Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

SickBoy

SickBoy

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

A merida valahogy nem fogott meg, meg itt a forumon suzukihoz hasonlitgattak :)

:cry: ! Melyik volt az?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Az a baj a kb 150k alatti bringákkal szerintem, hogy ha komolyabban szeretnél késõbb bringázni, akkor szinte mindent cserélhetsz rajta, és végül sokkal rosszabbul jössz ki anyagilag.

Ha a 100k körüli összeg adott, akkor inkább használt bringában gondolkozz szerintem. Nézz be az apróba, vagy az ebayre.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Cábuusz!!

Szerintem a Magnus sokkal jobban megéri, mind a teleszkóp (ami ott ugye lockout-os-ergó aszfalton nagyon jól jöhet), mind a meghajtó alkatrészek szempontjából- a Deore ugyanis eggyel magasabb minõségi kategóia a shimano-nál, és a Magnusban több ilyen van.
Egyébként (ez megint csak szerény véleményem) érdemes lenne megnézned a merida bringákat is, fõleg most szezon elõtt van egy-két jó akció (www.velotrade.hu ; www.wilker.hu )!
Jó keresgélést, vásárlást!

A quartz-ba is lockoutos a telo, es ahogy nezegettem talan jobb minosegu mint a suntour.. igazabol az a kerdes, hogy osszevetve az alkatreszeket melyik a jobb ar/teljesitmeny arany.
A merida valahogy nem fogott meg, meg itt a forumon suzukihoz hasonlitgattak :)

SickBoy

SickBoy

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Cábuusz!!

Szerintem a Magnus sokkal jobban megéri, mind a teleszkóp (ami ott ugye lockout-os-ergó aszfalton nagyon jól jöhet), mind a meghajtó alkatrészek szempontjából- a Deore ugyanis eggyel magasabb minõségi kategóia a shimano-nál, és a Magnusban több ilyen van.
Egyébként (ez megint csak szerény véleményem) érdemes lenne megnézned a merida bringákat is, fõleg most szezon elõtt van egy-két jó akció (www.velotrade.hu ; www.wilker.hu )!
Jó keresgélést, vásárlást!

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok,

Szeretnek bringat venni es kene egy kis szakmai segitseg.
Amire hasznalni szeretnem, aszfalt, erdo, foldut, ugribugri nem erdekel.
3 napi olvasas kereses utan az alabbi 3 tipust neztem ki, es nagyon hajlok a Kelly Quartz 06 iranyaba:

http://www.kellys-bi..._71_84&pID=9132
http://www.hajtany.h...p?kat=1&marka=9 innen a polaris alivio.
http://ebike.hu/term...erekpar/mtb/970

Szerintetek melyik legyen?
Koszi,
Slick

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

félreértesz. amikor a srácok csak a városban tekernek, néha kimennek az erdõbe , és ugratnak a földkupacon egy métert... na erre a szintre teljesen felesleges tárcsafék . ha meg az ember tárcsaféket vesz, azt akkor tegye , ha ki is használja. azért nem kell tárcsafék, hogy lássák a téren, hogy van. lehet, hogy nem voltam egyértelmû , de véletlenül sem Rád célóztam.
és zárjuk ezt le sürgõsen, mert nem ebbe a topicba való... és lesúlyt ránk a moderátor szigora :D

Ok akkor bocs...:)

De a menõzésért tényleg kár tárcsaféket venni.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
az a kelly-s imagine tényleg nagyon jó ár/érték arányban van a beszerezhetõsége ... hmmm az tényleg megkérdõjelezhetõ, de alternatívának tökéletes!
azért én szétnéznék a magellán és caprine "polcain" is!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Nem tom, hogy nekem szólt-e "rájderek" DE kikérem magamnak, hogy egy (Hayes Sole) 35000 ft-os szettet gatyinak nevezzél persze dh szinten gagyi de cc szinten nem lehet rá mondani, hogy szarrr.
Amúgy ha szerzel még 2005-ös imagine-t akkor minden tisztelet a tiéd...:mad:

Viszont az idei 220000 ft.

Ha nem nekem szólt akkor bocccs , de viszont most ez belõlem is kitört.

