Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?
Posted 2008. June 19. - 02:01

cel: venni apucinak (nekem) meg anyucinak ket uj bringat, hogy az 5 eves kolokkel tekerhessunk meg egy 3 evest cipelhessunk. varhatoan lightos lesz a dolog, de ha belejovok a napi hasznalat a haztol ovi es ovitol haz utakra is kiterjed majd.
ar: haaaat, mint kiderult a bringapiac gyerekkorom ota nagyon megvaltozott. most ott jarunk, hogy 70 penz/bringa, e fole mar nem mennek, ha nincs ra epeszu magyarazat.
egyeb: anyuci fitt allapotban van, csak mtb-ben gondolkozik. apuci nem ment auto nelkul boltba se vagy 5 eve, ennek megfeleloen 110 kilo. mint boltokban megtudtam ez erosen befolyasolja a lehetosegeket.
eddig megnezett/probalt:
anyuci mar kb dontott: Trek 3700 WSD
apuci ezeket probalta:
- Gepida ALBOIN 200 - nem volt tul meggyozo
- Gepida Nedao Classic - nagyon kenyelmes (2 kor a parkoloban), de ahogy a link mogott is irjak, valto nelkul az egy ezrelekes emelkedon is tolni fogom.
- Magellan Draco - csak raprobalkoztam. azt mondtak ez birni fogja sulyom. de mtb. felek tudom kikopom ha tekerni is kell, a trekkngek viszont masfelszeres aron mozognak.
vasarlas: egyik boltban azt mondtak, ha ket bringat veszunk 10% kedvezmeny. masik boltban azt, hogy az mtb-ket felszerelek az alap dolgokkal. ez utobbitol azert kicsit felek, hogy valami ultragagyi kerul ra, ami jobb ha leesik az elso uton, mintha arra bizom a lathatosagom este a kricsmibol hazafele. egy felszereletlen bringat mennyibol lehet alapdolgokkal felruhazni?
mondjatok okosat asap, mert a kolkot mar lanccal kell visszatartani a bringazastol, a mellette kocogas meg mar akkor se ment volna hosszu tavon, mikor meg o is csak hosszutavu terv volt.
ja, lehetoseg szerint nem akarom tuningolni a gepeket. csak menjenek megbizhatoan es ne essenek szet a nyar kozepere. a 10 eves elettartam nem cel. addigra lehet reg abbahagyom a mokat, ha meg nem akkro ugyis rajovok (remelhetoleg) milyen gep kell, es majd csere lesz.
koszi.
Posted 2008. June 17. - 11:21

Szevasz!asszem nagyon jól jártál. és milyen a bringa?
kérünk képet a megfelelõ topicba!
3 Napja vettem a vecsési Intersportban. Számomra úgy tünt, az eladók értenek a témához, aktívan bicajoznak... (Én egyelõre laikusnak számítok)
3 Nap alatt kb 70 km ment bele (sajnos nem jutott idõm többre). Nem használtam még rendeltetésszerûen, értsd, a természetben még nem jártam

Ami ránézésre gyengébb alkatrésznek tûnik a többinél az a Truvativ Isoflow hajtómû, de ez majd elválik...
A bicó jól gurul

