Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Ez nagyon off!
Azért a TREK-nél sem hülye emberek dolgoznak!A hozzászólásodból arra következtetek hogy te Giant fan vagy??:chin:
Mibõl gondolod hogy a TREK-nél minden tapasztalat nélkûl fejlesztenek valamit,illetve a tapasztalatot mire érteted mert lehet hogy itt nálunk még nem annyira elterjedt ez a rendszer de attól még nem szar sõt...!:wtf:
Az hogy a TREK-nél ezt a rendszert ilyen hosszú idelye alkalmazzák és azt fejlesztik(tökéletesítik) tovább azt csak arra lehet visszavezetni hogy igenis jó és használható és nem utólsó sorban még (náluk!)bevált rendszer is!

off

a legkevésbé sem vagyok giant fan

az hogy ilyen hosszú ideje alkalmazzák az jelenti hogy olcsó, nem kell milliókat fejlesztésre költeni, és nem kell licenszdijat fizetni pl a specinek a horst link licenszért. ilyen eccerû.

on

amúgy meg mindenki azt vesz amit akar, csak ha x százezret költ fullira akkor jobban jár ha egy valóban jól mûködõ sokkal jobban használható rendszert vesz mint egy elavult nem túl jót egy talán müködõ ráncfelvarrással (amit a marketing világrengetõ fejlesztésnek ad el)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tigris szerintem nem giant fan, csak sok váz megfordult már a kezei és a lábai alatt, és érveket hozott fel...:)

az biztos, hogy Giantbõl sok ember használja megelégedéssel, hosszútávú tapasztalattal a fullijait (Trance, NRS), míg a trekrõl kevés tapasztalat van róla (mert mindenki giantet vesz helyette:D). ennyi.

az pedig, hogy fejlesztés=tökéletesítés, nem igaz. sok olyan alkatrész van, ahol csak a designt meg pár apró dolgot fejlesztenek, lényegi változás nem történik. az xtr-hez sem nyúltak hozzá addig, amíg nem tudtak valami tényleg újat mutatni a tavalyi XTR-el...

Gabo: szerintem ne a nyereg döntse el a kérdést egy ilyen kaliberû gépnél...ahány hátsó, annyi nyereg...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Azért maradjunk annyiban, hogy Tigris érveket hozott fel.
Te pedig csak jó fanatistaként vastagbetûvel kiszedve véded a Trek-et... ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

a giant váz (ami egy fulli lelke) minden tekintetben egy nagyságrenddel jobb mint a trek, ami egy elavult 20 éves rendszer kissé ráncfelvarrott változata, ráadásul kb 0 tapasztalattal a hátsó 3szög hosszútávú megbízható mükõdését illetõen. a magas középrész meg abszolt nem elõnyös ha tekerni is akarsz a géppel, nem sak zúzni. a trance viszont egy évek óta bevált kitûnõen mûködõ megoldás.

Ez nagyon off!
Azért a TREK-nél sem hülye emberek dolgoznak!A hozzászólásodból arra következtetek hogy te Giant fan vagy??:chin:
Mibõl gondolod hogy a TREK-nél minden tapasztalat nélkûl fejlesztenek valamit,illetve a tapasztalatot mire érteted mert lehet hogy itt nálunk még nem annyira elterjedt ez a rendszer de attól még nem szar sõt...!:wtf:
Az hogy a TREK-nél ezt a rendszert ilyen hosszú idelye alkalmazzák és azt fejlesztik(tökéletesítik) tovább azt csak arra lehet visszavezetni hogy igenis jó és használható és nem utólsó sorban még (náluk!)bevált rendszer is!
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sziasztok!

Hosszú távú kapcsolathoz keresek egy megbízható és hû társat. Egy jó adag agyalás után a kérdés a következõ:
Trek Fuel Ex 7 (2008) vs. Giant Trance X2?

Mind a két gép jól átgondolt, letisztult tervezésû bringának tûnik. A felszereltségük is megfelel az elvárásaimnak. Kíváncsi lennék arra, hogy szerintetek mi szól az egyik vagy éppen a másik mellett vagy ellen?

