Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
de, az vót

de a sok parasztnak aki csak arr ameg hogy ejj ez kárbónoss ecsém annak jólesz

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

kíváncsiságból benéztem ma hervisbe, full karbon csoda 280ért, na mondom ezt meg kell néznem, hát a váz a tényleg karbon egyénként van benne egy poplockos recon, a többi az meg deore, egy xt hátsóváltóval megspékelve. ja kormány, stucni kb alap bikepoz szint. emelni nem lehetett, mert állványon volt, hogy lássa a "zistenatta nép". hát szerintem ez is egy átbaszás, de mindenki döntse el magának. szvsz egy normális karbonváz kerül ennyibe...
a genesis szerintem is a kivételek közé tartozik, kezdetek óta ktm fiókmárkája.
ár-érték aránya tényleg jó, de az a bringa sem egy életre szól (villa, kiegészítõk, talán váz is cserés lehet)

Az a full carbon csoda véletlenûl nem egy fekete Fuji vólt??:chin: Mert ha az akkor abból az Õrsön az Árkád-ban levõ Hervis-ben is vólt egy kiállítva kb 2 hétig.
Nekem is tetszet mert amúgy szerintem jól nézet ki,de én is furcsáltam az árát(ha jól emlékszem 280.000Ft),pont az általad fevetett tények miatt.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
villából a gép lazán megérdemel egy Recon-t legalább. kormányszár elég jónak néz ki kb 150g lehet. kormány átlag cucc, markolat kényelmes, nyereg nyekereg de kb 5-10perc után elhallgat. én akkor is aszondom h marhára megéri a 150-et.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
kíváncsiságból benéztem ma hervisbe, full karbon csoda 280ért, na mondom ezt meg kell néznem, hát a váz a tényleg karbon egyénként van benne egy poplockos recon, a többi az meg deore, egy xt hátsóváltóval megspékelve. ja kormány, stucni kb alap bikepoz szint. emelni nem lehetett, mert állványon volt, hogy lássa a "zistenatta nép". hát szerintem ez is egy átbaszás, de mindenki döntse el magának. szvsz egy normális karbonváz kerül ennyibe...
a genesis szerintem is a kivételek közé tartozik, kezdetek óta ktm fiókmárkája.
ár-érték aránya tényleg jó, de az a bringa sem egy életre szól (villa, kiegészítõk, talán váz is cserés lehet)

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Abszolút egyetértek, szeretnék tudni több infót errõl az element biciklirõl. Nem értek nagyon a bringákhoz, de nekem még az is megfordult a fejemben, hogy jobb volna ezt megvenni mint egy cube analog-ot.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
nyah csináltam képeket. igény szerint lehet véleményezni:)

http://kep.tar.hu/ho...jani/50577778#2

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Sziasztok!

A múltkori hozzászólásomra reagáltatok, így a Kona-tól kezdek elhatárolódni valahogy, mert találtam egy egész izgalmas akciós bringát, szeretném tudni mi a véleményetek, mert mostmár tényleg el akarom dönteni melyik legyen a nagy bringa :D

Itt a gép: http://www.canga.hu/...SERPENS-LX-DISC

Felszereltségre nekem elég jól hangzik, és találtam egy webshopot ahol lényegesen olcsóbb

Az újak Dartal jönnek; és az nagyon más...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

mizie: azért volt az apróbetû ;) de azért ki ne derüljön
közben hogy a hervis balance az év kerékpárja, mint ahogy azt minden második
plakáton olvashatjuk ...

világos, de a balance-t se kéne genesissel összehasonlítani,
mert ennyi erõvel minden bringaboltban találhatsz 30-40 ezres
gépeket amik 10Ft-ot sem érnek meg, csak ugye van rá kereslet
úgyhogy tartani kell. Nyilván a Hervis sem azért árul olcsó szart
mert direkt ki akar baszni az emberekkel hanem mert ezt veszik
legtöbben.

Ennyibõl viszont jobb az Intersport mert ott azért inkább
minõségibb gépek vannak (70-150 között) amit tényleg
bátran ajánlgatok mindenkinek mert nem csak arról szólnak
hogy ráraktak egy deore váltót hátra, hanem jól összerakott
szinte verhetetlen ár/érték arányú bringák.

de az tény hogy a legtöbb sportáruházban/hipermarketben
nem szabad vásárolni. az IS legalább a kivételek sorát erõsíti.

amúgy jó lenne teszt a magban 1-2 genesisrõl...
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mizie: azért volt az apróbetû ;) de azért ki ne derüljön közben hogy a hervis balance az év kerékpárja, mint ahogy azt minden második plakáton olvashatjuk ...

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
ha vki igényel a genesisrõl képeket, akkor lövök párat.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

úgy látszik totál felesleges volt a ratyibike cikk a magban ... :chin:
nem azt mondom hogy a genesis ratyi csak kerékpárt a kerékpárboltból

azért ne hasonlítgassuk a tescobike-hoz a Genesist...
KTM-ék gyártják a vázakat (nyilván Kínában, mint mindenki)
és állítják össze az Intersportnak.

A másik hogy az Interposrtnál ugyanúgy beállítják
neked készre mintha bringaboltból vennéd.

