Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11928 replies to this topic

zacc

zacc

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
hello, nagy itt a segiteni akaras, itt egy ujabb aldozat, lehet okositani.

cel: venni apucinak (nekem) meg anyucinak ket uj bringat, hogy az 5 eves kolokkel tekerhessunk meg egy 3 evest cipelhessunk. varhatoan lightos lesz a dolog, de ha belejovok a napi hasznalat a haztol ovi es ovitol haz utakra is kiterjed majd.

ar: haaaat, mint kiderult a bringapiac gyerekkorom ota nagyon megvaltozott. most ott jarunk, hogy 70 penz/bringa, e fole mar nem mennek, ha nincs ra epeszu magyarazat.

egyeb: anyuci fitt allapotban van, csak mtb-ben gondolkozik. apuci nem ment auto nelkul boltba se vagy 5 eve, ennek megfeleloen 110 kilo. mint boltokban megtudtam ez erosen befolyasolja a lehetosegeket.

eddig megnezett/probalt:
anyuci mar kb dontott: Trek 3700 WSD
apuci ezeket probalta:
- Gepida ALBOIN 200 - nem volt tul meggyozo
- Gepida Nedao Classic - nagyon kenyelmes (2 kor a parkoloban), de ahogy a link mogott is irjak, valto nelkul az egy ezrelekes emelkedon is tolni fogom.
- Magellan Draco - csak raprobalkoztam. azt mondtak ez birni fogja sulyom. de mtb. felek tudom kikopom ha tekerni is kell, a trekkngek viszont masfelszeres aron mozognak.

vasarlas: egyik boltban azt mondtak, ha ket bringat veszunk 10% kedvezmeny. masik boltban azt, hogy az mtb-ket felszerelek az alap dolgokkal. ez utobbitol azert kicsit felek, hogy valami ultragagyi kerul ra, ami jobb ha leesik az elso uton, mintha arra bizom a lathatosagom este a kricsmibol hazafele. egy felszereletlen bringat mennyibol lehet alapdolgokkal felruhazni?

mondjatok okosat asap, mert a kolkot mar lanccal kell visszatartani a bringazastol, a mellette kocogas meg mar akkor se ment volna hosszu tavon, mikor meg o is csak hosszutavu terv volt.

ja, lehetoseg szerint nem akarom tuningolni a gepeket. csak menjenek megbizhatoan es ne essenek szet a nyar kozepere. a 10 eves elettartam nem cel. addigra lehet reg abbahagyom a mokat, ha meg nem akkro ugyis rajovok (remelhetoleg) milyen gep kell, es majd csere lesz.

koszi.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest

asszem nagyon jól jártál. és milyen a bringa?
kérünk képet a megfelelõ topicba!

Szevasz!

3 Napja vettem a vecsési Intersportban. Számomra úgy tünt, az eladók értenek a témához, aktívan bicajoznak... (Én egyelõre laikusnak számítok)

3 Nap alatt kb 70 km ment bele (sajnos nem jutott idõm többre). Nem használtam még rendeltetésszerûen, értsd, a természetben még nem jártam :)

Ami ránézésre gyengébb alkatrésznek tûnik a többinél az a Truvativ Isoflow hajtómû, de ez majd elválik...

A bicó jól gurul :) de terepen még nem használtam.

Egy apró probléma máris volt.:

Hõsök terén próbálgattam az elsõ féket, be és kikapcsolt villával. Felgyorsítottam 30-ra, majd elsõ fék, úgy hogy a hátsó kerék éppen elválik a földtõl (tehát maximális lehetséges lassulás). (a gépet egyébként nem nyírtam, semmi ugrabugrálás).

Na hallok egy reccsenést és másnap fénynél látom, hogy a kormány(csapágynál?) egy mûanyag karika eltörött és maga a kormány (az egész elsõ rész) picit lötyög a vázban 1-2 mm.

Visszavittem a bicajt, és szerintük nincs meglazulva a kormánycsapágy (nem mértek rajta semmit) egyszerûen lecserélték a mûanyag karikát. Most nem lötyög semmi, de félek, hogy a valódi hiba nem hárult el. Ha mégegyszer elõfordul, visszaviszem, hogy nézzék meg a csapágyat.

