Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

nem akarja elcsúfítani

amúgy van ilyen is

mondjuk nem olcsó

http://ridebike.hu/t...bp-60-tubeskin/

Én ezt vettem, durva anyag.
A dekoros fóliák jellemzően nem UV állóak, besárgulhatnak, és nem is annyira rugalmasak, nehezebb felrakni.
A linkelt BBB meg pici, fajlagosan drága.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ti nem szoktátok a rosz  belsőt elhasználni? Én 20 éve azal bandázsolom

nem akarja elcsúfítani

amúgy van ilyen is

mondjuk nem olcsó

http://ridebike.hu/t...bp-60-tubeskin/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Tubeless rulez! :D

Az aktuális bringa kirakatba való, így újkorában nem akarom gumizni. Ma reggel betekertem gorillával, sztem szép lett.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Nincs rossz belső, csak kevés folt! :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

(A láncvillát én simán betekerem gorilla szalaggal.)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Köszönöm a tippet, útbaesnek, ma megnézem.

Nekem olyen van, igaz nem bicón a sílécem van lehúzva vele, vízálló és eléggé strapabíró 500 Ft egy ív matt van iss itthon ha kell szólj. http://www.kpluszr.h...C_SERILUX_1.pdf

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Jó, hogy előhoztad, nekem is kellene venni ilyesmit. Az alsó vázcsőre valami vastagabb öntapadóst, a bringa elejére víztiszta fóliát. Hol lehet ilyesmit kapni?

Nekem olyen van, igaz nem bicón a sílécem van lehúzva vele, vízálló és eléggé strapabíró 500 Ft egy ív matt van iss itthon ha kell szólj. http://www.kpluszr.h...C_SERILUX_1.pdf

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Helicopter tape - az eBayen viszonylag olcsón megkapod.
Olyan mint az autókra való karosszéria-védő fólia, csak vastagabb és rugalmasabb. (0,3mm asszem)
Én teleragasztottam az egész bringám vele, a villára is jutott.

Ok, és mindegy melyiket veszem vagy kimondott bringára való kell? Mondjuk, valami olyat vennék, ami hamar ideér.

Ja és mégvalami, a Rockshox villában 0km-es revízió szükséges, ha igen komplett generál vagy elég a lábban olajcsere? Illetve a Fox tagban ugyanez?

freddyke módosította - 2013. október 22. - 01:40

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Néztem is, hogy egyén függően áraznak vagy leütés után lejjebb ment. :)

Azt írják két hétig tartják, addig bőven oda fog érni a zseton. Előző bringámból szerzett rossz tapasztalatokból kiindulva (kőfelverődés, sarazás utáni festék lecsiszolódás, láncvilla sérülés, stb.) szeretnék mindenféle vázvédő cuccot rárakni, amit érdemes és nem rondítja el.

Amit én legjobbnak gondolok eddig:

- láncvillára, hosszú neoprén anyagból (tépőzáras) láncvillavédő,

- átlátszó anyagból láncvillák belső oldalára védőfólia,

- átlátszó anyagból a váz alsó részére védőfólia,

- villára marsh guard.

Kommentek ezzel kapcsolatban, további ötletetek?

Helicopter tape - az eBayen viszonylag olcsón megkapod.
Olyan mint az autókra való karosszéria-védő fólia, csak vastagabb és rugalmasabb. (0,3mm asszem)
Én teleragasztottam az egész bringám vele, a villára is jutott.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Jó, hogy előhoztad, nekem is kellene venni ilyesmit. Az alsó vázcsőre valami vastagabb öntapadóst, a bringa elejére víztiszta fóliát. Hol lehet ilyesmit kapni?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nem jött be, gondoltam szerzek pár kellemes percet... :D

Néztem is, hogy egyén függően áraznak vagy leütés után lejjebb ment. :)

Azt írják két hétig tartják, addig bőven oda fog érni a zseton. Előző bringámból szerzett rossz tapasztalatokból kiindulva (kőfelverődés, sarazás utáni festék lecsiszolódás, láncvilla sérülés, stb.) szeretnék mindenféle vázvédő cuccot rárakni, amit érdemes és nem rondítja el.

Amit én legjobbnak gondolok eddig:

- láncvillára, hosszú neoprén anyagból (tépőzáras) láncvillavédő,

- átlátszó anyagból láncvillák belső oldalára védőfólia,

- átlátszó anyagból a váz alsó részére védőfólia,

- villára marsh guard.

Kommentek ezzel kapcsolatban, további ötletetek?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Nem jött be, gondoltam szerzek pár kellemes percet... :D

Eur-ban nézem az árát.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Milyen utolsó darabot? 

Még öt van, igaz, már 1399-ért.

Ebből már ugyan egy sincs 22"-osban. Eur-ban nézem az árát.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Milyen utolsó darabot? 

Még öt van, igaz, már 1399-ért.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A nagyfelbontású képről én is a Dual Air-t olvasok le (bár alig kivehető). Köszönöm a sok segítő hozzászólást.

Az utolsó darabot én csaptam le. Írok nekik, hogy tartsák, mert biztosan utalom, remélem erre nem mondják, hogy nem tartják, mert akkor begurulok. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Szóval egy 160-as rugóutas vázzal már nem tudok annyira szépen mászni, ez lenne nekem az ideális.

