Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2008. július 11. - 16:36
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat!
Hát büszkén jelentem, hogy az itt említett Scott Comp Racing tulajdonosa lettem Nagyon megtetszett élõben is, a korához képest nagyon megkímélt állapotban van (néhány karcolás a villán, vázon, de semmi komolyabb sérülés nyoma nincs), nem tûnik kopottnak semmi, még a fékpofák sem. Iszonyú könnyû (11 kiló és egy kevés) és megy mint állat - pár km-ert nyomtam vele, stabil, és jó aszfalton pár erõsebb tekerés után már 40-en volt. A váltója is teljesen jól mûködik. Az eladó srác nagyon kedves volt, dícsérte a Shimano LX cuccokat rajta, és a Ritchey csöveket.
Mivel nincs sok tudásom és viszonyítási alapom se, nem tudhatom hogy mennyire jó-vagy mi lehet a rossz benne, de más kipróbált új MTB-khez képest (olcsóbb kategóriásak) úgy érzem, jobb érzés úgy az egész.
Végül 50 lett, amiben benne lett még egy 5 ledes hátsó, meg egy elsõ lámpa (Extend), illetve egy Velo 8 sebmérõ.
Hát meglátjuk mit hoz a jövõ, egyelõre örülök nagyon és alig várom hogy estefelé tekerjek
Köszönöm mégegyszer stellaznak és Yorknak a segítséget!
Írta 2008. július 11. - 12:04
En inkabb ugy mondanam hogy a 60-65eft uj bringa helyett inkabb az a scott. De azt is tudnod kell, hogy abba nem tudsz kesobb teleszkopot tenni.Csak hogy képben legyek - az ilyen kategória, felszereltség most mennyibe kerülne újonnan?
Ez ez MTB es nem trekking, minden elonyevel es hatranyaval.
Szerintem azert egy uj 80-100eft kozotti (trekking) bringa mindenkepp tobbet nyujt. En a helyedben megvarnam a bringapont akciot es megvennem a kellys neost 68eft ert . Ebben a kategoriaban szerintem nincs jobb vetel.
Írta 2008. július 10. - 21:07
Csak hogy képben legyek - az ilyen kategória, felszereltség most mennyibe kerülne újonnan?
Hát.. nehéz ügy, mert a technika fejlõdik, és egy jó cant fék olyan mint egy belépõ szintû márkás v fék, stb., deora ma már integrál tengelyes halytómûvet kínál, stb., de ez nem voln le semmit az akkori szettek minõségébõl.
A használati értéke kb. a mai deore szettnek felel meg, ami szerintem teljes szett esetén 80 körül lehet talán, igaz mint mondtam modernebb, bár a váltáson ez csak a fokozatok számán érzõdik.
Felnik ha nem kopottak akkor azok minõsége kiváló lehet, ott nem játszik annyira az idõ ebben a kategóriában. Agyak szintén, ezek már kezettásak, mindent tudnak amit egy mai deore tud.
Az biztos, hogy ha jó állapotban van az az lx szett, akkor minõségre nem lesz panaszod
Na és a vázat se felejtsd el, mert az kerékpár alapja, és a scottban ezen a téren szerintem meg lehet bízni
Ezt inkább úgy nézd, hogy mennyivel kapsz jobb kerót egy szintén 45 ezer forintos, de zsír új kerónál., ez legyen az összehasonlításod alapja, mert ma már ez a kategória nem nagyon látezik ebben a formában.
Na meg a feeling, hogy olcsó bringa helyett egy szép retró biked lehet
Írta 2008. július 10. - 20:47
Az a scott 45-ért nagyon szépen néz ki, még a fékpofák is a gyári lx-ek rajta
Persze élõben kell megnézni, de így kép alapján nagyon kafa gép. És hát az a szép fekte lx szett... nekem is ilyen cuccom és nagyon jól mûködik, a 2007-es deore semmivel sem vált jobban, max többet.
Csak hogy képben legyek - az ilyen kategória, felszereltség most mennyibe kerülne újonnan?
Írta 2008. július 10. - 20:45
Köszi szépen!