Meg ugye itt mindenki a bringák minõségérõl beszél
közben csak a váz az amiben különböznek.
Plusz az ilyen 100-150 ezres kategóriában is csak geometriában
térnek el a vázak egymástól, minõségileg alig.

Nyilván vannak olyanok akiknek megér pluszpénzt csak a (váz)gyártó neve.
Viszont vannak akik a legtöbbet akarják kihozni abból a pénzbõl amit ráköltenek.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
miért lenne gáz? az interspar a botmixerre is 1 év garit vállal :D

úgy látszik totál felesleges volt a ratyibike cikk a magban ... :chin:
nem azt mondom hogy a genesis ratyi csak kerékpárt a kerékpárboltból

anubis79

anubis79

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Szerintetek az nem gáz, hogy csak 1 év gart vállal az Intersport a Genesis-ekre? :chin: Semmi plusz garancia a vázra... Végül is magának a váznak nem igen szokott baja esni, ha jól tudom. A többi alkatrész meg elég jó.

Amúgy osztrák székhelyû a cég, csak épp õ is a távolkeleten állíttatja össze a bringákat, mint általában a többiek.

Lehet, holnap megveszem... :bananadan

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Sziasztok!

A múltkori hozzászólásomra reagáltatok, így a Kona-tól kezdek elhatárolódni valahogy, mert találtam egy egész izgalmas akciós bringát, szeretném tudni mi a véleményetek, mert mostmár tényleg el akarom dönteni melyik legyen a nagy bringa :D

Felszereltségre nekem elég jól hangzik, és találtam egy webshopot ahol lényegesen olcsóbb

a mali-val nem beszéltél mongoose váz ügyében?
azt a kört még érdemes lefutnod sztem.

ez a serpens tök jó bringa csak:
1. nem akciós
2. nagyon sok helyen csak dart volt benne tora helyett, szal
az ok hogy a leírás stimmel de élõben is meg kell nézni.

a másik hogy sztem ez már elfogyott, mert kinn vannak
a 08-as magellanok is.
plusz a 08-as serpens nagyon más mint a 2007-es.

esetleg amit itt írtak elõttem genesis element nem tetszik?
http://forum.bikemag...&postcount=4065
és így a maradék pénzbõl vehetsz rá pl. frankó lx tárcsaféket...

Márklár

Márklár

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Köszönöm. Egy elég fontos dolgot nem írtam le a kérdés feltevésekor. Abszolút kezdõ vagyok. Abból amit leírtatok úgy értelmezem, hogy hajtómûben a Cube a minõségibb, a villában pedig csak a lockout funkció a különbség. Nem spórolni szeretnék, észszerûen vásárolni. Ha a cube hajtómûve ennyivel jobb akkor ezen nem akarok spórolni. Ha félreértettem valamit akkor javítsatok ki kérlek, de ebbõl, hogy "spórolni akarok vagy biciklizni" ebbõl ezt vettem ki. Tárcsafékre eddig nem gondoltam, hogy szükségem lehet. Még abból az idõbõl származom amikor a V-fék volt a nagyszám és mindenkinek patkóféke volt:) Valahol azt hallottam, hogy a tárcsafék valamilyen szintû csavarásnak teszi ki a vázat és talán a kerekeket, valamint költséges a karbantartása, most úgy érzem ezen kívüli adatok alapján szeretnék biciklik között dönteni.

Kösz
nahat

mizie: Kösz az ötleteket, igyekszem elmenni megnézni ezeket a bringákat, de így képrõl lényegesen csúnyábbnak tûnnek mint a választotjaim. De ezekszerint bringa témában meg kell nézni azt is mit ajánl az intersport.

1, szerintem a Polarson jobb a hajtómû, de tökre mindegy ezeknél

2, a hoki tárcsa rosszabb egy jó véféknél, de a BB5 nem hoki.
Mindig fog rögtön, ha vizes ha saras a felni, nem köszörüli a felnit (pláne sárban), fenntartani meg olcsó, mert annyit bírnak a pofák mint véféknél és 2000 ft körül van, tárcsát meg sok-sok ezer km után kell csak cserélned. Szal a BB5 is elõny. Én a Polaris Deore Discet venném az erõsebb villa és tárcsafék és _szebb_ hajtókar miatt :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
okké. azt tudom hogy egyféle felnivel van, de úgy tudom, hogy kétféle aggyal

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
az agy tárcsás a felni v fékes.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
tárcsás 505-ös kerék vagy sima v-fékes?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

Ez még jobb, mert ezen már az idei 08' XT cuccok vannak. Meg designra is jobb. Szerintem teljesen korrekt ajánlat. ;)

pontosan ilyen bringát vettem 8 napja.:D teljesen jó. habár a telót azért nézd meg mert nekem egy picit kotyogott(de házilag megoldottam:D). ellenben teljesen jól mozog és lockolható. váltás csodás, közepe merev, kormánycsapágy FSA, hajtómû váltók XT; lánc, fogsor, váltókarok LX, AVID FR-5-ös fékkarok, SD5-ös fékek, Shimano WH-M505-ös kerékszett, Jagwire és shimano(hosszantiszálas) bowdenek. Ott helyben be is állítják.

a váz az nem 6061-es hanem 7005-os legalábbis a vázon lévõ felirat ezt mondja.

kormányszár ZOOM néven it található:
http://www.cycleroad.jp/?pid=5399329