Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Timer

Timer

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!

Új vagyok itt, és rögtön egy problémás kérdésem lenne.

Nyár vége felé szeretnék venni egy belépõszintû országúti gépet, de nem nagyon tudom, mit lenne érdemes megnézni. Mivel a pénzmag erõsen korlátozott, hatvanezer forintig szeretnék valamit választani.

Fõ jelöltem a Schwinn Tour, vagy az Avenue, még nem tudom, melyik is a szimpatikusabb számomra. Ami máris biztos, hogy mindenképpen szeretnék rá fékváltókart szereltetni, egyrészt esztétikai, másrészt pedig kényelmi okokból. Ez nyilván extra költség, a lényeg evvel kapcsolatban, hogy az új szerzeménynek alkalmasnak kell lennie erre a módosításra.

A történethez hozzátartozik, hogy jelenleg egy Gepida Mundo 200-at hajtok, a teljesítményem evvel nagyjából 25 km/h (utazósebesség) síkterepen, nagyjából 15-18 kilométer egyöntetû hajtás folyamán. Szóval ha kevés vagyok egy országútihoz, azt nyugodtan vágjátok a szemembe! :)

Köszönöm a segítséget!

McKenny

McKenny

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Helló

Az van hogy elloták szeretett bringámat...picsába nem tudom feldolgozni( saját udvarból lakatolva kapu mögöttrõl ) faxa

És most max 80ezrem van új bicóra.....mire kéne? dirt...magyar "hegyeken" föl le gurulgatni....meg városba járkálni.....

És arra lenék kiváncsi hogy mibõl jönnék ki jól ha én építenék bicót vagy? ha egybe venném?
Ezt azért teszem fel mert az elõzõ kerom 140 be volt és az volt a minimális összeg..ettõl csak drágábban volt....

GR-333

GR-333

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Kösz a segítséget! Majd még nézegetek.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Köszi! És a Merida? Csak mert a KTM akkor jött volna szóba, ha az sokkal jobb mint a másik 2, de igazából szeretnék maradni 70.000 Ft körül.

Nehez 70 korul ajanlani valamit. Amugy a merida mint marka jo, csak az olcsobb modellek mindenhol egyformak.
Itt igazabol az szamit ami tetszik vedd meg, ennyi penzert sajnos nincsenek csodak. Amit meg ajanlani tudok az itt emlegetett 25-ikei akciok, talalsz linket a katalogusra fentebb. 70-80 eft kozott meg tudsz venni egy 100eft bringat, ha van raktaron es szerepel a katalogusban valamint tetszik :).
En azt mondom, ha teheted akkor szand ra azt a plusz penzt, mert megeri.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

hat akkor ha sikerul osszehozni az lesz, ha lemaradok rola marad az egyszerubb verzio :)

kosz.

Axisról csak annyit, hogy egy ismerõs végignyomta egy ilyennel a 24h-t. :D

zacc

zacc

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

"a terhelhetõ hátsó tengely" alatt mit értesz?

magyarazott valamit az elado, hogy a hatso valto hogyan is van odabiggyesztve. es hogy a kelly's erossege pl a skarpeaval szemben (az ocsobbakkal), hogy ez jobb megoldast tartalmaz. szaxavak mar elmosodtak.

állítható kormánydõlés (stucni) kb 1500-2000 ft
csak amiatt ne dönts vmelyik mellett vagy ellen.

lehet. de gondoltam most azt probalom venni ami eppen a legjobb, ne legyen egybol listam, amit maris tudom lehetne jobb.

A kellys axis-t jöv hét szerdán 68-ért megveheted 1 napos akcióban
(és ugyanennyi a nõi változata is omega néven), azt mondtad 70/db
áron szeretnéd a legjobbat kihozni. ennél jobb ennyiért nincs.

hat akkor ha sikerul osszehozni az lesz, ha lemaradok rola marad az egyszerubb verzio :)

kosz.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
vki tudna vmi alternatívát ajánlani?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

mizie: megolvastam/megneztem a cross temat, asszem ez lesz a nekem valo dolog. csak valasztani kellene tudni.

amit lattam a skarpea, nem tetszett.
kelly's axis nagyon oke, de az ara is.
neztem meg kelly's Saphix. nekem ugy tunt a kicsit kevesebb zseert szamomra lenyeges dolog nem maradt le rola.

amit nem lattam, pedig lehet kellett volna a merida es caprine crossok. erdemes meg azokkal futni egy kort?
a caprine Cross Tour ara szimpatikus, kerdes miben rosszabb/jobb a kelly's-nel?
es a merida Crossway 20-V?

a kelly's-nel az allithato kormany doles nagyon jonak tunik, illetve a terhelheto hatso tengely. a tobbinel ezeket a tulajdonsagoka thonnan lehet megtudni?

koszi

"a terhelhetõ hátsó tengely" alatt mit értesz?
állítható kormánydõlés (stucni) kb 1500-2000 ft
csak amiatt ne dönts vmelyik mellett vagy ellen.