Egy apró probléma máris volt.:
Hõsök terén próbálgattam az elsõ féket, be és kikapcsolt villával. Felgyorsítottam 30-ra, majd elsõ fék, úgy hogy a hátsó kerék éppen elválik a földtõl (tehát maximális lehetséges lassulás). (a gépet egyébként nem nyírtam, semmi ugrabugrálás).
Na hallok egy reccsenést és másnap fénynél látom, hogy a kormány(csapágynál?) egy mûanyag karika eltörött és maga a kormány (az egész elsõ rész) picit lötyög a vázban 1-2 mm.
Visszavittem a bicajt, és szerintük nincs meglazulva a kormánycsapágy (nem mértek rajta semmit) egyszerûen lecserélték a mûanyag karikát. Most nem lötyög semmi, de félek, hogy a valódi hiba nem hárult el. Ha mégegyszer elõfordul, visszaviszem, hogy nézzék meg a csapágyat.
----------------------
Nekem az a teóriám, hogy a kormánycsapágy meglazult, emiatt picit mozog az elsõ rész (nem tudom, hogy hívják, kerék+kormány+csõ) a vázban, ezt a mozgást pedig a mûanyag karika nem bírta, hiszen nem az õ feladata a mozgást meggátolni, hanem a csapágynak kell pontosnak lennie, és emiatt tört a karika.
-----------------------
Más:
Kérdés:
Érdemes hátra a váltóhoz rakni egy váltóvádõ vasat, hogy egy esetleges esés ne tegye tönkre a hátsó váltómat? (Shimano XT)
vagy bízhatok abban, hogy a váltó kibírja az ilyesmit és csak fölösleges súlyt cipelnék magammal?
Bocs hogy ilyen sokat írtam..
üdv
J.
Posted 2008. June 17. - 09:32

Szevasztok!
Kössz a segítséget miondenkinek, aki hozzászólt a kérdésemhez,
végülis egy Genesis Impact-ot vettem 85-ért. 45-ös vázzal...
üdv
J.
asszem nagyon jól jártál. és milyen a bringa?
kérünk képet a megfelelõ topicba!
Posted 2008. June 17. - 08:50

Kössz a segítséget miondenkinek, aki hozzászólt a kérdésemhez,
végülis egy Genesis Impact-ot vettem 85-ért. 45-ös vázzal...
üdv
J.
Posted 2008. June 15. - 19:34

Posted 2008. June 14. - 22:31

Üdv!
Bringát keresnék egy ideje.
Kona Dew, Kona Smoka, Neuzer Courier, Neuzer Courier DT
Szerintem Courier DT. Mert nem a matricát fizeted meg, és jobb alkatrészek vannak rajta, amitõl kevésbé drágább. Esetleg a villát kicserélni egy trekkingre, hogy ballonosabb külsõt, vagy sárvédõt lehessen felszerelni rá.
Race, no Rest!
Posted 2008. June 13. - 22:40

Posted 2008. June 13. - 20:37

"A 25%-os akció semelyik partnerüzletünk webshopjában nem érvényes, csakis a boltban, az aktuális készletre aznapi vásárlás esetén."
Viszont pl. a RideBike honlapon láthatod , hogy melyik boltjukban van készleten.
Budapesti vagyok. Átbújtam az érintett boltok listáját és találtam is a méretemben Axist raktáron a webáruházban. Remélem ott is betartják a kedvezményt és nem kell nyitásra a bolt elé mennem.
Posted 2008. June 13. - 19:42

Posted 2008. June 13. - 18:56

Ha esetleg ráér 25-éig, akkor érdemes bringapont akcióban venni a kelly's-t, ill. akkor már Axis-t is kapsz 68e-ért 91e helyet... valaki elözõ hónap 25-én írta is, hogy a Ride Bikenál ilyet vett.
Bizony ilyet vettem és örülök neki, mint majom a fiának.
Húú köszi a tippet!
Ez igen jól hangzik!
Ez a bringapont akció minden hónapban van? Vagy csak a Red Bikenál? Vagy hogyis van ez? Infót nem találtam róla.
Ha nem bp.-i vagy érdemes felhívni elõzõ nap a kiszemelt üzleteket, több bringapontos bolt tojik az akcióra. Dióhéjban a tapasztalataim:
http://forum.bikemag...&postcount=4204
Nyitáskor ott kell lenni.
Posted 2008. June 13. - 18:54

Isten vagy, nagyon köszönöm az infót!A bringapont.hu oldalon feltüntetet üzletekben van ilyen akció. Minden hónap 25-én 25% kedvezmény van az oldalról letölthetõ katalógusban szereplõ termékekre.

