Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2008. May 25. - 20:46
Specialized FSRxc Pro 2007-es modell:
http://www.specializ...007&sid=07FSRxc
vagy...
Specialized FSRxc Comp 2008-as modell:
http://www.specializ....jsp?spid=32566
Posted 2008. May 25. - 19:39
Végül is Kelly's Axis lett belõle.
Lehet, hogy sokkal rosszabb választás, mint az az Exquisite DSC, de ahhoz képest, hogy eredetileg 50 ezret szántam volna bringára és 91 ezer helyett 68 ezerért adták, ennyiért talán megérte.
Az Exquisite 97,5e lett volna kedvezményesen, nekem (vékony pénztárcájú) kocabringásnak elsõre sok. Legfeljebb, ha késõbb nagyon belejövök a tekerésbe, veszek komolyabbat, vagy lecserélek ezt-azt.
....
Szóval, ha valaki szeretne, holnap még lehet közelharcot vívni itt-ott.
Szerencsére helyettem egy kedves bp.-i ismerõs megtette.
Gratulalok, hasznald egeszseggel!
Ismeros a helyzet, en 35eft-vel indultam neki es en is 90-100eft kornyeken nezegetem a gepeket.
Meg dontes nincs, de hamarosan lesz:).
Jovohonapban mar szeretnek en is tekerni .
Posted 2008. May 25. - 15:12
Esõben közel ugyanúgy kopik a véfékbetét, mint terepen, sárban.
de ON.
Ne félj a tárcsától lorcsó, csak ijesztegetnek
Végül is Kelly's Axis lett belõle.
Lehet, hogy sokkal rosszabb választás, mint az az Exquisite DSC, de ahhoz képest, hogy eredetileg 50 ezret szántam volna bringára és 91 ezer helyett 68 ezerért adták, ennyiért talán megérte.
Az Exquisite 97,5e lett volna kedvezményesen, nekem (vékony pénztárcájú) kocabringásnak elsõre sok. Legfeljebb, ha késõbb nagyon belejövök a tekerésbe, veszek komolyabbat, vagy lecserélek ezt-azt.
Bringapont akcióban sikerült hozzájutnom. Hat üzletet hívtam fel, ötnek küldtem e-mailt, egyben voltam személyesen. A tapasztalataim nagyon vegyesek. Mivel végül is összejött és nagyon örülök neki, semmiképp nem akarok panaszkodni, csak pár példa:
Ride Bike üzletek: kedvesek, segítõkészek és nem utolsósorban: itt jártam sikerrel.
Szombathelyi, Körmend, Székesfehérvár: levelük szerint van akció
Nyíregyháza, Eger, Berguson: van ahol csak jelenleg nincs akció, (pl. 25-e vasárnapra esik, hétfõn pedig nem tartják meg) van ahol jövõ hónaptól indul és van ahol nem is lesz.
Debrecen : nincs és nem is tervezik az akciót, állítólag tudtuk nélkül kerültek a katalógusba.
Szóval, ha valaki szeretne, holnap még lehet közelharcot vívni itt-ott.
Szerencsére helyettem egy kedves bp.-i ismerõs megtette.
Posted 2008. May 25. - 14:27
Posted 2008. May 25. - 14:19
Ormótlan brutális vaskos állat:) Borzalmasan vastag kerekei voltak, én ennyire nem akarok terep irányba elmenni. Az eladók azt mondták már a felszereltsége megér 150e Ft-ot, a váz csak a ráadás. A színe pedig ha nem is tetszett elsõre, de majd egy órát gyõzködtem magam, hogy ezt akkor is el kéne vinni. Kiváncsi vagyok a te véleményedre. Majd mesélj, hogy tetszett.
Én csak ma tudtam elmenni megnézni. Már csak egyik van meg, állítólag ez volt az elsõ, tesztbicikli: hátsó váltó nem xt, hanem deore + belecsavartak egy spd pedált, amit nem lehet kiszedni belõle... mondtam hogy akkor kösz de nem.
A Merida Matts TFS 850-rõl:
http://www.allez.hu/...TFS-850-TRAIL-D
illetve az 550-rõl:
http://www.allez.hu/...TFS-550-TRAIL-D
mi a véleményetek az ár/érték arányt tekintve?
Posted 2008. May 25. - 12:24
...
Ha csak hobbi célra kell a kerékpár, mint mondjuk nekem és kb tényleg csak arra akarod használni,mint amire leírtad, akkor ne ijedj meg a 60-75 ezres szint tényleg jó neked.(Ha komolyan versenyeznél, vagy csak komoly megszállottságod okán intenzíven használnád a gépet, akkor más lenne a helyzet) de a pénztárca is számít, már persze, hogy mennyire vastag.
