Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Nezd meg a nemet Radon markat. Naluk csak internetes rendeles van, de olyan bringat kapsz mint semelyik boltban. A RADON ZR Team 5,0 kerül 599 Euroba es van egy Rock Shox Dart 3-as villad, Hayes Stroker hidraulikus tarcsafeked, hatul egy XT valtod, elöl LX dobod, mindez Deore valtokarokkal. Szerintem ezert a penzert nagyon rendben van!!!!!

www.radon-bikes.de

Nem rossz gép... bár teló szebben mozog magellanban, fék picikét jobb radonon, hajtómû magellan... stucni nem túl xc-s... de nem rossz. Igaz, ennyiért Torás Seprenset kaphatsz, vagy Mongooseban Deore/Lx-el ha jól emléxem; szal nem világrekodrd, de jó.

Aszfaltra meséld már el minek lx, hol bír többet? 150évet bír azon egy deore is... ez a 2000km/év emg hülyeség hogy efelett aszfaltra deorenál jobb kell!

_Aszfaltra_ hogy alivio vagy deore nem oly mindegy? ALivio alatt van egyébként nagyobb ugrás teljesítményben, az új aliviok rapidfireesek tudtommal; és egyáltalán nem rosszak.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Nezd meg a nemet Radon markat. Naluk csak internetes rendeles van, de olyan bringat kapsz mint semelyik boltban. A RADON ZR Team 5,0 kerül 599 Euroba es van egy Rock Shox Dart 3-as villad, Hayes Stroker hidraulikus tarcsafeked, hatul egy XT valtod, elöl LX dobod, mindez Deore valtokarokkal. Szerintem ezert a penzert nagyon rendben van!!!!!

www.radon-bikes.de

Magellan Deore Disc...

http://www.bringavar...Deore-disc-2008

Posted Image

(Teló csere nem égetõ,de ha jó fej a boltos akkor egy visszaút csillis fehér Gilával már isten a gép :) - szebben mozog mint a Dart egy picivel; bár ha belefér egy Tora az azért persze veri ezeket... - azzal már komoly gép lesz! (vagy R7 ha szimpibb, de az drágább))

Persze ha találsz 2007es serpenset ennyiért és Torás (nem dartos!) akkor az a tuti befutó!

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Kit erdekel az eredeti ar? Engem mindig az erdekel mennyit kell a kaszsanal fizetnem. Tölem azt is odairhatnak hogy 1 milliorol van learazva. Az csak egy reklamfogas azoknak, akik nem figyelik a reszleteket. ha evente 2000 kilometernek többet tekersz akkor mar illik egy LX-et a gepre tenni. Legalabbis a nemet Bike magazin ezt ajanlja. az alatt a Deore is jo.

Mondjuk egy hasonlo felszereltsegü Magellan Corvus 125 ezer...

De egy cross bringan minek tarcsafek? Fölös plusz kilokat vonszolsz magaddal? Ha meg mar fek akkor inkabb egy Magura HS33-as.

70 ezerert max Aliviot kapsz...az meg azert nem Deore minoseg...

Ilyesmi trekkingeket lehet már 70körül is kapni; eredeti ára marha röhejes... LX meg aszfaltra minek?

Mazzagos vagy nem mazzagos... kicsit lepõdnél meg a hoki madzagos fékemen; rossz szempontot figyelsz...

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok!

A kovetkezo ketto bringa maradt a listamban:
http://www.bigbike.h...=Caprine&id=779
http://www.bigbike.h...=Skarpea&id=804

A skarpea egy picit olcsobb, de arra meg kellene sarvedo meg csomagtarto.
Szerintetek megeri az erosebb vaz meg telo, es a gyengebb valto plusz penzt?
Vagy orszagutra/bringautra inkabb vegyem a rendes trekkinget?

York.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Magellan Deore Disc...
...
Persze ha találsz 2007es serpenset ennyiért és Torás (nem dartos!) akkor az a tuti befutó!

Itt van a 2007-es: http://www.bringavar...Serpens-2007-LX

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Üdv!

Biciklivásárlás elõtt állok jelenleg, ez lenne az elsõ komolyabb biciklim. Az anyagi keret sajnos nem végtelenített, a felsõ határ úgy 120 ezer forint. Amúgy a bringát fõleg túrákon, erdei terepen szeretném használni, késõbb esetleg komolyabb szinten is tekernék. Adottságaimat tekintve 174 centi vagyok és 60 kiló. Ezért gy gondoltam, hogy 18"-es vázat, és V-fékes bringákat nézegetek, mivel ebben az árkategóriában tudtommal nem érdemes tárcsafékest venni, valamint nem vagyok egy súlyos arc.