Posted 2008. June 13. - 18:48

Húú köszi a tippet!
Ez igen jól hangzik!
Ez a bringapont akció minden hónapban van? Vagy csak a Red Bikenál? Vagy hogyis van ez? Infót nem találtam róla.
A bringapont.hu oldalon feltüntetet üzletekben van ilyen akció. Minden hónap 25-én 25% kedvezmény van az oldalról letölthetõ katalógusban szereplõ termékekre.
Posted 2008. June 13. - 18:45

Szóval 21 coll. Renben ezzel fogok indítani.Vétel elõtt próbáld ki, hogy méretileg megfelel-e, de Saphix-bõl a magasságodhoz a 21 colos passzol, szerintem. Én a Saphixot venném, a másikról kevés az adat.

Köszi!
Posted 2008. June 13. - 18:42

Posted 2008. June 13. - 18:34

Sziasztok!
21 év után ismét bringavásárláson töröm a fejem, de akkor kb. négy féle kerékpár közül lehetett max választani, most meg azt se tudom mi merre.
Trekking bicajban gondolkozom, mivel leginkább vársosi használatra szeretném, nagyritkán könnyû terepre (erdei túrák stb.). Fõ szempont: kevés energiával messzire eljutni.
A keret 70e forint körüli, és az alábbi két cangát néztem ki:
Kellys Saphix 2008
http://webshop.mekka...ek&term_id=1348
Carpine Tour Cross 2008
http://www.canga.hu/...008--TOUR-CROSS
Természetsen nem zárkozóm el más márkáktól sem, de én nem igazán tudok különbséget tenni a részletekben, a technikai adatokban. Ami még fontos, hogy 187cm magas vagyok 78Kg, tehát az ideális vázméret is érdekelne.
A tippeket és a segítséget elõre is köszönöm!
Ha esetleg ráér 25-éig, akkor érdemes bringapont akcióban venni a kelly's-t, ill. akkor már Axis-t is kapsz 68e-ért 91e helyet... valaki elözõ hónap 25-én írta is, hogy a Ride Bikenál ilyet vett.
Posted 2008. June 13. - 17:59

Bringát keresnék egy ideje.
Fõleg városba, néha túrázni. Haladós, strapabíró gépet.
Napi használtra.
Nem montit.
Amik eddig szóbajöttek azok a
Kona Dew, Kona Smoka, Neuzer Courier, Neuzer Courier DT
ezekrõl mit tudtok?
Melyik miért, miért nem?
Esetleg más ajánlat?
Árban kb 70-80 maximum.
Még bicaj doktort is keresnék egy régi darabhoz: drop.io/feldinbringa
Elfeledett pince bicaj volt, és een idõ alatt vátoztak a szabványok.
Rendbe kéne hozni õt is egyszer.
Nem tudtok valami szakit?
Posted 2008. June 13. - 17:29

Biztos van ezért az árért jobb használt bicaj, de én inkább újat vennék.Használt bicaj jöhet szóba?

Posted 2008. June 13. - 17:18

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. June 13. - 16:32

Posted 2008. June 13. - 15:53

21 év után ismét bringavásárláson töröm a fejem, de akkor kb. négy féle kerékpár közül lehetett max választani, most meg azt se tudom mi merre.

Trekking bicajban gondolkozom, mivel leginkább vársosi használatra szeretném, nagyritkán könnyû terepre (erdei túrák stb.). Fõ szempont: kevés energiával messzire eljutni.

A keret 70e forint körüli, és az alábbi két cangát néztem ki:
Kellys Saphix 2008
http://webshop.mekka...ek&term_id=1348
Carpine Tour Cross 2008
http://www.canga.hu/...008--TOUR-CROSS
Természetsen nem zárkozóm el más márkáktól sem, de én nem igazán tudok különbséget tenni a részletekben, a technikai adatokban. Ami még fontos, hogy 187cm magas vagyok 78Kg, tehát az ideális vázméret is érdekelne.
A tippeket és a segítséget elõre is köszönöm!