Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ha akarsz erdõben is tekerni néha akkor én a Cube-ot ajánlanám. A többi nem alkalmas egyáltalán erre mert sima a gumijuk. Én ezekkel a bringákkal erdei talajon nem döngetnék az biztos mert nem alkalmasak arra.
Egyébként a Trek és a Cube egyaránt megbízható kerékpárok.

Sziasztok! Szeretnék egy cangát általános használatra. Ez alatt azt értem, hogy fõleg sima aszfaltúton mennék vele, de ha haverok elhívnak egy lájtosabb erdei túrára, akkor azért oda is elmehessek. Tehát ne menjen trapára, ha gondolok egyet, és ledöngetek egy meredekebb dombról. Árban 150e a felsõ határ. Ki is néztem párat, ami külsõre tetszene, de sokat nem mond a felszereltségük, márkanevük. És azt sem tudom, hogy a célnak megfelelnek-e. Ezek a következõek: Trek fx 7.3, Trek 7300, Gepida Alboin 700 crs (ez drágább, de nem használt tavalyit hozzámvágnák 140-ért), vagy a személyes kedvencem: Cube LTD CLS PRO. Esetleg más 5let? Fontos h jó, megbízható márka legyen, és h a bicaj több legyen, mint egyszerûen szép. Elõre is thx.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Sziasztok! Szeretnék egy cangát általános használatra. Ez alatt azt értem, hogy fõleg sima aszfaltúton mennék vele, de ha haverok elhívnak egy lájtosabb erdei túrára, akkor azért oda is elmehessek. Tehát ne menjen trapára, ha gondolok egyet, és ledöngetek egy meredekebb dombról. Árban 150e a felsõ határ. Ki is néztem párat, ami külsõre tetszene, de sokat nem mond a felszereltségük, márkanevük. És azt sem tudom, hogy a célnak megfelelnek-e. Ezek a következõek: Trek fx 7.3, Trek 7300, Gepida Alboin 700 crs (ez drágább, de nem használt tavalyit hozzámvágnák 140-ért), vagy a személyes kedvencem: Cube LTD CLS PRO. Esetleg más 5let? Fontos h jó, megbízható márka legyen, és h a bicaj több legyen, mint egyszerûen szép. Elõre is thx.

Ha esszel mesz terepen akkor egy cross trekking bringa a tokeletes valasztas, 150eft-bol mar igazan jot lehet venni.
pl:
- Kellys Exquisite Disc - 150eft
- Merida Crossway TFS 300-V - 145eft
- Skarpea Glide 70 - 145eft
Igy hirtelen ezeket talaltam, erdemes megnezni meg a magellan gepeket is.

Iwcsy

Iwcsy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Bocs a csereberéért. Van ez így. Csak hát most égek, mint a rongy. Természetesen TripleB véleménye érdekelne a speeder T1-el kapcsolatban. Elsõsorban arra volnék kíváncsi, hogy milyen évjáratú a gép, gyárilag országúti villával és kerekekkel van-e szerelve? Ugyanis amit veszek, (valszeg egy zsír új 2009-es modell) arra-a kerék védelme érdekében (néha gyerekülés is felkerülne)-kicsit ballonosabb 37-es szélességû gumit tennék. És nem tudom nem nagy-e a felnire és elfér-e a kerekek fékpofák között. Milyen vázméretet érdemes választani a T1-bõl 170cm magassághoz? 51-est vagy inkább 53-ast?

Szia!
Most tettem fel az értékbecslés topikba, ha gondolod nézz rá...
A két villaszár között elõl 60 mm, hátul 55mm hely van, így elvileg elférne benne szélesebb gumi is.A felni nekem 25 mm-es gumival volt(most 23-as van rajta) sokkal szélesebbet nem fog szerintem "elbírni".Vázat meg próbálni kell, mert elég rövid.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Bocs a csereberéért. Van ez így. Csak hát most égek, mint a rongy. Természetesen TripleB véleménye érdekelne a speeder T1-el kapcsolatban. Elsõsorban arra volnék kíváncsi, hogy milyen évjáratú a gép, gyárilag országúti villával és kerekekkel van-e szerelve? Ugyanis amit veszek, (valszeg egy zsír új 2009-es modell) arra-a kerék védelme érdekében (néha gyerekülés is felkerülne)-kicsit ballonosabb 37-es szélességû gumit tennék. És nem tudom nem nagy-e a felnire és elfér-e a kerekek fékpofák között. Milyen vázméretet érdemes választani a T1-bõl 170cm magassághoz? 51-est vagy inkább 53-ast?

