Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

attisten

attisten

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi a gyors választ! És mi a helyzet a Merida 05V, 10 V és 20V modellekkel? Olcsó húsnak...szindróma? :chin:

Üdv!

sztem igy szezon végén ha 2-t vesztek alkudható a dolog ilyen kiló / darabra :

http://www.bikefun.h..._comfort_v.html

neked 52-es esetleg 55-ös
Asszonynak 42 esetleg 46

vagy

http://www.kellys-bi...5_232&pID=17949

Neked 19/21
Asszonynak 17 (,ár amennyiben nem ragaszkodik a nõii vázhoz)

VAGY MAGELLAN Corvus ha van

mondjuk én leginkább a meridát venném. bevált jó geó, és elég jó méretválaszték

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Üdvözletem!
A szokásos idióta kérdés: Milyen bringát vegyek (magamnak és az asszonynak)? :chin:
180 cm magas és 73 kg vagyok
Asszony: 165 cm, 52 kg
Nem kellett sokat visszaolvasnom, hogy jól összezavarodjak, akkora a kínálat.
Szóval lenne rá 80-100 rugó/cajga (az enyémre mondjuk +10 :D ), de inkább kevesebb.
Cross típust szeretnék (út-terep: 60-40 %). Meridában egész nagynak tûnik a választék. Mely típusokat ajánlanátok nyugodt szívvel?
Köcce!

sztem igy szezon végén ha 2-t vesztek alkudható a dolog ilyen kiló / darabra :

http://www.bikefun.h..._comfort_v.html

neked 52-es esetleg 55-ös
Asszonynak 42 esetleg 46

vagy

http://www.kellys-bi...5_232&pID=17949

Neked 19/21
Asszonynak 17 (,ár amennyiben nem ragaszkodik a nõii vázhoz)

VAGY MAGELLAN Corvus ha van

mondjuk én leginkább a meridát venném. bevált jó geó, és elég jó méretválaszték
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Esetleg nézd meg a KELLYS Coach típust is. Az kijön 100-ból - kompletten felszerelve, sárvédõvel, kulacstartóval, lámpával - és még a rugós elsõ villa is meglepõen finoman mozog.
A Merida természetesen nem lehet meglepetés, mert alapból jó gépeket gyárt, de kissé más árkategória. Csak ajánlani tudom.
A másik ugyan ilyen masina a KONA DEW sorozata. Strapa bíró kis masinák.
Hajrá!

Amúgy, szerintem ha két bringát vesztek egyszerre, még tudsz egy kicsit alkudni is, fõleg, ha nem úgy kezded a vásárlást, hogy kettõ bringát szeretnék, hanem csak egyel kezdesz! ;)

attisten

attisten

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Üdvözletem!
A szokásos idióta kérdés: Milyen bringát vegyek (magamnak és az asszonynak)? :chin:
180 cm magas és 73 kg vagyok
Asszony: 165 cm, 52 kg
Nem kellett sokat visszaolvasnom, hogy jól összezavarodjak, akkora a kínálat.
Szóval lenne rá 80-100 rugó/cajga (az enyémre mondjuk +10 :D ), de inkább kevesebb.
Cross típust szeretnék (út-terep: 60-40 %). Meridában egész nagynak tûnik a választék. Mely típusokat ajánlanátok nyugodt szívvel?
Köcce!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok!
Csak egy "rövid" kérdésem lenne egy Kona Dew Plus-al kapcsolatban mégpedig az,hogy strapabíró,városban jól használható e,gyorsan el lehet vele indulni,a váz alkalmas e városban mert fõleg ott használnám.Köszi!

a gyorsan el lehet indulni relativ a többi igen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Bocsánat, de hülyeséget írtam félig.

Ellenõriztem a feleségem (~158cm) merida julietjét és 16/41cm a mérete.

A váz valódi mérete (átlépési magassága) persze ennél sokkal kisebb megfelel kb. egy 14-es bicajnak, nagyon kicsi ez a váz is már (milyen lehet belõle a 14.5-es?!)

Magyarul csak a próba biztos kerékpárboltban.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts
Sziasztok!
Csak egy "rövid" kérdésem lenne egy Kona Dew Plus-al kapcsolatban mégpedig az,hogy strapabíró,városban jól használható e,gyorsan el lehet vele indulni,a váz alkalmas e városban mert fõleg ott használnám.Köszi!