Hát kezd ez egyre nem egyértelmûbb lenni, sok az opció
Ami lehetõséget eddig látok:
- tovább keresek, és döntök végül egy új mellett
(vagy olcsóbban, vagy drágábban)
- megpróbálok venni egy használtat, laikusan, kockáztatva
- rábeszélek egy hozzáértõ ismerõst, hogy menjünk el használtakat nézni
Pl. az a scott 45-ért nagyon szépen néz ki, még a fékpofák is a gyári lx-ek rajta
Persze élõben kell az ilyet megnézni, de így kép alapján ez nagyon kafa gép. És hát az a szép fekte lx szett... nekem is van ilyen cuccom és nagyon jól mûködik, a 2007-es deore semmivel sem vált jobban, max többet.
Használ lutri az igaz, de ha bejön, akkor nagyot nyerhetsz vele.
Írta 2008. július 10. - 20:33
www.maxi-bike.hu esetlge, vagy móron van egy fickü aki nagyon jó áron adja ezeket. A neten érdemes keresegélni, és az a meglátásom, hogy a kereskedõk, akik kintrõl hozzák be õket, õk adják ált. a legolcsóbban és kapsz hozzá adásvételit is.
Pl. itt szerintem ez az ezüst scott esetleg megéri, ha tényleg szép állapotban van http://www.maxi-bike.hu/mtb.php
vagy itt a speci http://www.maxi-bike.hu/mtb3.php
bár a specinál jó tudni, hogy nem a-heades a kormány, szóval teló csere is bonyeszebb azt hiszem egy kicsit, már ha egyáltalán erre lenne igényed, de egy jó merev villával is passzolna ez a váz. De ez csak lehetõség, ha jó a teló, így kell hagyni.
A többi ebben a kategóriában nekem nem játszana ezen az oldalon, bár a trekkingeket nem néztem.
Köszi szépen!
Hát kezd ez egyre nem egyértelmûbb lenni, sok az opció
Ami lehetõséget eddig látok:
- tovább keresek, és döntök végül egy új mellett
(vagy olcsóbban, vagy drágábban)
- megpróbálok venni egy használtat, laikusan, kockáztatva
- rábeszélek egy hozzáértõ ismerõst, hogy menjünk el használtakat nézni
Írta 2008. július 10. - 19:33
Biztos ki volt itt már tárgyalva, de egyébként használt szinten merre érdemes nézelõdni, Pesten és környékén?
Jóbarátom veszprémi piacot ajánlott, de az most nem opció.
www.maxi-bike.hu esetlge, vagy móron van egy fickü aki nagyon jó áron adja ezeket. A neten érdemes keresegélni, és az a meglátásom, hogy a kereskedõk, akik kintrõl hozzák be õket, õk adják ált. a legolcsóbban és kapsz hozzá adásvételit is.
Pl. itt szerintem ez az ezüst scott esetleg megéri, ha tényleg szép állapotban van http://www.maxi-bike.hu/mtb.php
vagy itt a speci http://www.maxi-bike.hu/mtb3.php
bár a specinál jó tudni, hogy nem a-heades a kormány, szóval teló csere is bonyeszebb azt hiszem egy kicsit, már ha egyáltalán erre lenne igényed, de egy jó merev villával is passzolna ez a váz. De ez csak lehetõség, ha jó a teló, így kell hagyni.
A többi ebben a kategóriában nekem nem játszana ezen az oldalon, bár a trekkingeket nem néztem.
Írta 2008. július 10. - 19:26
Csak én látom ezt rosszul?
30-ért vettem scottot kizrólag shimano, ritchey, jagwire és scott cucokkal, cro-mo lapított villával. Újonnan, garival, boltból. Na arra mondtam, hogy jó vétel volt.
Szerintem ha ilyet kifogsz, akkor azt te sem bánnád meg.
Írta 2008. július 10. - 19:22
Jaja, de néha ki lehet fogni tip-top állapotú cro-mo vázas gépet mondjuk full lx-el 20-25-ért. Amire ha költesz (gumi, lánc, fogsor, nyereg ált. ezek vannak rossz állapotba a használtakon) ugyanennyit, akkor lesz egy igazán pöpec, sokáig kiszolgáló, minõségi bringád, ami még nem is tolvaj vonzó igazán.
De vettem már 20-ért olyan full shimanó felszereltségû gépet, amin még szõrös volt az eredeti gumi. Ezen csak gumit cseréltem a jól bevált conti contactra.
Biztos ki volt itt már tárgyalva, de egyébként használt szinten merre érdemes nézelõdni, Pesten és környékén?
Jóbarátom veszprémi piacot ajánlott, de az most nem opció.