Ezen a három modellen gondolkodom:
Merida Matts TFS 100-V
Specialized Hardrock XC Sport
Merida Sub 40-V

Egyelõre nekem a Matts tetszik a legjobban, de nemrég elbizonytalanítottak, hogy a Sub 40-V nem különbözik sokban tõle, és nem éri meg az a rááldozott húszezer forint. Valamint ezt a Speci bringát nézegettem még. Megköszönném, ha véleményt nyilvánítanátok, és megnéznétek õket ár/érték viszonylatban, tekintve hogy én sajnos nem vagyok egy mûszaki zseni.
Elõre is kösz: bé.

Magellan Deore Disc...

http://www.bringavar...Deore-disc-2008

Posted Image

(Teló csere nem égetõ,de ha jó fej a boltos akkor egy visszaút csillis fehér Gilával már isten a gép :) - szebben mozog mint a Dart egy picivel; bár ha belefér egy Tora az azért persze veri ezeket... - azzal már komoly gép lesz! (vagy R7 ha szimpibb, de az drágább))

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Itt Ausztriában elég jó tapasztalataink vannak a Genesis Arizonával. Szerintem ezért a pénzért rendben van. Masszív bringa, mechanikus tárcsa fék meg kell a halálnak. Nehezebb és nem jobb, mint egy jo V-fék. Ha hidraulikus lenne még talán, de így meg pláne nem!

Ilyesmi trekkingeket lehet már 70körül is kapni; eredeti ára marha röhejes... LX meg aszfaltra minek?

Mazzagos vagy nem mazzagos... kicsit lepõdnél meg a hoki madzagos fékemen; rossz szempontot figyelsz...

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
A marzocchi azert jobb, mint a Suntour XCR, szoval szerintem megeri.

Egyebkent is az erös forint miatt most megeri Ausztriaban bringat venni...

megtaláltam,hívtam is õket
nem xcr -es villával hanem marzoccival adják

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Sziasztok! Valaki hozzáértõ segítségét szeretném kérni, hogy melyik bringát lenne érdemesebb megvenni. A Comp kb 20k-val lenne drágább mint a Pro, de nem ez a mérvadó hanem a felszereltség. Nekem a Pro valamiért szimpatikusabb, de én nem igazán értek hozzá. Segítségeteket elõre is köszönöm.

Specialized FSRxc Pro 2007-es modell:
http://www.specializ...007&sid=07FSRxc
vagy...
Specialized FSRxc Comp 2008-as modell:
http://www.specializ....jsp?spid=32566

A tavalyi pro-t ajánlom én is, jobb az ár/teljesítmény viszonya, gyorsan cselekedj, gondolom nincs sok már belõle :)

Ha jól látom a váz nem változott (és ez a lényeg, mert nem kapsz jobb vázat a 2008-as modellel), csak a kábelek vezetése.

Ebben is a tavalyi váz tûnik jobbnak (az új vázon mindent alul vezetnek, így például a hátsó fék csöve is a középrész alatt fut)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Megköszönném, ha véleményt nyilvánítanátok, és megnéznétek õket ár/érték viszonylatban, tekintve hogy én sajnos nem vagyok egy mûszaki zseni.

ár/érték arányban ezek katasztrofálisak (kb 70 ezres bringák felszereltségével egyenértékûek)

a 18-as váz jó, a v-fék pedig bölcs döntés.

amiket ajánlanék:

07-08 Magellan Polaris + még a boltban kicserélni a telóját vmi használhatóra
és késõbb a hajtómûvet pl integrált deore-ra.

07 Magellan Serpens - ez talán a legjobb választás, kérdés h van-e még nekik és tényleg tora-val adják-e
plusz egy idõ után erre is kell venni egy jó hajtómûvet, de az ráér akár 1 év mulva is
http://www.bringavar...Serpens-2007-LX

Genesis Mentor az Intersportból
és ehhez venni egy jó telót akár az aproból.
http://forum.bikemag...&postcount=3934
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

bé.

bé.

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Üdv!

Biciklivásárlás elõtt állok jelenleg, ez lenne az elsõ komolyabb biciklim. Az anyagi keret sajnos nem végtelenített, a felsõ határ úgy 120 ezer forint. Amúgy a bringát fõleg túrákon, erdei terepen szeretném használni, késõbb esetleg komolyabb szinten is tekernék. Adottságaimat tekintve 174 centi vagyok és 60 kiló. Ezért gy gondoltam, hogy 18"-es vázat, és V-fékes bringákat nézegetek, mivel ebben az árkategóriában tudtommal nem érdemes tárcsafékest venni, valamint nem vagyok egy súlyos arc.

