Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

xxx666

xxx666

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

diamond back? jó márka, ha rnedes a felszereltség, akkor nosza rajta.

Csak sima Diamond...

Valaki hallott róla?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
diamond back? jó márka, ha rnedes a felszereltség, akkor nosza rajta.

xxx666

xxx666

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Diamondhoz mit szóltok? Ha a felszereltsége jó, meg szabad venni? Nem találtam róla sokat a neten, 1913 óta meglévõ belga cég állítólag...

Gyíkász

Gyíkász

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Megnézegettem az Altrix és Dema kerókat, hát a Magellan jobbnak tûnik ár/érték arányban. A Dema nagyon gagyinak tûnik, Altrix jó lenne csak náluk úgyláttam hiányzik ez a 65k körüli kategória, olcsóbban van nagyon tré felszereléssel bájkjuk, vagy 75-80 körül, de nekem az már sok.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem
fõleg, ha az embernek kevés suska áll a rendelkezésére, akkor célszerû vmi eléggé noname márkát kinézni, h az alkatrészeknél kevésbé kelljen kompromisszumokat kötnie, bár ilyen szempontból a Magellán sem rossz, de nézz szét az Altrix kerók környékén, ill. Dema, ha azok nem estek áldozatula Factoros árszabásnak...

Gyíkász

Gyíkász

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdvözletem!
Hozzáértõ véleményetekre lenne szükségem. Kérdésem azonos a topiccímben feltett kérdéssel. Milyen bringát vegyek? 60-65k ártartományba esõ gépek kompatibilisek a pénztárcámmal. Felhasználási terület lájtos cc, maratonok, közepes túrák, városba aszfalton tekerni. Azért jó volna ha a kisebb ugrásokat(max 3lépcsõ) meg Jancsi dombot bírná a gép. 85kilós vagyok, 180centi körüli magas.
Egy 2006-os Magellan Draco Acera-t szemeltem ki magamnakhttp://www.csekert.h...alogus_2006.pdf
Véleményeiteket elõre is köszönöm!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
sramból valahogy így van:

3.0 - város, néha túra ( S-ben acera)
SX 4 - város, komolyabb-hosszabb túrák (S-ben altus)
SX 5 - ez is inkább túra, néha egy egy kis terepezés (S-ben alivio)
X.7 - versenyzésre szánt alapkategória (S-ben deore&deore lx)
X.9 - "azok használják akik nem a versenyzésbõl élnek de már elég komolyan ûzik a sportot" (S-ben XT)
X.0 - versenykategória csúcsa (S-ben XTR)

tehát azon a sunn bringán egy erõs városi és túraváltó van, amivel végülis mehetnél néha terepre is, csak hát azon a sunnon a 700c-s kerekek nem igazán terepre termettek.

xxx666

xxx666

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Tehát 1-2 alap:

Shimano fejlettségi szint: shimano gagyi v.mi számmal jelölt alapbicikliken
Tourney--tx akármi alapbicikliken
Acera város, néha túra
Altus város, néha túra
Alivio város, komolyabb-hoszabb túrák
Deore versenyzésre szánt alapkategória
Deore LX középkategória
Deore XT azok használják akik nem a versenyzésbõl élnek de már elég komolyan ûzik a sportot
XTR versenykategória csúcsa

A shimanonál ez a sorrend minden téren igy van...

Van még Saint ill. Hone a shimanon belül de ezek már más
mûfajt képviselnek...

To be continued...:)

Köszi az elsõ leckét... Ez a Feltet érinti, a Sunn Woodot úgy látom, nem... Azon egy Shimanót sem látok. Az õ alkatrészei hogyan viszonyulnak?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Szóval jobb, mint a Viper, vagy egy hasonló kategóriás Giant? Sajna nekem az alkatrészmárkák és -modellek még keveset mondanak. Megtenné valaki, hogy pár dolgot pontokba szedve elmond?

Fontos lenne lecserélni a teleszkópot? Azért jól is jöhet az, nem? A terep azért nem tökéletesen sík...

Tehát 1-2 alap:

Shimano fejlettségi szint: shimano gagyi v.mi számmal jelölt alapbicikliken
Tourney--tx akármi alapbicikliken
Acera város, néha túra
Altus város, néha túra
Alivio város, komolyabb-hoszabb túrák
Deore versenyzésre szánt alapkategória
Deore LX középkategória
Deore XT azok használják akik nem a versenyzésbõl élnek de már elég komolyan ûzik a sportot
XTR versenykategória csúcsa

A shimanonál ez a sorrend minden téren igy van...