Runemaster, hol laksz? Mert a Speeder-emet nyugodtan kipróbálhatod.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Sziasztok!Úgy néz ki,hogy mostmár komolyan aktuálissá vált a vásárlás.Amit eddig ajánlottatok:Magellen Polaris és Kona Fire Mountin Delux,nekem eddig az utóbbi a befutó.Ami még tetszik a Merida Matts TFS 300-D:http://www.bikefun.h..._tfs_300-d.html,ez van olyan jó mint a Kona?Esetleg tudnátok még ajánlani valami hasonlót ami belefér 150e-be?

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan MTB-t a lehetõ legbarátibb áron amivel már bátran ki lehet menni terepre,hegyre fel-le túrázgatni tárcsafékkel,elfogadható(nem sima rúgós) teleszkóppal?

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Hello!

Ajánlanátok nekem kerékpárboltot Budapesten ahol a lehetõ legtöbb fajta kerékpár van készleten és ki lehet próbálni? Holnap megyek és lesz kis idõm szétnézni. Cross bicajt néznék (majd késõbb neten megrendelném).

Köszönöm!

Akik hirtelen az eszembe jutnak:
berguson.hu
hajtany.hu
probike.hu
berguson.hu
bringavarazs.hu

Sziasztok!

Kezdõ vagyok a témában ezért segítséget szeretnék kérni Tõletek.
Kedvet kaptam a kerékpározáshoz. Amire használnám:
- város,
- kisebb kirándulások (fõleg aszfalt, de ha úgy adódik, akkor egy pici terep)

Körbenéztem, addig eljutottam, hogy erre a trekking kategória lenne a legjobb.
Mit javasoltok ~70 ezer környékén, mire figyeljek oda a választásom során?
Nagyon tetszik a Merida Crossway széria, de sajnos ezeknék (sem) igazán tudom, hogy mik az eltérések típuson belül.

Ha bármi javaslatotok van típusra, egyébre, szívesen venném.

Én inkább a cross kategóriát ajánlanám neked, ami lényegében egy lecsupaszított trekking (nincs sárvédõ, csomagtartó, dinamó stb.). A trekkinggel a terep az szerintem nem igazán vállalható, csak tényleg nagyon rövid távon, és sima terepen.

Tippnek:

Kross Crow Meadow 2009 /74.500/:
http://kross.hu/old/crowmeadow.html

Kross Crow Meadow 2008 /71.900.-/:
http://kross.hu/old/...adow_red_bg.jpg
http://kross.hu/old/...ow_acera_bg.jpg

[highlight] The bike way of life [/highlight]

feherbt

feherbt

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Kezdõ vagyok a témában ezért segítséget szeretnék kérni Tõletek.
Kedvet kaptam a kerékpározáshoz. Amire használnám:
- város,
- kisebb kirándulások (fõleg aszfalt, de ha úgy adódik, akkor egy pici terep)

Körbenéztem, addig eljutottam, hogy erre a trekking kategória lenne a legjobb.
Mit javasoltok ~70 ezer környékén, mire figyeljek oda a választásom során?
Nagyon tetszik a Merida Crossway széria, de sajnos ezeknék (sem) igazán tudom, hogy mik az eltérések típuson belül.

Ha bármi javaslatotok van típusra, egyébre, szívesen venném.

geza26

geza26

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hello!

Ajánlanátok nekem kerékpárboltot Budapesten ahol a lehetõ legtöbb fajta kerékpár van készleten és ki lehet próbálni? Holnap megyek és lesz kis idõm szétnézni. Cross bicajt néznék (majd késõbb neten megrendelném).