Szerintem...
Fuel Ex 7 + :
Lejtõzéshez jobban illeszkedõ geometria. Kevésbé meredek nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. (Bár van lock out és a villa rugóútja is lerövidíthetõ, így mászásnál sem lehet gond.)
Az ABP rendszer amellett, hogy fékezéskor is aktív felfüggesztést eredményez, kiküszöböli a gyorszáras kerékrögzítés és a tárcsafék használat beállításbéli problémáit. Mivel fix a rögzítési pont a kerék ugyan oda kerül vissza. (Legalább is a saját meglátásom ez lenne...)
A full floater felfüggesztésnek köszönhetõen kisebb nyomáson dolgozik a rugóstag, így valószínûleg az élettartama is hosszabb lesz.
Beállíthatóság szempontjából többet nyújt a RS Recon 351 villa.
Élettartam garancia a vázra.

Fuel Ex 7 - :
A Bontrager Jones XR külsõknek és nyergeknek nincs túl jó híre.

Trance X2 + :
Kapaszkodáshoz jobban illeszkedõ geometria. Meredekebb nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. Kicsivel rövidebb tengelytáv. (XC-seb gép...)
Az egybeépített hátsó háromszög valószínûleg jobban ellenáll a fékezéskor és hajtáskor jelentkezõ erõhatásoknak. Kevésbé hajlamos a csavarodásra.
Talán egy hajszállal jobb fékrendszer.
Festés helyett anodizálás, tartósabb és könnyebb. (Nem mintha ez az utóbbi lenne a legfõbb szempont számomra.)

Trance X2 - :
A váz vonalvezetése kevésbé szemrevaló a Trekhez képest.
Az alsó vázcsõ íve meglehetõsen elõre, alacsonyabbra hozza a középrészt.

Mit hagytam ki?

Linkek:
http://www.trek.hu/Fuel_EX_7.html
http://www.giant-bic...ain/1403/29660/

a giant váz (ami egy fulli lelke) minden tekintetben egy nagyságrenddel jobb mint a trek, ami egy elavult 20 éves rendszer kissé ráncfelvarrott változata, ráadásul kb 0 tapasztalattal a hátsó 3szög hosszútávú megbízható mükõdését illetõen. a magas középrész meg abszolt nem elõnyös ha tekerni is akarsz a géppel, nem sak zúzni. a trance viszont egy évek óta bevált kitûnõen mûködõ megoldás.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Egy visszaútcsilli nélküli teló jobban visszarúg, meg agresszívabb mozgású. A Suntour amit mondasz, elég trágya egy teló. Dart 2 jobb nála. (tapasztalat...)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Nahat, mizie:

Köszi a segítséget, linkelt képeket.
mindenképpen elmegyek az intersportba és megszemlélem a bicajokat.

Technikai kérdés:
Egy visszafele mozgásnál is csillapított teló mint pl a Rock shox dart 2, (amit egy eladó is ajánlott nekem, az árkategóriájában) mennyivel jobb/miben más, mint egy visszafele csillapítatlan teló? (Ilyen gondolom Suntour XCT/ XCM)

Nem eszi jobban tekerésnéla ful csillapított teló az energiát? Nem nehezebb tekerni? Erdõben, enyhe terepen,melyik tartja jobban a kereket az úton?

Elõre is köszi a választ.

Üdv
j4ni

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Sziasztok!

Hosszú távú kapcsolathoz keresek egy megbízható és hû társat. Egy jó adag agyalás után a kérdés a következõ:

Mind a két gép jól átgondolt, letisztult tervezésû bringának tûnik. A felszereltségük is megfelel az elvárásaimnak. Kíváncsi lennék arra, hogy szerintetek mi szól az egyik vagy éppen a másik mellett vagy ellen?

Szerintem...
Fuel Ex 7 + :
Lejtõzéshez jobban illeszkedõ geometria. Kevésbé meredek nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. (Bár van lock out és a villa rugóútja is lerövidíthetõ, így mászásnál sem lehet gond.)
Az ABP rendszer amellett, hogy fékezéskor is aktív felfüggesztést eredményez, kiküszöböli a gyorszáras kerékrögzítés és a tárcsafék használat beállításbéli problémáit. Mivel fix a rögzítési pont a kerék ugyan oda kerül vissza. (Legalább is a saját meglátásom ez lenne...)
A full floater felfüggesztésnek köszönhetõen kisebb nyomáson dolgozik a rugóstag, így valószínûleg az élettartama is hosszabb lesz.

Fuel Ex 7 - :

Trance X2 + :
Kapaszkodáshoz jobban illeszkedõ geometria. Meredekebb nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. Kicsivel rövidebb tengelytáv. (XC-seb gép...)
Az egybeépített hátsó háromszög valószínûleg jobban ellenáll a fékezéskor és hajtáskor jelentkezõ erõhatásoknak. Kevésbé hajlamos a csavarodásra.
Festés helyett anodizálás, tartósabb és könnyebb. (Nem mintha ez az utóbbi lenne a legfõbb szempont számomra.)

