Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Szóval keresnék egy hosszabb utas, de bõven tekerhetõ, könnyû vázat.
~14 centi körül, de ha 13 vagy 15, az sem para.
Legyen tekerhetõ, nem az "ugrálás" része érdekel a dolognak, csak belekukkantanék ebbe az ólmántin/lájtendúró izébe.
Egyébként 185 centi körül vagyok, és hatvanpár kiló, így papírvékony is lehet a váz, csak bírja a pénztárcám...
Eddig ezek fogtak meg:
- '05-ös Nitrous: 150/170-et mozog; elég könnyû; nem tudom, mennyire tekerhetõ hosszabb távon
- '05-06-os Speci Enduro: talán ez tûnik a legjobbnak (Beg is ezt ajánlotta az elõzõvel szemben); hátránya, hogy nem nagyon van belõle L-es
- Yeti 575: errõl nem sokat tudok, csak hogy szép
- esetleg Kona, bár ebben a rugóútban az én súlyomhoz eléggé nehezek
Egyenlõre kb. ennyi, várom az ötleteket, tanácsokat, stb.
Kösz!
Péter

Ui: ja, "inkább" használt legyen, anyagi okokból...

edit: lehet jobb lenne a vázasban :chin:

ha yeti kategóriában gondolkodsz akkor még
ellsworth epiphany
turner spot, ezek könnyûek és a Te súlyodat bírják is...

ha elég a 120-125 mm is akkor cube ams, vagy specko stumpjumper fsr....

amirõl meg bõvebben tudok.....a dawg....idén könnyített rajta a kona vagy 150-200 grammot, a 18-as ami Te méreted olyan 2800valamennyi gramm körül lehet tag nélkül.....érdemes állítható utas telót rakni bele, bár kis mexokással 130 assal is fel lehet mászni bárhol...valamint ha idegesít az aszfalton pogozás akkor vagy lokolható vagy rendesen belassítható tag kell bele - bár a Te súlyod alatt lehet mûxik még a fox propedálja is- (igaz ez a yetin kivûl kb mindegyikre igaz)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Üdv Srácok!

Tanácsot kérnék, melyik bigát vegyem meg!

DECATLON ROCKRIDER 6.3 , használt de jó állapotu 75.000
WHEELER BUDDY3 '06 , új 129.000 de 70-ért adják
GEPIDA SIRIUM 2
007 , új 85.000

Arra is kiváncsi lennék melyik a legjobb bringa az árak figyelembe vétele nélkül!

Köszönöm a segítséget!

heló
én a wheeler buddy 03-at ajánlom , hisz könnyû , megbízható , és sokoldalú a felhasználása is , nekem is ilyenem van , vagyis csak a vázam , de nem csalódtam a 8 hónap alatt benne , pedig lehetett volna okom rá , nagyon merev , szépek a heggesztések , ls erõs is , nyugodt szívvel ajánlom :)

Regalis

Regalis

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv Srácok!

Tanácsot kérnék, melyik bigát vegyem meg!

DECATLON ROCKRIDER 6.3 , használt de jó állapotu 75.000
WHEELER BUDDY3 '06 , új 129.000 de 70-ért adják
GEPIDA SIRIUM 2
007 , új 85.000

Arra is kiváncsi lennék melyik a legjobb bringa az árak figyelembe vétele nélkül!

Köszönöm a segítséget!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
magellan corvus

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

hali! havernak kellene 50 - 60 ezer ft értékben valamilyen jó kis a bringázásba belekóstoló túrázós bringa.. ki mit ajánl??? inkább aszfalton használná.

Magellan Drac0...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
hali! havernak kellene 50 - 60 ezer ft értékben valamilyen jó kis a bringázásba belekóstoló túrázós bringa.. ki mit ajánl??? inkább aszfalton használná.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Szóval keresnék egy hosszabb utas, de bõven tekerhetõ, könnyû vázat.
~14 centi körül, de ha 13 vagy 15, az sem para.
Legyen tekerhetõ, nem az "ugrálás" része érdekel a dolognak, csak belekukkantanék ebbe az ólmántin/lájtendúró izébe.
Egyébként 185 centi körül vagyok, és hatvanpár kiló, így papírvékony is lehet a váz, csak bírja a pénztárcám...
Eddig ezek fogtak meg:
- '05-ös Nitrous: 150/170-et mozog; elég könnyû; nem tudom, mennyire tekerhetõ hosszabb távon
- '05-06-os Speci Enduro: talán ez tûnik a legjobbnak (Beg is ezt ajánlotta az elõzõvel szemben); hátránya, hogy nem nagyon van belõle L-es
- Yeti 575: errõl nem sokat tudok, csak hogy szép
- esetleg Kona, bár ebben a rugóútban az én súlyomhoz eléggé nehezek
Egyenlõre kb. ennyi, várom az ötleteket, tanácsokat, stb.
Kösz!
Péter

Ui: ja, "inkább" használt legyen, anyagi okokból...

edit: lehet jobb lenne a vázasban :chin:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
még annyit ehhez a témához, hogy itt megtekinthetõ:

http://apro.bikemag....ct=68007&cat=12

csak a srác a boltban 148ba kerülõ bringát 170-ért adja :D
(ezért lenne jó a kommentezés az apróban :) )

ez azért nem offtopic de bocs hogy ennyit kattogok a témán
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
nah errõl van szó:

a fékek avid sd3, asszem fr5 karokkal.
a többi stimmel amit mondtam róla, és itthon is ennyibe kerül

Feltöltött kép

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Fasyrt, tavaly apumnak vettük magellán corvust. Jó kis gép, szóval csak ajánlani tudom.

