Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
az egyéni választás kérdése :) nekem per pill a tag szelepe. hogy hatna rá az urigeller:D

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
mi az elsõ?:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
mali. mindenki 2. legrosszabb rémálma :D

frzx7u

frzx7u

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hát ez a Mongoose valóban szép darab..adnátok infót nekem a magyarországi forgalmazóról?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
hogy ha ügyes vagy, annyiért még crux is van ;) ha nagyon újat akarsz venni akkor az, vagy decathlon rockrider 8.2. egyébként apróból olyat össze lehet rakni ennyibõl hogy hûha....

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Sziasztok!

Szintén bringavásárlási kérdésem volna hozzátok, mert kb. 2000 óta már nem vagyok képben.

Szóval a lényeges infók:
-olyan bringa kellene, ami alkalmas városi közlekedésre (padka le-fel), ugyanakkor ha hétvégén keményebben megtûzöm vmelyik hegyen/dombon, azt is simán bírja,
-csak elsõ teló kell,
-max 180-190ezret költök rá.

Fentiek alapján úgy láttam, hogy az LX-el szerelt 185ezres Magellan Serpens a legjobb ár/érték arányú választás.

Nektek mi a véleményetek?

Köszi.

Hogy a 119 ezres Polaris Deore Disc jobban megéri szvsz; ill 150ért Tora-s gépet kapsz mongoosenál ami sztem mindkettõt üti. Deore/XT, Tora Uturn, Stroker... Amasa Super
http://www.mongoose....d=2652&enc=mtn|
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

frzx7u

frzx7u

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!

Szintén bringavásárlási kérdésem volna hozzátok, mert kb. 2000 óta már nem vagyok képben.

Szóval a lényeges infók:
-olyan bringa kellene, ami alkalmas városi közlekedésre (padka le-fel), ugyanakkor ha hétvégén keményebben megtûzöm vmelyik hegyen/dombon, azt is simán bírja,
-csak elsõ teló kell,
-max 180-190ezret költök rá.

Fentiek alapján úgy láttam, hogy az LX-el szerelt 185ezres Magellan Serpens a legjobb ár/érték arányú választás.

Nektek mi a véleményetek?

Köszi.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

sziasztok,
most tervezem új bicaj vásárlását, és nem nagyon értek még a témához...ami fontos számomra: max 50.000 ft-ot tudok érte adni (51.000 még nemgáz, de több tényleg nem kéne), szeretnék vele hosszabb távú (50-60 km) utakat is tenni, ugyanakkor lejtõs terepet is kipróbálnám (de csak kíméletesen, nem vagánykodni szeretnék, inkább az állóképességemet növelni), és nem szeretném gyakran szervízbe vinni (tehát ha gondosan használom, akkor õ se hagyjon cserben). Ezek alapján én józanparaszti ésszel, nameg némi fórumolvasgatás alapján úgy gondolom, hogy monti lenne a megfelelõ nekem (mégha nagy távokra annyira nem is nyerõ...legalább edzõdöm), és egy kis nézelõdés után ezeket találtam:
- Kelly's Viper SF: 67.900 Ft, de lesz jövõ hétfõn 25%-os kedvezmény, így 51.000 Ft lesz (hogyha a boltosoknak ugyanazt jelenti a -25% mint nekem :P) a leírásához a link: http://www.kellys-bi...cPath=1_213_217&...
- Sixteam Crazy Dash EF50: errõl teljes leírást nem találtam, a katalógusban ennyit írnak róla: váz alu, villa Suntour NEX4100, váltó Shimano Acera (3x7 fokozat) 59.900 Ft, de erre is jár majd a 25% kedvezmény (így 45.000)
- Sixteam Crazy Dash RS35: alu váz, Suntour M2000 villa, Shimano Altus 08 váltó (3x6 fokozat), 49.900 Ft (szintén lesz rá majd 25% kedvezmény (37.500)
- Hauser Winner: leírás : http://www.hauser.hu...alkat_id=3#t203, Hajtány-ban 42.000-ért hirdetik teleszkóp nélkül, teleszkóppal 50.000
Holnap még elmegyek egy boltba, ott állítólag korrekt áron lehet kapni merida bicókat...
Szóval ezt a sok infót most azért zsúfoltam ide, mert szeretném ha írnátok némi véleményt a felsorolt bicókról (velük kapcsolatos tapasztalataitok, esetleg ezt-azt hallottátok róluk), vagy hogyha tudtok valami megfelelõbbet számomra, esetleg szerintetek nem is monti kéne nekem, stb-stb...:)
elõre is köszönöm a válaszokat/véleményeket,
balázs