Trance X2 - :

Mit hagytam ki?

Linkek:

Bringa: Biztos kicsit/nagyon elfogúlt vagyok de én a TREK-et választanám.:)
Nyereg és gumi:A nyereg anatómia kérdése szerintem s így hogy kinek milyen kényelmes vagy nem vagyis hogy milyen híre van ez szerintem macerás kérdés,azt szerintem ne más döntse el helyettem hogy nekem mennyire jó egy nyereg.:chin:
Gumi,nekem több mint 6 évig és kb 10ezer km-rt futott egy Bontrager külsõ és mikor lecseréltem akkor sem azért mert tönkre ment hanem mert más tipust is ki akartam próbálni.(a Bontrager-eket azért elraktam tartalékba.:) ) :wtf:
Részemrõl ennyi.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintem...
Fuel Ex 7 + :

Fuel Ex 7 - :

Trance X2 + :

Trance X2 - :

Mit hagytam ki?

Linkek:
Gabo

Lord Saddalim

Lord Saddalim

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
nah végül skarpea rush 30 lett belõle, a caprine nem jött volna idõben. június vége is késõn van, meg gondolom az 50-es drágább mint a 30, a 70e-s limit pedig köt. holnapra megjön a bótba. aztán hétvégére elutazom, uh hétfõig nem is láthatom, mivel már apám is megy érte :'( :D

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

...
Magellan Corvus TX30
Magellan Hydra
Skarpea Rush 30 (én efelé hajlok)
Caprine Epik 50
Caprine Tour Cross

A két utóbbi Caprine nem 70, de ismerõs által beszerezhetõ 70ért, mint az összes többi Caprine a Voyage-kat kivéve, ha azok közül van ötlet, szivesen veszem.

Szia

En ugy voltam vele, hogy legyen egy trekking, Caprine Voyage Plus neztem ki. Aztan nezegettem a cross trekkingeket, kicsit erosebb vaz, telo. Igy a Skarpea Rush 50-nel kotottem ki. Ha a Caprine Tour Cross, es a Skarpea Rush 30 ugyanaz akkor az olcsobbat vedd :), vagy ha kicsi a kulonbseg akkor a Skarpeat :), amugy neten a Caprine Tour Cross 70eft alatt van.
En a helyedben megneznem mindegyiket eloben is.
A 190cm-hez kelleni fog a 22" vaz, en 180 vagyok nekem a magassaga pont jo, de tul rovid a vaz ugyhogy en is 22"-est veszek.
Nekem azt mondtak a boltban, hogy Rush 50 jun. masodik feleben varhato.

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Ha viszont úgy döntenél, hogy vársz egy kicsit és hozzágyûjtesz, akkor szerintem érdemes elgondolkodni a 2008-as vagy 2007-es Magellan Polarison, aminek az új ára 105 és 95e Ft körül van úgy emlékszem. (már ha egyszer megérkezik a boltokba, de talán már nem olyan sok) Bár lehet hogy ennél már jobb az impact felszereltsége és akkor azt ráadásul 15%-kal olcsóbban is tudod elhozni mint 100e.
azért itt van róla egy kép: Ilyen mély zöld és fehér színben lesz kapható.
Feltöltött kép

Illetve létezik ebben az árkategóriában még a Cube Aim: Fekete és fehér vázzal
Feltöltött kép
105.800

Merida Sub 40-V
Feltöltött kép
100e

Impact: 99.900 - 15%
Feltöltött kép

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
és akkor már legyen teljes a kép!

(ezekbõl az árakból most mind -15%!!!)

Feltöltött kép
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Hogy lehessen tudni mirõl is beszélünk :)

Feltöltött kép
Feltöltött kép

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Hali,

köszi a válaszokat!

Mizie:
Ha értenék hozzá biztosan használtan venném, de sajnos nem értek hozzá, nem tudom mire kell odafigyelni, ezenkívül nehéz olyan használtat venni, ahol minden, még a vázméret is passzol....

Örülök, hogy megerõsítettetek abban a nézetemben, hogy érdemes olyan bicajt venni, ahol legalább az alapok jók, és ha esetleg kihullik egy alkatrész, akkor vestek utánna egy olyat, ami elõreláthatólag bírni gogja a terhelést.

Ezt egybõl odáig vinném, hogy már vásárláskor lecserétetni szándékozok alkatrészeket:
Esetleges mûanyag pedál, túl gyenge felni, gumi, esetleg telót Rock Shox dart 2-re (jókat hallottam róla) stb...