Amúgy ha lenne még 2005-ös imagine akkor én is arra szavaznék.

félreértesz. amikor a srácok csak a városban tekernek, néha kimennek az erdõbe , és ugratnak a földkupacon egy métert... na erre a szintre teljesen felesleges tárcsafék . ha meg az ember tárcsaféket vesz, azt akkor tegye , ha ki is használja. azért nem kell tárcsafék, hogy lássák a téren, hogy van. lehet, hogy nem voltam egyértelmû , de véletlenül sem Rád célóztam.
és zárjuk ezt le sürgõsen, mert nem ebbe a topicba való... és lesúlyt ránk a moderátor szigora :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

sztem ezt. én merida fan vagyok ( jelnleg a 3. meridámat nyúzom ) , de most egyértelmûen a Kellys . jó a súlya , jó a felszereltség ezért a pénzért.
és jobban megéri veni egy jó v-fékest , mint egy gagyi tárcsát ... a "látvány"-tárcsafékekkel sztem nem mész sokra, de ezt lejjebb már kifejtették .
"látvány"-tárcsafék : értem ezt arra ( nem tudom , ez mennyire általános jelenség ) hogy kicsiny városunkban a "rájderek" , akik a játszótértõl eltekernek kb. a boltig , hogy a csajoknak megvillantsák a gépet, felszerelik "látványos" tárcsafékekkel a kerót, hogy jól nézzen ki. persze mindenki hatalmas nagy dh-s arc , csak kár hogy alföldön élünk :D ( a töltésoldal a legnyagyobb lejtõ ) . engem meg hülyének néznek , hogy cc-zek , meg hogy kidobom a pénzt hidr. tárcsafékre :D .
bocsánat , ez nagyon off-topic volt. de most valahogy kitört belõlem .

szal : KELLYS!!

Nem tom, hogy nekem szólt-e "rájderek" DE kikérem magamnak, hogy egy (Hayes Sole) 35000 ft-os szettet gatyinak nevezzél persze dh szinten gagyi de cc szinten nem lehet rá mondani, hogy szarrr.
Amúgy ha szerzel még 2005-ös imagine-t akkor minden tisztelet a tiéd...:mad:

Viszont az idei 220000 ft.

Ha nem nekem szólt akkor bocccs , de viszont most ez belõlem is kitört.

Amúgy ha lenne még 2005-ös imagine akkor én is arra szavaznék.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

kormány, váz és nyereg...na igen, az a hollow2es meghajtás az szimpi..tehát ilyet kell venni, bár már nemtom ki kérdezte

azt én se , de ha 150.000 ft-ért kéne bringát venni , mindketten ilyet vennénk ! :D fõ az egyetértés ! :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kormány, váz és nyereg:D...na igen, az a hollow2es meghajtás az szimpi..tehát ilyet kell venni, bár már nemtom ki kérdezte:D

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

én csak linkeltem 2 alternativát, de ebben az esetben én is a kellys mellett döntenék. én is merida fan vagyok, de a kellysnek eggyel magasabb kategóriás a felszerelése és ráadásul akciós is, ha megnézed....kellys.
a látványtárcsafék nálunk is jellemzõ, a srác az itteni legkisebb emelkedõn nem tud felmenni, csak suliba jár bringával, de csakazértis vett polart meg spdt, hogy lássák, hogy neki is van. (igazából mindenben majmol engem, de mindegy.). a legújabb dolog a bicóján egy jó kis hayes mx2 tárcsafék, ami fogni nem fog, de vagány...jól passzol a zselés nagymamaseggre tervezett rugós nyereg mellé (mert az kényelmes neki, és még betétes nacit is vesz fel rá)...:P

igen! nem vagyok egyedül ! :D
az lx hollowtech II-es hajtás nagyon szimpi volt , végülis full lx a bringa , ebben a kategóriában tökéletes a teló , jók felnik ... mi kell még ? :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én csak linkeltem 2 alternativát, de ebben az esetben én is a kellys mellett döntenék. én is merida fan vagyok, de a kellysnek eggyel magasabb kategóriás a felszerelése és ráadásul akciós is, ha megnézed....kellys.
a látványtárcsafék nálunk is jellemzõ, a srác az itteni legkisebb emelkedõn nem tud felmenni, csak suliba jár bringával, de csakazértis vett polart meg spdt, hogy lássák, hogy neki is van. (igazából mindenben majmol engem, de mindegy.). a legújabb dolog a bicóján egy jó kis hayes mx2 tárcsafék, ami fogni nem fog, de vagány...jól passzol a zselés nagymamaseggre tervezett rugós nyereg mellé (mert az kényelmes neki, és még betétes nacit is vesz fel rá)...:P