Írta 2008. július 10. - 19:22
Nagyjabol ertem amit mondani akarsz. En is igy gondolkodtam, es jutottam a 30eft tol a 100eft limitig. Vegul az akcionak koszonhetoen 81 lett a vege.
Szerintem az autos hasonlat nem allja meg e helyet.
A dragabb bringakban jobb tartosabb alkatreszek vannak (pl. tengely mas tipusu) markatol fuggetlenul (persze itt is vannak olyan markak ahol a nevet is meg kell fizetni). Koca bringasnak a valto is mindegy, de ott is vannak elteresek.
Mar 8-asnal kisebb hatso sorokhoz nehez alkatreszt kapni. Ha kesobb fejlesztenel az nagyon sokba kerulhet, pl. komolyabb hatso agyhoz cserelni kell a hatso lanckereksort is, esetleg a valtot is. Mig ha a dragabbat veszed akkor azon mar ezek alapbol igy vannak.
En azt mondom ha ki tudod varni a 25-et akkor az axis az nagyon tuti vetel.
Nezz korul a canga.hu bigbike.hu es a tobbi bringa shopon, nezd meg az arakat nezd meg mibe mi van.
Köszi! Értem én, értem én... hát gondolkozom...
Írta 2008. július 10. - 19:20
Igen, ilyesmire én is...
Hát csak használthoz tényleg érteni kellene, hogy ne vegyek valami sz.rt
Jaja, de néha ki lehet fogni tip-top állapotú cro-mo vázas gépet mondjuk full lx-el 20-25-ért. Amire ha költesz (gumi, lánc, fogsor, nyereg ált. ezek vannak rossz állapotba a használtakon) ugyanennyit, akkor lesz egy igazán pöpec, sokáig kiszolgáló, minõségi bringád, ami még nem is tolvaj vonzó igazán.
De vettem már 20-ért olyan full shimanó felszereltségû gépet, amin még szõrös volt az eredeti gumi. Ezen csak gumit cseréltem a jól bevált conti contactra.
Írta 2008. július 10. - 19:16
Köszi a választ!
Hm, mivel Te is írtad hogy jóval kevesebbrõl indultál, végül a 80-as kategóriához jutottál, errõl jut eszembe: egy márkás, de alap (mondjuk 50 körül) tényleg annyira rossz biznisz? Értem én hogy van itt sokkal jobb 80-100 ezres kategória, meg még sokkal jobb pár száz ezresek... mint autóban is, Suzuki is, alsó-közepes Ford is és BMW is, és persze hogy kényelmesebb lenne egy Ford, de én azt mondom hogy városi, meg hétvégi autózásra jó a Suzuki is... csak a kényelemben, gyorsaságban jobb a drágább, vagy azért is mert hosszabb távon talán jobban megéri, mint egy alap? Tegyük fel - nem akarok szentségtörõ lenni - de azt mondanám hogy most ennyire van keretem (és most tényleg szûk a keret) jó nekem egy egyszerû, de azért nem olyan rossz márka Author 46-ért (úgyis kell hozzá venni még 1-2 alap dolgot, az is számít), azt mondanátok, 1-2 év múlva úgyis meglátod hogy rosszul döntöttél, rá kellet költeni stb. és jobb lett volna egybõl drágábbat venni.
Vagy ha maradnak hasonlók az igényeim-szokásaim (nem sok bringázás, fõleg úton, nem vagánykodva) akkor késõbb is rámondhatom hogy nem jártam rosszul?
Lehet hogy egy kicsit kusza, de remélem értitek a lényeget
Nagyjabol ertem amit mondani akarsz. En is igy gondolkodtam, es jutottam a 30eft tol a 100eft limitig. Vegul az akcionak koszonhetoen 81 lett a vege.
Szerintem az autos hasonlat nem allja meg e helyet.
A dragabb bringakban jobb tartosabb alkatreszek vannak (pl. tengely mas tipusu) markatol fuggetlenul (persze itt is vannak olyan markak ahol a nevet is meg kell fizetni). Koca bringasnak a valto is mindegy, de ott is vannak elteresek.
Mar 8-asnal kisebb hatso sorokhoz nehez alkatreszt kapni. Ha kesobb fejlesztenel az nagyon sokba kerulhet, pl. komolyabb hatso agyhoz cserelni kell a hatso lanckereksort is, esetleg a valtot is. Mig ha a dragabbat veszed akkor azon mar ezek alapbol igy vannak.