Van még Saint ill. Hone a shimanon belül de ezek már más
mûfajt képviselnek...

To be continued...:)

xxx666

xxx666

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

nemtom ki kérte, de itt van egy elég jó montis könyv:

http://mtbrider.hu/

(nekem megvan rendes könyvben is, tehát ez nem kalózkodás.)

Fúúúúú, töltöm is... nem tudom, én kértem-e, de hasonlót biztosan, és ezer hála... Ha tetszik, megveszem, hogy én se kalózkodjak :)

Köszi,

András

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

szerintem is nagyon ütõs könyv, jól leirja az alapokat...

:clap:

xxx666

xxx666

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Hû, ez nagyon fain gép! Ez kb. 70%-ban aszfaltra, többi enyhe terep. Erdei túrák is mehetnek, de igazából aszfaltra termettnek tûnik. A teleszkópot merevvillára, rugós nyeregcsövet hagyományosra cserélném, aztán hajrá! A kerekei jók, Sramból sem éppen a low end cuccok vannak rajta. Ahajtómû még gyenge pont (nem túl merev, de átlagos felhasználásra sztem jó), mint a többi hasonló árú bicajnál.

Szóval jobb, mint a Viper, vagy egy hasonló kategóriás Giant? Sajna nekem az alkatrészmárkák és -modellek még keveset mondanak. Megtenné valaki, hogy pár dolgot pontokba szedve elmond?

Fontos lenne lecserélni a teleszkópot? Azért jól is jöhet az, nem? A terep azért nem tökéletesen sík...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Ajánlottak még egy helyen ilyet, 450-ért (Sunn Wood Neon):

http://www.sunnbicyc....asp?idvelo=453

Kösz még egyszer,

A.

Hû, ez nagyon fain gép! Ez kb. 70%-ban aszfaltra, többi enyhe terep. Erdei túrák is mehetnek, de igazából aszfaltra termettnek tûnik. A teleszkópot merevvillára, rugós nyeregcsövet hagyományosra cserélném, aztán hajrá! A kerekei jók, Sramból sem éppen a low end cuccok vannak rajta. Ahajtómû még gyenge pont (nem túl merev, de átlagos felhasználásra sztem jó), mint a többi hasonló árú bicajnál.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

xxx666

xxx666

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Giantból melyiket ajánlanátok? (Cross vagy light MTB).
A Felt mitõl jobb a többinél?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ne keverjük a trekkingekkel. Cross bringával lájtos terepet simán lehet vállalni. Sok cég az ien gépeit nem is cross, hanem light MTB kategóriába sorolja. Igen, 28-as kerekûeket is. A lájtos terep alatt erdei utakat, dózerutat, patakparti nyomvájús csapatást értek, és nem lejtõzést, mászást, stb.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás

Üdv!

Szerintem ha bármennyit is, de mész erdõben, dombon stb, ahol nem kiépített út van. akkor monti kell. Az még mindig lehet könnyû és pláne kényelmes, gumit meg lehet rajta cserélni, szal elmegy aszfalton is valami normális, legfeljebb 8-10centis telóval. Így akkor sem lennél bajban, ha valami elõre nem látott durvaságba keveredsz. haha (na ezt jól megmondtam)
Márkát sajnos én nemtok.

ez így van !

A testhelyzet miatt és a 28"-os kerekek nem terepre valók.
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az mtb és a trekking/cross közt a legnagyobb különbség, hogy az mtb 26" kerekeken megy, a cross meg 28" kerekeken. (oké, vannak ferdehajlamúak, ilyen 27*1/4 és társai, de 28" az általános)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Egy hülye kérdés: ha MTB-t veszek, és lecserélem a kerekeit "városiabbakra", mit kapok? Aszfalton mennyiben lesz rosszabb, mint egy cross/trekking gép? Erre a célra egyébként ezt ajánlották:

Felt Q250, ár: 450 €
http://www.feltbicyc...specs/q250.html

A kerekeket felesleges lecserélni, maximum a külsõt ;) (gumit)
öö az MTB és a trekking/cross közötti fõ különbség talán a testhelyzet.
az MTB sportosabb felfogású.

eddig ami bringákat belinkeltél ez a Felt a legszimpatikusabb..
ezzel a külsõvel még végülis betonra is elmenne..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Kezdd el venni a bikemagot, olvasgasd a forumot, hamar rajossz mi merre hany centi. Megjelent mostanaban egy bicajoskonyv is, ami szinten nem rossz.