Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

1.90 cm vagyok, eléggé hosszú lábakkal ezér lehet hogy az 58-as méret is kicsi. (?)

Szia Initram :) itt is összefutunk :)

szóval próbáld ki a vázat a boltban, ha megteheted, vagy ha van raktáron. mivel a vázak között nem csak az üléscsõ mérete döntõ, érdemes kipróbálni. pl. egyik vázból lehet, hogy az 58-as kell, a másikból a 60-as. függ attól is, hogy milyen mélyen van a középcsapágy, meg egyebek...

na, átléped a bicajt, kis terpeszben állsz a földön a felsõ csõ felett, az ülés a hátadnál, a sarkad letéve... elvileg a medencecsont alatt kéne lenni a váznak pár centivel országútinál. a felsõ csõ és a stucni hossza is fontos lehet, de ez már sok esetben felhasználásfüggõ, bár én elsõsorban a kényelemre mennék rá. szóval felülés a bicajra, kormány megfogás, és akkor elvileg kényelmesen kell ülnöd a cangán. eladók segíteni fognak valószínûleg.

initram5

initram5

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Vázat mindenképpen próbálj, mielõtt veszel, mert itt még fontosabb a méret, mint montinál. Bár ha írsz magasságot körülbelülre be tudják lõni a hozzáértõk, hogy mekkora kell.

1.90 méter vagyok, eléggé hosszú lábakkal ezér lehet hogy az 58-as méret is kicsi. (?)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Mint pld:Trek = Lance Armstrong 7X Tour De France gyõzelem?:chin:

Armstrong milyen bringával nyerte meg a világbajnokságot?

A linkelt Specialized nagyon jó bringa, csak elég nagy a vázméret.

190 cm magas a srác...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Vázat mindenképpen próbálj, mielõtt veszel, mert itt még fontosabb a méret, mint montinál. Bár ha írsz magasságot körülbelülre be tudják lõni a hozzáértõk, hogy mekkora kell.

Pinarellot, Colnagot, Wiliert stb. ne nézz, azok presztizsmárkák, drágábbak ugyanazzal a felszereltséggel (majd ha már a 3., 4. outid lesz:)), mint a többi, a Trek pl ár/érték arányban nagyon jók, továbbá életfogytig garanciális a vázuk. A linkelt Specialized nagyon jó bringa, csak elég nagy a vázméret.

Armstrong egy Magellánnal is megnyerte volna a tourokat :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Olyan márkát válassz, aminek komoly országúti múltja van.

Mint pld:TREK=Lance Armstrong 7X Tour De France gyõzelem?:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Sziasztok! Érdekel az országúti kerékpározás, szerentém ezt a sportot elkezdeni.
- Laikusként úgy gondolom, hogy akár egy használt bringa is megtenné esetleg.
- 200.000 körüli összeget tudok most elkölteni a bringára.

Ennyiért már ki lehet fogni egy megkímélt Ultegrás bringát is, érdemes szétnézni az apróban. Olyan márkát válassz, aminek komoly országúti múltja van.
http://piacter.bikem...t=124165&cat=56

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

A TREK 1.7 szerinted megéri a +100.000-et? Érdemes indulásnál eleve jobb gépet venni?

Szerintem felszereltségben igen megéri,ám ha csak még ismerkedel az országutival akkor én inkább egy alap modellel kezdeném lásd 1.2E,de bevallom öszintén országutiban nem vagyok otthon nekem most MTB-om van persze az is egy 2002' TREK(4500).:)
Azon már én is sokszor elgondolkodtam hogy vennék egy OU-tit csak féltem ezektõl a szar magyar utaktól.
Viszont több ismerõsömnek van országuti Trek-je és nagyon megvannak elégedve vele.
Még nagyon régen volt 1 verseny bringám de az csak egy cseh vagy szlovák Favorit vólt még az õsidõkbõl.

initram5

initram5

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Én tudom ajánlani a TREK-et mint a legjobb márkát.:)
Szerintem nézd meg a TREK 1.2E országutit örökélet garanciával a vázra az elsõ tulajnak 169.000 Ft a trek.hu-n vagy a nella.hu-n.

Szerintem érdemes ujonan venni kerékpárt márcsak a fenti példa miatt is

A TREK 1.7 szerinted megéri a +100.000-et? Érdemes indulásnál eleve jobb gépet venni?

initram5

initram5

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

200ezer körül valamelyik kevésbé neves márkából vennék 105-ös alkatrészekkel vegyített bringát. Ha karbantartod és nem töröd össze örök darab lehet.

Például melyik márkát/típust ajánlod?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
200ezer körül valamelyik kevésbé neves márkából vennék 105-ös alkatrészekkel vegyített bringát. Ha karbantartod és nem töröd össze örök darab lehet.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Sziasztok! Érdekel az országúti kerékpározás, szerentém ezt a sportot elkezdeni.
- 1.90 magas vagyok tehát olyan 60-as méretû országúti bringát szeretnék.

