Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
Nekem van egy Caprine és egy Merida bikem is!
A merida kidolgozása és ára jóvl magasabb, de caprine bikeból már a harmadikat nyúzom!
Mindegyik saját építésû ezértcsak a vázról tudok beszélni!
A meridának a vázgeometriája nekem nem túl szerencsés, nagyon rövidek a felsõcsövek.
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts
Feraaj: írtam a kérdésedre válaszolva egy privátot remélem megkaptad

tudod jobb felsõ sarok "Üdvözlünk, Feraaj. Legutóbb xy -kor jártál itt" alatt "Üzenet: 1 olvasatlan, összesen z.":D
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Jó reggelt! Szerintem csak nem vettétek észre a kérdésem, annyira el voltatok foglalva az alu vázzal.:)
Légyszi segítsetek, mert nem igazán tudok dönteni. Köszi!

Én kelly's -es vagyok szerintema quartz-ot vedd meg, nem fogod megbánni.:clap:

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
Magellan Polaris!! :D 89ezer!!!!!!!!!!!!!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
caprinnak a felszereltsége miatt igen jó az ár/érték aránya. a vázak a kategóriában szokásos átlagos hegesztésekkel és festéssel készülõ távol keleti tucatvázak. meridának szubjektív véleményem szerint picit igényesebb a kidolgozása.

Feraaj

Feraaj

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Üdv! Hobbi célra szeretnék bicót (MTB) vásárolni. Használnám aszfalton és terepen is. Max 100e áll rendelkezésre a vásárlásra. Kérdésem: mi a véleményetek a Caprine márkáról? Nekem tetszik az ár/érték arány és a 2006-os designjuk is. Nézegettem még a Kelly's Quartz-ot, és a Merida olcsóbb matts szériáját. Elõre is köszi a válaszokat!

Jó reggelt! Szerintem csak nem vettétek észre a kérdésem, annyira el voltatok foglalva az alu vázzal.:)
Légyszi segítsetek, mert nem igazán tudok dönteni. Köszi!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
na akkor a topik címe: Milyen bringát vegyek? köszönöm ;)

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

nekem is van egy kérdésem;)(minden rosszindulat nélkül) jártál kémia órára gimiben? vagy még tényleg nem találkoztál semmilyen aluminium eszközzel?

900 ft egy ilyen hibajavító ecsetes tubus. nem összeg. megveszed, bármilyen hibát javíthatsz rajta. de nélküle sem lesz baja, sõt télen sem, hisz a vázba is bekerül a sós lé, és belülrõl nincsen semelyik felületkezelve... a pedálodról is lekopik a festék, mégsem félted, és akarod lefesteni. ugyanígy a kormány levágott szélével és egyebekkel.

festheted ha akarod, de nem lesz baja anélkül sem. esztétika kérdése.

Jah jártam derég volt:) persze képbe vagyok ilyenekkel, aluminium oxid csak mittom miben különbözneke ezek az aluminiomon egymástol 7005 meg 606x meg dural meg egyéb stb. Csak uj bringa féltem ezér kérdezek ilyen evidens dolgokat

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nekem is van egy kérdésem;)(minden rosszindulat nélkül) jártál kémia órára gimiben? vagy még tényleg nem találkoztál semmilyen aluminium eszközzel?

900 ft egy ilyen hibajavító ecsetes tubus. nem összeg. megveszed, bármilyen hibát javíthatsz rajta. de nélküle sem lesz baja, sõt télen sem, hisz a vázba is bekerül a sós lé, és belülrõl nincsen semelyik felületkezelve... a pedálodról is lekopik a festék, mégsem félted, és akarod lefesteni. ugyanígy a kormány levágott szélével és egyebekkel.

festheted ha akarod, de nem lesz baja anélkül sem. esztétika kérdése.

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

én csak annyit írnék: festék. bármilyen szinü, szagú, márkáju, csak ne vízbázisu legyen.
hasonló szinü mint a vázad, akkor még máshol keletkezett sérüléseket is kezelni tudod, ami nem létkérdés, inkább csak esztétika.

a festék akkor ráér jövõ télig ( feltéve ha nem esik még hó stb... ), rátehetem a védõt, nem?

Méggegyszer köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
én csak annyit írnék: festék. bármilyen szinü, szagú, márkáju, csak ne vízbázisu legyen.
hasonló szinü mint a vázad, akkor még máshol keletkezett sérüléseket is kezelni tudod, ami nem létkérdés, inkább csak esztétika.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ócsan/tesco

van minden színben, "beépített" ecsettel, hosszúkás tubusban

az autórészlegnél
Autist Team:)

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

újra: semennyire, az alu bírja a kezeletlenséget is, amíg meg nem sózod. azaz télig. fogsz egy hibajavító festéket, pl autóra valót, és azzal lepemzlized. majd végy egy láncvillavédõt, ami megakadályozza a festék leverõdését a lánc okánál fogva.

és hogy mivel?
amivel meg lehet akadályozni hogy a lánc hozzáérjen a vázhoz. hogyan? ahogy akarja a tulaj. kreatívságra és pénzre van bízva. tökmind1 hogyan. ahogy jólesik.

Ja igen, a hibajavito festékre kérdeztem, természetesena végõ sufnituning lesz
Köszi a segítséget!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
újra: semennyire, az alu bírja a kezeletlenséget is, amíg meg nem sózod. azaz télig. fogsz egy hibajavító festéket, pl autóra valót, és azzal lepemzlized. majd végy egy láncvillavédõt, ami megakadályozza a festék leverõdését a lánc okánál fogva.

és hogy mivel?
amivel meg lehet akadályozni hogy a lánc hozzáérjen a vázhoz. hogyan? ahogy akarja a tulaj. kreatívságra és pénzre van bízva. tökmind1 hogyan. ahogy jólesik.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
leírta, olvasd el mégegyszer

semmi baja nem lesz a váznak tõle, csak ronda

szal végy rá egy védõt 800ft-ért, vagy gányolj egyet, gumi+szigszalag
Autist Team:)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
ilyen védõ egy elhazsnált belsõ is, nem?
sztem elég hatásos

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

az alu nem rozsdál, csak korrodál.fesd le javítóval, majd védõt rá.

és a váltó puffan 99%os eséllyel.

ÉSÕÕ ott van a hátsó villán kb 20 kicsi kb 1 mm^2 területü festéklepattanás, azmennyire gáz vagy mennyire befolyásolja a váz élettartamát? kezeljem e valahogy?

JA OK? Kösz

Milyen javítoval?
Nameg nehogymá nelegyen rajta karc még assziszik az okossak hogy szinházba járok vele :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az alu nem rozsdál, csak oxidálódika sós cucctól télen.fesd le javítóval, majd védõt rá.

és a váltó puffan 99%os eséllyel.

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
de most veszem észre, h a festék szépen le is verõdött több helyen a hátso villán... mennyire gáz ez aluváznál? mer ha csak esztétikai, le***om, de azénem örülök neki...

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

lánc&váltó verõdik mindennek.
fõleg a láncvillának. végy rá védõt, és a váltót se hagyd nekiverõdni.

Köszi, de ilyen mély, ütõs dörrenés is van, olyan mintha sulyosabb azélcuccok ütõdnének egymáshoz, gondolom az agybol jön. Ja van egy cruiserem az agyváltos és tudtommal kazis hátul azis ad néha hasonlo hangot

Ja, bocs OFF miatt de nem tzaláltam,meg ti egyböl válaszoltatok :)