cserés (beáll egyenesbe)
ülés cserés (repedezett)

Elõre is köszi a segítséget! Aki sokat adna érte meg is veheti! :P

Hátszelet!
Üdv:
bdavid

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Használtban ilyen nem nagyon van, ha látsz valamit valamelyik apróhirdetõn linkeld be és megmondjuk érdemes-e vele foglalkozni vagy alapból felejtõs Azonban ez nem helyettesíti a helyszíni alapos szemre vételezést csak könnyíti.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Egyáltalán nem gáz a régi bringa, én az utóbbi 2 hónapban a majdnem húsz éves Konámmal jártam az erdõt. Merevvilla, frikciós váltókar, miegymás.
Amúgy semennyivel sem élvezem kevésbé, mint egy új bringával.

De a használt bringával óvatosan, vétel elõtt alaposan át kell vizsgálni, mert felújítással lehet akár drága vétel is a végére. Viszont csodákat is ki lehet fogni.

Ezért próbálom szûkíteni a dolgot. Márkákra típusokra várok javaslatot.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Lehet, hogy én voltam a vétkes, mert egy plussz infót nem adtam meg. Nem akarok új bringát vásárolni. hanem olyan 2-3 éves modelt ami kis felújításra szorul. Ha megmondom, hogy jelenleg milyen bringával nyomom dobnál egy tequilat a demalgonra. Egy kb 15 éves mtb-vel.

Egyáltalán nem gáz a régi bringa, én az utóbbi 2 hónapban a majdnem húsz éves Konámmal jártam az erdõt. Merevvilla, frikciós váltókar, miegymás.
Amúgy semennyivel sem élvezem kevésbé, mint egy új bringával.

De a használt bringával óvatosan, vétel elõtt alaposan át kell vizsgálni, mert felújítással lehet akár drága vétel is a végére. Viszont csodákat is ki lehet fogni.

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Nem zavartál senkit. Sõt, remélem segíthetünk még sokszor.
De õszintén mondom, annyiért TILOS bringát venni ! Láttam elég sok olyan legolcsóbb szart, javíthatatlan, beállíthatatlan minden alkatrésze. A minimum a 350-400 Euro, amennyiért vehetsz új bringát.
De használtat már lehet olcsóbban találni, csak akkor kell valami hozzáértõ személy, aki segít neked a vételnél. Meg utána lehet, hogy át kell nézetni, föl kell újítani.

Lehet, hogy én voltam a vétkes, mert egy plussz infót nem adtam meg. Nem akarok új bringát vásárolni. hanem olyan 2-3 éves modelt ami kis felújításra szorul. Ha megmondom, hogy jelenleg milyen bringával nyomom dobnál egy tequilat a demalgonra. Egy kb 15 éves mtb-vel.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Nem zavartál senkit. Sõt, remélem segíthetünk még sokszor.
De õszintén mondom, annyiért TILOS bringát venni ! Láttam elég sok olyan legolcsóbb szart, javíthatatlan, beállíthatatlan minden alkatrésze. A minimum a 350-400 Euro, amennyiért vehetsz új bringát.
De használtat már lehet olcsóbban találni, csak akkor kell valami hozzáértõ személy, aki segít neked a vételnél. Meg utána lehet, hogy át kell nézetni, föl kell újítani.
Marci

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Akkor elnézést hogy zavartam eddig.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Olyan 250-300 eurot gondoltam a kettõre. Megvárom a téli akciókat az osztrák meg a német piacon. Gondoltam addig csak sikerül valamilyen típust/ márkát találni.

max. 150 Euro bringánként ? :confused: És még telót is szeretnél....
Bocsi, ha bunkónak tûnök, miközben segíteni szeretnék: Ez NEM az a fórum, ahol ilyen bringákkal foglalkoznak. Itt inkább az ilyen szintû bringákról le akarunk beszélni mindenkit.
Elsõ körben azt javaslom, annyiért ne vegyél bringát ! Mert az nem bringa lesz csak egy folyton rossz de javíthatatlan csõdhalom. Inkább gyalogtúrázzatok.
Marci

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Olyan 250-300 eurot gondoltam a kettõre. Megvárom a téli akciókat az osztrák meg a német piacon. Gondoltam addig csak sikerül valamilyen típust/ márkát találni. A hegyi utakat nem nevezném rossznak inkább kihívónak a gerinceken pedig ösvények vannak.

