Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

DrunkenBastard

DrunkenBastard

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

de ....én is 3-4 éve kezdtem neki /újra/ komolyan :)

amúgy kelliz cross/trekking vonal

Köszi, így már okés. Sorry, én a Csepel Tacskónál leragadtam... :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Úgyhogy belõlem komoly terepezõ már nem válhat, azt hiszem... :D

de ....én is 3-4 éve kezdtem neki /újra/ komolyan :)

amúgy kelliz cross/trekking vonal
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DrunkenBastard

DrunkenBastard

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

inkább a lelliz cross sorozatából mutass Neki Kela, felesleges a monti /feltéve ha jól +gondoltad Drunken, hogy nem lesz komoly terep/

Errõl a típusról nem találok most nagy hirtelen utalást, legalábbis a google megadta magát...

DrunkenBastard

DrunkenBastard

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Én pedig egy 31 éves vén tróger, aki kitalálta, hogy változtat kicsit az életstílusán és bringázni akar, mert azt valamikor kiskorában szerette. :) Úgyhogy belõlem komoly terepezõ már nem válhat, azt hiszem... :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Nem csak ismerõs vagyok a boltban:)

Vásárló vagyok...

Ha picit komolyabban gondolnád a terepezést ideális választás lenne:)

DrunkenBastard

DrunkenBastard

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Szia!!!

Én tudok neked mutatni 100-ért kellys magnus 2005-ös szériát szerintem megéri annyiért. Deore váltók, Suntour hajtõmû, TEktro V-fékek, Deore agyak...

Oké, de nekem sajna ez nem mond semmit... boltos vagy?

DrunkenBastard

DrunkenBastard

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Akkora összegért már segítõkészek lesznek, attól ne félj...:D

Igen, attól cseppet félek, hogy túlságosan is... :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szia!!!

Én tudok neked mutatni 100-ért kellys magnus 2005-ös szériát szerintem megéri annyiért. Deore váltók, Suntour hajtõmû, TEktro V-fékek, Deore agyak...

inkább a lelliz cross sorozatából mutass Neki Kela, felesleges a monti /feltéve ha jól +gondoltad Drunken, hogy nem lesz komoly terep/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, akkor alaposabban utánanézek a crossway-típusnak! Illetve remélem a boltban az eladó is korrekt lesz, és ha elõtárom neki, mi ügyben járok, akkor számíthatok a segítségére.

Szia!!!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Akkora összegért már segítõkészek lesznek, attól ne félj...:D

DrunkenBastard

DrunkenBastard

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, akkor alaposabban utánanézek a crossway-típusnak! Illetve remélem a boltban az eladó is korrekt lesz, és ha elõtárom neki, mi ügyben járok, akkor számíthatok a segítségére.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
dvid: hát szerintem egyik sem éri meg igazán...

drunken: ez a merida nem rossz verzió, de ha még spórolni akarsz, akkor a sima vfékes is elég lenne, ezen nem egy csudajó tárcsa van. és a vfékes által megspórolt pénzbõl vehetsz pl. 1 pár slick gumit, ha városban mész. bár ha tényleg csak városban használod inkább, akkor úgy van, ahogy tigris mondja (crossway)

kala: tudom, de azért vettem 400as csövet, mert az elõzõ 350-es a jelzésig tövig kihúzva egy egész picit rövid volt, és valahogy nem éreztem igazán jól magam 30 kmnél hosszabb távon,, meg a térdem is megfájdult. a rövidsége pedig azért volt, mert egy elég alacsony fejszerkezettel ellátott típus volt. most egy ilyen pazzaz 2014-es aluból készült dolog van, talán 964?. ennek magas a fejszerkezete, és pont jó. szerintem ebbõl is látható, hogy 1-1,5 centi mennyit számít...

Dvid

Dvid

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Üdv!

A segítségeteket kérném. "Új" bringát szeretnék venni, mert a 8 éves metrós montimat sikerült már elég rendesen elhasználni, úgyhogy az már eléggé darabokba van.
Na most sok pénzem nincs, olyan 20, és 30 ezeret tudok rá szánni.
A kérdés hogy vegyek, megint valami Metrós, bringát, 25-ért, ami nem tudom mennyire megbízható, vagy németországból hozott használt bringát nézek ki 10-14 ért amire majd szánok még vagy 15-20 ezer forintot felújításra. A használtnál csupán annyitól félek hogy esetleg nem veszek észre valami, hibát, pl szar a vázon valahol a menet, ilyesmi.
Vagy ha használtat veszek mire figyeljek oda?
Ha tudnátok segíteni az nagyon nagy segítség lenne.

Ja nyaranta szoktam nagyrészt menni vele, bükkbe, zemplénbe, kb. hetente, szóval annyit használom, és általába nem durva terepen.
Elõre is köszi!
Üdv

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Számomra is meglepõ módon azon kaptam valamelyik nap, hogy bringavásárláson töröm a fejem - és ebben szeretném szakértõ tanácsotok kérni, ugyanis riadt kis mókusként vergõdöm a kerékpárok világában, sajnos ez olyan terület, amelyben nincs meg a kellõ tapasztalatom. Lássuk a részleteket:
- 172 cm magas vagyok, momentán 75 kiló (de ez idõvel lejjebb mehet, ha összejön a bringa-projekt :) ), évek óta nem bringáztam rendszeresen.
- A gépet fõleg városban, munkába járáshoz használnám, elsõsorban tehát aszfalton mennék vele, illetve néha azért kimerészkednék terepre is, de csak nagyon óvatosan, semmi extra trükközésre nem szánom, nem fogok terepbringázni, illetve megvadult tekintettel leszáguldani a Gellért-hegy oldalán.
- Az összeg, amelyet erre a célra szánnék, nem túl sok, valahol 100E Ft-nál húznám meg a felsõ határt, de abból már vennék egy-két kiegészítõt is (pl. lámpa).
-Kezdetben mindenféleképpen óvatos leszek, a bolond autósok miatt szerintem csak egy-két hét gyakorlás után merészkedek majd ki a forgalomba.