A kellys axis-t jöv hét szerdán 68-ért megveheted 1 napos akcióban
(és ugyanennyi a nõi változata is omega néven), azt mondtad 70/db
áron szeretnéd a legjobbat kihozni. ennél jobb ennyiért nincs.

De ezeket mind leírtam az elõzõ postban...
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

zacc

zacc

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
mizie: megolvastam/megneztem a cross temat, asszem ez lesz a nekem valo dolog. csak valasztani kellene tudni.

amit lattam a skarpea, nem tetszett.
kelly's axis nagyon oke, de az ara is.
neztem meg kelly's Saphix. nekem ugy tunt a kicsit kevesebb zseert szamomra lenyeges dolog nem maradt le rola.

amit nem lattam, pedig lehet kellett volna a merida es caprine crossok. erdemes meg azokkal futni egy kort?
a caprine Cross Tour ara szimpatikus, kerdes miben rosszabb/jobb a kelly's-nel?
es a merida Crossway 20-V?

a kelly's-nel az allithato kormany doles nagyon jonak tunik, illetve a terhelheto hatso tengely. a tobbinel ezeket a tulajdonsagoka thonnan lehet megtudni?

koszi

GR-333

GR-333

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszi! És a Merida? Csak mert a KTM akkor jött volna szóba, ha az sokkal jobb mint a másik 2, de igazából szeretnék maradni 70.000 Ft körül.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Sziasztok!
Az alábbi bringákról szeretnék véleményt kérni tõletek (az árakat is figyelembevéve):
KTM Life One (105.000 Ft)
Merida Crossway 5-v (62.900 Ft)
Kellys Saphix (78.900 Ft)
Leginkább városban használnám de jó lenne, ha pl. egy erdei úton is jól menne.
(Nekem a Merida tetszik.)

Arban nagy a szoras. Eloszor dontsd el mennyit szansz ra, es nehany szempontot talalj ki amit fontosnak tartasz.
- Magellan corvus alivio (~96eft-tol)
- Gepida alboin 300 CRS (~90eft-tol)
- Skarpea rush 50 (~91eft-tol)

A KTM-nel a marka sokat dob az aron, az altalam felsorolt bringak szerintem jobban felszereltek mint a KTM, es mindegyiket magyar ceg gyartja.
80eft felett mar jo cross trekingeket lehet kapni, 100eft kornyeken mar nagyon jokat.

GR-333

GR-333

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!
Az alábbi bringákról szeretnék véleményt kérni tõletek (az árakat is figyelembevéve):
KTM Life One (105.000 Ft)
Merida Crossway 5-v (62.900 Ft)
Kellys Saphix (78.900 Ft)
Leginkább városban használnám de jó lenne, ha pl. egy erdei úton is jól menne.
(Nekem a Merida tetszik.)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Csak a váz egy szar...

na ja, egyéb ötletet is várok ( nem nekem lesz) én építenék szívem szerint..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kela14: nemrég vki ajánlgatta az osztrák intersport egyik bringáját
asszem full lx és hozzá tora 160-ért.

Csak a váz egy szar...

A sebesség mindent megold.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

hello, nagy itt a segiteni akaras, itt egy ujabb aldozat, lehet okositani.

cel: venni apucinak (nekem) meg anyucinak ket uj bringat, hogy az 5 eves kolokkel tekerhessunk meg egy 3 evest cipelhessunk. varhatoan lightos lesz a dolog, de ha belejovok a napi hasznalat a haztol ovi es ovitol haz utakra is kiterjed majd.

Csatlakozom az elottem szolohoz mindenkepp trekking vagy cross trekking bringat vegyel.
A canga.hu bigbike.hu talalsz arakat is.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

hello, nagy itt a segiteni akaras, itt egy ujabb aldozat, lehet okositani

Kedves Apuci :)

Sztem használd ki jövõ hét szerdán a 25%-os bringapont akciót
http://www.bringapon...alogus_2008.pdf

a Ride Bike boltokban (www.ridebike.hu) tudod biztosan akciósan
megvenni a bringákat (ez eddigi beszámoló alapján)

Sztem cross bringát vegyél magadnak és a párodnak is.
az utólagos felszereltség 2-3 ezer ft-ból megvan

Kelly's Axis (ffi) és Omega (nõi)
ffi: http://kerekpar.hu/t...oss/ferfi/7310/
nõi: http://kerekpar.hu/t...cross/noi/7311/

az akcióban így 68 ezerbõl kijön per darab és
ennyiért ezek elég jó felszereltségûek.

ha mountain-bike-ot szeretnél akkor pedig
ez a legolcsóbb amit már érdemes is megvenni:

ez az Intersportban (www.intersport.hu) kapható
Feltöltött kép

Kela14: nemrég vki ajánlgatta az osztrák intersport egyik bringáját
asszem full lx és hozzá tora 160-ért.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
hali! milyent bringát ajánlanátok 160-180 ezer HUF környékén? Földutakon és hegyen is lenne használva, (V-fékre gondoltam).

zacc

zacc

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
hello, nagy itt a segiteni akaras, itt egy ujabb aldozat, lehet okositani.

