a kerékagyakat pont nem ártana szétszedni és bezsírozni (ha szükséges), de minimum beállítani, hogy ne rágjanak, amire a gyári összeszerelés mellett jó esély van. ;) a shimano agyai elég jó darabok, ennyit megérdemelnek és kis odafigyeléssel a világból kimehet velük.
teflonspray? az meg minek? több haszna volna, ha a telót is szétkapná, egy pucolás/zsírzás annak sem árthat. (legrosszabb esetben felesleges)
Ha a kerék kivéve aránylag normálisan jár, akkor nem szedném szét, mert minek. Az ilyen TX-es agyaktól amúgy sem lehet Dura Ace-es forgást várni. A kónuszos dolgoknál még látni is, hogy van-e zsír benne, főleg ha jutott kívülre is, vagy a gumiporvédő alá, de kétlem, hogy TX agyon lenne ilyesmi. Mi baja lehetne a teflonspray-től annak a telónak, legfeljebb kicsit jobban jár.
De retrofan hozzászólásai alapján nem hiszem, hogy saját maga megcsinálná ezeket. Bicajboltra meg nem bíznék ilyesmit, mert ha nem állsz ott, akkor kétlem, hogy bárki is szétszedne neked egy zsírúj agyat. Simán csak rámondanák, hogy ja, szétszedték. Persze lehet van olyan lelkiismeretes valaki, aki megcsinálja ezt. De az is lehet, hogy megtekergetnék a kivett kerék tengelyét, ami normálisan forog, akkor inkább azt mondják, hogy kár lenne hozzányúlni.
Fentiek alapján már elvesztettem a fonalat.
Végül akkor melyik bringát vetted a fentiek közül?
Szerintem egyébként a kettő közül sokkal inkább a KTM legyen a befutó, és hogy mit kennék/állítanék be rajta újra? Mindent. Még nem nagyon találkoztam olyan új bringával ami rendesen be lett volna állítva, illetve meg lett volna kenve mindenhol. Még a több ezer eurós kategóriában sem. Mondjuk amúgy is mindent szétbontok mindig elsőre, mert az a biztos, ha tudom, hogy be van rendesen kenve, be van állítva, saját kezűleg.
Én sem bírom már követni, de ugyanarra jutottam, hogy a KTM lesz.
Pár hete vettem egy országútit, de inkább több volt rajta a felesleges zsír, amit inkább le kellett törölni. Például a nyeregcsőről sem sajnálták, de középcsapágy külső csészéje és a hajtókar közt is ott virított a zöld zsír. A fékváltókar belseje is tocsog a fehér shimano zsírtól. Jó, a láncról lemostam a zsírt, és bekentem squirt lube-bal, meg váltógörgő hengeres izéjébe is fújtam egy kis teflonspray-t (de tényleg, tökre jó ez a teflonspray-zés :DD ) meg zsírt a görgők fém alátétszerűségekre. Nézegettem, hogy mit kéne bekenni, de nem találtam semmit sem, ugyanígy voltam pár éve egy új canyonnal is. Najó, a műanyag küllővédő szart leszedtem a fogsor mögül. Ja, meg mivel ezen az arkose-on van egy halom tartószem, és mindben van csavar is, azokra kentem csavarrögzítőt. Persze a féklégtelenítés nem maradt el, mert fordítva volt az első és a hátsó, és addig szerencsétlenkedtem a fékcső elrendezéssel, hogy nyomhattam alulról bele folyadékot. De ha már ennyire hozzányúltam a fékekhez, akkor kipumpáltam a dugattyúkat, és bekentem fékfolyadékkal az oldalukat. Nem is ártott, mert a hátsóban nem pont ugyanúgy járt a kettő.
Meglepett az R7070-es fék, hogy féktestek közé valami felülettömítő anyagot nyomtak. A bordó színű lenne a képen. Az M785-ösnél még nem volt ilyen, pedig azt már szét is szedtem.
blash módosította - 2020. február 26. - 18:28