Köszönöm!

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás

Hello!

Ninety-Six:
+ könnyebb
+ érzékenyebb
- viszont lehet, hogy gyengébb is
- egy kulacs
- vállon cipelés bajos
- pogózik
- karbon támvilla
? csak páros méretekben van (18" esélyes)
? nem kellene telót cserélnem

nd

Szia!

Nem tudom pontosan melyik ninetysix-re gondoltál, de egy barátom birtokában vagy egy 1000D.
Annyit tudok neked róla mondani,hogy vállon cipelésre nem fog sûrûn sor kerülni azzal a bringával, ha mégis én egy kézzel is könnyedén cipelem a kb 12 kg-ját. Én 178 cm vagyok és szinte tökéletesnek éreztem, és ha jobban akarsz mászni akkor te is jobban járnál egy 18"-as méretûvel. Az R7-es telóra se lehet panasz. A rugóstagot meg lockolhatod és akkor biztosan nem fog pogózni.
Remélem tudtam segiteni.

nagyondinnye

nagyondinnye

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Alutól nem félsz? 1x buksz vele, annak is annyi. Ráadásul reped...

Hello Henger!

Igen, de nem annyira. Én általában csak eldõlni szoktam, jellemzõen mászás közben. Az alu ezt eddig kibírta. Úgy tudom, a karbonnak elég ennyi is, hogy beszakadjon, pl. ha egy kõre sikerül rádõlnöm.

A karbonszállal az a másik bajom, hogy szerintem inkább versenyzõknek készítenek vázakat belõle, az pedig inkább az 55-65 kg és évente cserélõs kategória, nem pedig a 90-95 kg + 8-10 évente cserélõs.

ND

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

A Mission és a Ninety-Six szimpatikusak (aluból persze; a karbontól félek, hogy 1x bukok vele - azt ugye szoktam - és annyi).

Alutól nem félsz? 1x buksz vele, annak is annyi. Ráadásul reped...
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

nagyondinnye

nagyondinnye

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hello!

Kérek szépen tanácsot.

Magellan Pyxis 18"-os össztelós váz helyett kellene másik. (Elrepedt, megjavították, azóta is recseg-ropog, nem bízom benne.)

Szempontok:
- Hétvégi bringás vagyok. Nem durvulok, nem megyek versenyre, csak néha túrázok békésen.
- 176 centi "magas" vagyok, de elég nehéz, 90-95 kiló körül.
- Szeretek mászni, de nem nagyon tudok, így fontos, hogy jól másszon a gép, és ne emelgesse az orrát.
- A nyeregcsõ 31.6-os, és marad, merthogy teleszkópos, és marha drága volt.

Meridákat nézegettem, tudtommal azoknak jó nekem a nyeregcsõ-méretük.
A Mission és a Ninety-Six szimpatikusak (aluból persze; a karbontól félek, hogy 1x bukok vele - azt ugye szoktam - és annyi).
Árban ugyanaz a kettõ.

Eddig amit gondolok:

Mission:
+ két kulacs
+ vállon kényelmesen lehet vinni
+ nem nagyon pogózik mászáskor
- nem túl érzékeny a hátulja
- nem valami könnyû
? csak páratlan méretekben van (17" esélyes)
? telót kellene cserélnem

Ninety-Six:
+ könnyebb
+ érzékenyebb
- viszont lehet, hogy gyengébb is
- egy kulacs
- vállon cipelés bajos
- pogózik
- karbon támvilla
? csak páros méretekben van (18" esélyes)
? nem kellene telót cserélnem

A telócsere nem nagy baj, mert kõnehéz :)

A 18-as Ninety-Six-en ültem egy boltban, nekem kicsit hosszúnak tûnt, lehet, hogy a 17-es Mission lesz a nyerõ?

Mit javasoltok, és miért? Esetleg valami más ötlet?

üdv, és kösz,
nd

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

...évi kb. 8-10 napon szükség van a csomitartóra is. Alkatrész-cserén is gondolkoztam már, de ehhez gondolom nem ártana egy jó szakember is, lévén nem értek hozzá.