Én a kettõ közül mindenképp a Kelly's-re szavaznék. Ha akciósan todod megvenni az csak jó! Én is így vettem az én bicómat ami szintén Kelly's.
Eddig még nem hagyott cserben. Kezdõnek sztem bõven megfelelõ a bicó!!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Caprine Greenway, alapára 51900 ft. Suntour teló, revo váltók, talán acera a hátsó.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

baázs

baázs

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok,
most tervezem új bicaj vásárlását, és nem nagyon értek még a témához...ami fontos számomra: max 50.000 ft-ot tudok érte adni (51.000 még nemgáz, de több tényleg nem kéne), szeretnék vele hosszabb távú (50-60 km) utakat is tenni, ugyanakkor lejtõs terepet is kipróbálnám (de csak kíméletesen, nem vagánykodni szeretnék, inkább az állóképességemet növelni), és nem szeretném gyakran szervízbe vinni (tehát ha gondosan használom, akkor õ se hagyjon cserben). Ezek alapján én józanparaszti ésszel, nameg némi fórumolvasgatás alapján úgy gondolom, hogy monti lenne a megfelelõ nekem (mégha nagy távokra annyira nem is nyerõ...legalább edzõdöm), és egy kis nézelõdés után ezeket találtam:
- Kelly's Viper SF: 67.900 Ft, de lesz jövõ hétfõn 25%-os kedvezmény, így 51.000 Ft lesz (hogyha a boltosoknak ugyanazt jelenti a -25% mint nekem :P) a leírásához a link: http://www.kellys-bi...cPath=1_213_217&...
- Sixteam Crazy Dash EF50: errõl teljes leírást nem találtam, a katalógusban ennyit írnak róla: váz alu, villa Suntour NEX4100, váltó Shimano Acera (3x7 fokozat) 59.900 Ft, de erre is jár majd a 25% kedvezmény (így 45.000)
- Sixteam Crazy Dash RS35: alu váz, Suntour M2000 villa, Shimano Altus 08 váltó (3x6 fokozat), 49.900 Ft (szintén lesz rá majd 25% kedvezmény (37.500)
- Hauser Winner: leírás : http://www.hauser.hu...alkat_id=3#t203, Hajtány-ban 42.000-ért hirdetik teleszkóp nélkül, teleszkóppal 50.000
Holnap még elmegyek egy boltba, ott állítólag korrekt áron lehet kapni merida bicókat...
Szóval ezt a sok infót most azért zsúfoltam ide, mert szeretném ha írnátok némi véleményt a felsorolt bicókról (velük kapcsolatos tapasztalataitok, esetleg ezt-azt hallottátok róluk), vagy hogyha tudtok valami megfelelõbbet számomra, esetleg szerintetek nem is monti kéne nekem, stb-stb...:)
elõre is köszönöm a válaszokat/véleményeket,
balázs

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
én is csodálkoztam...
mind1 õdóguk. majd ha vmi lerohad viszakocogok vele. amit mondjuk ne, tartok valószínûnek, mer én finom ember vagyok, nameg az a 60kg nem hiszem h meghatja a dolgokat...:D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
no comment ... :chin:

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
jaja nekem is enynit mondtak. pluzs kérdezte a csávó h mittudok a étmáról mondom centírozás még megy de kereket nem mernék fûzni erre rávágja h akkor vissza se kell vinni szervízre vagy mi.

anubis79

anubis79

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

A próféta szóljon belõled! :clap:
Ma ismét megyek be hozzájuk, ha minden igaz meg is veszem. :bananadan

Most ismét rákérdezek náluk a garanciára, hátha azóta okosabbak lettek. :)

Sajnos összesen 1 év gart adtak a brigára. :scared:

anubis79

anubis79

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Az elado nem tudta jol. Intersport garancia (legalabbis Ausztriaban): 2 ev az alkatreszekre a vazra 25 ev.

A próféta szóljon belõled! :clap:
Ma ismét megyek be hozzájuk, ha minden igaz meg is veszem. :bananadan

Most ismét rákérdezek náluk a garanciára, hátha azóta okosabbak lettek. :)

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Az elado nem tudta jol. Intersport garancia (legalabbis Ausztriaban): 2 ev az alkatreszekre a vazra 25 ev.

Szerintetek az nem gáz, hogy csak 1 év gart vállal az Intersport a Genesis-ekre? :chin: Semmi plusz garancia a vázra... Végül is magának a váznak nem igen szokott baja esni, ha jól tudom. A többi alkatrész meg elég jó.

Amúgy osztrák székhelyû a cég, csak épp õ is a távolkeleten állíttatja össze a bringákat, mint általában a többiek.

Lehet, holnap megveszem... :bananadan

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
183 körül mozgok és 50-eset vettem, nekem pont jóó. próbáld meg a 45-öst aztán csak rajtad áll. nekem van a váz és én köztem olyan 4cm kb.

anubis79

anubis79

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

az egy csavar és sztem az kell hozzá, mert az hivatott megakadályozni -gondolom- h lecsússzon a tengelyrõl, de ezen is teljesen átlátni. szakik megmondják pontosan mi is az a csavar:).

Megkérdezhetem, hányas méretet vettél és hogy hány cm vagy? :)

Én 178 cm vagyok és az 50-es méretût ajánlottak. Enyhe terpeszben nagyon enyhén elérte az ágyékom. Lehet inkább a 45-ös kellene.

A plakátja szerint 45,50,54,57-es méretben kapható.

Köszi!

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
az egy csavar és sztem az kell hozzá, mert az hivatott megakadályozni -gondolom- h lecsússzon a tengelyrõl, de ezen is teljesen átlátni. szakik megmondják pontosan mi is az a csavar:).

anubis79

anubis79

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

nyah csináltam képeket. igény szerint lehet véleményezni:)

http://kep.tar.hu/ho...jani/50577778#2

Nagyon szép! :clap:

A 4-es képen (genesiselement-6.jpg), hajtókarodban, az a fekete belül üreges korong alakú alkatrész hozzá járt? Mert amiket én néztem, mindegyiknek totál átláttam a hajtókar közepén. Azokon nem volt ilyen valami.

Köszi!