Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
nem lehet hogy a váltó kolompol? (netán a lánc)
bár ennek találhatnánk megfelelõbb topicot is ;)

edit: lassú vagyok :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
lánc&váltó verõdik mindennek.
fõleg a láncvillának. végy rá védõt, és a váltót se hagyd nekiverõdni.

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Csátok! Namegvettemaz Author A-Gang a.m. 2005 öt király kis gép 1 kérdés: lemegyek egy lépcsõn nagyon csunya, hangos csattanások, kattanások jönnek hátulrol, mi lehet, elvileg birnia kéne, vagy ez a kazettánál szokás? mondjuk még semi baja

Feraaj

Feraaj

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdv! Hobbi célra szeretnék bicót (MTB) vásárolni. Használnám aszfalton és terepen is. Max 100e áll rendelkezésre a vásárlásra. Kérdésem: mi a véleményetek a Caprine márkáról? Nekem tetszik az ár/érték arány és a 2006-os designjuk is. Nézegettem még a Kelly's Quartz-ot, és a Merida olcsóbb matts szériáját. Elõre is köszi a válaszokat!

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Épp ez a dilemmám, hogy nem használnám ki (p túrázás)

Az meg ha pl egy teckós mittomén két év után kitörik alólam, hát istenem (mondjuk az visszatart a dologtól, hogyha törik a gép, az garantáltan nem lépésben hajtáskor lesz, szal én is mehetek a kötözõbe :D )
Gondolkodom, tehát nemtom.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Láttam jóságot, kiváncsi vagyok, mit szóltok hozzá :)

Ez kb. olyan miat a virsli, aminek 99 Ft kilója. Szerintem nem ilyen üzletekbe kellene járni hanem kipróbálni, hogy milyen felegyenesedett tartásba tekerni. Ha olyan úton közlekedsz ahova összelós kell, akkor feljetsd el a csomagtartós vásárlást, mert minden szétmegy rajta. A mountain bike nem boltba járásra találták ki! A könyhaszekrényt sem egy CRX-el viszed haza. Ki kellene próbálnod egy rendes túra, vagy városi bringát. Amszterdaman egy grammnyi montit sem láttam! Nem hogy össztelóst. 60-nál drágább bringát ne vegyél mert ha csak boltba jársz sosem használod ki az értékét, csak a pénzt pocsékolod. Az olcsó gagyi áruk özöne mellett ez fogyasztói társadalom másik mézesmagzagja.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hát...az rst villa kapásból ugrik mondjuk egy blackre vagy dukera, a tektro mech. tárcsaféket nem isteniteném, sõõõttt a vázat is cserélném:D.....inkább egy jó vfék. az az alexfelni nem duplafalú, hanem csak erõsített szimpla. de amúgy jól néz ki...de miért akarsz te mindenképp ilyen össztelósat? egy rendes fullyváz (giant nrs pl.) 120-ba kerül....és 120-ért már tökjó merevgépeket kapsz: http://kerekpar.hu/t...k/mtb/ferfi/975 és ezen lx váltók vannak és egy rendesebb villa és nem is nehéz...ezen késõbb még lehet tuningolni...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ha mindenképpen össztelósat szeretnél, akkor én spórolnék még a helyedben. az a baj ezekkel, hogy még a márkásabbak is nagyon alapcuccokkal vannak (pl a mongoose acél hátsó háromszöge sem biztató).

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Másik totyikban emlegették a Mongoose-t. Elsõ váltós gépem ilyen vázzal volt (ellopták pincébõl :S)

Namármost igaz, hogy 120, de ezzel mi lenne a helyzet? link

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
relaks: ha 60 pénzt szánsz rá, akkor én tavalyi merida 580ast ajánlok, most akciózzák...bemész egy boltba, ahol forgalmazzák, megmondod h ilyet szeretnél, megnézed h hányas váz kell neked, megnézed még pár boltban, de olyan 58-60ért árulják szinte mindenhol... vagy ha nem találsz, akkor megrendeled itt:
http://kerekpar.hu/t.../mtb/ferfi/1054

ezzel nem járhatsz rosszul, én 2 éve nyúzok egy ilyet, igaz, most kapott egy duke xc air villát, meg spd-t, meg conti explorert, de ez csak a terepezés miatt...ajánlom:)

és bringát a (netes) bringaboltból...

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Nah, akkor egyelõre sztem a majd +látom állapotban hagyom a dolgot :) (vagy havi 10-et félrerakok, aztán jövõ tavaszra veszek valamit)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
fully az össztelós.

Hauser háát.. egy fokkal jobb, de még nem az igazi..
ami elérhetõ árú és értelmes márka lenn:
az mondjuk a magellan, merida, kellys(?), meg még biztos van valami..
de 100 alatt FIX hogy nem kapsz értelmes fullyt. (szerintem)

dev

dev

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Kaptam egy megfontolandó (?) ajánlatot.
Egy 04-es Kelly's Spider, ami eddig egy kiállítási darab volt egy autószalonban (egy autót tetején), 70k-ért az enyém lehetne mindenféle garival és egy rádiós kilométerórával (KCC-16WL), ez utóbbi ajándékba.
Az eladó szerint megéri a vétel, mert ebben az árkategóriában nem nagyon kapok ilyesmi felszereltségû gépet.
V-fék, 24 sebesség, Shimano agyak/hajtás/váltó, alu váz, duplafelni.