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Ne már!!! Ezt így kijelenteni!
A nejem közel 160 cm átlagos testalkattal, a 16-os váz pont jó neki.
a mostani 16,5-ös giant vázból 18 centire áll ki a nyeregcsõ. (Nem kocabringás jó pár maratont, meg túrát letekert már)
A lányom is ugyanolyan magas a 15-ös mali vázban a 300-as gyári nyeregcsõ rövid neki.
Szóval ezt én nem jelenteném ki egyértelmûen, hogy ehez a magassághoz kisebb váz kell. A dolog függ a láb és kéz hossztól is.
Arról nem is beszélve, hogy az "olcsóbb" gyártók nem is igen csinálnak 16-osnál kisebb vázat.

A 16-os is nagy a magasságodhoz, fõleg úgy, hogy lány vagy. Az igazi jó méret inkább 14-15 lenne.

Ami itthon elérhetõ, méretben is van, nõ geometriás az a merida juliet (bikefun.hu). Meridát tartó boltokban általában van, ott kéne kipróbálni.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni?
Nem értek igazán a bringákhoz, most akarok elkezdeni. Viszont a méreteket sem igazán ismerem. Nem túl hosszú túrákra szeretnék menni, betonon, vagy lazább erdei utakon. Találtam egy bringát, ami tetszene adatai: Merida 18 collos aluvázas, 26 collos kerekekkel. Ez mekkora méretre ajánlott? 157cm magas vagyok.
Elõre is köszönöm!
Zsuzsi

A 16-os is nagy a magasságodhoz, fõleg úgy, hogy lány vagy. Az igazi jó méret inkább 14-15 lenne.

Ami itthon elérhetõ, méretben is van, nõ geometriás az a merida juliet (bikefun.hu). Meridát tartó boltokban általában van, ott kéne kipróbálni.

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Köszönöm, aranyosak vagytok, hogy segítetek :)
Amúgy van olyan márka, amit különösen ajánlatok?
Ár-érték arányban mi a legjobb?

Szvsz ár/érték arányban a Magellan kerékpárjai nyerõk. Author szerintem erõsen túlárazott, meg a többi is, ami "nagy" márkának számít. Legalábbis ez a magyarországi tendencia, hogy a külföldön 500$-os bringa itt érthetetlen okokból 150 ezerbe kerül. Mikor én kerestem a barátnõmnek bringát, a Merida belépõszintû nõi bringájáról egyenesen lebeszéltek. Vettünk egy Kelly's Colibree-t, a célnak megfelel, de nem vagyok elájulva a Kelly's-re matricázott noname tengelyektõl (amit 100km után újra kellett zsíroztatni), bowdenszem nélküli - alul mûanyagos - váltóátvezetéstõl, nem A-head set stucnitól. De ennyiért (70eFt) ez van. Egyébként ezeket - habár egy az egyben MTB - inkább ATB-nek hívják már (all terrain bike - azaz mindenhol használható), szóval nyugodtan vehetsz ilyet.

http://www.magellan....y_felbontas.pdf <- 2009-es Magellan katalógus. De még mindig úgy jársz a legjobban, ha fogod magad és elmész pár kerékpárboltba és megnézed a kínálatot.
Dark Archon

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Én még ajánlanám a cseh Author márkájú bringákat is. Nézd meg a honlapon az ASL (Author Sport Lady)típusú kerékpárjaikat. Én ezeket is jó ár/érték arányúaknak tartom.
http://www.author-hu...ge=bike&ev=2009

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

persz, különösen ajánlott pl specialized, kona, trek :)....viszont ezeknek nem jó az ár/érték aránya

arra leginkább magellan, merida, esetleg kellys
ha monti akkor nézd meg a merida juliet sorozatot
http://www.bikefun.h..._sport_noi.html
vagy a krossz/trekkingekbõl a crossway sorozatot
http://www.bikefun.h...0/trekking.html

amúgy kb mennyit szeretnél rákölteni ?

kolibri513

kolibri513

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

figy én 176 vagyok, pasi és épp csak kicsi a 16-os merida, (és a 18-as erõsen határeset de inkább nagy ) végülis ha muszáj el vagyok vele
Asszonynak a 167 centihez nagy volt a 16-os kona ami rövidebb mint a merida
akkor hidd el nekem 157 centis lánynak nagy lesz a 16-os merida

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Szerintem a 16 az már azért jó lenne!;) Viszont akár 18-ast is vehetsz, csak akkor azon tökig le kell majd tolni az ülést neked! De ha nem tudod megválasztani a vázméretet, akkor mindenféleképpen próbálj ki két ilyen méretû bikeot!:) Ja, és tényleg jobban megérné venned egy cross/trekking bringát, mert arra amire használnád nem kell monti!

