Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2008. május 24. - 21:00
Melyik a nyerõ, újonnan, nagyjából ugyanannyiért:
KELLY'S EXQUISITE DSC
http://www.kellys-bi...3_220&pID=15409
vagy
GENESIS ARIZONA
Jó lenne, ha mielõbb tudna valaki tanácsot adni, még ma este választanom kéne.
Nagyon szépen köszönöm elõre is !!!
Írta 2008. május 24. - 10:11
Elsosorban orszaguton, bringa uton hasznalnam, minimalisat folduton, de arra szerintem meg jok a sima trekkingekt.
Azok a cross-ok amik hasonlo felszereltsegbe vannak mint ez a bringa:
http://www.bigbike.h...=Caprine&id=779
azok meg dragabbak, igy mar nem fer bele a koltsegvetesbe .
Eloszor azt mondtak 50-60eft-t ra kell szanni a bringara, majd azt szanj ra kicsit tobbet, legyen 75 akkor azt, hogy 80-100eft legalabb ra kell szanni, most ti azt mondjatok keves a 100eft is . Mindig az a keves amit raszan az ember .
A magyar markakhoz meg azert ragaszkodom, mert szerintem a magyarok is tudnak olyan jo bringakat osszerakni mint a kulfoldiek, akkor meg legalabb oket tamogasuk.
York.
Írta 2008. május 24. - 09:04
alattam pattogott mint állat, mondjuk tény hogy akkor voltam vagy 61-2 kiló
Én most és általában 85kg(180cm magas) vagyok.Nekem teljesen kivan a telón tekerve az az egy darab szabályzó ami mások szerint nem szabályoz semmit.(pedig igenis érezhetõen szabályoz legalábbis az enyém igen.Ha teljesen be tekerem sokkal nagyobb erõ hatástól mozdúl csak meg mint amikor teljesen kivan tekerve.:chin: )
De ez az írás megint nem ebbe a topicba való.
Írta 2008. május 24. - 08:32
Sziasztok !
Wheeler Pro 09-es bringám szeretném lecserélni. Max 90ezret szánok az új gépre. Enyhe és néhol közepes terepen használnám.
2008-as Biker's Guide katalogban láttam 1 Wheeler Pro 901 Disc-et 89ezerért és 1 Wheeler Pro 1900 87ezerért. Mi a véleményetek ezekrõl a bringákról?
Esetleg Ti mit ajánlanátok?
Pity
ezekre felesleges cserélni, tökugyanolyanok mint a mostani géped.
az intersportban ennyiért 100x jobb felszereltséget kapsz.
pl:
1. http://forum.bikemag...&postcount=3983
2. http://forum.bikemag...&postcount=3934
Írta 2008. május 24. - 08:16
Wheeler Pro 09-es bringám szeretném lecserélni. Max 90ezret szánok az új gépre. Enyhe és néhol közepes terepen használnám.
2008-as Biker's Guide katalogban láttam 1 Wheeler Pro 901 Disc-et 89ezerért és 1 Wheeler Pro 1900 87ezerért. Mi a véleményetek ezekrõl a bringákról?
Esetleg Ti mit ajánlanátok?
Pity
Írta 2008. május 23. - 23:55
Tuti hogy igazad van,de mivel nekem ez az elsõ telóm igy sajna nincs igazán viszonyitási pontom,meg amire használom arra bõven megteszi,szépen mondhatni vajpuhán kimozogja azt a 80mm es útját.Persze azért már tervezem egy Tora be szerzését.
alattam pattogott mint állat, mondjuk tény hogy akkor voltam vagy 61-2 kiló
Írta 2008. május 23. - 23:49
nem, a rockshox szimplán jó. csak a tt nem egy hûde villa, abban csillapítás sincs sztem (legalábbis amit próbáltam abban tuti nem volt), szóval nincs nagyon oka fosni az olajat:) én a volt saját darabomat akarom majd visszavásárolni ProBikeGear-tõl, ha vesz rebát. az a villa gyakorlatilag egy sid, csak rugós, nem levegõs.
amúgy meg ha kipróbálsz egy magasabb kategóriás rockshoxot, akkor meg körbe is fog érni a szád a fejed tetején:)
Tuti hogy igazad van,de mivel nekem ez az elsõ telóm igy sajna nincs igazán viszonyitási pontom,meg amire használom arra bõven megteszi,szépen mondhatni vajpuhán kimozogja azt a 80mm es útját.Persze azért már tervezem egy Tora be szerzését.