Hihetetlen mennyire nyomják az új cuccokat, én is észrevettem, hogy már szinte csak taperes teló van. Tehát itt még azt is számításba kell vennem, ha a villa cserés lesz, lehet, hogy már pár év múlva azt sem kapok hozzá? De teljesen mindegy mit veszek, ezt úgysem lehet követni, úgyis elavul minden.

Nekem kell ez a bicikli, a 3-ból már csak 2 van meg, pár nap múlva tudok fizetni, remélem nem hoppolják el. Felhívtam a CRC-t de nem tudják tartani a biciklit. Ha banki átutalást választok, akkor várnak pár napig, amíg beérkezik a pénz. Kérdeztem, hogy a villa dual air-es-e, ezt sem tudta megmondani, azt mondta írjak emailt. Remélem igazad van és az.

Szerk: Na, már csak 1db van... elég necces, hogy ez elfogy pár nap múlva.

úgy rémlik a 12-es revelationok még dual-air-esek voltak.

meg eszerint is

http://www.bikeradar...n-fork-33558/1/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

5 karos lánctányért simán kapok extra méretekben is, négyszögtengelyes monoblokk-ot simán kapok, 8as racsnit, 8as xtr láncot is kapni még - csak hogy magamról beszéljek. Pedig hány éve szünt meg a 8as rendszer ?

Akkor az a több millió 26os tulajdonos meg fogja rohanni a boltokat és rögtön le akarja cserélni ? Nekik még sokáig fognak alkatrészeket gyártani. Ne temesd még a 26os gépedet.

Haver Angliában él, bringaboltban is dolgozott és egy nagy társasággal jár tekerni. Azt mondta, alig van valakinek 29es gépe. Még a "gazdag nyugaton" sem cserélgetik a gépeket a divathullám szerint.

Szóval, lesz még évekig 26os alkatrész, nyugi.

marton módosította - 2013. október 21. - 22:23

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

arra nyugodtan lehet nagy összegben fogadni. nem is az a probléma hogy nem lesz új 26-os váz, ilesmi, de pl telók is szép lassan kikopnak. nekem se kéne pl vázat cserélni de már normális telót lámpással se nagyon talaálni 1 1/8 nyakkal, pedig a taper se olyan régi divat.

tanuki amúgy még pont az a cucc amivel bárhova fel lehet mászni, de qva jó lefelé is.

Szóval egy 160-as rugóutas vázzal már nem tudok annyira szépen mászni, ez lenne nekem az ideális.

Hihetetlen mennyire nyomják az új cuccokat, én is észrevettem, hogy már szinte csak taperes teló van. Tehát itt még azt is számításba kell vennem, ha a villa cserés lesz, lehet, hogy már pár év múlva azt sem kapok hozzá? De teljesen mindegy mit veszek, ezt úgysem lehet követni, úgyis elavul minden.

Nekem kell ez a bicikli, a 3-ból már csak 2 van meg, pár nap múlva tudok fizetni, remélem nem hoppolják el. Felhívtam a CRC-t de nem tudják tartani a biciklit. Ha banki átutalást választok, akkor várnak pár napig, amíg beérkezik a pénz. Kérdeztem, hogy a villa dual air-es-e, ezt sem tudta megmondani, azt mondta írjak emailt. Remélem igazad van és az.

Szerk: Na, már csak 1db van... elég necces, hogy ez elfogy pár nap múlva.

freddyke módosította - 2013. október 21. - 22:17

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A kategóriájában jó vétel a Tanuki? 99%-ban itthonra kellene, évente 1-2x ugranék ki Semmeringbe, de ez is csak kósza ötlet. A hosszú rugút itthonra nem ideális az emelkedőkre.

Mennyibe kerül a Tanuki Supremehez hasonló felszereltségű Kona 27.5er-ben (a méretemben)? Azt gyanítom millió körül van, ilyen méretre nem szokott akció lenni és a választék is kisebb. Ha arra kell várni, hogy hasonlóan jó vételben kapok 27.5er-t, sosem lesz fullym.

Teljesen borítékolható a 26er kikoptatása? Ha 5 év múlva kukázhatom a bicót, tényleg nem jó vétel. Én nem érzem ennyire drasztikusnak a helyzetet.

arra nyugodtan lehet nagy összegben fogadni. nem is az a probléma hogy nem lesz új 26-os váz, ilesmi, de pl telók is szép lassan kikopnak. nekem se kéne pl vázat cserélni de már normális telót lámpással se nagyon talaálni 1 1/8 nyakkal, pedig a taper se olyan régi divat.

tanuki amúgy még pont az a cucc amivel bárhova fel lehet mászni, de qva jó lefelé is.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A kategóriájában jó vétel a Tanuki? 99%-ban itthonra kellene, évente 1-2x ugranék ki Semmeringbe, de ez is csak kósza ötlet. A hosszú rugút itthonra nem ideális az emelkedőkre.

Mennyibe kerül a Tanuki Supremehez hasonló felszereltségű Kona 27.5er-ben (a méretemben)? Azt gyanítom millió körül van, ilyen méretre nem szokott akció lenni és a választék is kisebb. Ha arra kell várni, hogy hasonlóan jó vételben kapok 27.5er-t, sosem lesz fullym.

Teljesen borítékolható a 26er kikoptatása? Ha 5 év múlva kukázhatom a bicót, tényleg nem jó vétel. Én nem érzem ennyire drasztikusnak a helyzetet.

freddyke módosította - 2013. október 21. - 15:46