Ebben az esetben nyugodtan nézegetheted a ciklo kínálatot. Azt a 8-10 napot kibírod a Kellys nyergében is.
Nyugidtan kérdezz, mit fejlessz, hiszen ezért (is) van a fórum! Van itt több, kerékpáriparban dolgozó, vagy szimplán kerékpározáshoz értõ júzer. Biztosan kapsz segítséget.

Ez nem tetszik?
http://bikemag.hu/ke...rida-speeder-i8
A láncváltósokon nem tudom, van-e csomagtartószem.
Race, no Rest!

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Szia Runemaster! Mikori gyártású a speedered. Szerinted egy 622-37 conti city contact külsõ passzolna a felnikre és elférne a villák között. Széria outi villával vagy szélesebbel szerelték a gépedet? Én egy T1-est készülök venni és jól jönnének az infók. Köszi, elõre is!

Köszönöm a lehetõséget, de kicsit messze vagyok tõled (Pécs).

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
A csomagos túra tényleg az utolsó szempont, de sajnos szempont, évi kb. 8-10 napon szükség van a csomitartóra is. Alkatrész-cserén is gondolkoztam már, de ehhez gondolom nem ártana egy jó szakember is, lévén nem értek hozzá.

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Köszi a választ! Megfordult a fejemben a két bringa lehetõsége is, de igazából a terep annyira minimális és könnyû, hogy külön erre luxus lenne egy bicaj nekem. Inkább egy olyan „majdnem országúti hibrid” kellene amivel 70-80 %-ban aszfalton és a városban közlekednék és 20-30%-ban pedig dûlõúton. (semmi extrém erdei nyüstölés, ugratás vagy ilyesmi), Mindemellett évente egyszer-kétszer el lehessen vele menni csomagos túrákra is.

Ezért lennék kiváncsi hogy mondjuk egy ciklokrosz bringa nem felel-e meg ezeknek a kritériumoknak. Ha pedig megfelel, akkor az Axis árát bele tudnám tenni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

A másik kategória ami szimpi lenne az sajnos nagyon ritka, léteznek ezek a „könnyített”, teleszkóp nélküli cross gépek. 10 kiló körüli (alatti) bringák, masszív vázzal és meghajtással, 28”-as kerekekkel.
Árban maximum 200-300 eFt-ig tudnék elmenni, ennyiért egy megbízható, kis tömegû , sportolásra és túrázásra is alkalmas „általános” bringát várnék el a pénzemtõl - persze hobbi szinten.

Szerintetek érdemes lenne megnéznem ezeket a lehetõségeket?

Ha egy 10 kilós bicajt felmálházol, mennyivel lesz könnyebb hajtani, mint most a Kellyst?
Egyébként komolyabb súlyt meg lehet takarítani alkatrészcserével is. Stucni, nyeregcsõ, kormány, nyereg, jobb kerekek stb. Teló helyett merev villa, kompakt országúti hajtómû, ilyenek.
A ciklokrossz sportolásra való, nem túrázni.
Race, no Rest!

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Sziasztok!

A következõkben kérném a véleményeteket/tanácsokat.

