Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
még annyit ehhez a témához, hogy itt megtekinthetõ:

http://apro.bikemag....ct=68007&cat=12

csak a srác a boltban 148ba kerülõ bringát 170-ért adja :D
(ezért lenne jó a kommentezés az apróban :) )

ez azért nem offtopic de bocs hogy ennyit kattogok a témán
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
nah errõl van szó:

a fékek avid sd3, asszem fr5 karokkal.
a többi stimmel amit mondtam róla, és itthon is ennyibe kerül

Posted Image

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Fasyrt, tavaly apumnak vettük magellán corvust. Jó kis gép, szóval csak ajánlani tudom.

Oké köszi, akkor sztem a Corvus lesz. Bár ez ott már lényegében eldõlt, talán csak vmi hátszél kellett, vagy a fene tudja... Köszi.:)
...és az elõrejelzés ma estére: sötét lesz.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
def jam:

álombringa topikba;)

az intersportban tényleg érdekes bringák vannak, meglepõen alacsonyak az áraik ahhoz képest, hogy mi van rajtuk.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Vennék egy Demo9-et vagy Giant Glory DH 07-et. ;)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

A full xt-s genesist megnézném rendesen, ausztriában rendszeresen xt-s bicajnak írják, közben van rajta egy xt hátsó váltó a többi cucc meg deore vag mégrosszabb.

Azért is írtam, hogy megnéztem és minden cucc xt rajta (ahogy írtam, váltók, váltókarok, hajtómû, agyak)
hozzá tartozik hogy a fékei (asszem tektro) meg a telója (suntour) az szar,
de azért mégis.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Fasyrt, tavaly apumnak vettük magellán corvust. Jó kis gép, szóval csak ajánlani tudom.

A full xt-s genesist megnézném rendesen, ausztriában rendszeresen xt-s bicajnak írják, közben van rajta egy xt hátsó váltó a többi cucc meg deore vag mégrosszabb.

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Nah igen, a kérdés lemaradt, hogy szerintetek is mindkettõ jó választás, vagy valamelyik jobb az egyiknél?

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Voltam ma a bigbike-ban, eme 2 derótszamarat tolták arcom elé:
Caprine Tour '07 és Magellan Corvus TX30 '07. Ami még itt érekes lehet, az ez: érdekes Corvus. Azért érdekes, mert nem tudom, hogy mit mondtak, hogy van-e még... :confused: :)

Kipróbáltam, a 20" nekem magas, a 18" viszont pont jó. A boltos ember azt mondta, hogy a Caprine-n jobb váltó és dönthetõ elsõ kormány van. Ellenben a Magellán valahogy jobban tetszik.

Egyébként tudnátok mondani pár pesti boltot, vagy netes boltot, ahol megéri cross bicajt vásárolni? (Nem a legolcsóbb helyre gondolok, hanem ahol korrektek a vevõkkel szemben.)

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
Lihegés ON
Sziasztok! Egyik ismerõsöm kérte ki a véleményem, milyen bringát vegyen a fiának. Bementem vele a Fülöp kerékpár boltba, hátha találunk valami tuti bicajt. Megláttam egy Merida UMF Hardy 4-et, és beleszerettem. Mondanom sem kell, ismerõsömnek nem találtunk bringát, én viszont holnap elozom a Hardy-t. 14.5"-os. Nagyon merevnek tûnik, remélem, nem lesz vele sok gondom. Street, esetleg dirt lenne a felhasználási terület.
Ugyan ven egy Kona Stinkym, de az inább a hegyekbe karikázásra alkalmasabb. Erõsítsetek meg, hogy nem döntöttem rosszul, hogy a fully mellé egy merevfarút is bevállalok. :)
Ja, és meglepõdtem, mikor az eladó srác (aki egyébként nagyon segítõkész volt!!) közölte velem, hogy a '07-es Polarx-ek törnek. Merthogy a másik jelöltem a Polarx Tabletop lett volna. Váááá! Holnap megyek érte! :) Nyálcsorgatás OFF

img

img

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Minnel tobb tesztet olvasok annal bizonytalanabb vagyok, hogy milyen paripat kene vennem...
Eddigi jeloltjeim:
-Mali WHEELER BUDDY3 '06 (www.maili.hu) (129.900Ft)
-Author A-Gang 6mm /erre mar kaptam egy javaslatot a-gang 5mm + BB5 fek set) (133.900Ft)
-Hardrock spt disk int (139.900
Ft)
-Hardrock xc comp int
(139.900Ft)

Esetleg valami mas tipp ilyen 130-140k kategoriaban?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
A Magellánok kifejezetten jó ár-érték arányú bingák, megérik az árukat.
A 18" váz papírforma miatt jó neked, de mizie-hez csatlakozva: a puding próbája az evés.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

</p>
Új bicajt szeretnék vásárolni, de nincs konkrét kötelezõen választandó típus - ezért is vagyok itt. :)A '06-os Corvus megéri az árát? 183 cm-re 18"-os kellene, igaz?

nem biztos... ülj fel a 20"-asra is azéret és nézd meg melyik a jobb.