Oké köszi, akkor sztem a Corvus lesz. Bár ez ott már lényegében eldõlt, talán csak vmi hátszél kellett, vagy a fene tudja... Köszi.:)
...és az elõrejelzés ma estére: sötét lesz.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
def jam:

álombringa topikba;)

az intersportban tényleg érdekes bringák vannak, meglepõen alacsonyak az áraik ahhoz képest, hogy mi van rajtuk.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Vennék egy Demo9-et vagy Giant Glory DH 07-et. ;)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

A full xt-s genesist megnézném rendesen, ausztriában rendszeresen xt-s bicajnak írják, közben van rajta egy xt hátsó váltó a többi cucc meg deore vag mégrosszabb.

Azért is írtam, hogy megnéztem és minden cucc xt rajta (ahogy írtam, váltók, váltókarok, hajtómû, agyak)
hozzá tartozik hogy a fékei (asszem tektro) meg a telója (suntour) az szar,
de azért mégis.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Fasyrt, tavaly apumnak vettük magellán corvust. Jó kis gép, szóval csak ajánlani tudom.

A full xt-s genesist megnézném rendesen, ausztriában rendszeresen xt-s bicajnak írják, közben van rajta egy xt hátsó váltó a többi cucc meg deore vag mégrosszabb.

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Nah igen, a kérdés lemaradt, hogy szerintetek is mindkettõ jó választás, vagy valamelyik jobb az egyiknél?

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Voltam ma a bigbike-ban, eme 2 derótszamarat tolták arcom elé:
Caprine Tour '07 és Magellan Corvus TX30 '07. Ami még itt érekes lehet, az ez: érdekes Corvus. Azért érdekes, mert nem tudom, hogy mit mondtak, hogy van-e még... :confused: :)

Kipróbáltam, a 20" nekem magas, a 18" viszont pont jó. A boltos ember azt mondta, hogy a Caprine-n jobb váltó és dönthetõ elsõ kormány van. Ellenben a Magellán valahogy jobban tetszik.

Egyébként tudnátok mondani pár pesti boltot, vagy netes boltot, ahol megéri cross bicajt vásárolni? (Nem a legolcsóbb helyre gondolok, hanem ahol korrektek a vevõkkel szemben.)

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Lihegés ON
Sziasztok! Egyik ismerõsöm kérte ki a véleményem, milyen bringát vegyen a fiának. Bementem vele a Fülöp kerékpár boltba, hátha találunk valami tuti bicajt. Megláttam egy Merida UMF Hardy 4-et, és beleszerettem. Mondanom sem kell, ismerõsömnek nem találtunk bringát, én viszont holnap elozom a Hardy-t. 14.5"-os. Nagyon merevnek tûnik, remélem, nem lesz vele sok gondom. Street, esetleg dirt lenne a felhasználási terület.
Ugyan ven egy Kona Stinkym, de az inább a hegyekbe karikázásra alkalmasabb. Erõsítsetek meg, hogy nem döntöttem rosszul, hogy a fully mellé egy merevfarút is bevállalok. :)
Ja, és meglepõdtem, mikor az eladó srác (aki egyébként nagyon segítõkész volt!!) közölte velem, hogy a '07-es Polarx-ek törnek. Merthogy a másik jelöltem a Polarx Tabletop lett volna. Váááá! Holnap megyek érte! :) Nyálcsorgatás OFF

img

img

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Minnel tobb tesztet olvasok annal bizonytalanabb vagyok, hogy milyen paripat kene vennem...
Eddigi jeloltjeim:
-Mali WHEELER BUDDY3 '06 (www.maili.hu) (129.900Ft)
-Author A-Gang 6mm /erre mar kaptam egy javaslatot a-gang 5mm + BB5 fek set) (133.900Ft)
-Hardrock spt disk int (139.900
Ft)
-Hardrock xc comp int
(139.900Ft)

Esetleg valami mas tipp ilyen 130-140k kategoriaban?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
A Magellánok kifejezetten jó ár-érték arányú bingák, megérik az árukat.
A 18" váz papírforma miatt jó neked, de mizie-hez csatlakozva: a puding próbája az evés.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

</p>
Új bicajt szeretnék vásárolni, de nincs konkrét kötelezõen választandó típus - ezért is vagyok itt. :)A '06-os Corvus megéri az árát? 183 cm-re 18"-os kellene, igaz?

nem biztos... ülj fel a 20"-asra is azéret és nézd meg melyik a jobb.