Van rá kb. 20 órám hogy megálmodjam a döntést.
nem apróhirdetõ. köszi ;)

Várom az ellene/mellettejavallatokat. :)

-δε√-

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Fully? Váz típus akar lenni?

Hauserrel mi a helyzet (húzzak a vázak totyikba, vagy jó ennek a kitárgyalása itt? :) )

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Relaks ez mind szép és jó, de 9éve nem volt ilyen bóvli tömegtermelés.
és ha így álla dolog, akkor emg inkább add el a régi bicót és végy egy darab komolyabbat. De fully-t még akkorse érdemes, amit érdemes, az magasabb áron van.

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

60 ér mér nem veszel egy magellan cratert ? akkor lenne egy rendes biciklid, még ha csak boltba járni is kell.....

1-szerû: Merevvázasom van, 9 éves, de a matricák és a kormány tetejének a rohadásán kívül nincs baja. (bár lehet, hogy két rendes karika nem ártana alá :) )

Ja, 96-ban vettem 25000 magyar forintért egy (nemröhög!) elektronikai cikkeket forgalmazó boltban.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
jajjj...
énis inkább a kerékpár vásárlásra szavaznék.

hidd el ezek nem mozognak értelmesen, csak bajod lesz a hátsó felfüggesztés miatt.
én is azthittem anno naívan, hogy fúúúúú de tutiiii, aztán hamar rájöttem, hogy izé.. (arról nem is beszélve, hogy ez még 60ér is rengeteg ! én hasonlót vettem anno 35ér. Egy boltnak szokása felárazni a terméket, majd AKCIÓt hirdetve leárazni. ne ugorj be.

vegyél egy normális merevvázas bicót.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Helyszín: Hervie's
Ár: 59900 (89900-ról leárazva)
Téma ez a gép: link
Szerintem szép, matt fényezése van.

Namármost, eddig kifogásom volt a csomagtartó felszerelésével, de találtam olyan nyeregre szerelhetõt, ami 18kg-ig oké (tehát egy döccenõ után talán nem törik ketté egy kóla meg egy kenyér súlya alatt ^^), igaz egy 10-es :S

A sárvédõre meg a következõ az 5letem: Rendes, merevvázas géphez való kéne rá. Az elsõ villa allján van egy lyuk, ami talán pont jó neki (vagy ha nem, akkor mire jó a kerék rögzítése feletti lyuk?), fent meg a keresztmerevítõn figyel lyuk (most egy prizma éktelenkedik rajta) Hátul kicsit izgalmasabb a helyzet.
Ez van ott: link Namármost, alul ott a rögzítésre való fémdarab, a lengõkar végén ott van egy-egy szem a rögzítésnek. Egyetlen módosítás lenne esedékes: egy L alakú fémszalaggal a lengõkar tetelyén lévõ lyukhoz kellene csavarozni.

Vélemény a merényletemrõl? :)

60 ér mér nem veszel egy magellan cratert ? akkor lenne egy rendes biciklid, még ha csak boltba járni is kell.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Helyszín: Hervie's
Ár: 59900 (89900-ról leárazva)
Téma ez a gép: link
Szerintem szép, matt fényezése van.

Namármost, eddig kifogásom volt a csomagtartó felszerelésével, de találtam olyan nyeregre szerelhetõt, ami 18kg-ig oké (tehát egy döccenõ után talán nem törik ketté egy kóla meg egy kenyér súlya alatt ^^), igaz egy 10-es :S

A sárvédõre meg a következõ az 5letem: Rendes, merevvázas géphez való kéne rá. Az elsõ villa allján van egy lyuk, ami talán pont jó neki (vagy ha nem, akkor mire jó a kerék rögzítése feletti lyuk?), fent meg a keresztmerevítõn figyel lyuk (most egy prizma éktelenkedik rajta) Hátul kicsit izgalmasabb a helyzet.
Ez van ott: link Namármost, alul ott a rögzítésre való fémdarab, a lengõkar végén ott van egy-egy szem a rögzítésnek. Egyetlen módosítás lenne esedékes: egy L alakú fémszalaggal a lengõkar tetelyén lévõ lyukhoz kellene csavarozni.

Vélemény a merényletemrõl? :)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
a dema esperia az ismerõs most azért errõl akarok nyilatkozni, mert még nem egy elterjedt márka:
-egyik kollégám vett most ilyen kerékpárt
-az ár/érték aránya nagyon jó, alu váz és full deore szett, egyetlen gyenge pontja a nexus elsõ váltó amit könnyn lehet orvosolni egy helyszíni cserével

tehát én is a demát venném a három közül a többi lényeges dolgot már bikertigger leírta elõttem ;)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!