Sziasztok!
Már feltettem egy helyen a kérdést, de úgy döntöttem kicsit átfogalmazom. Munkába járásra, illetve városi közlekedésre akarok bicót venni. Ez napi minimum 10 km-t jelent, de inkább többet, és bár hófúvásban nem nagyon, de nyugisabb õszi esõben, és más közepesen problémás idõviszonyok közt simán.
Szóval a lényeg hogy nem hétvégi poénkodásra kell, hanem mindennapos közlekedési eszköznek.
Különleges sport, versenyigényeim nem nagyon vannak, inkább olyan hétköznapiak, hogy legyen sárvédõ és egy biciklizés után ne nézzek ki úgy mint aki dagonyázott.
Az árszint, amire elõször gondoltam, 50-100k közt. Ezt már nagyjából látom, hogy inkább a felsõ határ környékén érdemes nézelõdnöm. Az lenne a kérdésem, hogy egy 85-90k-s Kona vagy Merida már kielégítõ lehet ilyen célra, vagy még ez a kategória is lehet hogy több bosszúságot okoz mint hasznot? (Konkrétan a Probike-nál mutattak egy acélvázas Konát valami 90 körül, ami egész szimpi volt... Tényleg, a Probike mennyire alkubarát hely? Eddig már többen mondták a munkahelyen, hogy ha biciklit veszek ne felejtsek el alkudni. XD)
A legegyszerûbb egy Single speed - egysebességes - erõs, de könnyû gép lenne, amit én választanék. Sárvédõvel, és egyszerû megjelenéssel. Egy ilyen gép megbízható, kellõen igénytelen és nem kelt semmi feltûnést. Városban, munkába járásra ideális. (Már, ha nem kell hegyre feltekerned nap mint nap.) Nem mellesleg alacsony költségvetésbõl is kihozható.