En azt mondom ha ki tudod varni a 25-et akkor az axis az nagyon tuti vetel.
Nezz korul a canga.hu bigbike.hu es a tobbi bringa shopon, nezd meg az arakat nezd meg mibe mi van.
Írta 2008. július 10. - 19:11
Én vettem olcsóbb kategóriájú scottot, de azt kell mondjam, hogy jó vétel volt. A mai napig semmi baja, olcsó, de minõségi alkatrészekbõl van, cserélve csak pár dolog lett, ami egy drágább esetében is szóba jöhet (pedál, markolat). Felhasználási területe elsõsorban város, ahova is számomra eleve kizárt egy drágább gép használata. Egyébként használt keróban is gondokozhadsz, én eddig mindegyik használt bringámmal jól jártam.
Igen, ilyesmire én is...
Hát csak használthoz tényleg érteni kellene, hogy ne vegyek valami sz.rt
Írta 2008. július 10. - 19:09
Köszi a választ!
Hm, mivel Te is írtad hogy jóval kevesebbrõl indultál, végül a 80-as kategóriához jutottál, errõl jut eszembe: egy márkás, de alap (mondjuk 50 körül) tényleg annyira rossz biznisz? Értem én hogy van itt sokkal jobb 80-100 ezres kategória, meg még sokkal jobb pár száz ezresek... mint autóban is, Suzuki is, alsó-közepes Ford is és BMW is, és persze hogy kényelmesebb lenne egy Ford, de én azt mondom hogy városi, meg hétvégi autózásra jó a Suzuki is... csak a kényelemben, gyorsaságban jobb a drágább, vagy azért is mert hosszabb távon talán jobban megéri, mint egy alap? Tegyük fel - nem akarok szentségtörõ lenni - de azt mondanám hogy most ennyire van keretem (és most tényleg szûk a keret) jó nekem egy egyszerû, de azért nem olyan rossz márka Author 46-ért (úgyis kell hozzá venni még 1-2 alap dolgot, az is számít), azt mondanátok, 1-2 év múlva úgyis meglátod hogy rosszul döntöttél, rá kellet költeni stb. és jobb lett volna egybõl drágábbat venni.
Vagy ha maradnak hasonlók az igényeim-szokásaim (nem sok bringázás, fõleg úton, nem vagánykodva) akkor késõbb is rámondhatom hogy nem jártam rosszul?
Én vettem olcsóbb kategóriájú scottot, de azt kell mondjam, hogy jó vétel volt. A mai napig semmi baja, olcsó, de minõségi alkatrészekbõl van, cserélve csak pár dolog lett, ami egy drágább esetében is szóba jöhet (pedál, markolat). Felhasználási területe elsõsorban város, ahova is számomra eleve kizárt egy drágább gép használata. Egyébként használt keróban is gondokozhadsz, én eddig mindegyik használt bringámmal kifejezetten jól jártam.
Írta 2008. július 10. - 18:46
Eloszor en trekkinget akartam, aztan vegul is cross lett belole , talan a jobb alkatreszek miatt.
Szoval nekem sokaig a skarpea rush 50 volt a befuto, de mivel kb. 4 het alatt nem jott meg igy a bringa pont akciot kihasznalva egy kellys neos (81eft) lett.
Ha megnezed a felszereltseget akkor az axis az ugyanaz mint a rush 50. Ha vissza olvasol akkor felsoroltuk az osszes crosst a 90-100eft kategoriaban.
Ha ra tudsz szanni 90-100eft akkor meghalalja magat.
De en is csak 2-3 hete bringazom, vannak itt sokkal tapasztaltabbak.
Amugy en kb. 1 honapot nezegettem melyik bringa, hogy van felszerelve, melyiket eri megvenni stb.
Köszi a választ!
Írta 2008. július 10. - 18:34
Eloszor en trekkinget akartam, aztan vegul is cross lett belole , talan a jobb alkatreszek miatt.York, Te is írtad hogy hezitáltál pár közt, hasonló kategóriában... végül melyik lett?
Szoval nekem sokaig a skarpea rush 50 volt a befuto, de mivel kb. 4 het alatt nem jott meg igy a bringa pont akciot kihasznalva egy kellys neos (81eft) lett.