...
Úgyhogy hajrá a vásárlással, menj el több üzletbe nézz szét, ülj fel a gépekre. Ha szerencséd van talál olyan szakit, aki nem akar lehúzni és ajánl valami jót. Magyar márkákról annyit, hogy a kedvesemnek épp most keresünk hasonló gépet, mint amilyet te és lehet hogy gepida lesz belõle...
Gratulalok hozza.
Elsosorban 5-10km szakaszokon hasznalnam, jellemzoen bringa uton, varosban.
Voltam sok helyen, ismeros boltjaban is, o a skarpeat javasolta, most arra allt ra, korabban caprinet forgalmazott, azt mondja ezeket meri ajanlani, mert nem igazan volt veluk gond.
Nezegettem gepidat is, de az agydinamorol lebeszeltek, meg azok pont a valto meg hasonlokban picit gyengebbek ahogy nezem.
Ugy is probalok vasarolni, hogyha elkap a tekeres laz akkor ne kelljen meg egy bringat venni .
Valaki emlitette, hogy esetleg cross-bol kiindulni es arra sarvedo + csomagtarto, de az meg mar atlepne azt a keretet amit ra tudnek szanni , nehez dolog ez.
Posted 2008. May 25. - 10:44
Ez nem az arany jános utcánál van valahol? Ha az, akkor a haverom 2 hónapja megnézte ezt élõben, mert ellopták a korábbi nakamuráját és megint nakamurát akart. Neki ezért az árért nagyon nem jött be, azt mondta egyáltalán nem éri meg és vett 79-ért egy újszerû ktm ultra fun-t full deoréval.
Posted 2008. May 25. - 08:39
Szevasztok!
Nagyjából leszûkültek az elképzeléseim és döntenem kéne kettõ között. Szóval ti melyiket vennétek? Íme:
http://209.85.129.10...lient=firefox-a
Ez ugyanaz a Nakamura mint a fennti post-omnál, csak bikemag-on nem hosszabbították meg, de tudom hogy megvan.Megnéztem. Jó állapotú gép.
vagy sima alu vázas Magellan Hydra.
pl: http://www.bringaboa...d/krp1550_n.jpg
Elég sürgõs lenne a választás sajnos.
Köszönet.
Szerintem azt válaszd amelyik tetszik. A magellánra van gari, a másikra gondolom nincs.
Ha a használtat veszed, akkor jól nézd meg hogy minden mennyire jól mûködik és ha nem alkudd le a szervízköltségét. Szerintem ennyi
Posted 2008. May 25. - 08:09
Posted 2008. May 24. - 23:58
Sziasztok !
Melyik a nyerõ, újonnan, nagyjából ugyanannyiért:
KELLY'S EXQUISITE DSC
http://www.kellys-bi...3_220&pID=15409
vagy
GENESIS ARIZONA
Nekem Genesis Arizona van, kb 6 hete vettem, azóta olyan 300km-t tettem bele, és semmi problémával nem találkoztam (max annyi, hogy mostanában az elsõ gumi hamar leenged, valószínûleg egy kisebb defekt miatt). Egyedül a zárható telót hiányolom kicsit, de már az se nagyon zavar. Amúgy ha jól tudom ez a Genesis a KTM "olcsó" márkája, szóval olyan rossz nem lehet.
Amúgy miért lenne a hajtókar 8-as? Truvativ Isoflow-ból van 8-as meg 9-es is, és ugyanannyiba kerül ebike-on:
http://ebike.hu/term...werspline/2300/
Posted 2008. May 24. - 23:33
Nagyjából leszûkültek az elképzeléseim és döntenem kéne kettõ között. Szóval ti melyiket vennétek? Íme:
http://209.85.129.10...lient=firefox-a
Ez ugyanaz a Nakamura mint a fennti post-omnál, csak bikemag-on nem hosszabbították meg, de tudom hogy megvan.Megnéztem. Jó állapotú gép.
vagy sima alu vázas Magellan Hydra.
pl: http://www.bringaboa...d/krp1550_n.jpg
Elég sürgõs lenne a választás sajnos.
Köszönet.
Posted 2008. May 24. - 22:25
De nem biztos még a vásár, az ilyen akciók legtöbbje - tapasztalatom szerint - parasztvakítás. (Nyitás elõtt 5 perccel még van, nyitáskor már nincs...)
Meglátjuk, nagyon köszi a hozzászólásaitokat.
Posted 2008. May 24. - 22:09
de ON.