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

szerintem 60-ért legjobban egy használt bringával járnál, nézegess az apróban.
de ha ez a kettõ közöl keéne választani akkor sokkal jobban jársz a 2006-ossal.

</p>
Új bicajt szeretnék vásárolni, de nincs konkrét kötelezõen választandó típus - ezért is vagyok itt. :)A '06-os Corvus megéri az árát? 183 cm-re 18"-os kellene, igaz?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Üdv!

Kerékpárvásárláson töröm a fejem. :)
Adott 1830 mm, 0,095 t, néminemû bkv herót és súlyfelesleg és 60 ruppó. Na ezeket kihasználva kerékpárra pattannék. Budapesti általános közlekedésre, néha valamilyen zöldövezetben való kerekezésre. A gond az, hogy 3-4 éve nem ültem bicajon, és egyenlõre igen keveset tudok a kerékpárokról. Elsõ körben Caprine Forest bicót néztem ki magamnak, aztán erõteljes fórumozás során ez úgy átalakult Magellan Draco-ra. De! Belebeszéltem jól a vázas topikba, ott szóba jött valamilyen cross masina is. Mit ne mondjak, egész pofás. Sõt. Kényelmesebb, kisebb teleszkóp (ellenszenves nekem egy kicsit a normál - bár biztos csak megszokás kérdése), és úgy nemtudom, elgondolkoztam rajta. Magellan Corvus még épp belecsusszan a keretbe... Cross-Corvus Alivio RST (2006) és Cross-Corvus TX30 (2007), ezeket talátam. A '06-ossal mennyivel járok jobban? Az már eléggé karcos. Esetleg van valami alacsonyabb árfekvésû crossgép?

Egyáltalán hol érdemes Pesten kerékpárt venni, és mi egy kerékpárválasztásnak a menete? :chin:

szerintem 60-ért legjobban egy használt bringával járnál, nézegess az apróban.
de ha ez a kettõ közöl keéne választani akkor sokkal jobban jársz a 2006-ossal.

a többieknek meg:
tegnap voltam az intersportban véletlenül és nem hittem a szememnek...
148.000-ért full xt-s (váltók, hajtómû, agyak...) Genesis bringát árulnak...

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
nem én veszem a kerót, csak segítek választani.
de az észérvek nemnagyon állnak meg a helyükön:)

amugy "ne legyen piros, ne legyen kék, ne legyen sárga" :))

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Üdv!

Kerékpárvásárláson töröm a fejem. :)
Adott 1830 mm, 0,095 t, néminemû bkv herót és súlyfelesleg és 60 ruppó. Na ezeket kihasználva kerékpárra pattannék. Budapesti általános közlekedésre, néha valamilyen zöldövezetben való kerekezésre. A gond az, hogy 3-4 éve nem ültem bicajon, és egyenlõre igen keveset tudok a kerékpárokról. Elsõ körben Caprine Forest bicót néztem ki magamnak, aztán erõteljes fórumozás során ez úgy átalakult Magellan Draco-ra. De! Belebeszéltem jól a vázas topikba, ott szóba jött valamilyen cross masina is. Mit ne mondjak, egész pofás. Sõt. Kényelmesebb, kisebb teleszkóp (ellenszenves nekem egy kicsit a normál - bár biztos csak megszokás kérdése), és úgy nemtudom, elgondolkoztam rajta. Magellan Corvus még épp belecsusszan a keretbe... Cross-Corvus Alivio RST (2006) és Cross-Corvus TX30 (2007), ezeket talátam. A '06-ossal mennyivel járok jobban? Az már eléggé karcos. Esetleg van valami alacsonyabb árfekvésû crossgép?

Egyáltalán hol érdemes Pesten kerékpárt venni, és mi egy kerékpárválasztásnak a menete? :chin:

mega:acid

mega:acid

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

60-70e ftig keresek nõi montenbájkot egy NÕNEK :)

fontos szempont ugye a váz, hogy nõcis legyen, és lehetõleg több szín közül lehessen választani, elsõ teló legyen.

a merida juliettel szemezget a hölgy, de ha jól láttam, az 100 körül kezdõdik.

város/hétvégi terep lesz a bicaj sorsa, verseny ilyesmi nem.

lányok, rátok is számítok, nektek milyen keró tetszik?

Vegyél neki 16"-os vázzal, jobban is néz ki.
A barátnõmnek most vettem egy Giant Rock SE-t újonnan 55-ért, és szép kék. Nagyonodavolt érte, meghálálta...... :D
-=MaG!cMusHRo0M YeaH=-

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
kalahari is benne van a képben, bár kimondottan nõit nem látok köztük
http://www.bikefun.h.../hobby_mtb.html

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
köszi, a caprine-re nem is gondoltam. felszereltségben is megfelel a célnak, és jóval olcsóbban megkapod, mint a juliet-et pl.
küldtem linket a jánynak, aztán vagy tetszik neki a színe, vagy nem :)))