Ha megnezed a felszereltseget akkor az axis az ugyanaz mint a rush 50. Ha vissza olvasol akkor felsoroltuk az osszes crosst a 90-100eft kategoriaban.
Ha ra tudsz szanni 90-100eft akkor meghalalja magat.
De en is csak 2-3 hete bringazom, vannak itt sokkal tapasztaltabbak.
Amugy en kb. 1 honapot nezegettem melyik bringa, hogy van felszerelve, melyiket eri megvenni stb.
Írta 2008. július 10. - 17:19
Írta 2008. július 10. - 16:21
Szia
Acel vazast mar nem szabad venni, itt is irtak mar, hogy nem az a minoseg mint regen.
En csak lock outos teleszkopos bringat vennek, dombon felfele nagyon megneheziti az eleted a nem elzarhato teleszkop.
Ha tudsz varni meg kb. 2 hetet akkor vegyel egy kellys axist valamelyik bringapont uzletben minden honap 25-en 25% akcio van. Bovebben a katalogusbol: http://bringapont.hu...acrobat_pdf.jpg . Helyi KP vasarlasra vonatkozik, erdemes elotte korbe telefonalni melyik uzletben van.
Amugy celszeru vissza olvasni nehany oldalt mert szerintem volt mar szo hasonlo arkategoriaban cross trekkingbol.
Köszi szépen a tanácsot, nekiesek a fórumnak
Írta 2008. július 10. - 16:17
mert tapasztalatai alapján strapabíróbb, jobb a féke, jobb a váltója, és szerinte számomra elõny lenne a teleszkópos, ami az elsõ kettõre nem érvényes.
Van esetleg valaki, aki tudna tanácsot adni, az én igényeimet nézve megérné-e 77 ezreet kiadni egy Classicért, vagy az olcsóbb, 46 / 62 ezres is bõven megfelelne?
Esetleg, nem Authorban gondolkozva, mi az ami megbízható, jó max. 60-as árkategóriáig?
Nagyon szépen megköszönném, ha hozzá tudnátok szólni és egy két tippel ellátni.
Szia
Acel vazast mar nem szabad venni, itt is irtak mar, hogy nem az a minoseg mint regen.
En csak lock outos teleszkopos bringat vennek, dombon felfele nagyon megneheziti az eleted a nem elzarhato teleszkop.
Ha tudsz varni meg kb. 2 hetet akkor vegyel egy kellys axist valamelyik bringapont uzletben minden honap 25-en 25% akcio van. Bovebben a katalogusbol: http://bringapont.hu...acrobat_pdf.jpg . Helyi KP vasarlasra vonatkozik, erdemes elotte korbe telefonalni melyik uzletben van.
Amugy celszeru vissza olvasni nehany oldalt mert szerintem volt mar szo hasonlo arkategoriaban cross trekkingbol.
Írta 2008. július 10. - 15:00
A segítségeteket szeretném kérni. Kezdõ bringás vagyok, ami azt jelenti hogy évek óta nem tekertem, most viszont szeretnék beruházni egy bringába. A cél városi közlekedés, illetve lightosabb hétvégi kirándulások lennének (max. 40-50 km, az is inkább síkabb terepen). Ahogy néztem, erre a legmegfelelõbb egy Cross típusú bringa lenne.
Amit még érdeklõdtem az utóbbi pár napban: többen is ajánlottak Authort, és laikusként tetszik is a márka. Én a költségvetéssel 50-60 ezer körüli árban gondolkoztam, az õ választékukból ebbe az ársávba (akciósan) két modell, a Compact és a Horizont esik:
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2008
Felhívtam a Bike City-t, és ott egy nagyon kedves eladó elmondta, hogy õ, attól függetlenül hogy kezdõ vagyok, hosszú távra a Classic modellt ajánlaná:
mert tapasztalatai alapján strapabíróbb, jobb a féke, jobb a váltója, és szerinte számomra elõny lenne a teleszkópos, ami az elsõ kettõre nem érvényes.
Van esetleg valaki, aki tudna tanácsot adni, az én igényeimet nézve megérné-e 77 ezreet kiadni egy Classicért, vagy az olcsóbb, 46 / 62 ezres is bõven megfelelne?
Esetleg, nem Authorban gondolkozva, mi az ami megbízható, jó max. 60-as árkategóriáig?
Nagyon szépen megköszönném, ha hozzá tudnátok szólni és egy két tippel ellátni.