figy én 176 vagyok, pasi és épp csak kicsi a 16-os merida, (és a 18-as erõsen határeset de inkább nagy ) végülis ha muszáj el vagyok vele
Asszonynak a 167 centihez nagy volt a 16-os kona ami rövidebb mint a merida
akkor hidd el nekem 157 centis lánynak nagy lesz a 16-os merida

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

ahhoz a magassághoz még lehet nagy lesz a 16-os merida is

méretezés egyébként a nyeregvázcsõ (az a amiba a nyergt tartó csõvet (az meg a nyeregcsõ)) hossza a középcsapágy tengelyétõl a nyvázcsõ tetejéig, leginkább "collban" (egy coll = 25,4 mm) (így a 46 centis az kb 18 collos.) de a nyvázcsövel együtt nõ a felsõ csõ hossza is, tehát a méretkiválasztásnál azt is figyelembe kell venni. mostmár egyre több gyártó készít csajos bringákat az eltérõ anatómiai jellemzõket is figyelemebe véve. meridánál ez a juliet sorozat.
de ha nem akarsz komolyan terepezni nagyjából felesleges 26-os kerekû montiban gondolkodni, jobb választás lehet egy cross vagy trekking bringa.....

Szerintem a 16 az már azért jó lenne!;) Viszont akár 18-ast is vehetsz, csak akkor azon tökig le kell majd tolni az ülést neked! De ha nem tudod megválasztani a vázméretet, akkor mindenféleképpen próbálj ki két ilyen méretû bikeot!:) Ja, és tényleg jobban megérné venned egy cross/trekking bringát, mert arra amire használnád nem kell monti!

yep!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok!
Nem értek igazán a bringákhoz, most akarok elkezdeni. Viszont a méreteket sem igazán ismerem. Nem túl hosszú túrákra szeretnék menni, betonon, vagy lazább erdei utakon. Találtam egy bringát, ami tetszene adatai: Merida 18 collos aluvázas, 26 collos kerekekkel. Ez mekkora méretre ajánlott? 157cm magas vagyok.
Elõre is köszönöm!
Zsuzsi

ahhoz a magassághoz még lehet nagy lesz a 16-os merida is

méretezés egyébként a nyeregvázcsõ (az a amiba a nyergt tartó csõvet (az meg a nyeregcsõ)) hossza a középcsapágy tengelyétõl a nyvázcsõ tetejéig, leginkább "collban" (egy coll = 25,4 mm) (így a 46 centis az kb 18 collos.) de a nyvázcsövel együtt nõ a felsõ csõ hossza is, tehát a méretkiválasztásnál azt is figyelembe kell venni. mostmár egyre több gyártó készít csajos bringákat az eltérõ anatómiai jellemzõket is figyelemebe véve. meridánál ez a juliet sorozat.
de ha nem akarsz komolyan terepezni nagyjából felesleges 26-os kerekû montiban gondolkodni, jobb választás lehet egy cross vagy trekking bringa.....

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
kerékpár mérettáblázat
kb.

kolibri513

kolibri513

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Neked inkább 16"-os való, mindenesetre úgy ne vegyél bringát, hogy nem ültél rajta. http://www.bicyclewe...erettablazat,87
Itt van konkrétan Merida táblázat is.

Köszi! :)
És ha a "vázméret 46cm" mire vonatkozik? A nyereg alatti résztõl a pedálig?
Lehet hülye kérdések, de tényleg nem értek hozzá.

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

ja csak az a teló helybõl kuka, plusz minden alaktrésze gyengébb, nem csak a telótól van árkülönbség.
szvsz vagy vedd a drágábbat, vagy vegyél tavalyi hr xc-t 80 ért, bonts le róla mindent (kb 30 rugó kinyerhetõ) 50-ért van egy q jó vázad és a mostani sport árához viszonyított különbözet 130K ért építhetsz belõle egész jó bringát.

Igen, ez így szép lenne, de pont az idei hajlított MTB váz tetszett meg :) Idén most már maradok a Magellan Crater-emnél, aztán jövõre az a Specialized már úgyis kifutott lesz, talán olcsóbban is adják, ha marad :)
Dark Archon

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Sziasztok!
Elõre is köszönöm!
Zsuzsi

Neked inkább 16"-os való, mindenesetre úgy ne vegyél bringát, hogy nem ültél rajta. http://www.bicyclewe...erettablazat,87
Itt van konkrétan Merida táblázat is.
Dark Archon