Ezen a három modellen gondolkodom:
Merida Matts TFS 100-V
Specialized Hardrock XC Sport
Merida Sub 40-V

Egyelõre nekem a Matts tetszik a legjobban, de nemrég elbizonytalanítottak, hogy a Sub 40-V nem különbözik sokban tõle, és nem éri meg az a rááldozott húszezer forint. Valamint ezt a Speci bringát nézegettem még. Megköszönném, ha véleményt nyilvánítanátok, és megnéznétek õket ár/érték viszonylatban, tekintve hogy én sajnos nem vagyok egy mûszaki zseni.

yello72

yello72

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
megtaláltam,hívtam is õket
nem xcr -es villával hanem marzoccival adják

köszia választ
az a baj ,hogy nem találom az intersport oldalán ezt a címet
ez jobb gép mint az element,már az is 169 ithon

yello72

yello72

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
köszia választ
az a baj ,hogy nem találom az intersport oldalán ezt a címet
ez jobb gép mint az element,már az is 169 ithon

Szia!

Mattersburg Soprontol 20 kilometerre van. A rendes ara 799 Euro, de most Mattersburgban 20 szazalekos akcio van, es igy kerül a bringa 640-be. Ez pedig szerintem mar egy nagyon ütös ar!

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Szia!

Mattersburg Soprontol 20 kilometerre van. A rendes ara 799 Euro, de most Mattersburgban 20 szazalekos akcio van, es igy kerül a bringa 640-be. Ez pedig szerintem mar egy nagyon ütös ar!

hol van az a mattersburg??
Csak ott olcsóbb?Az intersport katalógusban 799-ért hirdetik

roland715

roland715

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
helo
lattam egy kirakarban egy naracssarga trek bicot azthiszem 2007-es modell
14 vagy 15 -os vaz lehetett, freeride bico lehetett , bar elol 3 fogaskerek volt.
ara: 180.000ft
Valaki tud segiteni milyen tipus lehetett. , a trek honlapjan nem talalom egyaltalan!

yello72

yello72

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
hol van az a mattersburg??
Csak ott olcsóbb?Az intersport katalógusban 799-ért hirdetik

Ha van kedved utazni szerintem nezz ki Ausztriaba. Genesis Peak Disc a mattersburgi Intersportnal:

7005-ös hydrofomingos vaz, Marzocchi Bomber MZ Race zarhatos telo, XT valto hatul, a többi alkatresz Deore, Sun Rims DS2 XC felnik, Shimano 485-ös hidraulikus tarcsafek. most akcioban 640 Euro, azaz 160 ezer forint...

Pedro_amigo

Pedro_amigo

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Hali!
De valószínûleg egyrõl beszélünk mert Bajcsy közben van. Már 2 hónapja is megvolt? Akkor nem pörög nagyon a bolt:) 68-ról lealkudva szerintem annyira nem lehet rossz bolt...egész jó állapotban van.

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Itt Ausztriában elég jó tapasztalataink vannak a Genesis Arizonával. Szerintem ezért a pénzért rendben van. Masszív bringa, mechanikus tárcsa fék meg kell a halálnak. Nehezebb és nem jobb, mint egy jo V-fék. Ha hidraulikus lenne még talán, de így meg pláne nem!

Sziasztok !

Melyik a nyerõ, újonnan, nagyjából ugyanannyiért:

KELLY'S EXQUISITE DSC
http://www.kellys-bi...3_220&pID=15409

vagy

GENESIS ARIZONA
Posted Image

Jó lenne, ha mielõbb tudna valaki tanácsot adni, még ma este választanom kéne.
Nagyon szépen köszönöm elõre is !!!

Alchimista

Alchimista

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Köszi a segítséget és a gyors választ. Éljen a Pro! :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok! Valaki hozzáértõ segítségét szeretném kérni, hogy melyik bringát lenne érdemesebb megvenni. A Comp kb 20k-val lenne drágább mint a Pro, de nem ez a mérvadó hanem a felszereltség. Nekem a Pro valamiért szimpatikusabb, de én nem igazán értek hozzá. Segítségeteket elõre is köszönöm.

Specialized FSRxc Pro 2007-es modell:
http://www.specializ...007&sid=07FSRxc
vagy...
Specialized FSRxc Comp 2008-as modell:
http://www.specializ....jsp?spid=32566

ha belefér a keretbe és kapni még meg méret is jó akkor mindenképp a tavalyi pro, márcsak a lényegesen jobb teló és rugóstag miatt is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való