cel: venni apucinak (nekem) meg anyucinak ket uj bringat, hogy az 5 eves kolokkel tekerhessunk meg egy 3 evest cipelhessunk. varhatoan lightos lesz a dolog, de ha belejovok a napi hasznalat a haztol ovi es ovitol haz utakra is kiterjed majd.

ar: haaaat, mint kiderult a bringapiac gyerekkorom ota nagyon megvaltozott. most ott jarunk, hogy 70 penz/bringa, e fole mar nem mennek, ha nincs ra epeszu magyarazat.

egyeb: anyuci fitt allapotban van, csak mtb-ben gondolkozik. apuci nem ment auto nelkul boltba se vagy 5 eve, ennek megfeleloen 110 kilo. mint boltokban megtudtam ez erosen befolyasolja a lehetosegeket.

eddig megnezett/probalt:
anyuci mar kb dontott: Trek 3700 WSD
apuci ezeket probalta:
- Gepida ALBOIN 200 - nem volt tul meggyozo
- Gepida Nedao Classic - nagyon kenyelmes (2 kor a parkoloban), de ahogy a link mogott is irjak, valto nelkul az egy ezrelekes emelkedon is tolni fogom.
- Magellan Draco - csak raprobalkoztam. azt mondtak ez birni fogja sulyom. de mtb. felek tudom kikopom ha tekerni is kell, a trekkngek viszont masfelszeres aron mozognak.

vasarlas: egyik boltban azt mondtak, ha ket bringat veszunk 10% kedvezmeny. masik boltban azt, hogy az mtb-ket felszerelek az alap dolgokkal. ez utobbitol azert kicsit felek, hogy valami ultragagyi kerul ra, ami jobb ha leesik az elso uton, mintha arra bizom a lathatosagom este a kricsmibol hazafele. egy felszereletlen bringat mennyibol lehet alapdolgokkal felruhazni?

mondjatok okosat asap, mert a kolkot mar lanccal kell visszatartani a bringazastol, a mellette kocogas meg mar akkor se ment volna hosszu tavon, mikor meg o is csak hosszutavu terv volt.

ja, lehetoseg szerint nem akarom tuningolni a gepeket. csak menjenek megbizhatoan es ne essenek szet a nyar kozepere. a 10 eves elettartam nem cel. addigra lehet reg abbahagyom a mokat, ha meg nem akkro ugyis rajovok (remelhetoleg) milyen gep kell, es majd csere lesz.

koszi.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest

asszem nagyon jól jártál. és milyen a bringa?
kérünk képet a megfelelõ topicba!

Szevasz!

3 Napja vettem a vecsési Intersportban. Számomra úgy tünt, az eladók értenek a témához, aktívan bicajoznak... (Én egyelõre laikusnak számítok)

3 Nap alatt kb 70 km ment bele (sajnos nem jutott idõm többre). Nem használtam még rendeltetésszerûen, értsd, a természetben még nem jártam :)

Ami ránézésre gyengébb alkatrésznek tûnik a többinél az a Truvativ Isoflow hajtómû, de ez majd elválik...

A bicó jól gurul :) de terepen még nem használtam.

Egy apró probléma máris volt.:

Hõsök terén próbálgattam az elsõ féket, be és kikapcsolt villával. Felgyorsítottam 30-ra, majd elsõ fék, úgy hogy a hátsó kerék éppen elválik a földtõl (tehát maximális lehetséges lassulás). (a gépet egyébként nem nyírtam, semmi ugrabugrálás).

Na hallok egy reccsenést és másnap fénynél látom, hogy a kormány(csapágynál?) egy mûanyag karika eltörött és maga a kormány (az egész elsõ rész) picit lötyög a vázban 1-2 mm.

Visszavittem a bicajt, és szerintük nincs meglazulva a kormánycsapágy (nem mértek rajta semmit) egyszerûen lecserélték a mûanyag karikát. Most nem lötyög semmi, de félek, hogy a valódi hiba nem hárult el. Ha mégegyszer elõfordul, visszaviszem, hogy nézzék meg a csapágyat.

----------------------

Nekem az a teóriám, hogy a kormánycsapágy meglazult, emiatt picit mozog az elsõ rész (nem tudom, hogy hívják, kerék+kormány+csõ) a vázban, ezt a mozgást pedig a mûanyag karika nem bírta, hiszen nem az õ feladata a mozgást meggátolni, hanem a csapágynak kell pontosnak lennie, és emiatt tört a karika.

-----------------------
Más:

Kérdés:
Érdemes hátra a váltóhoz rakni egy váltóvádõ vasat, hogy egy esetleges esés ne tegye tönkre a hátsó váltómat? (Shimano XT)

vagy bízhatok abban, hogy a váltó kibírja az ilyesmit és csak fölösleges súlyt cipelnék magammal?

Bocs hogy ilyen sokat írtam..

üdv
J.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Szevasztok!

Kössz a segítséget miondenkinek, aki hozzászólt a kérdésemhez,
végülis egy Genesis Impact-ot vettem 85-ért. 45-ös vázzal...

üdv
J.

asszem nagyon jól jártál. és milyen a bringa?
kérünk képet a megfelelõ topicba!