----------------------

Nekem az a teóriám, hogy a kormánycsapágy meglazult, emiatt picit mozog az elsõ rész (nem tudom, hogy hívják, kerék+kormány+csõ) a vázban, ezt a mozgást pedig a mûanyag karika nem bírta, hiszen nem az õ feladata a mozgást meggátolni, hanem a csapágynak kell pontosnak lennie, és emiatt tört a karika.

-----------------------
Más:

Kérdés:
Érdemes hátra a váltóhoz rakni egy váltóvádõ vasat, hogy egy esetleges esés ne tegye tönkre a hátsó váltómat? (Shimano XT)

vagy bízhatok abban, hogy a váltó kibírja az ilyesmit és csak fölösleges súlyt cipelnék magammal?

Bocs hogy ilyen sokat írtam..

üdv
J.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Szevasztok!

Kössz a segítséget miondenkinek, aki hozzászólt a kérdésemhez,
végülis egy Genesis Impact-ot vettem 85-ért. 45-ös vázzal...

üdv
J.

asszem nagyon jól jártál. és milyen a bringa?
kérünk képet a megfelelõ topicba!
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Szevasztok!

Kössz a segítséget miondenkinek, aki hozzászólt a kérdésemhez,
végülis egy Genesis Impact-ot vettem 85-ért. 45-ös vázzal...

üdv
J.

Feldin

Feldin

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
köszönöm.
Én is e felé hajlok.
Csak kéne találnom valahol gy boltot ahol van.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Üdv!

Bringát keresnék egy ideje.
Kona Dew, Kona Smoka, Neuzer Courier, Neuzer Courier DT

Szerintem Courier DT. Mert nem a matricát fizeted meg, és jobb alkatrészek vannak rajta, amitõl kevésbé drágább. Esetleg a villát kicserélni egy trekkingre, hogy ballonosabb külsõt, vagy sárvédõt lehessen felszerelni rá.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Na ezt nem láttam, köszi! :)

lorcso

lorcso

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Webshopban nem érvényes, idézem a levelüket:

"A 25%-os akció semelyik partnerüzletünk webshopjában nem érvényes, csakis a boltban, az aktuális készletre aznapi vásárlás esetén."

Viszont pl. a RideBike honlapon láthatod , hogy melyik boltjukban van készleten.

Budapesti vagyok. Átbújtam az érintett boltok listáját és találtam is a méretemben Axist raktáron a webáruházban. Remélem ott is betartják a kedvezményt és nem kell nyitásra a bolt elé mennem. :)

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Budapesti vagyok. Átbújtam az érintett boltok listáját és találtam is a méretemben Axist raktáron a webáruházban. Remélem ott is betartják a kedvezményt és nem kell nyitásra a bolt elé mennem. :)

lorcso

lorcso

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Ha esetleg ráér 25-éig, akkor érdemes bringapont akcióban venni a kelly's-t, ill. akkor már Axis-t is kapsz 68e-ért 91e helyet... valaki elözõ hónap 25-én írta is, hogy a Ride Bikenál ilyet vett.

Bizony ilyet vettem és örülök neki, mint majom a fiának.

Húú köszi a tippet! :) Ez igen jól hangzik!

Ez a bringapont akció minden hónapban van? Vagy csak a Red Bikenál? Vagy hogyis van ez? Infót nem találtam róla.

Ha nem bp.-i vagy érdemes felhívni elõzõ nap a kiszemelt üzleteket, több bringapontos bolt tojik az akcióra. Dióhéjban a tapasztalataim:
http://forum.bikemag...&postcount=4204
Nyitáskor ott kell lenni.

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

A bringapont.hu oldalon feltüntetet üzletekben van ilyen akció. Minden hónap 25-én 25% kedvezmény van az oldalról letölthetõ katalógusban szereplõ termékekre.