Mit gondoltok, a fenti összegért mi az amit érdemes megvenni? Érdemes -e új bicajt venni vagy jó egy használt is? Ha esetleg van konkrét ajánlatotok annak is örülnék. Mire kell egyébként figyelni országúti bringa vásárlásánál?

Én tudom ajánlani a TREK-et mint a legjobb márkát.:)
Szerintem nézd meg a TREK 1.2E országutit örökélet garanciával a vázra az elsõ tulajnak 169.000 Ft a trek.hu-n vagy a nella.hu-n.

Szerintem érdemes ujonan venni kerékpárt márcsak a fenti példa miatt is

initram5

initram5

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
- 1.90 magas vagyok tehát olyan 60-as méretû országúti bringát szeretnék.

Mit gondoltok, a fenti összegért mi az amit érdemes megvenni? Érdemes -e új bicajt venni vagy jó egy használt is? Ha esetleg van konkrét ajánlatotok annak is örülnék. Mire kell egyébként figyelni országúti bringa vásárlásánál?

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek érdemes fitness bringába befektetni? Sznite csak aszfalton tekerek már, de elsõ ránézésre fogalmam sincs mennyire bírják a hazai útviszonyokat, vagy teszem azt véletlenül rátévedek néha egy földútra...

Trekking vagy cross (trekking) bringak kozott keresgelj.

körömpöri

körömpöri

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek érdemes fitness bringába befektetni? Sznite csak aszfalton tekerek már, de elsõ ránézésre fogalmam sincs mennyire bírják a hazai útviszonyokat, vagy teszem azt véletlenül rátévedek néha egy földútra...

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Talán ideillik, ha valaki vásárláson töri a fejét.
http://www.mozgasvil...ikid=1&id=77368

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
:D akkor el is dobom a tpc-s manitou-t:D én azért vettem ezt, mert olcsóbb volt, mint egy merevvilla, és azért mégis kényelmesebb vele az élet.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
városi biciklihez annyit, hogy én alapból montira építettem, ahhoz volt sok fiókmélyi alkatrészem. filóztam a merevvillán, mert könnyû és mert májerebbül néz ki tõle a bicikli - aztán beraktam inkább a 3 éve nem használt, fiók mélyén pihenõ RST-csodát, nem kellett rá pénzt költönöm. most épp egy conti sportcontact fut rajta, de a héten csere lesz conti contactra, kell az a slick a montimra a Balatonhoz meg görgõre...

az RST teló pont annyit csillapít, amennyit kell (észre nem vett kátyúk, padka, rázósabb utak), és melegben meglepõen sokat és szépen mozog. télen már kevésbé, de azért akkor is megindul nagyobb ütésre. tisztítani sosem tisztítottam, mert nem értek hozzá, szervízben meg 2 tisztításért-olajozásért-zsírzásért veszek egy ugyanilyen szintû villát...de legalább kényelmes, és ugyanúgy igénytelen. városiba nem kell csúcsvilla, és akkor vége, ennyi.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Köszi az infót!
Várom a többit is!

Szevasz,

leírtam amit tudtam:
Tehát Genesis Impact a további a katalógusban nem felsorolt
elemekkel rendelkezik:

Kormány - Cytec
Stuccni - Cytec
Pedál - Wellgo LU C4
Nyeregcsõ - Cytec
Nyereg - Nem tudom, Genesis van ráírva...
Agy - e. Shimano Purallax HB RM60
Agy - h. Shimano FH RM30
Gumi - Innova és Cytec felirat van rajta

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Én most Egerben nyáron 1 merevvillás Merida montit hajtok 1.5-ös gumival,és tetszik,jó gyors,és -os kormányszárral.Erre is vannak szar utak meg télen is ezzel bringázok,engem merev villa nem zavar,még néha terepre is kimerészkedek,Eged DH aúútsss
www.sintesibikes.com

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem hajtok másodpercre, pont ezért ha nagy hupli jön, lefékezek, nem átzúzok rajta telóval. :D Egyszerûen azért szavaztam teló nélküli városira, mert másfél kiló mínusz=jobb gyorsulás (ergo kényelmesebb élvezetesebb a tekerés) nem kell tisztítani, karbantartani, télen nem fagy be, nem eszi meg a só stb stb. Ezer hátránya van. Mondjuk nem pesti vagyok, Szegeden is vannak meredek helyzetek, de rendszeresen megyek Pesten is merevvillással, semmi gondom nincs az útviszonyokkal, azaz van de elmegyek rajtuk minden probléma nélkül. Jogász tagtárs is miskolci, el lehet menni ott is merevvillással.. MTB azért is jobb az õ szemszögébõl, mert ha kimenne egy kicsit a Bükkbe kirándulni, ahhoz is használhatná, míg egy fullra szerelt trekkinggel már Diósgyõrnél visszafordulna, úgy kifáradna rajta. Szerintem.