Ne félj a tárcsától lorcsó, csak ijesztegetnek
Posted 2008. May 24. - 22:02
Posted 2008. May 24. - 21:49
kevésbbé macerás mint egy azonos V-fék (alivio - acera) (beállítás, 8-as, kevésbbé kopó fék rossz idõben, etc)
a bowden ugyanaz, akkor miért lenne rosszabb?
vedd a kellyst!
Posted 2008. May 24. - 21:46
Thez, mizie, köszönöm szépen a gyors válaszokat !
V-fékes nincs, több gond van a tárcsafékkel ?
drágább szervizelni, több a hibalehetõség, drágább és ebben a kategóriában nem éri meg, mert nem fog jobban egy v-féknél
Posted 2008. May 24. - 21:43
V-fékes nincs, több gond van a tárcsafékkel ?
Posted 2008. May 24. - 21:32
Sziasztok !
Melyik a nyerõ, újonnan, nagyjából ugyanannyiért:
KELLY'S EXQUISITE DSC
vagy
GENESIS ARIZONA
Jó lenne, ha mielõbb tudna valaki tanácsot adni, még ma este választanom kéne.
Nagyon szépen köszönöm elõre is !!!
ha tényleg ugyanannyiért megveheted akkor inkább a kellys, de inkább v fékkel vegyed
Posted 2008. May 24. - 21:31
Koszonom a valaszokat.
Eloszor azt mondtak 50-60eft-t ra kell szanni a bringara, majd azt szanj ra kicsit tobbet, legyen 75 akkor azt, hogy 80-100eft legalabb ra kell szanni, most ti azt mondjatok keves a 100eft is . Mindig az a keves amit raszan az ember .
A magyar markakhoz meg azert ragaszkodom, mert szerintem a magyarok is tudnak olyan jo bringakat osszerakni mint a kulfoldiek, akkor meg legalabb oket tamogasuk.
York.
York: bár nem vagyok az a nagy bringás guru (mármint a bütykölést és a szakértelmet tekintve), én is kértem itt segítséget a bringavételhez. Óutit szerettem volna venni, hát mit ad isten egybõl egy felsõ közép kategóriát ajánlották, mert hogy az alatt ilyen meg olyan rosszak, szétesik, nem pontosan vált stb. Elõször hajlottam is arra, hogy 300 ezer forintért veszek egy egész jó kis gépet. A tél szerencsére annyiban közbe szólt, hogy akkor már mondom várok valami akcióra és talán spórolok egy pár tizest. Közben külföldi fórumokat is olvasgattam, hátha onnan is merítek valami ismeretet. Vártam, vártam és bújtam itt a bikemagon az aprót is rendesen és március közepén rám mosolygott a szerencse. Hirdettek tavalyi akciós alsó-közép kategóriás (tiagrás meridát) 0-km-est 35% kedvezménnyel. 209 ezer helyett elhoztam 140 ezerért. Felszereltem még 80 ezerbõl (amiben benne van a pedál-cipõ-stopli-lakat-kmóra-kulacs-tartó-pumpa-beállítás-és teljes felülvizsgálat - rudy project dioptriás szemcsi) szóval kb az eredeti árból megúsztam. És hogy egy ilyen bicaj nem vált pontosan meg szar meg minden. Na én elvittem beállíttatam, azóta csak épphogy elkerültem az 500km-et, de semmi gondom nincs, jól muzsikál a gép. Mivel montiról ültem át, engem a jó magyar utak állapota nem zavar, ha átmegyek egy hibán hát nem ráz jobban mint valami erdei úton rátévedni egy gyökérre.
Na de hogy mit akarok kihozni az egészbõl...:
Ha csak hobbi célra kell a kerékpár, mint mondjuk nekem és kb tényleg csak arra akarod használni,mint amire leírtad, akkor ne ijedj meg a 60-75 ezres szint tényleg jó neked.(Ha komolyan versenyeznél, vagy csak komoly megszállottságod okán intenzíven használnád a gépet, akkor más lenne a helyzet) de a pénztárca is számít, már persze, hogy mennyire vastag.
A lényeg, hogy minden bicajt tekerni kell, egy pinarello prince, egy trek madone sem megy fel úgy a hegyre hogy nem tekeri senki.
Úgyhogy hajrá a vásárlással, menj el több üzletbe nézz szét, ülj fel a gépekre. Ha szerencséd van talál olyan szakit, aki nem akar lehúzni és ajánl valami jót. Magyar márkákról annyit, hogy a kedvesemnek épp most keresünk hasonló gépet, mint amilyet te és lehet hogy gepida lesz belõle...
Posted 2008. May 24. - 21:15
8as hajtókar, 9es váltó, 9es lánc jó esetben.
ennyiért szerintem bringaboltban bringát is lehet kapni.
nem tudom mennyi a kelly-s, de inkább azt.