Isten vagy, nagyon köszönöm az infót! :)

Sziszó

Sziszó

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Ez a bringapont akció minden hónapban van? Vagy csak a Red Bikenál? Vagy hogyis van ez? Infót nem találtam róla.

A bringapont.hu oldalon feltüntetet üzletekben van ilyen akció. Minden hónap 25-én 25% kedvezmény van az oldalról letölthetõ katalógusban szereplõ termékekre.

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Vétel elõtt próbáld ki, hogy méretileg megfelel-e, de Saphix-bõl a magasságodhoz a 21 colos passzol, szerintem. Én a Saphixot venném, a másikról kevés az adat.

Szóval 21 coll. Renben ezzel fogok indítani. :) Egyelõre én is a Kellys felé húzok, a vásárlói vélemények alapján.

Köszi!

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Sziszó

Sziszó

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Sziasztok!

21 év után ismét bringavásárláson töröm a fejem, de akkor kb. négy féle kerékpár közül lehetett max választani, most meg azt se tudom mi merre. :)

Trekking bicajban gondolkozom, mivel leginkább vársosi használatra szeretném, nagyritkán könnyû terepre (erdei túrák stb.). Fõ szempont: kevés energiával messzire eljutni. :)

A keret 70e forint körüli, és az alábbi két cangát néztem ki:
Kellys Saphix 2008
http://webshop.mekka...ek&term_id=1348

Carpine Tour Cross 2008
http://www.canga.hu/...008--TOUR-CROSS

Természetsen nem zárkozóm el más márkáktól sem, de én nem igazán tudok különbséget tenni a részletekben, a technikai adatokban. Ami még fontos, hogy 187cm magas vagyok 78Kg, tehát az ideális vázméret is érdekelne.

A tippeket és a segítséget elõre is köszönöm! :)

Ha esetleg ráér 25-éig, akkor érdemes bringapont akcióban venni a kelly's-t, ill. akkor már Axis-t is kapsz 68e-ért 91e helyet... valaki elözõ hónap 25-én írta is, hogy a Ride Bikenál ilyet vett.

Feldin

Feldin

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdv!

Bringát keresnék egy ideje.

Fõleg városba, néha túrázni. Haladós, strapabíró gépet.
Napi használtra.
Nem montit.
Amik eddig szóbajöttek azok a
Kona Dew, Kona Smoka, Neuzer Courier, Neuzer Courier DT
ezekrõl mit tudtok?
Melyik miért, miért nem?
Esetleg más ajánlat?
Árban kb 70-80 maximum.

Még bicaj doktort is keresnék egy régi darabhoz: drop.io/feldinbringa
Elfeledett pince bicaj volt, és een idõ alatt vátoztak a szabványok.
Rendbe kéne hozni õt is egyszer.
Nem tudtok valami szakit?

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Használt bicaj jöhet szóba?

Biztos van ezért az árért jobb használt bicaj, de én inkább újat vennék. :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Használt bicaj jöhet szóba?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Vétel elõtt próbáld ki, hogy méretileg megfelel-e, de Saphix-bõl a magasságodhoz a 21 colos passzol, szerintem. Én a Saphixot venném, a másikról kevés az adat.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

21 év után ismét bringavásárláson töröm a fejem, de akkor kb. négy féle kerékpár közül lehetett max választani, most meg azt se tudom mi merre. :)

Trekking bicajban gondolkozom, mivel leginkább vársosi használatra szeretném, nagyritkán könnyû terepre (erdei túrák stb.). Fõ szempont: kevés energiával messzire eljutni. :)

A keret 70e forint körüli, és az alábbi két cangát néztem ki:
Kellys Saphix 2008
http://webshop.mekka...ek&term_id=1348

Carpine Tour Cross 2008
http://www.canga.hu/...008--TOUR-CROSS

Természetsen nem zárkozóm el más márkáktól sem, de én nem igazán tudok különbséget tenni a részletekben, a technikai adatokban. Ami még fontos, hogy 187cm magas vagyok 78Kg, tehát az ideális vázméret is érdekelne.

A tippeket és a segítséget elõre is köszönöm! :)