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

http://kerekpar.hu/t...k/mtb/ferfi/969

sztem ezt. én merida fan vagyok ( jelnleg a 3. meridámat nyúzom ) , de most egyértelmûen a Kellys . jó a súlya , jó a felszereltség ezért a pénzért.
és jobban megéri veni egy jó v-fékest , mint egy gagyi tárcsát ... a "látvány"-tárcsafékekkel sztem nem mész sokra, de ezt lejjebb már kifejtették .
"látvány"-tárcsafék : értem ezt arra ( nem tudom , ez mennyire általános jelenség ) hogy kicsiny városunkban a "rájderek" , akik a játszótértõl eltekernek kb. a boltig , hogy a csajoknak megvillantsák a gépet, felszerelik "látványos" tárcsafékekkel a kerót, hogy jól nézzen ki. persze mindenki hatalmas nagy dh-s arc , csak kár hogy alföldön élünk :D ( a töltésoldal a legnyagyobb lejtõ ) . engem meg hülyének néznek , hogy cc-zek , meg hogy kidobom a pénzt hidr. tárcsafékre :D .
bocsánat , ez nagyon off-topic volt. de most valahogy kitört belõlem .

szal : KELLYS!!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

keresek 100000-150000 ft közötti gépet de még nemtom azt se hogy milyen típusban próbálkozzak dh vagy cc szóval nemtom kérnék tanácsot szeretek terepezni de nem nagyon durván utálok ugrálni vele de szeretem a tárcsaféket lés ja szakzsargontippet is kérnék!
köszike hálám örökké üldözni fog ki segít.és még egyesületet se találtam kérnék sdegítséget Miskolci vagyok:scared: :bananadan

Na szóval, azt mondtad, hogy nem szeretsz ugrálni tehát trial, dirt stb. kizárva.

A dh-val kapcsolatban szerintem ilyen árban nem találsz gépet esetleg T..co gazdaságosból tudsz 6-ot venni.:)

Szal szerintem is inkább cc.
Ha nem szeretnél sokat játszani a fékkel akkor szerintem inkább tárcsafékest vegyél, kevesebb állítást igényel.

Én ezt ajánlom: http://kerekpar.hu/t.../mtb/ferfi/1885
Nekem is ilyen van és egyszerûen imádom.
Azért nem 2005-öst javaslok mert ebben az árkategóriában a legjobbakat már rég megvették. Elvétve van már csak1-2 de a legtöbb azok közül is 21,5"-ös.
Ami már ha nem vagy 1,9 m akkor elég kényelmetlen.

Ha lenne még kérdésed ezzel kapcsolatban akkor írj privát üzenetet.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
elõször a nullákat számoltam meg, elõször 6 jött ki, amit kicsit sokalltam..:D
nade on:
ha nem szeretsz ugrálni, akkor semmiképpen nem dirt, esetleg fr gépet. azon kivül ha lusta vagy tekerni, akkor kellene dh gép, de azmeg nem 100-150 k. felfele mennyire szeretsz tekerni? és lefele mennyire szereted megengedni? hány kiló vagy?
most igy hirtelen 2 gépet találtam neked, de azt ugye tudod, h gyári gépekhez nem szoktak jobbfajta tárcsákat adni, legalábbis az alsóbb kategóriába...?? esetleg ha nem vagy mázsaöt súlyú, akkor lehet, h jobban megérné egy jobb vfékes bringa. minusz súly és olcsóbb egy jó vfék, mint egy jó tárcsa. de itt van 2:

http://kerekpar.hu/t...k/mtb/ferfi/969
ez vfékes, de itt a forumon sokan szeretik, ha jól tudom.
http://kerekpar.hu/t.../mtb/ferfi/2559
ez meg tárcsás, de ettõl a tárcsától ne várj sokat...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ha utálsz ugrálni akkor inkább cc-xc felé nézzél sztem

vendég_bandi210_*

vendég_bandi210_*
  • vendég
keresek 100000-150000 ft közötti gépet de még nemtom azt se hogy milyen típusban próbálkozzak dh vagy cc szóval nemtom kérnék tanácsot szeretek terepezni de nem nagyon durván utálok ugrálni vele de szeretem a tárcsaféket lés ja szakzsargontippet is kérnék!
köszike hálám örökké üldözni fog ki segít.és még egyesületet se találtam kérnék sdegítséget Miskolci vagyok:scared: :bananadan

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Köszi a segítséget! Végülis a caprine mellett döntöttem (epok 50)! Remélem nem fogom megbánni. Szombaton mehetek érte.

Végül is milyen cuccok lesznek rajta?:wtf:

Feraaj

Feraaj

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi a segítséget! Végülis a caprine mellett döntöttem (epok 50)! Remélem nem fogom megbánni. Szombaton mehetek érte.