Írta 2008. május 23. - 23:44
Ha bemész az adott márka forgalmazójához az szerintem le tudja informálni hogy van e és ha igen mennyi valahol raktáron az országban.
A haverom is most akar bringát venni és még azt is sikerûlt kideriteni hogy nemhogy a kishazánkban de még a Holland raktárban sincs még/már.
De ez csak a vadi új bolti bringákra értem,a használtakkal nem tudom mi a helyzet.:chin:
kösz ez egy jó ötlet
Írta 2008. május 23. - 23:41
az nem bicikli. a fogalmakat azért tisztázzuk:D amúgy a tescobikeból pl pont meg lehetne találni, hogy mennyi van. csak elég jó ismeretség kell a KSH-nálaz ok de nem tescobike-ra gondoltam:)
Írta 2008. május 23. - 23:40
sziasztok
nem tudja valaki hogyan lehetne kideriteni, hogy egy adott bicóból hány van az országban?
gondolok itt valamilyen adatbázisra vagy eladási listára vagy hasonló okosságra.
köszi a segítséget.
Ha bemész az adott márka forgalmazójához az szerintem le tudja informálni hogy van e és ha igen mennyi valahol raktáron az országban.
A haverom is most akar bringát venni és még azt is sikerûlt kideriteni hogy nemhogy a kishazánkban de még a Holland raktárban sincs még/már.
De ez csak a vadi új bolti bringákra értem,a használtakkal nem tudom mi a helyzet.:chin:
Írta 2008. május 23. - 23:36
álmodj királylány:D amibõl annyi van hogy meg lehet még számolni(max 10) arról lehet tudni, onnantól meg tömegtermék:)
az ok de nem tescobike-ra gondoltam:)
Írta 2008. május 23. - 23:35
Nekem Judy TT van a TREK-be már elmúlt 6 éves és még sehol egy folyás,kopogás,kotyogás hajlás stb, ha valamihez lehet hasonlítani akkor leginkább egy svájci órához lehetne.
Szóval teszi a dolgát rendesen nekem meg fülig ér a szám a boldogságtól hogy ilyen tuti RockShox telóm van.
Most vagy kifogtam egy atom biztos darabot vagy nem tudom...?
nem, a rockshox szimplán jó. csak a tt nem egy hûde villa, abban csillapítás sincs sztem (legalábbis amit próbáltam abban tuti nem volt), szóval nincs nagyon oka fosni az olajat:) én a volt saját darabomat akarom majd visszavásárolni ProBikeGear-tõl, ha vesz rebát. az a villa gyakorlatilag egy sid, csak rugós, nem levegõs.
amúgy meg ha kipróbálsz egy magasabb kategóriás rockshoxot, akkor meg körbe is fog érni a szád a fejed tetején:)
Írta 2008. május 23. - 23:32
álmodj királylány:D amibõl annyi van hogy meg lehet még számolni(max 10) arról lehet tudni, onnantól meg tömegtermék:)sziasztok
nem tudja valaki hogyan lehetne kideriteni, hogy egy adott bicóból hány van az országban?
gondolok itt valamilyen adatbázisra vagy eladási listára vagy hasonló okosságra.
köszi a segítséget.
Írta 2008. május 23. - 23:26
köszi a segítséget.
Írta 2008. május 23. - 23:26
teló nem hátrány, de olyan ami mozog is, nem csak dísznek van:) régi judy pl. meg is van a kiszemelt darab;)
Nekem Judy TT van a TREK-be már elmúlt 6 éves és még sehol egy folyás,kopogás,kotyogás hajlás stb, ha valamihez lehet hasonlítani akkor leginkább egy svájci órához lehetne.
Szóval teszi a dolgát rendesen nekem meg fülig ér a szám a boldogságtól hogy ilyen tuti RockShox telóm van.
Most vagy kifogtam egy atom biztos darabot vagy nem tudom...?