"Azt azért le kéne írnod, hogy mennyi pénzetek van a bringákra. Valami egyszerû, olcsó bringát semmiképpen nem javaslok. Sokat bringáztam már Erdélyben, elég rosszak az utak + a féknek is nagyon jónak kell lennie, fõleg neked a 190 centidhez gondolom egy komoly súly is társulhat. "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
no igen, a neuzer, gepida vs speci, giant eleg mas teszta, meg ha ez utobbiaknak is vannak olcsobb bringaik (olyanok is).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Azt azért le kéne írnod, hogy mennyi pénzetek van a bringákra. Valami egyszerû, olcsó bringát semmiképpen nem javaslok. Sokat bringáztam már Erdélyben, elég rosszak az utak + a féknek is nagyon jónak kell lennie, fõleg neked a 190 centidhez gondolom egy komoly súly is társulhat.
Marci

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok!

Tanácsokat , ötleteket várok tõletek, hogy milyen bringát válasszak. Én és a párom nemrég léptünk be a 4. X-be, úgyhogy a kényelem elõtérbe került.
Olyan montit keresek, ami ennek a célnak megfelel. Aszfalton is fogok járni meg néha néha erdei utakon, föld út . Itt elakadtam egyelõre. ( fõleg Erdélyben a Kelemen havasokban ).
MTB párti vagyok. Nem akarok valami extra bringát, gondolom,hogy egy elsõ teleszkóp az még belefér.Én kb 190 cmm magas a párom meg 175. Néztem a MTB vázkiválasztást
a netem, és nekem egy 21-22" XL , a páromnak 17-18" M váz mutatnak a táblázatok.
Olyan 2-3 éves modellekre gondoltam. Kedvelt márkák: Gepida, Magellán, Kelly's, Giant, ktm , neuzer, specialized.
Elõre is köszönök mindent választ.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Lehet, hogy nem jó lesz a példa de elmondom.
Nekem csak 1 bringám, egy ducigumis montim van. Ezzel járok tavasztól õszig dolgozni is. Haver kölcsönadott 3 napra egy régebbi KTM Strada országútit. Mivel a montimmal már több százszor megcsináltam a lakás-meló távot, így pontosan tudom a menetidõt. És itt csodálkoztam el legjobban ! Az országútival SEMMIVEL nem lettem gyorsabb, szinte percre pontosan annyi lett az idõm. DE !!! fele annyira nem fáradtam el, a gyorsítások, a tempó tartása alig került erõmbe.
Nyilván egy modern országútival sokkal jobb idõt mentem volna de a lényeg azért így is kiderült, a kerék és a slick gumi milyen super aszfalton.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nekem a haverok is ennyit mondtak atlagra, en is tobbszor mertem ugyanolyan korulmenyek kozott. Vhol van egy kalkulator, hogy hozzavetolegesen mennyi energia kell a legellenallas miatt, egy kis szel nagyon durvan befolyasolja, hogy mennyit egetsz el kozben. Es persze sebessegtartomany fuggo. Tudtommal outin is emiatt hasznalnak vekonyabb gumit, mert a szelesebbnek azonos nyomason kisebb lenne a gordulesi ellenallasa.

Reszemrol olyan 25os atlagot mertem a 2.25os ron ralph komboval, a 35 kojakkel meg olyan 27et (asszem 15km sik aszfalt volt, nagyon keves murvaval). Erzesre suhanosabb, de a szamok nem mutattak tobbet. Es ha jol belegondolsz egy egyaltalan nem keves. Egy oranyi tekeressel lenne 2km elonyod.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
"Gondolom nem o ment elol :-) en csak olyan 1.5-2 kmh atlagjavulast mertem slickel xc gumikhoz kepest. Azert egy outinak sokkal kisebb a legellenalasa, plane ha kenyelmesre van hangolva a monti. Es egy 20as tempo felett sokkal tobbet szamit, mint a gordulesi ellenallas."

akkor vagy qrva jól mentél a terep gumival, vagy valami nem volt jó a kopaszokkal :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Gondolom nem o ment elol :-) en csak olyan 1.5-2 kmh atlagjavulast mertem slickel xc gumikhoz kepest. Azert egy outinak sokkal kisebb a legellenalasa, plane ha kenyelmesre van hangolva a monti. Es egy 20as tempo felett sokkal tobbet szamit, mint a gordulesi ellenallas.

nyilván nem :) de én még bolyban sem tudnék montival ilyen tempót menni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

én is tekertem olyannal, aki szintén montival tolta slick gumival aszfalton. a társaság országútival volt, de a srác egy pillanatra sem maradt le, simán tartotta montival a 35km/h körüli tempót. mondjuk nem csak a bringán múlik, erõ is kell hozzá :)

Gondolom nem o ment elol :-) en csak olyan 1.5-2 kmh atlagjavulast mertem slickel xc gumikhoz kepest. Azert egy outinak sokkal kisebb a legellenalasa, plane ha kenyelmesre van hangolva a monti. Es egy 20as tempo felett sokkal tobbet szamit, mint a gordulesi ellenallas.