Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
tûrd bele a zokniba:D de itt lesz a jó idõ nem lesz értelme a kérdésnek:D,,remélhetõleg.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Vannak ilyen fényvisszaverõ csíkok... ki lehet nyújtani, de ha 'ráütöd' a karodra, rátekeredik. 2-300Ft, rárakod a gatyád szárára/lábadra és kezicsókolom :). Sokáig nekem se jutott eszembe :).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
szerintem a legrosszab esetben kerekek be kormány beállít majd válto fékek is ja és nézz át minden csavart jól megvan-e húzva a nacit meg egyszerüen hajtogasd fel vagy ha olyan türd zokniba:) de még használhatsz csipeszt illetve kaphatók külömbözö tépözáras mágneses meg mitom milyen nadrág rögzitö pántok ezek általában fényviszaverösek is

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!!

Közeledik a 18.ik szülinapom8most vasárnap) s az új gépem is megvan már, ott figyel egy meridás dobozban a garázsban a többi meglepi melett, amirõl én természetesen nem tudok :D:D
Volna egy pár kérdésem.
A garázsban nem egy bicikli volt hanem egy doboz benne a biciklivel... belenézve darabokban...(Amúgy egy Matts Miami 2006 os kék modell)
Az addig oké hogy rendszeresen biciklit szerelek, de nem tudom hogy a teljes gépet össze tudom-e rakni...
Házhoz szállításnál mennnyire szedik szét? Elsõ váltót, s kormány például még életemben nem szereltem, sosem romlott el :D
A többi ok... Ill ott van még a teleszkóp is... azt sem láttam még kéz közelbõl...
Mennyire lesz darabokban a gépem s mire kell figyelnem összerakáskor?
(jó volna ha csak a kerekek volnának leszedve kormány eltekerve s annyi...
Kézhez vétel után jó volna egybõl kimenni büntetni... :S :( :D

U.i.: Jelenlegi bicajom egy három éves Hauser:D:D:D Ami mindent látott már... Amint megtudta hogy le lesz cserélve egy hátsó defekt, fék pofák elkoptak, elszált a hátsóváltó rugója, még egy defekt(ezúttal egy rosszul sikerült Bunny :P) a hátsó fék bowdenje beragad(bár ezt amúgyse használom túl sûrûn) S ma meg szétszaggata a farmerom:D:D
A bicaj bosszúja... Bár még nem dobott le :P

U.i.2: Nadrág szaggatásról jut eszembe... Hogyan akadájozzátok ti meg hogy a fokaskerék ne darálja be a nadrágot? (S ne olajozza be)
Én újjabban egy bistostût hordok magamnál...(csak mindig elhagyom)

Tipp,ötlet?

Elõre is köszi a válaszokat

M
May the downforce be with us!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
A Scutumot tom hgy Revelationnal szerelték... (és gagyi taggal; inkább lehtne egy Tora meg egy 30K-val drágább tag)
Nem sznob vagyok, több alkatrész is használt lesz rajta; de a telóból újat akartam mindenképp - és már meghozták a Recont... Mellesleg 100as út fog kelleni, ez meg inkább a Recon asztala... MCD-t meg írtam korábban hogy nekem nem kell.

De köszönöm az ajánlatot/hogy mutattad :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
denebet gyárilag szerelték revelationnal ...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Pite,

rock shox revelation, 115-130ig állítható rugózás, levegõs
Állíthatóság:Kompresszió
Csillapítás:Motion Control

55 k

szerintem ha ez olyan tényleg állapotban van, mint a képeken - és nem vagy annyira "sznob", hogy mindenbõl újat akarsz venni- akkor ez jobb választás lenne ennyiért egy AM gépbe (ilyesmit építesz, nem?), mint a recon vagy a tora, amik inkább merev vázba valóak szerintem...

csak azt mond meg hogy a revelation miért való inkább fulliba mint a recon vagy a tora? mert ezt nem fogom ....(inkább a rs topikba fejtsd ki) én például nem tennék a dawgba levegõs rs-t

egyébként ezzel a darabbal azért vigyáznék még ha szép is.....azért nem kifejeztetten cc/am vázban van könnyû kerekekkel :).....szal annyira nem biztos hogy kimélt darab, még ha egyébként erõs konstrrukció is...

denebet gyárilag szerelték revelationnal ...

azt nem is tudtam hogy volt forgalomban komplett deneb, nemcsak váz.......mindenestre nem találom átgondolt kombónak (igaz a deneb vázat sem :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Pite,

rock shox revelation, 115-130ig állítható rugózás, levegõs
Állíthatóság:Kompresszió
Csillapítás:Motion Control

55 k

szerintem ha ez olyan tényleg állapotban van, mint a képeken - és nem vagy annyira "sznob", hogy mindenbõl újat akarsz venni- akkor ez jobb választás lenne ennyiért egy AM gépbe (ilyesmit építesz, nem?), mint a recon vagy a tora, amik inkább merev vázba valóak szerintem...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Frissült:

Scott G-Zero FX '04+ Manitou Swinger Air 4+Scott nyeregcsõ+bilincs+Ritchey kormánycsapágy+XTe elsõ váltó (megvan)
Recon 327 SoloAir 60K (lett a Torából, nem volt fekete 302es Tora :( )
Hátra BB5 Clean Sweepel, elölre BB7 185 Clean Sweepel 35K
Fék(+)váltókar XT SL-M751 +Avid Speed Dial SL használt 10K
hátsó váltó XT 11,5K
hajtómû Shimano LX FC-M580 integrált 22/32/44 Hajtókar hossz: 175mm 27K
pedál Shimano PD-M520+SM-PD22 keret (platformosító keret+prizma)
hátsó sor Sram 9.0 PG-990/PG-980 7,9K
lánc Sram PC-971 4K
felni Sun DS2-XC 2db 10K.
Nova 361SB/362SB lesznek, elvileg a telómmal kompatibilisek 9,5+14K (B+ kiesett)
DT 2es fekete küllõk x K+alu küllõanyák (a nem húzott DT-k lesznek, súly miatt mégis alu köllûanyákkal)
Ricthey Excavader, elölre WCS hátra Comp valószínû 4,2+2,8K
kormány BikePositive Rising Fat 660mm/30mm/25,4mm 2K
stucni FSA XC-150 ATB Stem 6° 90mm (használt 2K)
hézagoló gyûrû Zoggie 4db-os hézagoló szett 0,6K
szarv BBB BBE-07 Classic 3K (vagy egyéb hajlított amit ajánlotok)
nyereg Velo Pronto S3 ha kapok, ár még X...
markolat RitcheyTGV 95mm v 125 mm 1,2K (vagy egyéb kényelmes jó fogású amit ajánlotok)
Jagwire bowdenek mindenhova ... 2K?

SPD cipõt még nem tom...
Nem hagytam ki semmit? :chin:

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts

Hali! Van kb 55-60 000 Ft-om, és szertnék bicajt venni. Tudom nem sok de nincs több:) Nem nagyon akarom megerõltetni csak városban (padkára fel-és le) és enyhe terepen közlekednék, de persze jó volna ha nem esne szét egy pár hónap alatt. Eddig amiket nézegettem és beleférne a keretbe: Altrix atx 200; Caprine Forest/ Cherokee; Merida kalahari 4 sx; Magelán hydra alu tx 50 , de még biztos vannak hasonló kaliberû bicók. Szal tudnátok ajánlani valamilyen bicót?

Forest nem rossz, arra a célra meg nem is kell cserélni rajta semmit.

widra

widra

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
sziasztok én azt szeretném megkérdezni, hogy Ti hallottatok e már Wenson 5.5-rõl, mert egyik haverom azt mondta, hogy ilyen bringát vesz és nem tudom, hogy most mit gondoljak, Ti mit gondoltok vagy tudtok valamit ilyen típusról?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Hali! Van kb 55-60 000 Ft-om, és szertnék bicajt venni. Tudom nem sok de nincs több:) Nem nagyon akarom megerõltetni csak városban (padkára fel-és le) és enyhe terepen közlekednék, de persze jó volna ha nem esne szét egy pár hónap alatt. Eddig amiket nézegettem és beleférne a keretbe: Altrix atx 200; Caprine Forest/ Cherokee; Merida kalahari 4 sx; Magelán hydra alu tx 50 , de még biztos vannak hasonló kaliberû bicók. Szal tudnátok ajánlani valamilyen bicót?