Hosszú kihagyás után 2 éve vettem egy Kellys Axis cross bringát általános hobbi felhasználásra (városi, és hétvégi tekerés, néhány napos hosszabb túrák, éves szinten kb. 2-3e km-t megyek). Akkor úgy gondoltam ez a kategória bõven kielégíti az igényeimet. Mostanában egyre gyakrabban járunk hosszabb 80-100 km-es egy napos túrákra és kezdem élvezni a nagyobb Bakonyi, Balaton-felvidéki szerpentineket, szeretem kihívásként megközelíteni ezeket az emelkedõket, szeretem meghajtani az egyenesekben, szóval egyre jobban dominál a sportolási szándék.
Ehhez érzem úgy hogy idõnként jobban járnék egy másik bringával. Igazából olyan bringára vágynék amivel ugyanúgy el tudok menni könnyebb terepeken, földutakon, murvás utakon, ugyanakkor agilisabb, könnyebb meghajtani, hosszabb távon pedig akár tempósabb haladásra is alkalmas. Egyre gyakrabban kötök ki a ciklo-krossz gépeknél, melyek lehet hogy közelebb állnának az elképzeléseimhez. A jelenlegi közel 14 kg-os bringámnál ezek 4-5 kilóval könnyebbek, mivel nem vagyok egy súlyos egyéniség (168 cm, 58 kg) úgy gondolom a kaptatókon, tempósabb szakaszokon esetemben sokat számítana ennyivel kisebb tömeg. Ugyanakkor ahogy nézem ezekkel a bringákkal nem kell megállni ha véget ér az aszfalt, hanem el lehet velük bóklászni enyhébb terepen is. A kényelem számomra annyira nem szempont, viszont az igen hogy hosszabb túrákra is félkészíthetõ legyen a gép (pl. csomagtartó rögzítés).
A másik kategória ami szimpi lenne az sajnos nagyon ritka, léteznek ezek a „könnyített”, teleszkóp nélküli cross gépek. Sajnos nem sok gyártónál van ilyen, de pl. a Cube SL Cross széria ahogy nézem ilyen: 10 kiló körüli (alatti) bringák, masszív vázzal és meghajtással, 28”-as kerekekkel.
Árban maximum 200-300 eFt-ig tudnék elmenni, ennyiért egy megbízható, kis tömegû , sportolásra és túrázásra is alkalmas „általános” bringát várnék el a pénzemtõl - persze hobbi szinten.

Miert nem hagyod meg arra az Axis-t amire az jo, es veszel egy olyan bringat amire az Axis nem jo, igy talan kevesebb kompromisszumot kell kotnod. Szerintem csomagos turara es enyhe terepre jo lenne az Axis, aszfaltra meg keress egy jo gepet, szerintem...
200-300eft mar igen komoly gepet lehet venni.

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok!

A következõkben kérném a véleményeteket/tanácsokat.

Hosszú kihagyás után 2 éve vettem egy Kellys Axis cross bringát általános hobbi felhasználásra (városi, és hétvégi tekerés, néhány napos hosszabb túrák, éves szinten kb. 2-3e km-t megyek). Akkor úgy gondoltam ez a kategória bõven kielégíti az igényeimet. Mostanában egyre gyakrabban járunk hosszabb 80-100 km-es egy napos túrákra és kezdem élvezni a nagyobb Bakonyi, Balaton-felvidéki szerpentineket, szeretem kihívásként megközelíteni ezeket az emelkedõket, szeretem meghajtani az egyenesekben, szóval egyre jobban dominál a sportolási szándék.
Ehhez érzem úgy hogy idõnként jobban járnék egy másik bringával. Igazából olyan bringára vágynék amivel ugyanúgy el tudok menni könnyebb terepeken, földutakon, murvás utakon, ugyanakkor agilisabb, könnyebb meghajtani, hosszabb távon pedig akár tempósabb haladásra is alkalmas. Egyre gyakrabban kötök ki a ciklo-krossz gépeknél, melyek lehet hogy közelebb állnának az elképzeléseimhez. A jelenlegi közel 14 kg-os bringámnál ezek 4-5 kilóval könnyebbek, mivel nem vagyok egy súlyos egyéniség (168 cm, 58 kg) úgy gondolom a kaptatókon, tempósabb szakaszokon esetemben sokat számítana ennyivel kisebb tömeg. Ugyanakkor ahogy nézem ezekkel a bringákkal nem kell megállni ha véget ér az aszfalt, hanem el lehet velük bóklászni enyhébb terepen is. A kényelem számomra annyira nem szempont, viszont az igen hogy hosszabb túrákra is félkészíthetõ legyen a gép (pl. csomagtartó rögzítés).
A másik kategória ami szimpi lenne az sajnos nagyon ritka, léteznek ezek a „könnyített”, teleszkóp nélküli cross gépek. Sajnos nem sok gyártónál van ilyen, de pl. a Cube SL Cross széria ahogy nézem ilyen: 10 kiló körüli (alatti) bringák, masszív vázzal és meghajtással, 28”-as kerekekkel.