Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Sziasztok!

Biztos tudtok nekem segíteni, olyan témában hogy venni szeretnék egy cross ,
trekking gépet. Max 150eFt szánok rá. A meridák közül a 2007-es Crossway TFS 100D -re gondoltam, de a Kelly's-ek is tetszenek. Kelly's típust nem igazán tudok mondani. Kérdésem ki milyet venne ha ennyi pezója lenne rá ?

Bocs ha az ilyen kérdésekkel már ki van a ... -ok, de nekem ez most óriási dilemma!

Elõre is köszi!:scared:

egyik volt oszttársam appjának van kellys visage típusú Trekkingje kb. 70 volt anno de nagyon meg van vele elégedve igaz betonon, ill. földúton használja legtöbbet.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Nekem volt Meridám is meg Kelly's -em is, bár egyik sem trekking. Egyikkel sem volt különösebb bajom.
Nem hiszem, hogy nagy minõségi különbség lenne bármelyik javára (egy kategória), bár Kelly's trekkinget nem ismerek.
Ha többnyire aszfaltos, néha erdõbe merészkedõs biciklit szeretnél, akkor a trekking jó választás.

Azt vedd amelyik jobban tetszik, ha meg "egyformán" akkor vedd a könnyebbiket.
De a méretére azért figyelj.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

KGB

KGB

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Biztos tudtok nekem segíteni, olyan témában hogy venni szeretnék egy cross ,
trekking gépet. Max 150eFt szánok rá. A meridák közül a 2007-es Crossway TFS 100D -re gondoltam, de a Kelly's-ek is tetszenek. Kelly's típust nem igazán tudok mondani. Kérdésem ki milyet venne ha ennyi pezója lenne rá ?

Bocs ha az ilyen kérdésekkel már ki van a ... -ok, de nekem ez most óriási dilemma!

Elõre is köszi!:scared:

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ma megnéztem egy 16"os vázat, hasonló geometriával, és teljesen jónak tûnt. Ha kicsit kényelmetlen is lesz hosszabb utakon, hát c'est la vie... Terepre viszont nagyon megfelelõ méret számomra lejtõzéshez. Így végül lecsaptam arra a 16-os Polarisra. Jövõ 7en kihozzák, nagyon kíváncsian várom. Mindenkinek kösz a segítséget, nagyon sokat számított!!!

szjani

szjani

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Hy!
tudnátok ajánlani egy jó merevvázas, elsõ telós MTB-ot 150-ig??
Valaki ismeri a Rock Machine Avalanche 70-et?? (ez kifejezetten érdekelne)
Elõre is köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ma voltam a decathlonban, olcsón jó össztelós a rockrider 9.1, ha mozog a hátulja.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ez a magellan polaris elég zsír, amit mizie ajánlott, kár hogy csak 16"-os a váz. 180 magas vagyok, szóval ez pl. kicsi lenne, asszem. Bár igazából kíváncsi vagyok, hogy errõl mit gondoltok, mert a régi 18"-as vázam lejtõzéskor zavaróan magas volt.

kérdezd meg a probike-ot lehet ott van még nagyobb.....

180 hoz meg bõven jó a 18-as.....mindenféle nyeregtologatás nélkül is....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ha szereted a kisebb vázakat akkor a 17" jó neked, ha nem akkor a 18" vagy a 19", de minden megszokás kérdése, én egy 14" os meridával mentem végig tavaly a szezont, és azért nem volt annyira gáz, csak 1 km nyeregcsõ lógott ki belõle ja, 178 magas vagyok :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Sorry, nem láttam :prosze:

Hát ha fenn hagyod a nyerget akkor tuti hogy magas, de huzamosabb/zúzósabb lejtõzéskor engedd le a nyerget és jó lesz :). De vszínû hogy 16 kicsi lenne neked...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ez a magellan polaris elég zsír, amit mizie ajánlott, kár hogy csak 16"-os a váz. 180 magas vagyok, szóval ez pl. kicsi lenne, asszem. Bár igazából kíváncsi vagyok, hogy errõl mit gondoltok, mert a régi 18"-as vázam lejtõzéskor zavaróan magas volt.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Ezek durván olcsóak... Simán vennék egy polarist, ha épp vásárlás elõtt állnék. Vagy serpenst, de az nekem fölös lenne. Polaris meg szinte ingyen. Hm, nem tudok túllépni rajta.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Ok, de a Serpens azért már drágább. Maradok a Polarisnál akkor. A cseke rt. oldalára még fel van rakva egy 2004-es modell árral, Judy TT telóval 112-ért. Az új modell 100 körül van nem'om milyen telóval. A 3 évvel ezelõtti Deore és Alivio cuccok sokkal rosszabbak voltak mint az újak?

a cseke honlapon még sztem 98-as termékeket is találsz,
de a cseke a "gyártó" szal azt feleslegesen nézed mert a
termék már rég nincs meg

neten nézz utána a kiskereknek most le vannak akciózva 80 körülre
a tavalyi polarisok és 110 körülre a serpensek.