Ezeknek a genesiseknek a részletes specifikációját hol nézhetem meg?

Az intersport katalógusában már megnéztem a bicajokat, tetszetõsek...

Ügy gondoljátok, hogy a Genesis Theseus/Mentor a késõbbiekben jó alap lessz egy MTB XC kerékpárhoz?

Nem számítok csodákra, egyszerûen szeretném a pénzemért az elérhetõ legjobbat megkapni...

Üdv
j4ni

Azért írtam neked, hogy melyik tûnik sztem jó vételnek használtban.
persze el kell menni és megnézni h jó-e a vázméret.

Ha van keret Genesis Mentorra akkor mindenképp azt vegyed,
sztem a legjobb ár/érték arányú bringa amit lehet kapni, még
full áron is, de ezt nézd:

INTERSPORT
Feltöltött kép
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Sziszó

Sziszó

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
..nekem Theseusom van, márciusi akcióban nem egész 60e volt, egész jó bringa de kerék, gumi csere az erõsen javasolt. Fõleg aszfalton járok vele eddig csak pár-száz km van benne de nincs vele gondom (mondjuk én igénybe veszem a bicót 195cm/110kg :)) nem lötyög, nem lazult meg semmi eddig rajta, pedál is bírja... Ha van a közeledben Intersport érdemes megnézni.

A thesuson kívül még Imapctot néztem, azon már elfogadható a felni és ha jól emlékszem Deore agyak vannak benne, ill rox shox dart 2 telo... igaz ez 100eft, de most minden cucc ami raktáron van az intersportban 15% kedvezménnyel van, érdemes telefonálni nekik, hátha van mert 85e-ért jó vételnek tûnik, ill ezzel az akcióval a theseus is 68e

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

az acera váltóról meg a hátsó kerekérõl írnak rosszakat, fõleg testbike-on (utóbbiról hogy magától leereszt egy kicsit - fõleg ez zavar). ezek kivételek, vagy tényleg van valami zûr velük? Vázméret?

Acera váltó olyan, amilyen. Nem csúcskategóriás, de nem is kerül 50ezerbe :) A dolgát viszont jól végzi, nincs vele baj.
A hátsógumi leeresztésre nem tudom mit mondjak, nálunk nincs bajuk :)
16-18-20-22 col, a 190 cmhez szerintem a 20 vagy 22, de mindenképp meg kell próbálni hogy melyik kényelmes.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Hali,

köszi a válaszokat!

Mizie:
Ha értenék hozzá biztosan használtan venném, de sajnos nem értek hozzá, nem tudom mire kell odafigyelni, ezenkívül nehéz olyan használtat venni, ahol minden, még a vázméret is passzol....

Örülök, hogy megerõsítettetek abban a nézetemben, hogy érdemes olyan bicajt venni, ahol legalább az alapok jók, és ha esetleg kihullik egy alkatrész, akkor vestek utánna egy olyat, ami elõreláthatólag bírni gogja a terhelést.

Ezt egybõl odáig vinném, hogy már vásárláskor lecserétetni szándékozok alkatrészeket:
Esetleges mûanyag pedál, túl gyenge felni, gumi, esetleg telót Rock Shox dart 2-re (jókat hallottam róla) stb...

Ezeknek a genesiseknek a részletes specifikációját hol nézhetem meg?

Az intersport katalógusában már megnéztem a bicajokat, tetszetõsek...

Ügy gondoljátok, hogy a Genesis Theseus/Mentor a késõbbiekben jó alap lessz egy MTB XC kerékpárhoz?

Nem számítok csodákra, egyszerûen szeretném a pénzemért az elérhetõ legjobbat megkapni...

Üdv
j4ni

Lord Saddalim

Lord Saddalim

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
az acera váltóról meg a hátsó kerekérõl írnak rosszakat, fõleg testbike-on (utóbbiról hogy magától leereszt egy kicsit - fõleg ez zavar). ezek kivételek, vagy tényleg van valami zûr velük? Vázméret?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Lord: Szerintem a Tour Cross legyen, mi is sokat adunk el belõle, nem volt még vele gond, és ha jó helyen veszed, 3 év gari van rá, bírja az enyhe terepet is. Ráadásul csak 65900 ft ha jól emléxem.

Hargergo: A skarpea ill a Voyage között nagyjából a szín a különbség :) A magellannak viszont alacsonyabb a felszereltsége, tehát azt ne. Elõbbiek között döntsön a design.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala