Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Igazából elrettentésként tettem be, mert már a dh jelzõ is erõs túlzás erre :)
A többi része viszont komoly :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
tripleB:nálunk hajdúnánáson az elektronikai szaküzlet egyik sarkában árulnak ilyen "lofty" márkájú kerókat, s aki itt a városban vett is olyat legtöbben rosszul jártak vele, nem volt strapabíró (fõleg a bmx-ek, itt ilyen dh kerót nem láttam még). az igaz hogy szép fényes meg szép-jó így kívülrõl, de hát nemtudom, mielõtt megveszi mindenképpen nézesse át egy általa "felbérelt" hozzáértõvel:)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Üdv!
Ismerõs ezt a biciklit szeretné megvenni. Mindenképpen ragaszkodik a fullyhoz...
70 e körül mi tudna ezen kívül esetleg venni? Akár jó állapotú használttal is ki lehetne váltani, nem?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

notnormal

notnormal

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hali!
kéne nekem gyors segítség...szerintetek magellan tucana vázra dörtsztrít orientált bringát építeni beteg vagy csak ízléstelen?:P na jó az az igzság, hogy hallottam már több helyrõl hogy ilyenre is használják és a 2k8 street szép piros fehér váza megfogott és occsóért tudnék egyhez hozzájutni...Légyszi gyorsan mondjatok valamit mert nem akarom, hogy elhalásszák elõllem ha jó...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

hello

Egy kis segítséget szeretnék kérni, fõként minednapos városi használatra, illetve ritkán túrázásra keresek bringát. A trekkingek tûnnek kézenfekvõnek. A lényeg hogy legyen jo gyors bringa.

Van még bringa amit szerintetek érdemes lenne megnézni?
Max 90e Ft-ig, lehet használt is.

Elõre is köszönöm.

Neuzer Courier DT. Ez elég gyors, de ballonosabb gumit is fogad. http://neuzer.hu/hu-...oryID=73#prod_7
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Dögösen néz ki az a kellys, akár menõzni is lehet vele. De a teleszkóp ezen a szinten csak szemfényvesztés és aszfalton gátolni fogja a tempót. Ha van lockoutja akkor is. Könnyed és gyors haladáshoz egy könnyû merevvillás gép a jó választás. A 2009-es kona dew-en asszem már 42-es széleségû gumik vannak az bõven megteszi a felni védelmére. No persze ha nem szokásod lépcsõn közlekedni. Meg teljes súllyal a kerékre nehezedve padkázni.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
A régin keskenyebb a gumi és szimpatikusabb a felni. Szerintem egyikkel sem jársz rosszul. A merida T1 speedert is megnézheted én is olyat szeretnék venni. De egy új 100-120e Ft.

Koszi, es a 07 vagy a 09?

bptk

bptk

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Én inkább a Kelly's-t ajánlom. Kicsivel jobb a felszereltsége és jobban néz ki.

Koszi, hat akkor eddig kona-kellys 1:1 :)

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Én inkább a Kelly's-t ajánlom. Kicsivel jobb a felszereltsége és jobban néz ki.

bptk

bptk

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Ha gyors akarsz lenni és inkább szilárd burkolaton akkor a kona dew! Nem kell az a csúnya teló. Szerintem.

Koszi, es a 07 vagy a 09?

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Ha gyors akarsz lenni és inkább szilárd burkolaton akkor a kona dew! Nem kell az a csúnya teló. Szerintem.

hello

Egy kis segítséget szeretnék kérni, fõként minednapos városi használatra, illetve ritkán túrázásra keresek bringát. A trekkingek tûnnek kézenfekvõnek. A lényeg hogy legyen jo gyors bringa.

Eddig ezek a befutók: Giant Cypress
http://www.speed-way...D=116&katID=221, Kellys

Saphix '08,
http://www.kellys-bi...3_220&pID=15415

Kona Dew(eddig ez a legszimpatikusabb).
Talaltam egy kona dew 07-t 70e-t, megnéztem egy-két helyen tér el a 09tol, de annyira nem ertek hozza hogy megtudjam állapítani hogy ezek lényeges különbségek-e. itt a ket bringa linkje
07: http://www.konaworld.../DEW/index.html

09: http://www.konaworld.com/09_dew_en.cfm

Elõre is köszönöm.

bptk

bptk

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
hello

Eddig ezek a befutók: Giant Cypress
http://www.speed-way...D=116&katID=221, Kellys

Saphix '08,
http://www.kellys-bi...3_220&pID=15415

Kona Dew(eddig ez a legszimpatikusabb).
Talaltam egy kona dew 07-t 70e-t, megnéztem egy-két helyen tér el a 09tol, de annyira nem ertek hozza hogy megtudjam állapítani hogy ezek lényeges különbségek-e. itt a ket bringa linkje
07: http://www.konaworld.../DEW/index.html

09: http://www.konaworld.com/09_dew_en.cfm

Elõre is köszönöm.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
A teleszkóp ebben az árkategóriában iszonyú minõségû és csak felesleges többletsúlyt jelent a bringának. Szerintem a teló inkább motorkerékpárra való elnyeli a befektetett izommunkádat. Na jó nagyon durva terepen OK! A kereskedelem divatmajmot csinál mindenkibõl, akibõl tud. És ez az olcsó teleszkóp villákra nagyon igaz! Válasszl egy könnyû merev villás bicót, azzal haladni is tudsz. Ird be a keresõbe , hogy KONA DEW. A 37-es szélességû gumik minden célra alkalmassá teszik. Könnyedén száguldhatsz vele aszfalton, városban földúton is megállja a helyét. Szerintem ár érték arányban a legjobb a piacon. 11-12 kg a súlya. Ha kifogsz egy 1 éveset simán 50 ezer alatt megkapod. Az új 80 körül lehet. ha ügyes vagy egy üzletben is lehet az ár alku kérdése. Ja ez nem egy MTB, kicsit nagyobbak a kerekei és sokkal gyorsabb. Ilyen súlyú MTB-t 100e fölött sem találsz.