jah és a az alivio/deore sztem nagyon jó (ha jól be vannak állítva)

pl itt (de csomó más helyen is van): http://apro.bikemag....t=60143&cat=500

Magellan 06 POLARIS
Váz: Aluminium
Villa: Rock Shox Judy XC
Kormány: B Town 30 fekete
Kormányfej: B Heavy
Kormányfej készlet: WTB Momentum Comp St 1 1/8" acél
Gumiköpeny: WTB All Terrainsaurus 1,95
Felni: B Allterrain Disc 36H kerék
Agy elsõ: B Allterrain Disc 36H kerék
Agy hátsó: B Allterrain Disc 36H kerék
Fogaskoszorú: Shimano CS-HG30-8, 11-32
Hajtómü: Truvativ Isoflow négyszög 42/32/22
Pedál: B Norma
Váltó elsõ: Shimano Acera
Váltó hátsó: Shimano Deore
Váltókar: Shimano Alivio
Fékkar: Tektro Tribal
Fék: Tektro Tribal
Nyereg: B MTB
Nyeregcsõ: B Ride 27,2x400mm

Méret: 16"

Lista ára: 99 900Ft
Webáruházunkban: 75 900Ft

Magellan 06 SERPENS
Váz: AL-7005 Hidro Form Alumínium
Villa: Rock Shox Judy J3
Kormány: B Town 30 fekete
Kormányfej: B Heavy
Kormányfej készlet: WTB Momentum Comp St 1 1/8" acél
Gumiköpeny: WTB All Terrainsaurus 1,95
Felni:
Agy elsõ:
Agy hátsó:
Fogaskoszorú: Shimano CS-HG50 11-32 9s
Hajtómü: Truvativ Isoflow négyszög 42/32/22
Pedál: B Norma
Váltó elsõ: Shimano Deore
Váltó hátsó: Shimano Deore LX
Váltókar: Shimano Deore
Fékkar: Shimnao Deore
Fék: Tektro Tribal
Nyereg: B MTB
Nyeregcsõ: B Ride 27,2x400mm

Méret: 18"

Lista ára:124 900 Ft
Webáruházunkban: 104 900 Ft

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
helyesbítek: 90körül

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ok, de a Serpens azért már drágább. Maradok a Polarisnál akkor. A cseke rt. oldalára még fel van rakva egy 2004-es modell árral, Judy TT telóval 112-ért. Az új modell 100 körül van nem'om milyen telóval. A 3 évvel ezelõtti Deore és Alivio cuccok sokkal rosszabbak voltak mint az újak?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Ja, vlószínûleg felesleges. Ma viszont vki ajánlott nekem egy Trek 4300-ast. A váza elég univerzálisnak tûnik, szemben a dirt vázakkal, nekem a felszereltsége se tûnik rossznak...Tektro V-fékek, C050/Alivio, EF50 f./v. karok RST Gila 80mm teló. Anno egy Schwinn-Csepelem volt, Alivio váltókkal, LX fékekkel, f./v. karokkal, meg egy Marzocchi Z3-as telóval. Ez volt kb 7 éve, de talán ebbõl a Trekbõl is ki lehet hozni idõvel vmi hasonlót. A Trek felszereltségérõl mi a véleményetek, ma ezek megbízható cuccok?

ez kb egy 60-65 ezres bringa felszereltsége csak a trek ezt 90-100 körül adja (vagy még drágábban?)...

én is inkább a magellan polraist de méginkább serpenst ajánlanám

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
ja, és hoss down már nem kapható, pedig az tényleg jó ajánlás volt, banyek...

oblomov

oblomov

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ja, vlószínûleg felesleges. Ma viszont vki ajánlott nekem egy Trek 4300-ast. A váza elég univerzálisnak tûnik, szemben a dirt vázakkal, nekem a felszereltsége se tûnik rossznak...Tektro V-fékek, C050/Alivio, EF50 f./v. karok RST Gila 80mm teló. Anno egy Schwinn-Csepelem volt, Alivio váltókkal, LX fékekkel, f./v. karokkal, meg egy Marzocchi Z3-as telóval. Ez volt kb 7 éve, de talán ebbõl a Trekbõl is ki lehet hozni idõvel vmi hasonlót. A Trek felszereltségérõl mi a véleményetek, ma ezek megbízható cuccok?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
még mindig azt mondom Neked hogy egy tavalyi magellan polaris, vagy esetleg serpens vagy az a kona (hoss down) amit linkeltem....felesleges ugrálós vázakba gondolkodni arra amit leírtál.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Karaton sem mászó bajnok, de magasra húzott nyereggel elmegy; a v-fékek elég harapósak rajta, telója a sirmiumnál (sokkal) szebben mozog. Viszont ha AM és rossz idõben is járkálsz akkor nedves felnivel lehtnek gondok... vagy upgrade BB5/7-re vagy 3 felületû fékpofa minimum elölre, annélkül volt 1-2 kellemetlen élményen Trekkel is mikor a fél-1 plusz a száraz felnihez képest más sok volt...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A Hardy fölfelé nagyon emelgeti az orrát, elég rosszul mászik.

A sebesség mindent megold.