Írta 2008. május 23. - 23:02
segítek nekik:) hasonló projekten dolgozom, és még használtan is nehéz 100 alatt jó bringát összehozni. amúgy nekem 2.1es conti traffic-kel nem okozott gondot a 27-28as átlagtempó síkon, a 37-38at is bírtam, a csúcs 43 volt, aztán jöttek a gyalogok... ja, ez egy majdnem slick gumi, csak hát ugye elég széles a lelkem...az mtb igazából ugyanúgy jó aszfaltra, csak kell rá egy vékony aszfaltgumi
York, ha még vacilálsz akkor ezzel tágíthatod a spektrumot. de tény
hogy egy cross/trekking bringával jobb/könnyebb aszfalton tekerni
jah és rbalint88-nak tök igaza van csak ugye sokan félnek tapasztalat nélkül belevágni ebbe
valami tolvajbiztos bringát akarok csinálni, ami azért elég tartós, 3x8as váltással(magasan lakom), monti alapra, jó, erõs fékekkel és kerekekkel.
teló nem hátrány, de olyan ami mozog is, nem csak dísznek van:) régi judy pl. meg is van a kiszemelt darab;)
ps: az össztelóssal 22-24 a kényelmes:) mondjuk az ballonos terepgumival
Írta 2008. május 23. - 22:57
Tudnál nekem küldeni képet e-mailben errõl a 180 ezres bringáról? craft86@c2.hu
Csak szólok, hogy a budaörsi Osanban ma láttam egy Marsstar márkájú montit. Sh Deore váltórendszer, és Sh (asszem Deore) hidraulikus tárcsafékkel. LX hátsó váltó, a kerekek V-fékkel is használhatóak. Truvativ hajtómû, zárható Suntour teló. Esztergomi összeszerelés- ha ez számít. 160k körüli áron.
Ugyanebbõl a márkából trekking Alivio váltószettel 65-ért. V fék, kazettás agy, duplafalú felnik, 24 fokozat. Tuningként hajtómû csere integrált Deore-ra, fékek Aliviora, lesz egy fain bicikli belõle.
Woody, a Pyxisbõl (meg úgy általában az összes vázból) a legnagyobb méretût keresd. Épp van egy 2006-os az apróban, a 20 collos felsõcsöve 610mm.
Race, no Rest!
Írta 2008. május 23. - 22:56
Talán ez lett volna a következõ tippem. A legtöbb alap de még a közép kategóriás MTB-ot is fel lehet szerelni városi bringának sárvédõ,csomagtartó stb.
az mtb igazából ugyanúgy jó aszfaltra, csak kell rá egy vékony aszfaltgumi
York, ha még vacilálsz akkor ezzel tágíthatod a spektrumot. de tény
hogy egy cross/trekking bringával jobb/könnyebb aszfalton tekerni
jah és rbalint88-nak tök igaza van csak ugye sokan félnek tapasztalat nélkül belevágni ebbe
Írta 2008. május 23. - 22:08
bocs, csak már kikívánkozott:)
és tudjátok: "A súlj a megbizhatóság jjele"
Írta 2008. május 23. - 22:02
Azaz igazsag, hogy zommel varosban illetve varosok kozott szeretnem hasznalni, ahol lehet (amerre jarok arra jellemzoen van) bringa uton.
Meg jo lenne az ulomunka melle egy kis mozgas.
Ha terepre akarok menni akkor szerintem a cross se jo megoldas, akkor veszek egy alap MTB-t.
York.
Talán ez lett volna a következõ tippem. A legtöbb alap de még a közép kategóriás MTB-ot is fel lehet szerelni városi bringának sárvédõ,csomagtartó stb.:chin:
Szivesen figyelmedbe ajánlanán a TREK-et ez a márka is élettartam garit ad a vázra (nekem is ez a márka van és amióta megvettem ennek már több mint 6 éve egy csavart sem kellet után húzni meg álítgatni semmit rajta és még mindig óramû pontosságal müködik rajta minden alkatrész beleértve az Alivio váltókat is!:bananadan ) de mivel írtad hogy csak magyar márka érdekel igy abban sajna nem vagyok járatos.