én ennyiért inkább az aproban böngésznék bringákat.

ha ezek közül kéne választani akkor caprine forest

VicMackey

VicMackey

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Gondolom elírtad, de had idézzem a csizmakészítõ mester levelünkre küldött rövid és velõs válaszát, amikor néptáncos cimbink lábát saját magunk mértük le a csizmakészítéshez, és elküldtük neki az adatokat:

"Ilyen ember nincs!"

:)

sry!
Oké, sarokig (szval a földig:))

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 posts

Sziasztok!

194cm magas vok, 87cm ágyéktól combig....

Gondolom elírtad, de had idézzem a csizmakészítõ mester levelünkre küldött rövid és velõs válaszát, amikor néptáncos cimbink lábát saját magunk mértük le a csizmakészítéshez, és elküldtük neki az adatokat:

"Ilyen ember nincs!"

:)

VicMackey

VicMackey

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

194cm magas vok, 87cm ágyéktól combig, a karom pedig válltól 85cm kinyújtott ujjakkal.

országúti bicót szeretnék venni! Szerintetek mekkora lenne az ideális vázméret? Én egy 60-asat néztem , kicsit kicsinek tûnt, bár a csóka azt mondta hogy ilyen kell...

Köszi a segítséget.

76E

76E

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Jaja, azért akarok hézagolót... most is 2-3as emmelésû a kormányom, de szélességre kevesebb rémki, majd meglesem. Szarvat most bilincsest néztem, azt még rászámolom...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
kormány széles lesz, meg sokat is emel ......mérd meg most milyet használsz, és ha kényelmes akkor olyat....nem kötelezõ a hajlított kormány, illetve lehet belõlük vágni....

meg majd ne vágasd méretre a villanyakat, hogy tudd variálni a hézagolókkal a kormánymagasságot...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Frissült:

Scott G-Zero FX '04+ Manitou Swinger Air 4+Scott nyeregcsõ+bilincs+Ritchey kormánycsapágy+XTe elsõ váltó (megvan)
TORA 302 SoloAir 50K
Hátra BB5 Clean Sweepel, elölre BB7 185 Clean Sweepel 35K
Fék(+)váltókar XT SL-M751 +Avid Speed Dial SL használt 10K
hátsó váltó XT 11,5K
hajtómû Shimano LX FC-M580 integrált 22/32/44 Hajtókar hossz: 175mm 27K
pedál Shimano PD-M520+SM-PD22 keret (platformosító keret+prizma)
hátsó sor Sram 9.0 PG-990/PG-980 7,9K
lánc Sram PC-971 4K
felni Sun DS2-XC 2db 10K.
B+ Travel disc elsõ agy 32L 8K BikePositive'06 Travel Disc disc/tárcsás hátsóagy (16retesz 2csap.32L) 9,5K
DT fekete küllõk x K+réz küllõanyák
gumik ~6K
1, Black Jack 2,1 800g 2,2K/db
2, Michelin Country A/T 1,95" 790g 2,2K/db
3, Maxxis Ranchero 26x2,0 655g 2,6K/db
4, WTB ExiWolf 26x1,95" x g 2,7K/db
5, Continental Explorer Pro kevlár 26x2,1 x g 2,7K/db
6, WTB NanoRaptor Comp 26x2,1 x g 2,9K/db
7, Schwalbe Smart Sam 26x2,1 (2006-os modell) x g 3,2K

kormány BikePositive Rising Fat 660mm/30mm/25,4mm 2K (CC/AM-re nem széles?)
stucni FSA XC-150 ATB Stem 6° 90mm (használt 2K)
hézagoló gyûrû Zoggie 4db-os hézagoló szett 0,6K
szarv BBB BBE-07 Classic 3K (vagy egyéb hajlított amit ajánlotok)
nyereg BikePositive (selle r.) Contour Gel Xsenium 4,2K
markolat RitcheyTGV 95mm v 125 mm 1,2K (vagy egyéb kéynelmes jó fogású amit ajánlotok)
Jagwire bowdenek mindenhova ... 2K?

Nem hagytam ki semmit (az SPD cipõn kívûl, ami Shimano SH-M021 ha kapok 43/44be; ill amit kapok olcsó és jó cipõt...)? Ellenjavaslat vmire?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
köszi majd remélem máskor máshol:D