Egyelõre egy gépet néztem ki magamnak, kérdésem, hogy ez megfelelõ lenne-e ilyen célra (bár még egyszer hangsúlyoznám, annyira újonc vagyok, hogy nekem nem mondanak semmit a technikai adatok, a váz, az agy, a váltó típusa), illetve mit tudnátok ajánlani helyette. A model egy Merida Matts 90 V'06-os. Itt egy kép róla, hátha nektek mond ez valamit: http://www.speedmeta...matts-90-d.html

Nagyon szépen köszönöm elõre is a válaszokat, tanácsokat - sziasztok és mindenkinek jó bringázást az egyre szebb idõben!

sztem arra a célra, ha merida akkor inkább crossway, mondjuk egy 8500 as

DrunkenBastard

DrunkenBastard

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok!

Számomra is meglepõ módon azon kaptam valamelyik nap, hogy bringavásárláson töröm a fejem - és ebben szeretném szakértõ tanácsotok kérni, ugyanis riadt kis mókusként vergõdöm a kerékpárok világában, sajnos ez olyan terület, amelyben nincs meg a kellõ tapasztalatom. Lássuk a részleteket:
- 172 cm magas vagyok, momentán 75 kiló (de ez idõvel lejjebb mehet, ha összejön a bringa-projekt :) ), évek óta nem bringáztam rendszeresen.
- A gépet fõleg városban, munkába járáshoz használnám, elsõsorban tehát aszfalton mennék vele, illetve néha azért kimerészkednék terepre is, de csak nagyon óvatosan, semmi extra trükközésre nem szánom, nem fogok terepbringázni, illetve megvadult tekintettel leszáguldani a Gellért-hegy oldalán.
- Az összeg, amelyet erre a célra szánnék, nem túl sok, valahol 100E Ft-nál húznám meg a felsõ határt, de abból már vennék egy-két kiegészítõt is (pl. lámpa).
-Kezdetben mindenféleképpen óvatos leszek, a bolond autósok miatt szerintem csak egy-két hét gyakorlás után merészkedek majd ki a forgalomba.

Egyelõre egy gépet néztem ki magamnak, kérdésem, hogy ez megfelelõ lenne-e ilyen célra (bár még egyszer hangsúlyoznám, annyira újonc vagyok, hogy nekem nem mondanak semmit a technikai adatok, a váz, az agy, a váltó típusa), illetve mit tudnátok ajánlani helyette. A model egy Merida Matts 90 V'06-os. Itt egy kép róla, hátha nektek mond ez valamit: http://www.speedmeta...matts-90-d.html

Nagyon szépen köszönöm elõre is a válaszokat, tanácsokat - sziasztok és mindenkinek jó bringázást az egyre szebb idõben!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ha 5 centi marad a vázban jelzésig, az azt jelenti, h még 5 centit húzhatnál rajta, ergo a 350-es is elegendõ lenne :)
ne csak a vázmagassággal számoljatok, fõleg h sok gyártó tényleg a giga hosszú nyeregcsövekre épít ( az ilyet szeretem ) hanem a tényleges felsõcsõhosszal.Itt szokott igazán fontos lenni a méret.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hát igen, én is így vagyok a vázammal. most egy 16,5ös van, és amikor átlépem, akkor pont jó, tehát van kb 2-3 centi a zacsi meg a felsõcsõ között. viszont tekerésnél meg a 400 as nyeregcsövet majd tövig ki kell húzni (5 centi marad a vázban a jelzésig), mert csak így nem fáj a térdem. a 18-as váz meg nagy már...és én 172 centi vagyok.

xxx666

xxx666

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Na megtaláltam, azaz majdnem.
Brasseur a cég neve, a francia és benelux piacon vannak jelen.
A Diamond mellett Viper néven is gyártanak biciklit.

Valami miatt a Lighting, amit kinéztem, nem szerepel az oldalukon (talán kifutó modell), de az Indian Discre hasonlít nagyon. A bowdenek felül futnak, a teló XCP 75, az elsõ váltó Acera... a többi nagyjából ugyanaz.

http://www.brasseur-...d/diamond1.html

Érdekes módon a 175 centimhez a 16"-os váz a legkényelmesebb. Meg amikor átlépem, akkor is alig van meg az 5 centi alattam.

razo

razo

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok.

Én is hasonló cipõben járok, csak nálam esetleg már késõ bánkódni... A Caprine Highlander milyen választás volt szerintetek? Bírni fogja ugyanezeket (cc, enyhe dh, néhány lépcsõ)? Pár dolgot már kellett rajta cserélnem, de a váz még bírja. Tapasztalatok?

Köszi!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Diamondhoz mit szóltok? Ha a felszereltsége jó, meg szabad venni? Nem találtam róla sokat a neten, 1913 óta meglévõ belga cég állítólag...

Egy fotó sokat segítene.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]