Kihívás elé állítalak titeket.

Egyetemistaként a nyári munkából szerzett megtakarításaim egy jelentõs hányadát ( 50E Ft ) biciklibe fektetném, mert az jó. Nagyon nem értek hozzá, de Caprine biciklijei elég jó árban vannak, meg jókat is hallottam róluk. Konkrétan a Cherrokee és a Greenway tûnik most potenciálisan jó vételnek.

A testbike-on olvastam róluk pár értékelést, és azok alapján jónak tûntek, de kétlem, hogy ez sokat jelent, mert mindegyik biciklirõl pozitív véleményeket írtak.

Fõleg a városban kóvályognék, esetlegesen néha kitekernék a hegyekbe, vagy buliból haza. A könnyû váz nem hátrány.

A keretet sajnos nem tudom bõvíteni, bár tudom, hogy ennyiért nehéz manapság használható biciklit találni. A segítségeteket éppen ezért elõre is köszönöm.

Feri[/QUOTE]

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Sziasztok! Rövidesen veszek egy merida speeder T1-est. A tavalyi modellt ROAD DOUBLE BLACK/NC kerékkel szerelték a 2009-esen MAVIC CXP 22N BLK/NC van. Mi a különbség a két kerék között? Mindegyik MAVIC gyártmányú? Melyik a jobb? Szükség esetén fel lehet tenni ezekre egy 35-ös vagy 37-es szélességû gumit? Villák és fékek vajon mit szólnak az ilyen mókához? Mindkét gépet 32-es gumikkal lehet megvenni! Csak hogy a tavalyit akcióban jóval olcsóbban, igaz nem olyan dögösek rajta a feliratok.

Jó viszonyítási pont volna, ha valakinek speedere van, milyen testmagassághoz, milyen méretû vázat használ. Jól gondolom 170cm=51-es vázmérret?( a vizszintes felsõcsõ méret elég hosszú 55,5cm!) Néztem a geo adatokat. A 49-es méret nagyon kicsinek tûnik, de az 53-as felsõcsõ miatt már ez is megfordult a fejemben. Mi a véleményetek?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok!

Egyetemistaként a nyári munkából szerzett megtakarításaim egy jelentõs hányadát ( 50E Ft ) biciklibe fektetném, mert az jó. Nagyon nem értek hozzá, de Caprine biciklijei elég jó árban vannak, meg jókat is hallottam róluk. Konkrétan a Cherrokee és a Greenway tûnik most potenciálisan jó vételnek.

A testbike-on olvastam róluk pár értékelést, és azok alapján jónak tûntek, de kétlem, hogy ez sokat jelent, mert mindegyik biciklirõl pozitív véleményeket írtak.

Fõleg a városban kóvályognék, esetlegesen néha kitekernék a hegyekbe, vagy buliból haza. A könnyû váz nem hátrány.

A keretet sajnos nem tudom bõvíteni, bár tudom, hogy ennyiért nehéz manapság használható biciklit találni. A segítségeteket éppen ezért elõre is köszönöm.

Feri

Hátha nem egetverõen fontos hogy új legyen akkor én a helyedben a bikemag apróban nézelõdnék szerintem 50 e ft.-t már egész jól használható bringákat találsz míg szerintem ezért a pénzért újat csak éppen használhatót kapsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tferi90

tferi90

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Feri

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Üdv mindenkinek!

Cross biciklikbõl tudtok valami sportosabbat ajánlani nekem?
Esetleg olyat, ami inkább húz monti felé, és 28"-ok a kerekei és 90-be belefér. (Lehet, hogy nincs is ilyen.) :-D

Ezt a kettõt néztem ki eddig: Merida crossway V20
Kelly's Axis
Vélemény?

ha jól választod a méretet a merida geója elég hasonló a montihoz

viszont a max 90-ért ott sok fejleszteni való lesz még ha sokat akarsz vele menni pláne nem csak aszfalton
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marcyman

marcyman

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Üdv mindenkinek!

Cross biciklikbõl tudtok valami sportosabbat ajánlani nekem?
Esetleg olyat, ami inkább húz monti felé, és 28"-ok a kerekei és 90-be belefér. (Lehet, hogy nincs is ilyen.) :-D

Ezt a kettõt néztem ki eddig: Merida crossway V20
Kelly's Axis
Vélemény?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Az a baj hogy még ez is túl magas.
Most ilyen van: http://www.decathlon...89010-75512763/

A végén az marad hogy Hollandiából/Németországból berendelek egy xxl-es nõi vázasat
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Ja azt elfelejtettem mondani hogy trekking bringa kéne...

azért az nem elhanyagolható szempont :)

ez ?

http://www.corratec....t=0px&x=85&y=40
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való